Arany fűszerek nagy könyve

Arany fűszerek nagy könyve
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Food Time Kiadó
Oldalszám: 389
ISBN: 963-8624-78-7
Tartalomjegyzék
A fűszerekről általában |
6 |
Egy kis fűszertörténelem |
8 |
A fűszerekről általában |
14 |
A fűszerek hatóanyagairól |
18 |
Illóolajok |
19 |
Glikozidok |
19 |
Alkaloidok |
19 |
Cserzőanyagok - növényi csersavak |
19 |
Növényi festékanyagok |
19 |
Ásványi anyagok |
20 |
Szerves savak |
20 |
Keserű anyagok |
20 |
Vitaminok |
20 |
Szénhidrátok |
21 |
Zsírok, zsíros olajok |
21 |
A fűszerek helyes adagolása és elkészítése |
21 |
Csecsemő- és gyermekételek |
24 |
A baba első italai, püréi |
25 |
Hogyan készítsünk főzeléket? |
28 |
A baba első főzelékei |
28 |
A gomba is fűszer |
31 |
A méz mint ízesítő |
32 |
Húsételek fűszerezése |
33 |
Sertéshús |
33 |
Marhahús |
35 |
Szárnyasok |
35 |
Vadhúsok |
36 |
Halételek fűszerezése |
37 |
Grillételek fűszerezése |
38 |
Sajtos ételek fűszerezése |
42 |
Saláták fűszerezése |
43 |
Fűszeres pácok - pácolások |
46 |
Grillsültek pácolása |
47 |
Vadas pácok készítése |
47 |
Fűszeres növényi ecetek |
48 |
Ízesített konyhaecetek |
49 |
Egyéb ecetek |
50 |
Sózás |
52 |
A fűszeres sók |
56 |
Fűszerkeverékek |
57 |
Chili |
57 |
Curry |
58 |
Tabasco |
58 |
Borspótló fűszerkeverék |
59 |
Fűszerkeverék forralt borhoz |
60 |
Leves-fűszerkeverék |
60 |
Sertéshús-fűszerkeverék |
60 |
Marhahús-fűszerkeverék |
60 |
Szárnyas-fűszerkeverék |
60 |
Halfűszerkeverék |
60 |
Grillfűszerkeverék |
60 |
Mártás-fűszerkeverék |
60 |
Pástétom-fűszerkeverék |
60 |
Saláta-fűszerkeverék |
61 |
Töltelék-fűszerkeverék |
61 |
Vadas-fűszerkeverék |
61 |
Vagdalt-fűszerkeverék |
61 |
Magyaros fűszerkeverék |
61 |
Olaszos fűszerkeverék |
61 |
Ital-fűszerkeverék |
61 |
Édesség-fűszerkeverék |
61 |
Fűszeres receptek |
63 |
Vendégváró falatok, mártások, saláták |
|
Fűszereink részletes ismertetése A-Z-ig |
137 |
Angelika |
138 |
Angosztura |
139 |
Áfonya |
139 |
Ánizs |
140 |
Babérlevél |
142 |
Bazsalikom |
142 |
Boróka |
143 |
Bors |
146 |
Borsikafű |
147 |
Borsmenta |
148 |
Cayenne-i bors |
149 |
Citrom |
150 |
Citromfű |
151 |
Csillagánizs |
151 |
Édeskömény |
152 |
Fahéj |
153 |
Fehér üröm |
153 |
Fekete üröm |
153 |
Fokhagyma |
154 |
Galanga |
156 |
Grépfrút |
156 |
Gyömbér |
157 |
Izsóp |
160 |
Kakukkfű |
160 |
Kapor |
161 |
Kapri |
163 |
Kardamomi |
164 |
Kaszkarilla |
164 |
Kálmos |
165 |
Komló |
165 |
Koriander |
165 |
Kömény |
166 |
Kurkuma |
167 |
Lestyán |
167 |
Majoránna |
168 |
Metélőhagyma |
170 |
Mustár |
171 |
Narancshéj |
171 |
Padlizsán |
171 |
Paprika |
174 |
Paradicsom |
178 |
Pasztinák |
179 |
Petrezselyem |
180 |
Rebarbara |
181 |
Retek |
182 |
Római kömény |
184 |
Rozmaring |
184 |
Sáfrány |
185 |
Sáfrányos szeklice |
185 |
Szagos müge |
188 |
Szagfűbors |
189 |
Szegfűszeg |
189 |
Szerecsendió |
190 |
Szurokfű (oregánó) |
192 |
Tárkony |
192 |
Torma |
193 |
Turbolya |
194 |
Vanília |
195 |
Vasfű |
196 |
Vöröshagyma |
197 |
Zeller |
198 |
Zsálya |
199 |
Fűszeres receptek |
203 |
Levesek, húsételek, halételek ízletesen |
|
Fűszereink a háztarásunkban |
310 |
Gyakorlati tanácsok |
310 |
A kertben |
311 |
Általános gyakorlati tanácsok a fűszerkert művelőinek |
314 |
Ablakban és erkélyen |
315 |
Fűszernövények házi tartósítása |
319 |
Friss növények tárolása, vermelése |
319 |
Szárítás |
322 |
Savanyítás |
323 |
Hűtés, fagyasztás |
324 |
A fűszerek vásárlása, tárolása és elkészítése |
325 |
Korszerű ételek - korszerű ételízesítés |
328 |
Konzerv - és mélyhűtött ételek fűszerezése |
332 |
Konzervételek |
332 |
Mirelit ételek |
332 |
Alufóliás ételek |
333 |
Diétás fűszerezési tanácsok |
335 |
A fűszerek mint italalapanyagok |
339 |
Fűszernövények a szépség szolgálatában |
342 |
Fűszeres receptek |
203 |
Édességek, italok és finom gyógyteák |
|
Utószó |
389 |
Kinyit