Amit a fagylaltról tudni kell

Amit a fagylaltról tudni kell  
Amit a fagylaltról tudni kell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1966
Oldalszám: 254
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

A fagylalt rövid története

5

A fagylalt táplálkozástani jelentősége

5

A fagylalt vendéglátóipari jelentősége

8

A fagylalt fogalma

9

A fagylaltkészítés nyers- és járulékos anyagai

11

A fagylaltkészítés nyersanyagai

12

Folyékony nyersanyagok
12
Szilárd nyersanyagok
23

A fagylaltkészítés járulékos anyagai

27

A fagylalt készítése

45

A felhasználásra kerülő anyagok előkészítése

46

Folyékony nyersanyagok előkészítése
46
Szilárd nyersanyagok előkészítése
50
Járulékos anyagok előkészítése
51

A fagylaltkeverék elkészítése

56

A fagylaltkeverék szűrése

60

A fagylaltkeverék egyneműsítése

60

A fagylaltkeverék lehűtése

61

A fagylaltkeverék fagyasztása

65

A fagylalt anyagnormájának (összetételének) megtervezése

70

A fagylaltgyártás fejlesztésének alapelvei

78

A fagylaltkészítés előkészítő műveletei során használatos aprítógépek

88

A fagylaltkeverék összeállításához, elkészítéséhez szükséges gépek, berendezések, felszerelések

93

A fagylaltkeverék szűréséhez, homogenizáláshoz, elő- és utóhűtéséhez szükséges gépek és berendezések

100

A fagylaltüzemek tervezési irányelvei

100

Az egyes helyiségekre vonatkozó előírások

105

A fagylaltüzemek létesítésének néhány elvi kérdéséről

113

Fagylaltfajták

128

Egyszerű fagylaltok

146

Stabilizáló (állományjavító) anyagokkal készített fagylaltok

146

Stabilizáló anyagokkal készített (hűtött vagy mélyhűtött) habfélék

160

Parfék

165

Különleges fagylaltok

170

Fagylaltokhoz való sütemények

180

A fagylaltkeverék és fagylalt szállítása, tárolása, minta vétele

185

A fagylalt minőségének érzékszervi és műszeres ellenőrzése

189

A fagylalt értékesítése

193

A fagylalt értékesítéséhez szükséges gépek és berendezések kezelése, karbantartása és javítása, idényre való előkészítése

209

Az értékesítő helyek tisztasági-egészségügyi előírásai

226

Poharas fagylaltok készítése

218

A fagylalttermelés és értékesítés egyes üzemgazdasági kérdései

224

A termelés és értékesítés összhangja

224

A gazdaságossági számítás alapja

230

Munkavédelmi előírások

236

A fagylalt előállítására, értékesítésére vonatkozó rendeletek, utasítások

241

A fagylaltkészítés és értékesítés távlati fejlesztési lehetőségei

242

Felhasznált szakirodalom

245

Betűrendes tárgymutató

247


Kinyit
könyvek