A 100 legjobb halétel

Mindennapi és különleges recept nem csak ínyenceknek

A 100 legjobb halétel  
A 100 legjobb halétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: STB Könyvek Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 80
ISBN: 9789639266100
A hal az emberiség egyik legősibb tápláléka. Az ősember az első halat gyorsaságának és ügyességének köszönhetően kézzel, lándzsával fogta magának. Akkor még fűszerek és köretek nélkül, nyárson sütve fogyasztotta el halvacsoráját. Valamit sejthetett a hal frissességének fontosságáról, hiszen, miután kifogta, el is fogyasztotta (bár lehet, hogy ez csak éhségének volt köszönhető).
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Ajókával burkolt hal

15

Alufóliás harcsa

15

Angolna citrommártással

16

Babos pisztráng

16

Bográcsos halleves

17

Borzaska

17

Cápa roston, zöldségekkel

18

Ceruzababos heringsaláta

18

Csuka citrommártással

19

Csukavagdalt

19

Diós angolna

20

Dorozsmai molnárponty

20

Dunai halászlé

21

Édes-savanyú hal

22

Fogas galantin

22

Fogas molnárné módra

23

Fogas tokaji mártásban

24

Fogasszeletek tojásmártással

24

Fogasszeletek vajban

25

Forrázott fogas

25

Francia halleves

26

Füstölt sajttal töltött pisztráng

26

Garnélarák sütve-rázva

27

Gombás süllőszeletek

28

Gombával töltött harcsa

28

Göngyölt lazac

29

Gyümölcsös kecsege

30

Hal burgonyabundában

30

Hal-alaplé

31

Halas cordon bleau

31

Halas lasagne

32

Halas palacsinta

32

Halas szendvics

33

Halas szusi

34

Halas tojásrántotta

34

Hal-fatányéros

35

Halfelfújt

35

Halkocsonya

36

Halkoszorú

36

Halkrémmel töltött tojás

37

Halmajonéz

38

Halpaprikás

38

Halpuding

39

Halszeletek sörtésztában

40

Heringkrém

40

Hideg fogas pirítóssal

41

Ínyenc lazacsaláta

41

Kapros-tejfölös szardíniasaláta

42

Kocsonyázott tenger gyümölcsei

42

Kárpáti ragu

43

Kecsege kárpáti

43

Korhely halászlé

44

Lazacérmék roston

44

Lazac-tatár

45

Lecsós ponty

45

Mandulás haltészta

46

Milánói hal

46

Mustáros kéregben sült hal

47

Pácolt lazac

48

Papírban sült hal

48

Paradicsomos hal

49

Pisztráng egészben sütve

49

Párolt fogas

50

Párolt hal szecsuani módra

50

Pisztráng kékre főzve

51

Pizza tenger gyümölcseivel

52

Polipsaláta

52

Ponty savanyú káposztával

53

Pontyhalászlé

54

Pontypörkölt

54

Rácponty

55

Rákmeridon

56

Rakott palacsinta hallal

56

Ráksaláta

57

Rákvaj

58

Rántott békacomb

58

Rántott halszeletek

59

Rizsen sült hal

60

Roston sült pisztráng, zöldségekkel

60

Roston sült ponty

61

Süllő egészben sütve

61

Sült fogas kapormártással

62

Szalonnás csuka

62

Szalonnás ponty

63

Szegedi halászlé

63

Szegedi halsaláta

64

Tárkonyos halleves

64

Tejszínes halleves

65

Tenger gyümölcsei saláta

65

Tiszai halászlé

66

Tésztában sült hal

66

Tonhalsaláta

67

Tonhalszeletek törökösen

68

Tormás, tejfölös csuka

68

Tőkehal gombával

69

Tőkehalmáj-saláta

70

Vajastésztában sült füstölt lazac

70

Vörösboros lazac paradicsommal

71

Vörösboros ponty

71

Zöldborsós tintahal

72

Ízletes mártások halételekhez

Citrommártás

73

Csalánmártás

73

Gombamártás

74

Ínyencmártás

74

Joghurtmártás

74

Kapormártás

75

Majonézmártás

75

Moszkvai mártás

76

Paradicsomos gombamártás

76

Tojásmártás

76

Tokaji mártás

77

Tormamártás

77

Uborkamártás

78

Zöldhagymamártás

78


Kinyit
recept beküldése