99 sütemény és torta 33 színes ételfotóval

99 sütemény és torta 33 színes ételfotóval
1 értékelés alapján:





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Sanoma Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 72
ISBN: 9789639710559
"Ezúttal olyan sütemények receptjét gyűjtöttem-válogattam össze (és próbáltam ki, szokás szerint), amelyeket nem különösebben ünnepélyes alkalmakra, "csak" a családnak, vasárnap délutáni csipegetésképpen szoktunk sütni, és nem lehet készen megvenni a cukrászdában vagy a péknél. A gyakran jelentéktelen küllemű, de annál finomabb, többségükben "tepsis" sütemények - akár kevert, omlós vagy kelt tésztából készülnek - külön műfajt képeznek a házi cukrászatban. Az itt következők az egészségesebb táplálkozás elveihez igazodva sok gyümölccsel, olykor reformalap-anyagokkal és a hagyományosnál alacsonyabb energiaértékű hozzávalókkal készülnek. Néhány klasszikusnak számító recepten változtattam is, hiszen mára, hála a korszerű, modern segédeszközöknek-gépeknek, maga a sütés folyamata is alaposan megváltozott: kényelmesebben, könnyebben, gyorsabban "alkothatunk". Bizonyos tésztafélék alapreceptjének részletes leírását változatlanul fontosnak tartottam, mert ezeket egy kevés gyakorlattal magunk is könnyen-sikeresen elkészíthetjük. Bizonyos alaptésztákat azonban szándékosan kihagytam, mert komplikáltak és időigényesek, ráadásul frissen vagy mélyhűtött állapotban, elérhető áron, készen is megvásárolhatók. A könyv végén betűrendes tárgymutató is szerepel, továbbá feltüntetjük az ételek elkészítésének idejét és energia-tartalmát is."
Tartalomjegyzék
Teasütemények |
|
Egyszerű teasütemények |
4 |
Töltött apró teasütemények és változataik |
4 |
Diós habcsók |
5 |
Mandulás koszorú |
5 |
Mandulás-cseresznyés golyóbisok |
5 |
Mandulás-mézes ropogtatós |
6 |
Vaníliás szarvacskák |
6 |
Boszorkánypogácsák |
6 |
Mézes csók |
7 |
Zebra |
7 |
Mézes puszedli |
8 |
Hólabda |
9 |
Ischler fánk |
9 |
Pozsonyi patkó (diós-mákos) |
10 |
Omlós töltött táska |
10 |
Köznapi lekváros táska |
11 |
Mozart-golyó - bécsi specialitás (sütés nélkül) |
12 |
"Dalauzi" - örmény specialitás |
12 |
Gyümölcskenyerek |
|
"Plum-cake" |
13 |
Gyömbérkenyér ("Ginger bread") |
13 |
Habszelet |
15 |
Püspökkenyér |
15 |
Vajas töltött tészták |
|
Mami pitéje - alaprecept |
16 |
Krémes kocka |
16 |
Bögrés-mákos |
16 |
Diós-csokoládés kocka |
17 |
Női szeszély |
18 |
Rákóczi túrós |
19 |
Diókrémes szelet |
20 |
Spórolós Böske citromos szelete |
20 |
Hókocka |
20 |
Mézes-béles |
21 |
Karamell szelet |
22 |
Kókusz tekercs |
22 |
Olajban sült tészták |
|
Mazsolás-mandulás fánkocskák |
23 |
Csöröge fánk |
23 |
"Able-Mama" - erdélyi örmény specialitás |
23 |
"Istenek roládja" - szicíliai különlegesség |
25 |
Kelt tészták |
|
Kelt tészta készítése - alaprecept |
26 |
Ferdinánd szelet |
26 |
Bukta és változatai |
26 |
Aranygaluska |
28 |
Rózsatorta |
28 |
Töltetlen torták |
|
Margarétatorta - alaprecept |
29 |
Sárga torta (sütőtökből) |
29 |
Burgonyatorta |
30 |
Répatorta |
30 |
Svájci rizstorta |
30 |
Ánizsos gesztenyetorta |
32 |
Citromos rizstorta |
32 |
Mandulás daratorta |
33 |
Svéd mandulatorta |
33 |
Pisztáciás (vagy mogyorós) kakaótorta |
33 |
Csokoládés mogyoróscsók-torta |
34 |
Mogyorós csokoládétorta |
35 |
Csúnyácska-finom mogyoróstorta |
36 |
Görög torta |
36 |
Sacher torta |
36 |
Töltött torták |
|
Moldáviai túrótorta |
37 |
Mindenki túrótortája |
38 |
Gazdag túrótorta |
38 |
Lúdláb-torta |
38 |
Csokoládés csokoládétorta |
39 |
Diplomatatorta |
40 |
Mazsolás-habcsók piskóta |
40 |
Csillag-torta |
41 |
Kávétorta (sütés nélkül) |
41 |
Kávétorta |
42 |
Brazil torta |
42 |
Trudi mogyorótortája |
43 |
Frankfurti grillázstorta |
43 |
Házi puncstorta "Marinka módra" |
44 |
Részeges torta |
44 |
Gabri-Ella pompás diótortája |
46 |
Napóleontorta (sütés nélkül) |
46 |
Kétszínű óriás torta |
47 |
"Bomba"-jó torta |
47 |
Orosz krémtorta |
49 |
Vegyes finomságok |
|
Keksz-tekercs (sütés nélkül) |
49 |
Töltött kuglóf |
49 |
Mazsolás-mandulás kuglóf |
50 |
Rumos kuglóf ("Rumbabá") |
51 |
Csokoládéfelfújt |
51 |
Csokoládés fánkpiramis ("Profiteroles") |
52 |
Rakott kifli |
53 |
Mazsolás rizsfelfújt (Rizskoch) |
53 |
Stíriai metélt |
54 |
Somlói galuska |
54 |
Salzburgi galuska ("Salzburger Nochkerin") |
56 |
Mágnás (csúsztatott) palacsinta |
56 |
Krémes-gyümölcsös palacsinta |
58 |
Gundel-palacsinta |
58 |
Erdélyi rakott túrós palacsinta |
58 |
Függelék |
|
Néhány hasznos tanács |
59 |
Piskótatészta és változatai |
60 |
Vizes piskóta |
61 |
A képviselőfánk tésztája |
61 |
Palacsinta |
61 |
Főzött krémek: |
|
Vaníliakrém-alaprecept |
62 |
Csokoládé- (kakaó-), kávé-, karamellkrém |
62 |
Csokoládémártás (meleg) |
62 |
Cukormázak készítése (a legegyszerűbb módon) |
62 |
Royal-máz |
62 |
Csokoládémáz készítése étcsokoládéból |
63 |
Borsodó (borhab) |
63 |
Gőzfürdő |
63 |
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez |
63 |
Hogyan győződhetünk meg arról, friss-e a tojás? |
63 |
Kinyit