A magyaros konyha

679 recept

A magyaros konyha  
A magyaros konyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 311
ISBN: 963-9407-06-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A magyar konyha története

5

A magyar konyha különleges főzéstechnikája

12

Levesek és levesbetétek

15

Egyszerű levesek

15

Különleges levesek

22

Levesek mint önálló ételek

27

Levesbetétek

31

Főzelékek és köretek

35

Főzelékek

35

Köretek

43

Hideg és meleg előételek

51

Hideg előételek

51

Meleg előételek

61

Hideg és meleg halételek

77

Hideg halak

77

Meleg halak

81

Rákok-békák

91

Húsok

94

Marhahúsok

114

Mártások

119

Borjúhúsok

125

Sertéshúsok

143

Bárány- és ürühúsok

170

Vad és vadszárnyas

181

Házi szárnyasok

193

Saláták

219

Tészták

225

Torták, krémmel töltött és vegyes tészták

225

Teasütemények, piskóták, mézes tészták

247

Pogácsák

252

Kevert és égetett tészták

254

Rétesek

258

Kelt tészták

262

Vajas tészták

266

Főtt tészták

271

Befőzés

280

Befőttek készítése és gyümölcsök tartósítása

281

Zöldségfélék tartósítása

290

Sajtok

297

Betűrendes tárgymutató

301


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A magyar szürkemarha A magyar szürkemarha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Bellon Tibor
Kiadó: Timp Kiadó (2001)

Magyarország egykoron Európa éléskamrája volt. A Kárpát medence állatbőségét nemcsak egyedülálló...

Aranyszarvas földjén Aranyszarvas földjén
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Vér János, Vér Jánosné
Kiadó: Timp Kiadó (2007)

A Tápió vidéke titkokat őriz. Még 1929. februárjában a tápiószelei Blaskovich János kifejti: „Ha a jelek...

104 híres magyar recept 104 híres magyar recept
Szerző: Lukács István
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a...

Ízes Erdély Ízes Erdély
Szerző: Ambrus Gizella
Kiadó: Timp Kiadó (2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban...

A Magyar konyha örökzöld ízeivel A Magyar konyha örökzöld ízeivel
Szerzők: Kaposi Gyöngyi, Rosenthal Emília
Kiadó: Magánkiadás (2012)

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes...

Bogrács és kukta Bogrács és kukta
Szerzők: Balyó Mária, Pelle Józsefné
Kiadó: MRT-Minerva (1973)

A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos...

Bioételek gabonából Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott...

Mai magyar konyha Mai magyar konyha
Szerző: Bereznay Tamás
Kiadó: Boook Kiadó (2009)

Bereznay Tamás a magyar konyhaművészet szerelmese. Szívvel-lélekkel főz, és büszke hazánk gasztronómiai...

150 év 150 év
Szerző: Bächer Iván
Kiadó: Jaffa Kiadó (2006)

A szerző ebben a könyvében néhány generáció hagyományaira visszatekintve olyan ételek receptjeit adja...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Régi magyar halételek Régi magyar halételek
Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

Kelet-európai szakácskönyv Kelet-európai szakácskönyv
Szerző: Lévai Vera
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és...

Így főzünk Pannóniában Így főzünk Pannóniában
Szerkesztő: Jelinek Aliz
Kiadó: Pannonia Sz. V. V. (0)

A Pannónia 42 szállodájának és több száz különálló éttermének specialitásait és egyedi hangulatát nem...

Könnyű, gyors vacsorák Könnyű, gyors vacsorák
Szerző: Török Júlia
Kiadó: Minerva Kiadó (1969)

Ez a köny azt a célt szolgálja, hogy a munkamódszerekben adjon segítséget a dolgozó háziasszonyoknak. Nem...

A Palócföldtől a Tiszáig A Palócföldtől a Tiszáig
Szerkesztő: Kaposi Levente
Kiadó: Pallas Lap- és Könyvkiadó (0)

Különleges látogatásra invitáljuk Heves megyébe az olvasót, hogy betekintést nyerjen e táj ételeibe és...

Magyarországi zsidó ételek Magyarországi zsidó ételek
Szerző: Herbst Péterné Krausz Zorica
Kiadó: Minerva Kiadó (1984)

A zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték, kötik meg. Nagy leleményességre...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Határtalan lakoma Határtalan lakoma
Szerző: Bangó Margit
Kiadó: EMI Zenei Kft. (2009)

A TV2 Hal a Tortán c. műsorában az egész országot elkápráztatta szakácstudományával Bangó Margit....

Kapcsolódó cikkek