A 100 legjobb kínai étel

A 100 legjobb kínai étel
A 100 legjobb kínai étel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: STB Könyvek Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 80
ISBN: 963-9266-68-X
Tulajdonképpen többes számban kellene emlegetni a kínai konyhát, a hatalmas terjedelmű Kína tartományainak éghajlata, jellege ugyanis olyannyira gazdag egyéni vonásokban, annyira különböznek egymástól, mint az általunk ismert európai konyhák. Ugyanúgy, ahogyan a francia konyha különbözik az olasztól, vagy a magyar konyha az orosztól. Mindazonáltal vannak közös vonások is, melyek a kínai konyhaművészet egészére érvényesek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Levesek

Cápauszonyleves

10

Csirkebatyu-leves

9

Fecskefészekleves

8

Húsgombócleves kínai kellel

71

Húsleves kínai kellel és töltött tésztával

12

Kacsaleves kínai kellel

19

Rizstésztaleves gombával

16

Sertéshúsleves bambuszrüggyel

13

Spenótleves

11

Spenótos csirkeleves gombával

14

Tofuleves rákkal és norival

11

Tojásos kukoricaleves

9

Uborkás csirkeleves

22

Bő olajban sültek

Burgonyagombócok

59

Gyümölcsös won-ton

72

Húsos tekercs

17

Pácolt csirkeszárny bundában

18

Rákkal és zöldségekkel töltött tésztabatyuk

64

Rizses káposztatekercs bundában

20

Sült tésztaroládok sertéshússal

31

Szezánmagos sült tészta

60

Zöldborsos sertéshús tésztában

27

Rizs- és tésztaételek

Gőzgombóc gyömbéres parajjal

21

Póréhagymás-halas rizs

22

Sült rizsgolyók falülgomba raguval

16

Sült üvegtészta

34

Zöldséges metélt

29

Zöldséges rizs

26

Húsos ételek

Ananászos kacsa

45

Bárányszűz üvegtésztával

33

Borjúcomb szójacsírával

39

Berjúszűz spenóttal, szójacsírával

46

Currys bélszín burgonyával

41

Cserkehús üvegtésztával

66

Csirkemáj cukkinivel és szegfűgombával

54

Csirkemell pirított rizssel

48

Csirkemell spárgával, kukoricával

25

Édes-savanyú sertéshús

37

Fehérre főtt sertéshús krizanténvirággal

26

Fokhagymás bélszín gyömbéres spenóttal

44

Füstölt oldalas diús mártással

49

Gesztenyés sertéshús

62

Gőzölt húsos gombócok

35

Gőzölt jérce gombával

56

Gyömbéres pulykamell

43

Kacsa vízigesztenyével

55

Kolduscsirke lútuszlevélben

58

Mandarinos sertéscomb szójacsírával

52

Mandulás pulykamell szegfűgombával

38

Marhacomb chilipaprikával

47

Marhacomb kesudióval

46

Marhacomb zöldbabbal és üvegtésztával

36

Marhahús szerecsendióval

56

Mézes jérce chilivel

52

Olajban sült csirkemell és bélszín

48

Pekingi kacsa

51

Pirosra sült oldalas

65

Pulykamell licsivel

36

Pulykamell mangóval

38

Sertéshús tökkel, kaporral

40

Sertéshússal, mogyoróval töltött paprika

40

Szecsuáni bélszínragu

57

Szezánmagos sertésmáj

34

Szűzpecsenye üvegtésztával

60

Zelleres marhahús

42

Halételek

Fűszeres sült hal

67

Harcsafilé tojással

63

Királyrák fokhagymásan

42

Tintahal laskagomgával

53

Ponty zöldséges rizzsel

66

Rizs rákkal, tojáslepénnyel

44

Ropogós sügér édes-savanyú mártásban

50

Sült keszeg zöldségekkel

58

Sült király zöldségekkel

62

Tintahal bundában

61

Zöldborsós, rizses ponty

63

Saláták, zöldségételek

Currys cukkini

30

Fekete bab kesudióval

30

Fokhagymás üvegtészta-saláta

18

Főtt tojás fűszerekkel

15

Fűszeres uborka

10

Göngyölt tojás

24

Kantoni saláta

28

Párolt gomba paprikával

28

Sózott kínai kel

32

Sült laskagomba babmártással

23

Sült padlizsán édes-savanyú mártással

24

Sült tofu pirított babcsírával

14

Vegyes ízelítő

20

Édes falatok

Alma karamelben

70

Ánizsos gőzölt körte

12

Bundázott banán karamellel

72

Görögdinnye gyömbérborban

32

Gőzölt gesztenyegombócok

69

Gőzölt gyümölcstészta

69

Kókuszos, szezánmagos golyók

70

Mézes dió csillagánizssal

54

Rizses oroszlánfej mézes licsivel

73

Szezánmagos, mogyorós karamell

68

Jellegzetes alapanyagok, fűszerek, kellékek

74


Kinyit
tippek, fortélyok