A 100 legjobb pástétom és előétel

A 100 legjobb pástétom és előétel
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 80
ISBN: 9639266620
Jelen kötetünk a különleges csemegék könyve. Ha igényes, nem mindennapi falatokkal akarjuk szeretteinket, vendégeinket megörvendeztetni, bátran ajánlom segítségül e válogatás böngészését. Hideg és meleg előételek, ebéd kiegészítők, koktélfalatok találhatók benne, amelyeknek főszereplője a pástétom. Igyekeztünk olyan recepteket összegyűjteni, amelyek a klasszikus konyhában és a kreatív konyhaművészetben is megállják helyüket, és bepillantást nyújtanak e különleges foglalatosság, a pástétomkészítés rejtelmeibe. Ám a pástétomok mellet rafinált krémek, habok, lepények, felfújtak, szuflék és galantinok csokrát is kínáljuk Önöknek, hogy könyvünket felütve sohase jöjjenek zavarba, ha vendégek érkeznek a házhoz. Nagy előnye e hideg és meleg étkeknek, hogy legtöbbjük napokkal előtte elkészíthető, sőt ízük annál finomabb, harmonikusabb, minél többet állnak.
Tartalomjegyzék
Előszó |
5 |
Pástétomok |
|
Ananászos tyúkpástétom |
10 |
Csukapástétom |
15 |
Diós fácánpástétom |
16 |
Disznótoros húspástétom |
17 |
Fogaspástétom tésztában |
18 |
Galambpástétom |
20 |
Hercegné húspástétom |
25 |
Húspástétom tésztában |
30 |
Kacsamell pástétom |
32 |
Kacsapástétom |
36 |
Kacsapástétom tésztában |
33 |
Lazacpástétom |
39 |
Májpástétom ínyenceknek |
38 |
Nyúlcomb tésztában |
43 |
Pisztrángpástétom kagylóval |
49 |
Sajtos fürjpástétom |
52 |
Tőkehalpástétom gombával |
57 |
Vaddisznópástétom |
59 |
Vegyes kenőmájas |
64 |
Zöldségpástétom |
66 |
Zselés sonkapástétom |
65 |
Galantinok |
|
Csirkemell galantin |
13 |
Fogas galantin |
19 |
Gombás galantin |
21 |
Húsvéti töltike |
31 |
Jércegalantin |
26 |
Malacgalantin |
40 |
Mélytengeri tekercs |
42 |
Mogyorós pulykatekercs |
44 |
Pulykagalantin |
50 |
Szusi tenger gyümölcseivel |
53 |
Zöldséges galantin |
62 |
Pecsenyék hidegen |
|
Debreceni karaj |
17 |
Gyümölcsös csirke |
24 |
Hideg bélszín |
26 |
Hideg hátszín |
27 |
Hideg hátszín másképpen |
28 |
Hideg Stefánia |
28 |
Ördögpecsenye |
44 |
Öreghegyi szűzpecsenye |
46 |
Parajos sertéskaraj |
47 |
Töltött csirkecomb |
60 |
Wellington-bélszín |
61 |
Zöldséges fasírozott |
64 |
Felfújtak, csőben sültek |
|
Almás cukkini felfújt |
8 |
Almás palacsintafelfújt |
9 |
Brokkoli csőben sütve |
9 |
Burgonyafelfújt |
12 |
Csőben sült burgonya |
14 |
Darafelfújt |
16 |
Fokhagymaszuflé |
54 |
Füstölt pisztrángfelfújt |
20 |
Körteszuflé |
38 |
Lazacfelfújt |
39 |
Rákpuding |
48 |
Rizsfelfújt |
51 |
Sajtos lasange |
55 |
Sajtos libamájpuding |
52 |
Sajtszuflé |
55 |
Tésztafelfújt |
56 |
Tökfelfújt |
58 |
Lepények |
|
Almás lepény |
8 |
Cukkinitorta |
13 |
Csípős csibelepény |
11 |
Csukalepény |
14 |
Gombás húslepény |
22 |
Huncut pékné |
29 |
Juhtúrós tésztában |
32 |
Olaszos lepény |
42 |
Parajtorta |
48 |
Parasztlepény |
45 |
Pulykacomb tésztában |
50 |
Töltött bagett |
58 |
Túrós lepény |
59 |
Zöld lepény |
62 |
Zöldséges pisztráng tésztában |
63 |
Krémek, habok |
|
Banánhab |
10 |
Brokkolikrém |
12 |
Eperhab |
18 |
Feketekagyló hab |
19 |
Gombakrém |
22 |
Habkönnyű libamáj |
24 |
Húsos gombapuding |
30 |
Kacsamáj hab |
31 |
Kapribogyós tonhalhab |
33 |
Karfiolhab |
37 |
Kelpástétom |
35 |
Királyrák hab |
35 |
Magyaros libamájhab |
36 |
Olívakrém |
40 |
Padlizsánkrém |
46 |
Pisztránghab |
47 |
Pulykahab gyümölcskocsonyával |
51 |
Sajtkrém |
54 |
Tatár bifsztek |
56 |
Tojáskrém |
57 |
Zellerhab |
66 |
Kocsonyák |
|
Halkocsonya |
23 |
Kocsonya sertéscsülökből |
34 |
Kocsonyás csibefalatok |
34 |
Malackocsonya |
41 |
Vegetáriánus kocsonya |
60 |
A hidegkonyha kiegészítői |
67 |
Békebeli receptek |
71 |
Kinyit