A jó házi konyha

Így kell főzni. A sütés-főzés tudományának új kódexe

A jó házi konyha  
A jó házi konyha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Bánffyhunyadi Hunyadi Erzsébet
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 468
ISBN: 963-222-282-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Első rész

A háztartás vezetésének tudománya

Háztartási munkabeosztás

Vendéglátás

Terítés
Tálalás

Étrendek

Téli idényre
Tavaszi idényre
Nyári idényre
Őszi idényre

Betűrendes tárgymutató

Második rész

Levesek

1

Húslevesek
1
Hallevesek
7
Becsinált levesek
9
Vegyes és pörkölt levesek
11
Krémlevesek
17

Levesbevalók

19

Pecsenyék

27

Marhahúsok
27
Borjúhúsok
43
Sertéshúsok
51
Malachúsok
53
Vadhúsok
55
Bárányhúsok
56

Rostonsültek

56

Nyársonsültek

59

Töltelékek pecsenyékbe

61

Szárnyasok

63

Vadak

71

Halak

74

Mártások meleg halakhoz

78

Tojásételek

80

Előételek

93

Előételeknek való felfújtak és pudingok

114

Felfújtak
114
Puddingok
116

Mártások az előételeknek való sós felfújtak és puddingokhoz

122

Meleg mártások

123

Hideg ételek

128

Hideg húsok és sültek
128
Hideg halak
128
Pástétomok
143
Szendvicsek
153
Hideg mártások
157

Körítések

Burgonya különféle módon
162
Rizs különféle módon
165
Makaróni különféle módon
165
Vegyes körítések
166
Zöldségkörítések
166

Saláták

173

Főzelékek

183

Főzelékfélék
183
Zöldfőzelékek könnyű módon
200

Feltétek

201

Tészták

203

Gyúrt és főzött tészták
203
Hajtogatott tészták
213
Rétestöltelékek
218
Porhanyós tészták
221
Zsírban sült tészták
226
Kelt tészták
237
Tejben főzött tészták és ételek
250
Pogácsák
251

Torták

256

Torták
276
Tortaszerű lepények
276
Tortakrémek
282
Torták bevonására való jegecek
282

Vegyes sütemények

285

Vegyes sütemények
285
Sós teasütemények
307
Gyúrt cvibakok
312
Cvibakok
313

Puddingok

316

Felfújtak

322

Hab (Sodó) édes felfújtakhoz és pudingokhoz

328

Vegyes hideg édességek

331

Vegyes hideg édességek
331
Kocsonyák
333
Krémek
336
Parfék
339
Fagylat készítése
340

Cukorkák készítése

343

Italok

347

Télire való befőzések

353

Sűrű cukorban főzött gyümölcsök
353
Befőttek (Kompót)
358
Dzsemek
362
Sűrű cukros gyümölcslevek (zselék)
363
Gyümölcsök cukorban ecettel
363
Lekvárok
364
Főzeléknek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire
366
Saláták eltevése télire
372
Zöldség eltevése télire
374

Disznóölés

375

Francia konyha. Összeállította Tutsek Anna

385

Levesek

385

Előételek

385

Halak

391

Főzelékek, körítések

394

Mártások

396

Saláták

399

Húsok

401

Tésztafélék

408

Gyermekek étrendje

417

A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek

417

Folyékony ételek

422

Levesek

425

Levesbevalók

427

Főzelékek

428

Vegyes eledelek

431

Tészták

433

Gyümölcspürék és kompótok

437

Gyenge és beteg gyermek ételei

438

Házi tudnivalók

440


Kinyit
recept beküldése