A főzés alapanyagai

Étkezési alapanyagok összefoglaló kézikönyve

A főzés alapanyagai  
A főzés alapanyagai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Novotrade Kiadó
Kiadás éve: 1991
Oldalszám: 240
ISBN: 963-585-136-7
Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges élelmiszerek eredetéről és tulajdonságairól. Hasznos tanácsok és tippek az alapanyagok százainak elkészítéséhez és felhasználásához.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

6

Száraz hüvelyesek

8

Gombák és szarvasgombák

38

Füvek, fűszerek, magok

44

Ízesítők

48

Sók, kivonatok

62

Savanyúságok, chutneyk, szószok

64

Mustárok, ecetek, olajok

67

Gyümölcsök

70

Aszalt gyümölcsök

76

Héjas gyümölcsök

96

Gabonafélék

99

Tészták, galuskák, gombócok

102

A sütés kellékei

108

Kávé

122

Tea

126

Cukrok, szirupok, és mézek

128

Tojás

130

Zsiradékok, tejtermékek

136

Túró és sajt

139

Halak és más tengeri élelmek

142

Tartósított halak

158

Baromfi és vad

184

Húskészítmények

192

Baromfi és vad

202

Belsőségek

218

Húsok

224

Tárgymutató

234


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Könnyű sushi Könnyű sushi
Szerző: Kazuko, Emi
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Tiszta, friss ízeinek és látványos külsejének köszönhetően a sushi szerte a világon hatalmas...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Csokoládé Csokoládé
Szerző: Lagorce, Stephan
Kiadó: Geopen Kiadó (2010)

A csokoládékóstolás kézikönyve, 40 csokoládés recepttel és ínycsiklandó fotókkal, trükkökkel,...

Szerelmi serkentők Szerelmi serkentők
Szerző: Levene, Peter
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1991)

Hölgyem! Szeretné meghódítani álmai lovagját? Uram! Szeretne még férfiasabb lenni, mint amilyen? Ezenkívül...

Mexikói konyha lépésről lépésre Mexikói konyha lépésről lépésre
Szerzők: Mas, Teresa, Gandara, Inés, Gómez, Maria Jose, Esteve, Jorge, Cuesta, Pepe
Kiadó: HVG Kiadó (2011)

A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok...

Vadászok szakácskönyve Vadászok szakácskönyve
Szerzők: Cuthbert, Robert, Eastham, Jake, Parle, Andy
Kiadó: Scolar Kiadó (2011)

A vadászat élvezete és a sikeres vadászat felett érzett öröm a legősibb emberi tapasztalatok közé...

Sajtlexikon Sajtlexikon
Szerkesztő: Kerekes Ferenc
Kiadó: Laude Kiadó (2007)

A sajtimádók megtalálhatják ebben a könyvben a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető tudnivalókat...

Saláták Saláták
Szerző: Mundi, Max
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a...

Kenyérsütés mesterfokon Kenyérsütés mesterfokon
Szerző: Glezer, Maggie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Maggie Glezer okleveles pék és szakíró könyve hiánypótló mű azok számára, akik a kenyérsütést...

Kis könyv a magyar almáról Kis könyv a magyar almáról
Szerző: Bálint György
Kiadó: Corvina Kiadó (1990)

Ha azt kérjük egy magyar gyerektől, hogy nevezzen meg egy gyümölcsöt, akkor szinte egész biztosan az almát...

A halfőzés művészete A halfőzés művészete
Szerző: Tóth Erika Katalin
Kiadó: Vitalon Etalon Kiadó (0)

"200 év receptgyűjteményét tartja kezében a kedves olvasó, ugyan nem szokványos módon, mert megtalálhatja...

100 fűszernövény 100 fűszernövény
Szerkesztő: Kővári Sarolta
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

A fűszernövények az ízek összehasonlíthatatlanul gazdag változatosságát kínálják az ínyenceknek. Ez a...

Sajtok enciklopédiája Sajtok enciklopédiája
Szerző: Harbutt, Juliet

Nélkülözhetetlen útmutató a világ sajtjaihoz mire ügyeljünk a vásárláskor, hogyan tároljuk, készítsük...

Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata,...

Kulinária Kulinária
Szerzők: Dominé, André, Römer, Joachim, Ditter, Michael
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez...

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Ecetek és olajok Ecetek és olajok
Szerző: Teetz, Petra
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
Tészta Tészta
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket...

33 grillétel 33 grillétel
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

A nyári esték slágere a szabad ég alatti grillezés. Persze a konyhában is pompás grillfogások születhetnek,...

Kapcsolódó cikkek