Az ételkészítés technológiája II. (1-2. rész)

Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat gyanánt

Az ételkészítés technológiája II. (1-2. rész)  
Az ételkészítés technológiája II. (1-2. rész)
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Oldalszám: 358
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és levesbetétek

3

Híg levesek

5

Magyaros híg levesek
11
A híg levesek betétei
14

Erőlevesek

18

Sűrített levesek

21

Egyszerű-sűrített levesek
22
Áttört (püré) levesek
33
Krémlevesek
36
Sűrített levesek betétei
40

Nyákleves

41

Gyümölcslevesek

42

Különleges levesek

44

Főzelékek

49

A főzelékekről általában

49

A főzelék-készítés legfontosabb szabályai

50

Sűrített főzelékek
54
Egyéb főzelékek
64

Köretek

67

Burgonya köretek

68

Rizs köretek

74

Tésztaféle köretek

77

Egyéb köretek

80

Saláták

85

A salátákról általában

85

Nyersen készített saláták
88
Főtt saláták
93
Tartósított saláták (savanyúságok)
96

Mártások

99

A mártásokról általában

99

Hideg mártások

102

Majonézes mártások
103
Egyéb hideg mártások
108
Zománc mártások
112

Meleg mártások

11

Alapmártások és a belőlük készíthető mártások
113
Barna (spanyol) mártás
113
Tejmártás (Besamel)
119
Fehér mártás (velouté)
124
Hollandi mártás
129
Egyszerű meleg mártások
134
Gyümölcs mártások
138

Meleg előételek

141

Zöldség-főzelék előételek

142

Tésztafélékből készült előételek

151

Rizottók

160

Husok és belsőségekből készített meleg előételek

164

Sajtos előételek

171

Meleg tojásételek

173

Hideg előételek és ételek

189

Elkészítésük

189

Az aszpik

192

Összetett saláta és főzelékek
195
Hideg tojásételek
200
Gyümölcsfélék
204
Pástétomok
204
Zselatinok
210
Kocsonyák
213
Húsfélék és felvágottak
216
Vegyes ízelítők
221
Dísztálak
223
Szendvicsek
224

Hideg-meleg halételek

229

A halételek készítéséről

229

Meleg halételek

231

Barna húsú halakból készült ételek
231
Fehérhúsú halakból készült ételek
240
Rákokból készült ételek
252

Hideg halételek

253

Marhahús ételek

3

A húsételekről általában

3

Marhahúsból készített ételek

12

A bélszínből és hátszínből egészben sütve és nyersen felszeletelve készült frissen sült ételek
45
Párolással készített marhahús ételek
46
Főzéssel készült marhahús ételek
57
Apróhúsból készült marhahús ételek
61
Belsőségekből készített ételek
72

Borjúhús ételek

77

Egyben sült borjúhús ételek

80

Frissen sült borjúhús ételek

89

Párolással készített borjúhús ételek

102

Főzéssel készült borjúhús ételek

107

Borjúbelsőségekből készült ételek

109

Sertéshús ételek

115

Egybensütéssel készült sertéshús ételek

118

Frissensütéssel készült sertéshús ételek

128

Párolással készült sertéshús ételek

138

Főzéssel készített sertéshús ételek

153

Sertésbelsőségekből készített ételek

163

A házi vegyes disznótor

168

Bárány és ürühúsból készült ételek

183

Bárányhús ételek

184

Ürühús ételek

200

Háziszárnyasokból készült ételek

219

Szárnyas ételekről általában

219

Fehérhúsú szárnyas ételek
221
Barnahúsú szárnyas ételek
246

Vadaké és vadszárnyasok

265

A vadételekről általában

265

Pecsenyének egészben sütött vad és vadszárnyas ételek
268
A vadakból készíthető frissen sültek
281
Párolással vagy főzve készített vad és vadszárnyas ételek
288

Konyhai tészták

308

A tésztákról általában

308

Lazítási eljárások

309

Gyúrt tészták

313

Kevert tészták

324

Kelt tészták

329

Rétes-tészták

332

Égetett tészták

335

Puddingok, felfújtak

339

Frissen készült tészták

343

Hideg krémek

346

Gyümölcs készítmények

348

Tésztafélékhez való habok, mártások, öntetek

350


Kinyit
könyvek