99 előétel 33 színes ételfotóval

99 előétel 33 színes ételfotóval  
99 előétel 33 színes ételfotóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 63
ISBN: 9631323676
Az ókori lakomáknak csak a híre maradt fenn, a Nyársforgató Jakabok kora lejárt, de a hús változatlanul a legfontosabb és legértékesebb tápláléka az embernek. A kötet 99 magyar és külföldi marha-, disznó-, borjú-, birka- és kecskehús receptjét nyújtja át a gasztronómia híveinek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó helyett

3

Hideg előételek

6

Emeletes szendvics

6

Apéritif korcsolyák

6

Sündisznó falatkák

6

Mikádó szelet

6

Flóra paprikás falatkái

8

Legény-torta

8

Mogyorós sajtgolyócskák

8

Mandulás sajtgolyócskák

9

Sonkatekercs

9

Mártogatós változatok

9

Resztelt májkrém mártogatós

9

Kenőmájas mártogatós

10

Lengyel tojás mártogatós

10

Zeller mártogatós

10

Túrós mártogatós

10

Rokfort mártogatós

10

Sonkahab mártogatós

10

Hétköznapi körözött á la Károly

11

Körözöttel töltött paprika

11

Dinnye és sonka

11

Dinnye-kelyhek

11

Sajttal, körtével töltött paradicsom

12

Töltött paradicsom fűszeres burgonyasalátával

12

Töltött paradicsom szardíniahabbal

12

Paradicsom fészekben

14

Paradicsomos padlizsán

14

Tojás-"gomba"

15

Töltött patisszon és cékla

15

Orosz tojás

15

Lazackrémmel töltött tojás

16

Ringlikehely

16

Sajtkoktél

16

Rákkoktél

16

Lazackoktél

17

Jaffa saláta

17

Sztalicsnij saláta

17

Sevillai csirkemáj saláta

18

Majonézes csirkesaláta

18

Majonézes hússaláta

18

Hawaii saláta

19

Majonézes borjúvelő

19

Indonéz rizssaláta

19

Vitaminos riszsaláta

20

Rizskehely rákkal

20

Rizssaláta Umberto módra

21

Lengyel riszkoktél

21

Tallinni kapros heringsaláta

21

Halmajonéz (tonhalból)

23

Fogas koktél

23

Polenta (puliszka)-falatkák

23

Libamájpástétom

24

Fasírtocskák

24

Zsákbamacska

24

Meleg előételek

28

Kukoricotto

28

Breton szardíniás pirítós

28

Spárga flamand módra

28

Spárga köntösben

28

Fokhagymás ponty

29

Tojás parajfészekben

29

Rizskosárkák

29

Paradicsom Medici módra

30

Kukoricával töltött paradicsom

30

Töltött paradicsom tejszínes burgonyával

30

Rizzsel töltött paradicsom

32

Marhanyelvvel töltött paprika

32

Töltött rizskrokett római módra

32

Töltött zeller

33

Töltött tök

33

Töltött gomba

34

Töltött kel

34

Örmény töltött alma

34

Töltött "Siracusa" hagyma

36

Kelbimbóval töltött zsemle (bulocski)

36

Rakott zucchini vagy padlizsán bolognai módra

36

Töltött hagyma gombával

37

Kukoricával töltött parajomlett

38

Padlizsán nápolyi módra

38

Karfiol gúla

38

Hagymás óriás papucs

39

Tatárlepény

40

Fürj rizotto

42

Rántott zucchini

42

Rántott sajt

43

Spárga-ropogós

43

Parajkrokett

43

Creol paprika

43

Gombás auróra tojás

44

Halkrokett

44

Karfiolfelfújt

46

Zöldborsó felfújt

46

Csirkemájfelfújt

47

Tricolor zöldségpuding

47

Gombás rakott omlett

49

Gesztenyés-hagymás omlett

49

Töltött tojás

49

Túrós-sonkás töltött palacsinta

50

Sült-töltött nyelves palacsinta

50

Hortobágyi húsos palacsinta

50

Spenót "rétes"

51

Kukoricás töltött palacsinta

52

Kolbászos burgonyatorta

52

Sárgarépatorta karfiollal

54

Pórétorta

54

Sonkatorta

56

Zöldborsó torta

56

Függelék

Mártások, tészták

58

Majonéz I.

58

Majonéz II. (Natúr spárgához)

58

Majonéz főtt tojásból

58

Rózsaszín majonéz

58

Tartármártás

58

Tejszínes majonéz

58

Zöld majonéz

58

Fokhagymás majonéz (aioli)

58

Zöld vaj

59

Besamel mártás

59

Hollandi mártás

59

Remoulade mártás

59

Paradicsomos mártás I. (friss paradicsomból)

60

Paradicsommártás II. (friss paradicsomból)

60

Bolognai ragu

60

Aszpik

61

Sós palacsinta

61

Vajastészta

61

Sós kelttészta

61


Kinyit
van itthon