A magyaros konyha

679 recept

A magyaros konyha  
A magyaros konyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 311
ISBN: 963-9407-06-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A magyar konyha története

5

A magyar konyha különleges főzéstechnikája

12

Levesek és levesbetétek

15

Egyszerű levesek

15

Különleges levesek

22

Levesek mint önálló ételek

27

Levesbetétek

31

Főzelékek és köretek

35

Főzelékek

35

Köretek

43

Hideg és meleg előételek

51

Hideg előételek

51

Meleg előételek

61

Hideg és meleg halételek

77

Hideg halak

77

Meleg halak

81

Rákok-békák

91

Húsok

94

Marhahúsok

114

Mártások

119

Borjúhúsok

125

Sertéshúsok

143

Bárány- és ürühúsok

170

Vad és vadszárnyas

181

Házi szárnyasok

193

Saláták

219

Tészták

225

Torták, krémmel töltött és vegyes tészták

225

Teasütemények, piskóták, mézes tészták

247

Pogácsák

252

Kevert és égetett tészták

254

Rétesek

258

Kelt tészták

262

Vajas tészták

266

Főtt tészták

271

Befőzés

280

Befőttek készítése és gyümölcsök tartósítása

281

Zöldségfélék tartósítása

290

Sajtok

297

Betűrendes tárgymutató

301


Kinyit
pinterest

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Bogrács ételek Bogrács ételek
Szerző: Poós Lászlóné
Kiadó: Vianco Stúdió (1986)

A bográcsban főzés sajátos "zamattal", "magyaros ízzel" gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok...

Határtalan lakoma Határtalan lakoma
Szerző: Bangó Margit
Kiadó: EMI Zenei Kft. (2009)

A TV2 Hal a Tortán c. műsorában az egész országot elkápráztatta szakácstudományával Bangó Margit....

60 híres magyar - 60 híres étel 60 híres magyar - 60 híres étel
Szerző: Kádas Lajos
Kiadó: Kossuth Kiadó (2012)

Dobostorta, Székelygulyás, Újházi-tyúkleves, Jókai-bableves, Rákóczi-túrós… Bizonyára sokan nem ismerik...

A disznóvágás ételei A disznóvágás ételei
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

40 recept 40 recept
Szerkesztők: Hegyi Pálné, Kovács Sándor
Kiadó: Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat (1983)

A Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat és a Belvárosi Vendéglátó Vállalat nevében köszöntjük Önöket,...

Budapest Budapest
Szerző: Csapó Katalin
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly szegmense a konyhaművészet, ami...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Magyar parasztkonyha Magyar parasztkonyha
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2007)

A színes fotókkal illusztrált különleges szakácskönyv az igazi magyar parasztkonyha receptjeit gyűjti egybe....

Hazai ízek, falusi ünnepek Hazai ízek, falusi ünnepek
Szerző: Farkas Kata
Kiadó: Népszava Kiadó (1986)

Bejárhatjuk a földkerekséget, készíthetik a rakott asztalok pompásabbnál pompásabb falatjait, nagy hírű...

A magyar szürkemarha A magyar szürkemarha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Bellon Tibor
Kiadó: Timp Kiadó (2001)

Magyarország egykoron Európa éléskamrája volt. A Kárpát medence állatbőségét nemcsak egyedülálló...

A Magyar konyha örökzöld ízeivel A Magyar konyha örökzöld ízeivel
Szerzők: Kaposi Gyöngyi, Rosenthal Emília
Kiadó: Magánkiadás (2012)

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes...

Fortélyok főzőkanállal Fortélyok főzőkanállal
Szerkesztő: Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V. (1983)

Amikor megkértük a Magyar Konyha régi, hűséges olvasóit - nemcsak háziasszonyokat, de főzni szerető...

Székelyföld ízei Székelyföld ízei
Szerző: Pataki János
Kiadó: Székelykő Kt. (2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek...

Minden asszony szakácskönyve Minden asszony szakácskönyve
Kiadó: Kódexfestő kiadó (2012)

Levesek, levesbetétek, mártások, előételek, szendvicsek, hidegtálak, halak, szárnyasok, vadhúsból...

Így főzünk Pannóniában Így főzünk Pannóniában
Szerkesztő: Jelinek Aliz
Kiadó: Pannonia Sz. V. V. (0)

A Pannónia 42 szállodájának és több száz különálló éttermének specialitásait és egyedi hangulatát nem...

Halételek Halételek
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

Karácsonyi asztal Karácsonyi asztal
Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)

Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Magyar ízek varázsa Magyar ízek varázsa
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2012)

A szerző mesterszakács, odaadó híve és elkötelezett propagálója a magyar konyhának. "Főzzünk magyarul"...

Könnyű, gyors vacsorák Könnyű, gyors vacsorák
Szerző: Török Júlia
Kiadó: Minerva Kiadó (1969)

Ez a köny azt a célt szolgálja, hogy a munkamódszerekben adjon segítséget a dolgozó háziasszonyoknak. Nem...

Kapcsolódó cikkek