A család szakácskönyve

A család szakácskönyve  
A család szakácskönyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 404
ISBN: 963-09-3928-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

5

Levesek

7

Húsos levesek

7

Hallevesek

17

Zöldséglevesek

19

Gyümölcslevesek

28

Egyéb levesek

30

Levesbevalók

33

Előételek és egytálételek

39

Tésztás ételek

39

Tojásos ételek

43

Gombás ételek

52

Burgonyás ételek

58

Zöldséges ételek

63

Sós palacsinták

88

Vegyes

90

Baromfi

93

Csirke-tyúk
93
Gyöngytyúk
108
Galamb
110
Pulyka
111
Kacsa - liba
113

Halételek

119

Ponty
119
Tengeri hal
123
Vegyes halak
127

Vadpecsenyék

131

Nyúl (vad- és házinyúl)
131
Őz és szarvas
136
Vaddisznó
138
Fácán és fogoly
139

Pecsenyék

141

Marhasültek
141
Sertéssültek
155
Borjúsültek
181
Bárány- és birkasültek
184

Húspótlók

187

Mártások

194

Köretek és főzelékek

198

Saláták

220

Mackófalatok

235

Húsfalatok
235
Hideg tojásételek
239
Mackósaláták
241
Töltött zöldség- és gyümölcsfélék
243
Hideg halak
245
Szendvicsek, szendvicskrémek, falatkák
246
Forró falatok
252

Sós sütemények

259

Mártások a sós süteményekhez (Dipek)
263

Meleg tészták

265

Palacsinták
265
Főtt tészták
267
Zsírban sült tészták
273
Rétesek - bélesek
277
Könnyű tészták, felfújtak
279

Sütemények

284

Könnyű tészták
284
Omlós és leveles tészták
292
Kelt tészták
305
Vegyes
311
Sütő nélkül
312
Torták
316
Torták sütő nélkül
323

Krémek, sodók, parfék

331

Krémek
331
Mázak, sodók
335
Parfék
337

Gyümölcsös édességek

339

Befőzés
370
Gyümölcsök
370
Főzelékfélék
377

Eltevés fagyasztással

381

Gyümölcs fagyasztása
382
Zöldség fagyasztása
382
Tejtermékek fagyasztása
383
Tésztafélék fagyasztása
383
Hús fagyasztása
383
Mi meddig áll el?
383

Tárgymutató

385


Kinyit
tippek, fortélyok