99 pecsenye 33 színes ételfotóval

99 pecsenye 33 színes ételfotóval  
99 pecsenye 33 színes ételfotóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Aquila Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 72
ISBN: 9789636795047
Egyszer régen, még a történelem előtti időkben, valamelyik ősünk - talán egy sikeres vadászat után, elgémberedett tagjait melengetve - a tűzbe ejthetett egy húsdarabot, amely szokatlan, ínycsiklandozó illatával összecsődítette a környék apraját-nagyját. A hús egy kicsit égett volt, egy kicsit rágós, egy kicsit íztelen, mégis valami új, valami más! Aztán valaki kitapasztalta, hogy jobb ízű, ha nem a parázsban, hanem fölötte, kihegyezett botra szúrva sütik; másvalaki meg kitalálta, hogy két leszúrt villásbot nyársfbrgatásra is alkalmas... Alig néhány ezer év kellett ahhoz, hogy a szabadból a konyhákba, a nyársakról a serpenyőkbe vándoroljon a hús, és pecsenye néven elnyerje a főméltóságot. Az első írásos források a kínai konyháról tesznek említést, amely szinte ernberemlékezet óta ismeri, használja a disznóhúst és a barna húsú szárnyasokat. Apiciustól, a híres római ínyenctől és szakácskönyvszerzőtől tudjuk, hányféle pecsenyét, tücsköt-bogarat tálaltak fel a dúsgazdag patrícius és hadvezér, Lucullus parádés lakomáin, akinek folyton a finomságokon járt az esze, ahelyett hogy rendre-másra nyerte volna Rómának a csatákat. De Trimalchio sem érdemei miatt vonult be a krónikába, hanem azon nevezetes sült disznó jóvoltából, amelyiknek a hasából további sültek-kolbászok-hurkák omlottak elő....
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Apróban és frissen sültek

Kacsamell grapefruitmártással

4

Pulykaszelet camembert sajttal

4

Mandulás csirkemell őszibarackkal

4

Anyósszelet - az "elronthatatlan"

6

Tejfölös csirkecomb

6

Padlizsános-cukkinis csirkecomb

6

Libacomb pékné módra

9

Bárányborda római módra

9

Rakott pecsenye

9

Krúdy-falatkák

9

Tordai lacipecsenye kapros káposztával

10

Tejben sült sertés- vagy borjúszelet

10

Temesvári borda zöldbabcsokorral

11

Rablóhúsváltozatok

12

Vasi lesipecsenye

12

Mexikói sertésborda

14

Erdei gombás flekken

15

Fonott sertéspecsenye

16

Rokfortos szűzérmék

16

Részeges szűzérmék

16

Szűzérmék Szapáry módra

18

Flambírozott tokaji sertésborda

18

Szilvás-hagymás sertésborda

18

Diós sertésborda

18

Borjúszelet Kedvessy módra

19

Búbos hús

19

Óvári borjúborda

19

Borjúszelet vermutmártásban

20

Borjúborda vincellér módra

20

Borjúszelet Bismarck módra

22

Hátszínszeletek almás majonézzel

22

Hátszínszeletek calvadosszal

22

Tejszínes bélszínszeletek

22

Chateaubriand - dupla bélszín béarni mártással

23

Bélszínszeletek Budapest módra

24

Strasbourgi bélszínszeletek

25

Bélszínfilé pikáns uborkamártással

25

Hátszínszeletek gombakéregben

26

Flambírozott zöld borsos marhaszelet

26

Hortobágyi rostélyos puliszkával

28

Töltött és göngyölt sültek

Illatos csirkenyársak

29

Spárgás csirkerolád

31

Májas-pisztáciás csirkerolád

31

Lapos csirkesült ananásszal

32

Kukoricás töltött csirkemell

32

Cukkinis-túrós töltött csirke

32

Brokkolival töltött pulykamell

33

Pórés-sonkás töltött pulykamell

34

Töltött pulykamell narancsmártással

35

Spenótos töltött pulykacomb

35

Káposztás kockával töltött kacsa

36

Almás-májas töltött liba

36

Mazsolás töltött kappan

36

Gesztenyével töltött nyúl

38

Olívás-kapris töltött nyúl

38

Erdélyi töltött bárányszegy

39

Mexikói raguval töltött báránycomb

39

Ormánsági töltött dagadó

39

Mandulás töltött sertésborda

40

Szilvás-almás töltött sertéskaraj

40

Prágai töltött kotlett

42

Sertésrolád a magam módján - spenótimádóknak

43

Almás-tormás töltött sertéscsülök

43

Tavaszi töltött borjúszegy

44

Szicíliai hústekercs

45

Olaszos borjútekercs

45

Borjúsült Stefánia módra

45

Bécsi töltött borjúszegy - klasszikus recept

46

Gombás-kolbászos töltött borjúcomb

46

Pisztáciával tűzdelt borjúhús

46

Libamájas-almás borjútekercs

48

Villányi töltött hátszín

48

Padlizsános töltött marhafelsál

49

Olívapürével töltött bélszín

49

Csáky-rostélyos

50

Cukkinis marharolád

50

Egészben sültek

Francia fokhagymás csirke

52

Ördögcsirke - "Pollo alla diavola"

52

Pekingi kacsa - a híres-nevezetes

52

Pulykacomb gesztenyés bormártásban

53

Riglivel tűzdelt pulykamell

54

Nyúlgerinc katalán módra

54

Fokhagymás báránylapocka

55

Báránycomb mentamártással

56

Skót báránysült

56

Szegfűszeges-narancsos malaccomb

56

Fűszeres kéregben sült sertéskaraj

57

Sertéscsülök tárkonyos uborkamártással

57

Tarajos borjúborda

58

Borjúgerinc Orloff módra

60

Marhasült szép erdészné módra

60

Angolos bélszín Yorkshire "puddinggal"

61

Recés hátszín hentes módra

62

Fahéjas marhasült mandulás birsalmával

63

Hideg hátszínszeletek mustármártással

63

Provence-i marhasült

64

Burgundi tűzdelt marhasült

64

Néhány hasznos tudnivaló

66

Betűrendes tárgymutató

67


Kinyit
cikkek