A 100 legjobb olasz recept

A 100 legjobb olasz recept
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 80
ISBN: 963-9266-32-9
La cucina italiana, az olasz konyha életművészet. Egyszerű és fenséges. Változatos és egészséges. Gazdag, de nem rafinált. A végtelenségig fantáziadús, mégis hagyománytisztelő. Benne lüktet az élet szeretete és tisztelete, a friss, minőségi alapanyagok jellegzetes ízében, melyeket nem enged elnyomni sem a fűszerezés, sem a köret, sem bármilyen konyhatechnikai pompa. Az olasz háziasszony nem recept szerint főz, hanem szívből, vérében van, mikor kell kikapni a forró vízből a spagettit, hogy al dente, tökéletesen fogra való legyen, meddig kell sütni a pizzát, hogy belül lágy, szélein mégis ropogós maradjon, hogy a rizottó hogyan marad omlósan krémes.
Tartalomjegyzék
Előszó |
5 |
Olaszország tartományai |
7 |
Olaszország térképe |
9 |
Előételek, saláták, vendégvárók |
|
Citromos padlizsán |
13 |
Fekete kagyló fehérborban |
28 |
Grissini sonkával |
14 |
Ízletes babsaláta |
19 |
Lazacos brokkolisaláta |
18 |
Olasz narancssaláta |
18 |
Olasz padlizsánsaláta |
14 |
Pácolt feta sajt |
12 |
Padlizsántorony fokhagymával |
11 |
Pandorata |
30 |
Paradicsomsaláta kenyéren |
20 |
Paradicsomsaláta mozzarellával |
56 |
Pármai sonka sárgadinnyével |
13 |
Piemonti karotta |
16 |
Pórés omlett |
27 |
Rákkal töltött cukkini |
16 |
Rákkoktél |
15 |
Rántott tökvirágok |
67 |
Római pirítós |
11 |
Sajtrizottó |
68 |
Sült hagyma |
12 |
Szardella szicíliai módra |
17 |
Tintahalsaláta |
20 |
Töltött articsóka |
10 |
Zöldség-carpaccio |
10 |
Levesek, egytálételek |
|
Bazsalikomos zöldségleves |
23 |
Édeskömény leves |
22 |
Favatta |
22 |
Gabonaleves |
24 |
Húsleves parmezános galuskával |
24 |
Kenyérleves paradicsommal |
21 |
Milánói zöldségleves |
25 |
Modenai parajleves |
26 |
Szombati pacalleves |
69 |
Zsályás babfőzelék |
19 |
Tésztafélék, mártások |
|
Bárányragu tésztával |
50 |
Bolognai húspaszta |
66 |
Gnocci |
71 |
Makaróni paradicsomszósszal |
66 |
Paradicsommártás |
35 |
Pesto |
68 |
Sajtos táskák |
30 |
Szardellás makaróni |
64 |
Főételek hallal, hússal |
|
Babérral ízesített máj |
69 |
Báránycomb burgonyával |
48 |
Báránypörkölt citromlével |
47 |
Báránysült olívabogyóval |
48 |
Borjúszegy Dél-Tiroli módra |
52 |
Csirke ördöglány módra |
70 |
Édes-savanyú nyúl |
57 |
Fácán milánói módra |
64 |
Frikadella |
53 |
Gránátalmával sült fácán |
62 |
Hagymás borjúmáj |
52 |
Házinyúl édesköménnyel |
59 |
Házinyúl kapribogyóval |
58 |
Házinyúl olívabogyóval |
60 |
Kacsa narancsszószban |
49 |
Milánói borjúragu |
65 |
Modenai sertéskaraj |
60 |
Ossobucco |
72 |
Párolt sertéskaraj |
63 |
Pisztráng alufóliában |
28 |
Rántott szardínia |
27 |
Rozmaringos sertéssült |
50 |
Saltimbocca |
70 |
Sertéskolbász kukoricakásával rakva |
61 |
Sült tőkehal burgonyával |
26 |
Tejesbárány borral párolva |
54 |
Tonhal körtepürével |
29 |
Töltött borjúkaraj |
62 |
Tyúk tonhalszószban |
51 |
Vaddisznó, almával |
58 |
Vaddiszóragu |
54 |
Kenyérfélék, pizzák |
|
Bazsalikomos pizza |
35 |
Calzone parajjal töltve |
38 |
Édes lepénykenyér |
33 |
Fokhagymás, padlizsános pizza |
36 |
Fügekenyér |
41 |
Hagymás kenyér |
32 |
Nápolyi pizza |
37 |
Négysajt pizza |
36 |
Olívás kenyér |
32 |
Panettone (olasz karácsonyi kenyér) |
43 |
Parasztlepény |
31 |
Rozmaringos zsömle |
34 |
Tőkehalas pizzatáska |
38 |
Desszertek, édességek |
|
Cseresznyetorta |
45 |
Epres sütemény |
46 |
Fugazza |
42 |
Gesztenyepuding |
40 |
Gyümölcskoktél |
42 |
Gyümölcsös fagyibomba |
55 |
Hűvös csók |
56 |
Jeges borhab |
46 |
Kávéfagylalt |
40 |
Mandulatorta |
44 |
Párolt gyümölcssaláta |
44 |
Sajttorta |
34 |
Tiramisu |
39 |
Tészták és mártások |
73 |
Híres olasz sajtok |
74 |
Olasz szavak és kifejezések kisszótára |
76 |
Kinyit