A magyaros konyha

679 recept

A magyaros konyha  
A magyaros konyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 311
ISBN: 963-9407-06-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A magyar konyha története

5

A magyar konyha különleges főzéstechnikája

12

Levesek és levesbetétek

15

Egyszerű levesek

15

Különleges levesek

22

Levesek mint önálló ételek

27

Levesbetétek

31

Főzelékek és köretek

35

Főzelékek

35

Köretek

43

Hideg és meleg előételek

51

Hideg előételek

51

Meleg előételek

61

Hideg és meleg halételek

77

Hideg halak

77

Meleg halak

81

Rákok-békák

91

Húsok

94

Marhahúsok

114

Mártások

119

Borjúhúsok

125

Sertéshúsok

143

Bárány- és ürühúsok

170

Vad és vadszárnyas

181

Házi szárnyasok

193

Saláták

219

Tészták

225

Torták, krémmel töltött és vegyes tészták

225

Teasütemények, piskóták, mézes tészták

247

Pogácsák

252

Kevert és égetett tészták

254

Rétesek

258

Kelt tészták

262

Vajas tészták

266

Főtt tészták

271

Befőzés

280

Befőttek készítése és gyümölcsök tartósítása

281

Zöldségfélék tartósítása

290

Sajtok

297

Betűrendes tárgymutató

301


Kinyit
twitter

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

150 év 150 év
Szerző: Bächer Iván
Kiadó: Jaffa Kiadó (2006)

A szerző ebben a könyvében néhány generáció hagyományaira visszatekintve olyan ételek receptjeit adja...

Sertés java Sertés java
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)
Csemegék Csemegék
Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

Több,mint 250 csemege- kalács,rétes,béles,lepény, pite,krémes szelet, torta, puding, felfújt, sodó, krém,...

Ünnepi ételeink könyve Ünnepi ételeink könyve
Szerzők: Nagy Elvira, Erdei Sándorné, Balogh Lászlóné
Kiadó: Szalay Kiadó (2009)

Ez a könyv az minden ünnepre kínál változatos recepteket januártól decemberig.

Göcseji históriák és ételek Göcseji históriák és ételek
Szerző: Miszori József
Kiadó: Mészi Fotó (2007)

A kötet a Göcsejjel kapcsolatos gasztronómiai adatokat, recepteket, szokásokat, népi hagyományokat gyűjti...

Budapest Budapest
Szerző: Csapó Katalin
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly szegmense a konyhaművészet, ami...

A legfinomabb magyaros ételek A legfinomabb magyaros ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Mai magyar konyha Mai magyar konyha
Szerző: Bereznay Tamás
Kiadó: Boook Kiadó (2009)

Bereznay Tamás a magyar konyhaművészet szerelmese. Szívvel-lélekkel főz, és büszke hazánk gasztronómiai...

Halételek Halételek
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

A magyar szürkemarha A magyar szürkemarha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Bellon Tibor
Kiadó: Timp Kiadó (2001)

Magyarország egykoron Európa éléskamrája volt. A Kárpát medence állatbőségét nemcsak egyedülálló...

Aranyszarvas földjén Aranyszarvas földjén
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Vér János, Vér Jánosné
Kiadó: Timp Kiadó (2007)

A Tápió vidéke titkokat őriz. Még 1929. februárjában a tápiószelei Blaskovich János kifejti: „Ha a jelek...

Ízes élet Ízes élet
Szerző: Nádasdy Borbála
Kiadó: Méry Ratio (2012)

Édes-keserű, hazája iránti vágyakozással és szeretettel teli életrajzi naplói után Nádasdy grófnő újabb...

Ételek Adventtől Vízkeresztig Ételek Adventtől Vízkeresztig
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2012)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve
Szerző: Domokos Lászlóné
Kiadó: JLX Kiadó (2009)

A közös étkezés minden család életében fontos szerepet játszik. Sok háziasszonyt visszariaszt azonban az...

Magyar ízek varázsa Magyar ízek varázsa
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2012)

A szerző mesterszakács, odaadó híve és elkötelezett propagálója a magyar konyhának. "Főzzünk magyarul"...

Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is...

Kapcsolódó cikkek