A jó házikonyha

Így kell főzni! A sütés-főzés tudományának új kódexe

A jó házikonyha  
A jó házikonyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 468
ISBN: 963-222-282-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A háztartás vezetésének tudománya

Háztartási munkabeosztás

Vendéglátás

Terítés

Tálalás

Étrendek

Téli idényre

Tavaszi idényre

Nyári idényre

Őszi idényre

Betűrendes tárgymutató

Levesek

1

Húslevesek

1

Hallevesek

7

Becsinált levesek

9

Vegyes és pörkölt levesek

11

Krémlevesek

17

Levesbevalók

19

Pecsenyék

27

Marhahúsok

27

Borjúhúsok

43

Sertéshúsok

51

Malachúsok

53

Vadhúsok

55

Bárányhúsok

56

Rostonsültek

58

Nyársonsültek

59

Töltelékek pecsenyékbe

61

Szárnyasok

63

Vadak

71

Halak

74

Mártások meleg halakhoz

78

Tojásételek

80

Előételek

93

Előételeknek való felfújtak és puddingok

114

Felfújtak

114

Puddingok

116

Mártások az előételeknek való sós felfújtak és puddingokhoz

122

Meleg mártások

123

Hideg ételek

128

Hideg húsok és sültek

128

Hideg halak

138

Pástétomok

143

Szendvicsek

153

Hideg mártások

157

Körítések

Burgonya különféle módon

162

Rizs különféle módon

165

Makaróni különféle módon

166

Vegyes körítések

166

Zöldségkörítések

171

Saláták

173

Főzelékek

183

Főzelékek

183

Zöldfőzelékek könnyű módon

200

Feltétek

201

Tészták

203

Gyúrt és főzött tészták

203

Hajtogatott tészták

213

Rétestöltelékek

218

Porhanyós tészták

221

Zsírbansült tészták

226

Kelt tészták

237

Tejbenfőzött tészták és ételek

250

Pogácsák

251

Torták

256

Torták

276

Tortaszerű lepények

276

Tortakrémek

282

Torták bevonására való jegecek

282

Vegyes sütemények

285

Vegyes sütemények

285

Sós teasütemények

307

Gyúrt cvibakok

312

Cvibakok

313

Puddingok

316

Felfújtak

322

Hab (Sodó) édes felfújtak és puddingokhoz

328

Vegyes hideg édességek

331

Vegyes, hideg édességek

331

Kocsonyák (Zulcok)

333

Krémek

336

Parfék

339

Fagylalt készítése

340

Cukorkák készítése

343

Italok

347

Télire való befőzések

353

Sűrű cukorban főzött gyümölcsök

353

Befőttek (Kompót)

358

Jam-ek (Dzsemek)

362

Sűrű cukros gyümölcslevek (Geléek)

363

Gyümölcsök cukorban ecettel

363

Lekvárok

364

Főzelékek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire

366

Saláták eltevése télire

372

Zöldség eltevése télire

374

Disznóölés

375

Francia konyha. Összeállította: Tutsek Anna

385

Levesek

385

Előételek

387

Halak

391

Főzelékek, körítések

394

Mártások

396

Saláták

399

Húsok

401

Tésztafélék

408

Gyermekek étrendje

417

A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek

417

Folyékony ételek

422

Levesek

425

Levesbevalók

427

Főzelékek

428

Vegyes eledelek

431

Tészták

433

Gyümölcspürék és kompótok

437

Gyenge és beteg gyermek ételei

438

Házi tudnivalók

440


Kinyit
recepttár