99 sütemény és torta 33 színes ételfotóval

99 sütemény és torta 33 színes ételfotóval  
99 sütemény és torta 33 színes ételfotóval
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(2)
Szerzők: ,
Kiadó: Sanoma Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 72
ISBN: 9789639710559
"Ezúttal olyan sütemények receptjét gyűjtöttem-válogattam össze (és próbáltam ki, szokás szerint), amelyeket nem különösebben ünnepélyes alkalmakra, "csak" a családnak, vasárnap délutáni csipegetésképpen szoktunk sütni, és nem lehet készen megvenni a cukrászdában vagy a péknél. A gyakran jelentéktelen küllemű, de annál finomabb, többségükben "tepsis" sütemények - akár kevert, omlós vagy kelt tésztából készülnek - külön műfajt képeznek a házi cukrászatban. Az itt következők az egészségesebb táplálkozás elveihez igazodva sok gyümölccsel, olykor reformalap-anyagokkal és a hagyományosnál alacsonyabb energiaértékű hozzávalókkal készülnek. Néhány klasszikusnak számító recepten változtattam is, hiszen mára, hála a korszerű, modern segédeszközöknek-gépeknek, maga a sütés folyamata is alaposan megváltozott: kényelmesebben, könnyebben, gyorsabban "alkothatunk". Bizonyos tésztafélék alapreceptjének részletes leírását változatlanul fontosnak tartottam, mert ezeket egy kevés gyakorlattal magunk is könnyen-sikeresen elkészíthetjük. Bizonyos alaptésztákat azonban szándékosan kihagytam, mert komplikáltak és időigényesek, ráadásul frissen vagy mélyhűtött állapotban, elérhető áron, készen is megvásárolhatók. A könyv végén betűrendes tárgymutató is szerepel, továbbá feltüntetjük az ételek elkészítésének idejét és energia-tartalmát is."
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Teasütemények

Egyszerű teasütemények

4

Töltött apró teasütemények és változataik

4

Diós habcsók

5

Mandulás koszorú

5

Mandulás-cseresznyés golyóbisok

5

Mandulás-mézes ropogtatós

6

Vaníliás szarvacskák

6

Boszorkánypogácsák

6

Mézes csók

7

Zebra

7

Mézes puszedli

8

Hólabda

9

Ischler fánk

9

Pozsonyi patkó (diós-mákos)

10

Omlós töltött táska

10

Köznapi lekváros táska

11

Mozart-golyó - bécsi specialitás (sütés nélkül)

12

"Dalauzi" - örmény specialitás

12

Gyümölcskenyerek

"Plum-cake"

13

Gyömbérkenyér ("Ginger bread")

13

Habszelet

15

Püspökkenyér

15

Vajas töltött tészták

Mami pitéje - alaprecept

16

Krémes kocka

16

Bögrés-mákos

16

Diós-csokoládés kocka

17

Női szeszély

18

Rákóczi túrós

19

Diókrémes szelet

20

Spórolós Böske citromos szelete

20

Hókocka

20

Mézes-béles

21

Karamell szelet

22

Kókusz tekercs

22

Olajban sült tészták

Mazsolás-mandulás fánkocskák

23

Csöröge fánk

23

"Able-Mama" - erdélyi örmény specialitás

23

"Istenek roládja" - szicíliai különlegesség

25

Kelt tészták

Kelt tészta készítése - alaprecept

26

Ferdinánd szelet

26

Bukta és változatai

26

Aranygaluska

28

Rózsatorta

28

Töltetlen torták

Margarétatorta - alaprecept

29

Sárga torta (sütőtökből)

29

Burgonyatorta

30

Répatorta

30

Svájci rizstorta

30

Ánizsos gesztenyetorta

32

Citromos rizstorta

32

Mandulás daratorta

33

Svéd mandulatorta

33

Pisztáciás (vagy mogyorós) kakaótorta

33

Csokoládés mogyoróscsók-torta

34

Mogyorós csokoládétorta

35

Csúnyácska-finom mogyoróstorta

36

Görög torta

36

Sacher torta

36

Töltött torták

Moldáviai túrótorta

37

Mindenki túrótortája

38

Gazdag túrótorta

38

Lúdláb-torta

38

Csokoládés csokoládétorta

39

Diplomatatorta

40

Mazsolás-habcsók piskóta

40

Csillag-torta

41

Kávétorta (sütés nélkül)

41

Kávétorta

42

Brazil torta

42

Trudi mogyorótortája

43

Frankfurti grillázstorta

43

Házi puncstorta "Marinka módra"

44

Részeges torta

44

Gabri-Ella pompás diótortája

46

Napóleontorta (sütés nélkül)

46

Kétszínű óriás torta

47

"Bomba"-jó torta

47

Orosz krémtorta

49

Vegyes finomságok

Keksz-tekercs (sütés nélkül)

49

Töltött kuglóf

49

Mazsolás-mandulás kuglóf

50

Rumos kuglóf ("Rumbabá")

51

Csokoládéfelfújt

51

Csokoládés fánkpiramis ("Profiteroles")

52

Rakott kifli

53

Mazsolás rizsfelfújt (Rizskoch)

53

Stíriai metélt

54

Somlói galuska

54

Salzburgi galuska ("Salzburger Nochkerin")

56

Mágnás (csúsztatott) palacsinta

56

Krémes-gyümölcsös palacsinta

58

Gundel-palacsinta

58

Erdélyi rakott túrós palacsinta

58

Függelék

Néhány hasznos tanács

59

Piskótatészta és változatai

60

Vizes piskóta

61

A képviselőfánk tésztája

61

Palacsinta

61

Főzött krémek:

Vaníliakrém-alaprecept
62
Csokoládé- (kakaó-), kávé-, karamellkrém
62
Csokoládémártás (meleg)
62
Cukormázak készítése (a legegyszerűbb módon)
62
Royal-máz
62
Csokoládémáz készítése étcsokoládéból
63
Borsodó (borhab)
63
Gőzfürdő
63
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez
63
Hogyan győződhetünk meg arról, friss-e a tojás?
63

Kinyit
hírlevél