Az ember főztje

Az ember főztje  
Az ember főztje
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Püski Könyvesház
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 318
ISBN: 963-9906-08-5
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ahogy a halászlevet csinálom

300

Ahogy én csinálom

126

Ahogy én csinálom

156

Ahogy én készítem

280

Alapkérdések

250

Alaplecsó

154

Alaprecept

227

Ami a nyíren megtermett

97

Amit a csíkhalról tudni kell

2899

Apróhúsaink

162

Aratókása

251

Babgulyás

311

Babos tarhonyakása

140

Bácskai-, vagy szerb rizses hús

251

Bajai halászlé

294

Bajoros

208

Báránypaprikás

205

Baromfi tokányok

236

Bekomendálás

15

Betűrendes tárgymutató

316

Birkapörkölt

187

Borjú pörkölt

199

Borjúpaprikás

206

Borsos tokány

229

Böllérpecsenye

264

Böngyöle

99

Böngyölepánkó

99

Brassói aprópecsenye

230

Cakkompakk, Sack und Pack

144

Cigánypecsenye

263

Csengődi birkapaprikás

203

Csík-leves

290

Csirke tokány citromfűvel

238

Csirke tokányok

236

Ecetes

222

Egy sosemvolt nyársonsültünk

269

Egyéb húsaink

285

Egyéb kukoricaételek

150

Egyéb nyársashúsaink

271

Egyéb pörköltek

199

Egyebek a mezei konyhán

309

Előjáró nyelvöltögetés

17

Előszó

3

Emberkonyha fűszerei

62

Ételek rendje

89

Fejtettbab gulyás

311

Felső-tiszai halászlé

299

Filozófia

51

Flekken és egyéb rostélyosok

272

Flekken tokány

234

Fokhagymás csirketokány

238

Fokhagymás csuka

307

Fokhagymás zupa

119

Fordított kása, pásztor-, gazdakása

124

Főtt fej és láb tormával

282

Főtt húsok

277

Galaburgyi, galaburdi, galabárdi

121

Gazdag lecsók

154

Gazdagkása

150

Gombás csirke tokány

237

Gombás hal

307

Gombás tokány

229

Gombás zupa

119

Gombáskása

253

Gombaszárogatásás mezei módra

101

Gránátos kocka

133

Gulyás

177

Gulyásleves

180

Gulyásosak

171

Gyalogkása, pusztakása

124

Gyerebe tokány

229

Gyuvecs, dzsuvecs

252

Gyümölcsös tokányok

238

Hagymás tokány

229

Hagymás vér

232

Hagymáspuliszka

148

Hagyományok számbavétele

25

Hajdinakása

127

Halak

287

Halászlé

291

Halpaprikás

291

Hamuba sült kolompér

121

Harangos sült

277

Harmatkása

100

Húsostáska majorságból

252

Húsostáskák, húsostarhonyák

247

Hústalan ételeink

115

Igazi paprikások

203

Igazi pörköltek

187

Jegyzetek

22

Juhászos

179

Juhhúsoskása karcagi módra

281

Kakaspörkölt

197

Kakastöke és taréj paprikás

215

Kanászhús, kanászlé

182

Káposztás csík

290

Káposztás húsok

282

Káposztás tyúk

284

Kapros bárány-, stb. tokány

233

Kapros csirke tokány

237

Kapros hal

307

Karcagi birkapaprikás

203

Karcagi birkapörkölt

191

Kásák

123

Keménylebbencs

130

Keménytarhonya

139

Kenyérleves, kódis leves, stb.

119

Keserű gomba

102

Kofapecsenye

262

Kolbászos lecsó

155

Kolompéros ételek

143

Konyhaeszközök

71

Körömpaprikás

210

Krumplis tarhonya

140

Kukorica ételek

145

Kukoricakása

147

Kultúra

25

Különféle mezei gombák

100

Lacipecsenye

261

Lebbencsek, lebbencsesek

129

Lebencsleves

130

Lecsó káposztásan

154

Lecsó tojással

155

Lecsó törökparadicsommal

154

Lecsó virslivel

155

Lecsók

151

Lecsós csirke tokány

237

Lecsós kása

125

Lesipecsenye, stb.

260

Lucskos káposzta

282

Ludaskása

253

Malac tokány

233

Malac-, borjú-, bárány-pecsenyék

265

Malacpaprikás

208

Marha, birka, és vad pecsenyék

265

Marha, vagy berbécstokány

228

Marhapaprikás

205

Marhapörkölt

196

Még egy megjegyzés

239

Mentás bárány-, stb. tokány

233

Mentás csirke tokány

238

Mindennapi kenyerünkről

105

Mottó

5

Mustáros pulykatokány

238

Nem valós paprikáshúsok

207

Nem valós pörköltek

197

Növendékpaprikás

206

Nyársas hal

305

Nyárson sült gyenge jószágok

268

Öregtarhonya, öhön, öhöm

139

Pacalpörkölt

212

Paprikás bárány

215

Paprikás borjú

217

Paprikás húsok

201

Paprikáskolompér, móring, mórik

144

Paprikás malac

217

Paprikás sült-hal

307

Paprikáshal

305

Paprikások vadhúsból

204

Parazsasok

267

Paprikás fácánfi

218

Pásztori tojásételek

311

Pecsenyék

255

Pergelt tarhonyaleves

139

Piláf

251

Pincepaprikás

211

Polenták

149

Pörköltek

185

Puliszka, mamaliga, málé, görhe...

147

Pulykapörkölt

198

Rántott puliszka

148

Rakott puliszkák

148

Rántott leves, zupa, stb.

117

Rizses lecsó

155

Rostonsültek

271

Rostos hal

306

Sáros hús

285

Savanyok, savanyók

219

Savanyú káposztások

284

Savanyú máj

223

Sertéspaprikás

207

Sertéspörkölt

198

Sertéstokány

233

Sóbafőtt

280

Sósvízben főtt kukorica

150

Sulyom, vizigesztenye

99

Süldőskása

252

Süldőpaprikás

208

Sült kukorica

150

Sültgoba

102

Szaggatott puliszka

149

Szakmai tudás

59

Szalonázás tudománya

113

Szalonnás lecsó

154

Szalonnát sütni, tudni kell

113

Száraztészta ételek

129

Szárnyaspecsenyék

265

Szegedi halászlé

298

Szegődmény

105

Szerb tokány

234

Szömörcsök zöldkáposztával

283

Tarhonya étel megkészítése

138

Tarhonyakészítés

137

Tarhonyás ételek

135

Tárkonyos bárány-, stb. tokány

232

Tárkonyos csirke tokány

237

Tárkonyos vesetokány

231

Tartalomjegyzék

7

Tejbe tarhonya, tarhonyakása

141

Tejes, túrós, sajtos tészták

131

Tejes, vajas kása és puliszka

148

Tejfölös paprikáshúsok

215

Tekert puliszka

148

Tésztakása

127

Tojás leves, tojásos savanyó

119

Tojásos lecsó

154

Tokányok

225

Tokányok fehér húsokból

232

Toklyópaprikás

205

Topogó, öreglebbencs, slambuc...

131

Tordai-pecsenye

262

Tormás hal

306

Tormáshús

281

Toroskáposzta

284

Torospecsenye

259

Tökpaprikás, here-paprikás

207

Tört-kolompér

144

Tüdőskása

251

Tüdő-tokány

231

Ürü paprikás, birkapaprikás

203

Vadból főzött gulyások

183

Vadmadár pörköltek

199

Vadnyúl pörkölt

199

Vadpörköltek

196

Vagdalék

223

Vágott leveses, vágott-lé

222

Vasi pecsenye

264

Vasi polenta

149

Velős kása

251

Vesetokány

231

Vetrece

230

Viscosa pecsenye

286

Vízcibere, viharleves

117

Zakotás

283

Záró gondolat

312

Zöldbab gulyás

311

Zöldkáposzta

283

Zöldkáposztásak

282

Zúza-tokányok

232

Zsírzó

108


Kinyit
szólj hozzá, értékelj