A 100 legjobb étel bográcsban

A 100 legjobb étel bográcsban  
A 100 legjobb étel bográcsban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: STB Könyvek Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 80
ISBN: 9639266655
A vidéki ízekről, a falusi konyháról kinek-kinek más jut az eszébe: van, akinek az egyes ünnepi alkalmak - eljegyzés, menyegző, keresztelő, húsvét, karácsony stb. kapcsán rendezett nagy lakomák, közös családi étkezések, netán halotti torok; gazdag húslevessel, sült- és főtt húsokkal, töltött káposztával, lucskos káposztával, túrós, káposztás, meggyes, almás rétessel. Másoknak a jó falusi disznótoros lakomák hurkával, kolbásszal, tepertővel, pecsenyével; és megint másoknak a szalonnás, hagymás, kolbászos és vastag kenyeres parasztreggelik; egyeseknek meg a nehéz, zsíros ételek, a csípős paprikás gulyás, pörkölt és halleves, netán az unalmas, szürke ételek hagymával, krumplival, a hústalan kásák stb. A táplálkozással, ételkészítéssel és étkezési szokásokkal - tehát a gasztronómiával - foglalkozónak pedig mindez egyszerre.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Levesek

Bakonyi betyárleves

40

Bojtárleves

66

Éltetőleves

38

Galambleves

35

Halászlé halgaluskával

27

Hubert nyúlleves

64

Korhelyhalászlé

18

Kömlődi halászlé

22

Nógrádi parasztleves

72

Paksi halászlé

30

Palócleves

17

Parasztcsorba

37

Pergelt leves

21

Tiszai halászlé vegyes halból

28

Vörösboros halászlé

30

Gulyásfélék

Alföldi kondásgulyás

40

Aratógulyás

32

Babgulyás sertéshússal

29

Birkagulyás

25

Bográcsgulyás

11

Bográcsgulyás konzervből

15

Csángógulyás

36

Ír ürügulyás

10

Kolozsvári gulyás

38

Malacgulyás

33

Sonkagulyás

16

Szegedi csirkegulyás

31

Székelygulyás

18

Raguk, paprikások, mártásos húsok

Angolna tejszínes gombamártásban

48

Badacsonyi hátszínszelet

60

Bárányragu krémmártásban

42

Bélszínszelet erdészné módra

61

Betyáros csirkepaprikás

22

Currys csirke

50

Csirke vadász módra

56

Csűrdöngölős

56

Fűszeres halpaprikás

54

Indiai párolt sertésragu

46

Juhcset

12

Keszthelyi fogasszeletek

52

Makói disznótoros

71

Mandarinos nyúlérmék

67

Marhapaprikás

41

Ököruszály krémmártással

64

Pilisi gombás sertésragu

55

Savanyú vetrece

63

Sertésragu babbal

51

Szekszárdi őzragu

34

Tárkonyos bárány

9

Tejben főtt sertéshús

70

Tejfölös, paprikás fácán

50

Tihanyi vaddisznóragu

66

Tormás malac- vagy sertéshús

68

Vadnyúlpaprikás

49

Zöldséges, tárkonyos nyúlragu

54

Pörköltek, tokányok

Babos virsli

24

Bárányherepörkölt

44

Borsos tokány

26

Bugaci marhapörkölt

42

Burgonyás malacpörkölt

47

Erdélyi tokány puliszkával

53

Füstös pacalpörkölt

13

Gombapörkölt

20

Hétvezér tokány

24

Húscsíkok Dunakanyar módra

69

Kecskepörkölt

48

Körmös csülökpörkölt

45

Majoránnás hús

28

Majoránnás sertéstokány

69

Marhapörkölt

14

Marhatokány brazil módra

36

Mexikói kukoricás tokány

52

Pirított sertésmáj

57

Pirított sertésmáj laskagombával

72

Pirított vese, velővel

60

Pörkölt csirke cigányosan

46

Vörösboros őzpörkölt

44

Zúzupörkölt

74

Más egytálételek

Apróhús, ahogy Csongrádon készítik

26

Bajai káposztás birka

12

Betyáros tarhonya

19

Chili con carne

70

Hízott ökörhús köleskásával

65

Lecsó rizzsel

21

Lecsó tojással

20

Palóc tojáshalom

68

Paprikás krumpli kolbásszal

23

Pásztortarhonya

16

Provánszi egytálétel marhahússal

39

Rizses ürüfalatok

14

Rostélyos góbé módra

58

Slambuc

32

Tarhonyás lecsó kolbásszal

10

Tejes puliszka

35

Torockói rostélyos

62

Töltött káposzta bográcsban

58

Udvarhelyi sertésborda

73

Zaftos rostélyos

59

Ötletek a bogrács felállításához

75


Kinyit
most van szezonja