A 100 legjobb olasz recept

A 100 legjobb olasz recept
A 100 legjobb olasz recept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 80
ISBN: 963-9266-32-9
La cucina italiana, az olasz konyha életművészet. Egyszerű és fenséges. Változatos és egészséges. Gazdag, de nem rafinált. A végtelenségig fantáziadús, mégis hagyománytisztelő. Benne lüktet az élet szeretete és tisztelete, a friss, minőségi alapanyagok jellegzetes ízében, melyeket nem enged elnyomni sem a fűszerezés, sem a köret, sem bármilyen konyhatechnikai pompa. Az olasz háziasszony nem recept szerint főz, hanem szívből, vérében van, mikor kell kikapni a forró vízből a spagettit, hogy al dente, tökéletesen fogra való legyen, meddig kell sütni a pizzát, hogy belül lágy, szélein mégis ropogós maradjon, hogy a rizottó hogyan marad omlósan krémes.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Olaszország tartományai

7

Olaszország térképe

9

Előételek, saláták, vendégvárók

Citromos padlizsán

13

Fekete kagyló fehérborban

28

Grissini sonkával

14

Ízletes babsaláta

19

Lazacos brokkolisaláta

18

Olasz narancssaláta

18

Olasz padlizsánsaláta

14

Pácolt feta sajt

12

Padlizsántorony fokhagymával

11

Pandorata

30

Paradicsomsaláta kenyéren

20

Paradicsomsaláta mozzarellával

56

Pármai sonka sárgadinnyével

13

Piemonti karotta

16

Pórés omlett

27

Rákkal töltött cukkini

16

Rákkoktél

15

Rántott tökvirágok

67

Római pirítós

11

Sajtrizottó

68

Sült hagyma

12

Szardella szicíliai módra

17

Tintahalsaláta

20

Töltött articsóka

10

Zöldség-carpaccio

10

Levesek, egytálételek

Bazsalikomos zöldségleves

23

Édeskömény leves

22

Favatta

22

Gabonaleves

24

Húsleves parmezános galuskával

24

Kenyérleves paradicsommal

21

Milánói zöldségleves

25

Modenai parajleves

26

Szombati pacalleves

69

Zsályás babfőzelék

19

Tésztafélék, mártások

Bárányragu tésztával

50

Bolognai húspaszta

66

Gnocci

71

Makaróni paradicsomszósszal

66

Paradicsommártás

35

Pesto

68

Sajtos táskák

30

Szardellás makaróni

64

Főételek hallal, hússal

Babérral ízesített máj

69

Báránycomb burgonyával

48

Báránypörkölt citromlével

47

Báránysült olívabogyóval

48

Borjúszegy Dél-Tiroli módra

52

Csirke ördöglány módra

70

Édes-savanyú nyúl

57

Fácán milánói módra

64

Frikadella

53

Gránátalmával sült fácán

62

Hagymás borjúmáj

52

Házinyúl édesköménnyel

59

Házinyúl kapribogyóval

58

Házinyúl olívabogyóval

60

Kacsa narancsszószban

49

Milánói borjúragu

65

Modenai sertéskaraj

60

Ossobucco

72

Párolt sertéskaraj

63

Pisztráng alufóliában

28

Rántott szardínia

27

Rozmaringos sertéssült

50

Saltimbocca

70

Sertéskolbász kukoricakásával rakva

61

Sült tőkehal burgonyával

26

Tejesbárány borral párolva

54

Tonhal körtepürével

29

Töltött borjúkaraj

62

Tyúk tonhalszószban

51

Vaddisznó, almával

58

Vaddiszóragu

54

Kenyérfélék, pizzák

Bazsalikomos pizza

35

Calzone parajjal töltve

38

Édes lepénykenyér

33

Fokhagymás, padlizsános pizza

36

Fügekenyér

41

Hagymás kenyér

32

Nápolyi pizza

37

Négysajt pizza

36

Olívás kenyér

32

Panettone (olasz karácsonyi kenyér)

43

Parasztlepény

31

Rozmaringos zsömle

34

Tőkehalas pizzatáska

38

Desszertek, édességek

Cseresznyetorta

45

Epres sütemény

46

Fugazza

42

Gesztenyepuding

40

Gyümölcskoktél

42

Gyümölcsös fagyibomba

55

Hűvös csók

56

Jeges borhab

46

Kávéfagylalt

40

Mandulatorta

44

Párolt gyümölcssaláta

44

Sajttorta

34

Tiramisu

39

Tészták és mártások

73

Híres olasz sajtok

74

Olasz szavak és kifejezések kisszótára

76


Kinyit
pinterest