Arany fűszerek nagy könyve

Arany fűszerek nagy könyve  
Arany fűszerek nagy könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Food Time Kiadó
Oldalszám: 389
ISBN: 963-8624-78-7
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A fűszerekről általában

6

Egy kis fűszertörténelem

8

A fűszerekről általában

14

A fűszerek hatóanyagairól

18

Illóolajok
19
Glikozidok
19
Alkaloidok
19
Cserzőanyagok - növényi csersavak
19
Növényi festékanyagok
19
Ásványi anyagok
20
Szerves savak
20
Keserű anyagok
20
Vitaminok
20
Szénhidrátok
21
Zsírok, zsíros olajok
21

A fűszerek helyes adagolása és elkészítése

21

Csecsemő- és gyermekételek

24

A baba első italai, püréi
25
Hogyan készítsünk főzeléket?
28
A baba első főzelékei
28

A gomba is fűszer

31

A méz mint ízesítő

32

Húsételek fűszerezése

33

Sertéshús
33
Marhahús
35
Szárnyasok
35
Vadhúsok
36

Halételek fűszerezése

37

Grillételek fűszerezése

38

Sajtos ételek fűszerezése

42

Saláták fűszerezése

43

Fűszeres pácok - pácolások

46

Grillsültek pácolása
47
Vadas pácok készítése
47

Fűszeres növényi ecetek

48

Ízesített konyhaecetek
49
Egyéb ecetek
50

Sózás

52

A fűszeres sók
56

Fűszerkeverékek

57

Chili
57
Curry
58
Tabasco
58
Borspótló fűszerkeverék
59
Fűszerkeverék forralt borhoz
60
Leves-fűszerkeverék
60
Sertéshús-fűszerkeverék
60
Marhahús-fűszerkeverék
60
Szárnyas-fűszerkeverék
60
Halfűszerkeverék
60
Grillfűszerkeverék
60
Mártás-fűszerkeverék
60
Pástétom-fűszerkeverék
60
Saláta-fűszerkeverék
61
Töltelék-fűszerkeverék
61
Vadas-fűszerkeverék
61
Vagdalt-fűszerkeverék
61
Magyaros fűszerkeverék
61
Olaszos fűszerkeverék
61
Ital-fűszerkeverék
61
Édesség-fűszerkeverék
61

Fűszeres receptek

63

Vendégváró falatok, mártások, saláták

Fűszereink részletes ismertetése A-Z-ig

137

Angelika

138

Angosztura

139

Áfonya

139

Ánizs

140

Babérlevél

142

Bazsalikom

142

Boróka

143

Bors

146

Borsikafű

147

Borsmenta

148

Cayenne-i bors

149

Citrom

150

Citromfű

151

Csillagánizs

151

Édeskömény

152

Fahéj

153

Fehér üröm

153

Fekete üröm

153

Fokhagyma

154

Galanga

156

Grépfrút

156

Gyömbér

157

Izsóp

160

Kakukkfű

160

Kapor

161

Kapri

163

Kardamomi

164

Kaszkarilla

164

Kálmos

165

Komló

165

Koriander

165

Kömény

166

Kurkuma

167

Lestyán

167

Majoránna

168

Metélőhagyma

170

Mustár

171

Narancshéj

171

Padlizsán

171

Paprika

174

Paradicsom

178

Pasztinák

179

Petrezselyem

180

Rebarbara

181

Retek

182

Római kömény

184

Rozmaring

184

Sáfrány

185

Sáfrányos szeklice

185

Szagos müge

188

Szagfűbors

189

Szegfűszeg

189

Szerecsendió

190

Szurokfű (oregánó)

192

Tárkony

192

Torma

193

Turbolya

194

Vanília

195

Vasfű

196

Vöröshagyma

197

Zeller

198

Zsálya

199

Fűszeres receptek

203

Levesek, húsételek, halételek ízletesen

Fűszereink a háztarásunkban

310

Gyakorlati tanácsok

310

A kertben

311

Általános gyakorlati tanácsok a fűszerkert művelőinek
314

Ablakban és erkélyen

315

Fűszernövények házi tartósítása

319

Friss növények tárolása, vermelése
319
Szárítás
322
Savanyítás
323
Hűtés, fagyasztás
324

A fűszerek vásárlása, tárolása és elkészítése

325

Korszerű ételek - korszerű ételízesítés

328

Konzerv - és mélyhűtött ételek fűszerezése

332

Konzervételek
332
Mirelit ételek
332
Alufóliás ételek
333

Diétás fűszerezési tanácsok

335

A fűszerek mint italalapanyagok

339

Fűszernövények a szépség szolgálatában

342

Fűszeres receptek

203

Édességek, italok és finom gyógyteák

Utószó

389


Kinyit
hírlevél