99 egytálétel 33 színes ételfotóval

99 egytálétel 33 színes ételfotóval
99 egytálétel 33 színes ételfotóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás éve: 1996
Oldalszám: 64
ISBN: 9631342964
Az egytálétel különös műfaj, amolyan minek nevezzelek? Aszerint, hogy melyik összetevő hangsúlyosabb benne, nevezhetnénk akár levesnek, tésztafélének, hús-, hal-, sajt- vagy tojásételnek is, holott egyik sem, hiszen mindegyikben jócskán szerepelnek "lazító elemek", azaz különféle zöldségek, gabonaszármazékok. Miután természetszerűen sok az "átfedés", nehéz megvonni a határt, hacsak nem az elkészítés módját illető közös vonások alapján: a hozzávalók egy tálban sülnek-főnek, és együttes zamatuk adja meg az étel jellegét. Ebben a kötetben a zöldségek az évszakok rendjét követik, de ez csak elvi sorrend, hiszen a mélyhűtött alapanyagok bármikor rendelkezésünkre állnak.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó helyett

3

Zöldséges ételek

4

Spenótos-burgonyás rakottas

4

Spenótkoszorú tészta-alapon

4

Túrós-gombás spenótrétes

4

Mángold-egytál

6

Sárgarépa-spenót rácsos

6

Spárgapástétom

7

Tavaszi töltött karalábé

9

Gombával töltött karalábé

9

Vásárhelyi karalábés csirke

9

Görög karalábés csirke

10

Karfiolos rakott sertésszelet

10

Mexikói töltött patisszon

10

Zöldborsós-sonkás sárgarépafelfújt

11

Zöldborsós aprópecsenye

12

Vesés brokkoli pisai módra

12

Sajtos-sonkás karfiol

14

Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab

14

Rakott zöldbab

14

Rakott zöldbab Tercsi módjára

14

Zöldbabgulyás

15

Sonkás-sajtos-pórés rétes

16

Sajtos pórétorta

16

szalonnás pórélepény

17

Töltött padlizsán

17

Portugál töltött padlizsán pattogatott kukoricával

17

Padlizsán-zucchini rakottas pármai módra

19

Sült paprika-zucchini-sonka rakottas

19

Gombás töltött zucchini

20

Húsos-tárkonyos töltött tök

20

Genovai töltött paradicsom

21

Paradicsomos-húsos polenta

21

Töltött paprika

21

Sült töltött paprika

22

Argentin kukoricás csirkesaláta

22

Bolgár sajtos zöldségtál

25

Karfiolos-sárgarépás sonka

25

Töltött zöldség

26

Zöldséges húsgombócok római tálban

26

Ínyenc borjúegytál sok zöldséggel

26

"Muszaka" (görög specialitás)

27

"Irish Stew" - Ír ürügulyás

27

"Navarin"- avagy zöldséges bárányragu (francia specialitás)

28

Húsos-gombás töltött zeller

28

Rakott kelkáposzta

29

Lotharingiai májas töltött kelkáposzta

29

Káposztás-húsos tál májgombóccal

30

Erdélyi lucskos káposzta

30

Orosz húsos káposzta

30

Szerdahelyi káposztás paszuly

31

Bajor káposztás-húsos tál májgombóccal

32

Székelygulyás

32

Erdélyi rakott káposzta

33

Babos-szalonnás egytál

34

Babgulyás szárazbabból

34

Örmény babos-zöldséges hús római tálban

35

Babos-birka egytál

35

Füstölt húsos lencse egytál

36

Sárgaborsó-csülök egytál

36

Burgonyával készült ételek

37

Paprikás burgonya

37

Hússal töltött burgonya

37

Rakott burgonya - a klasszikus recept

38

Gombás rakott burgonya

38

Francia rakott burgonya

38

Paradicsomos-sajtos rakott burgonya

40

Burgonyás omlett-tekercs

40

Ticinói burgonyás tál

40

Sajtos burgonyakoszorú

41

Csirkemájas burgonyapüré-torta

42

Sajtos burgonyatorta

42

Lyoni burgonyás tál

42

Cremonai paradicsomos burgonyatorta

43

Sült hal öreghalász módra burgonyával, kapros tejföllel

44

Rakott fasírt

44

Sertéscsülök Pékné módra

45

Bakonyi burgonyás aprópecsenye

45

Lecsós-burgonyás sertésborda

46

Burgonyás-zöldséges sertésborda vagy csirke római tálban

47

Rizzsel készült ételek

47

Zucchinis rizstorta

47

Rizses zöldbab

47

Zucchinis rizses lecsó

49

Sonkás rizstorta tésztában

49

Bácskai rizses hús

49

Rizses hús ínyenc módra

50

Gyuvecs (szerb recept)

50

Sáfrányos rizses csirke

51

Banános-kókuszos-rizses pulykamell

52

"Paella Valenciana"

52

Vegyes finomságok

53

Orosházi tarhonyás csirke

53

Halkorona

53

Hagymás-húsos sonka

54

Húsfelfújt tojással

55

Húsos-gombás rakott tojás

55

Vörösboros marha-bográcsgulyás

55

Paradicsomos tojás nápolyi módra

57

Köményes sajttorta

58

Sonkás sajtfelfújt

58

Raclette (svájci specialitás) - a fondue édestestvére

58

Húsos fondue - "Fondue bourguignonne"

59

Kínai fondue

60

Függelék

61

Sertés- vagy marhapörkölt

61

Paradicsommártás I.

61

Paradicsommártás II.

61

Besamelmártás

61

Majonéz

62

Majonéz főtt tojásból

62

Tartármártás

62

A spárga főzési módja

62

A paradicsom hámozása, előkészítése

62

A gomba megtisztítása

62

A padlizsán tisztítása, előkészítése

63

Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez

63

Házias mértékegységek

63


Kinyit
recept beküldése