A római konyha

A római konyha  
A római konyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Magvető Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 191
ISBN: 963-14-2399-9
Lénárd Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja olvasóit: a gasztronómián, pontosabban az olasz konyhán keresztül vezet be minket Itália történelmébe, kultúrhistóriájába. Ám a legfontosabbak ebben a könyvben mégis a receptek - tésztáktól a zöldségételekig, borjútól, báránytól a csigáig. Minden ételnek megvan a maga meséje; nevek és alakok, évszámok, évszakok és alkalmak, kalandok és szituációk kötődnek hozzájuk, vagy ha nem is kötődnek, köthetőek, hiszen a leleményes és rengeteg humorral megáldott író mindezeket üde jókedvvel s magától értetődő módon képes a receptekhez passzítani. Az illatok és ízek kalandtúrája ezek által is igazolja Lénárd egyik tételét, miszerint: "Van lelke a városoknak, van illata."
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető és használati utasítás ehhez és az összes többi szakácskönyvhöz avagy A parasztasszony a kastélyban

9

Vegyünk...

11

Rántott ételek (fritti)

27

Száraz tészta (la pastasciutta)

43

A második fogás (le pietanze)

97

Húsételek

A bárány
102
Birkafej
102
Marhahús
109
Sertés
121
Borjúhús
124
Tyúk
126
Halak
130

Halleves

138

Csigák (lumache)

148

Főzelék

151

Édesség - gyümölcs

159

Borok

171

A nápolyi pizza

177

A receptek ábécében

183

Szótár

186


Kinyit
pinterest