A 100 legjobb magyar étel

Mindennapi és különleges receptek nem csak ínyenceknek

A 100 legjobb magyar étel
A 100 legjobb magyar étel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 80
ISBN: 963-9266-34-5
Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai -- étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegységek idegenforgalmának jelentős részét teszi ki az úgynevezett vendéglátó turizmus. És jöjjön a vendég a környező országokból vagy akár a messzi Amerikából, Ausztráliából, sőt Japánból, egy biztos: nálunk a vendég nemcsak hogy nem marad éhen, de az itteni konyha ízei később is visszavonzzák. S amikor éppen nem tudnak hozzánk utazni, a világ számos városában találnak kifejezetten magyar éttermeket, melyek közül a jelentősebbek egyenest tőlünk szerzik be az alapanyagokat. Ha külhonban járunk, nézzünk csak be egy magyar étterembe, és látni fogjuk, hogy az ott étkezők többsége bizony nem kivándorolt honfink.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Alföldi krumpli

7

Babgulyás

7

Bableves

8

Bácskai gomgás rizs

9

Bácskai rizseshús

9

Barátfüle (lekváros derelye)

10

Batthyány-rizs

11

Bevert tojás Hadik módra

11

Blaha Lujza tortája

12

Borjúdió Krúdy módra

13

Borleves

14

Brassói aprópecsenye

14

Brassói káposzta

15

Bundás kenyér

16

Csáky rostélyos

16

Csángógulyás

17

Csúsztatott palacsinta

17

Csülök pékné módra

18

Debreceni aprópecsenye

19

Debreceni mézes

19

Dióval töltött csuka

20

Disznótoros kóstoló

20

Erdélyi padlizsánsaláta

21

Esterházy-rostélyos

22

Felvidéki túrós

22

Feszty-bifsztek

23

Fokhagymás tésztaleves kolbásszal

24

Forralt bor I.

25

Forralt bor II.

25

Grassalkovich-palacsinta

26

Gulyásleves

26

Hagymás krumplisaláta

27

Hájas tészta

28

Halászlé

28

Hortobágyi palacsinta

29

Hortobágyi rostélyos

30

Húsos metélt

30

Jókai-bableves

31

Káposztás bableves

32

Káposztás kocka

32

Kolbászleves

33

Kolbásszal és tojással töltött fasírt

33

Kolozsvári rakott káposzta

34

Kossuth-kifli

35

Kovászos uborka

36

Körömpörkölt

37

Krumplis pogácsa

36

Lebbencsleves

38

Lecsó kolbásszal

38

Lencseleves

39

Leveles tepertős pogácsa

40

Ludaskása

40

Magyaros krumplileves

41

Májas hurka

42

Mákos nudli (pöcsmácsik)

42

Mazsolás csirkeleves

43

Öhöm

44

Paprikás krumpli

45

Paradicsom-paprikasaláta

45

Parasztreggeli

46

Petrezselymes újkrumpli

46

Pisztráng Gárdonyi módra

47

Pörkölt hús

48

Rabló nyársas

48

Rakott felsál

49

Rakott tészta

50

Rakott túrós tészta

50

Rántott csirke

51

Rozmaringos sertésszelet

51

Savanyú tojásleves (rongyos leves)

52

Sertéskocsonya

52

Sertéstokány

54

Szalagos fánk

55

Szalonnás-hagymás tojásrántotta

56

Szegedi marhanyelv

56

Szegedi tarhonyás hús

57

Szegedi tepertős pogácsa

58

Szegedi veseleves

58

Székely tárkonyleves

59

Székely ürüborda

60

Tarhonyás kakas

60

Tejfölös burgonyaleves

61

Tejfölös csirkepaprikás

62

Temesvári sertéskaraj

63

Tojásos nokedli

63

Tordai lacipecsenye

64

Tökfőzelék

65

Töltött bárányszügy aszalt szilvával

65

Töltött káposzta

66

Töltött paprika

67

Túrógombóc

68

Túrós csusza

68

Tűzdelt bélszín

69

Újházi tyúkleves

69

Vadas hús

70

Vargabéles

71

Véres hurka

72

Vörösboros csirkeragu

73

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

74

Zöldséges marhahúsleves

75

Az erdélyi magyar konyha a XVII. században

76

Régi szavak szótára

78


Kinyit
google+