88 ünnepi halétel

88 ünnepi halétel
88 ünnepi halétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Sifi Reklám Kft.
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 60
ISBN: 9638724323
A valamikor kuriózumnak, különlegességnek számító halakból, tenger gyümölcseiből ma már egyre több jut el hozzánk, hogy részét képezzék a magyar gasztronómiának, és hogy az esztendő minden ünnepéhez bőven válogathassunk belőlük.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Amur

Amurfilé zöld vajjal

4

Amurszeletek firenzei módra

4

Gombával töltött amur

6

Sajtos amurszelet

4

Tormás amurfilé

6

Zöldséges amurszelet

6

Angolna

Angolna vajban párolva, currymártással

8

Angolnapörkölt túrós csuszával

8

Angolnával töltött burgonya

8

Balin

Balinnal töltött szőlőlevél

10

Kapros-gombás balinragu

10

Sajtos balinfilé

10

Béka

Finomfüves békacomb

56

Busa

Busapogácsák túróval

12

Busaszeletek vasi módra

14

Kapros busatokány

14

Mogyorós busafilé

12

Szezámmagos busaszeletek

14

Tárkonyos busaleves

12

Csuka

Babos csuka

16

Fokhagymás csuka

16

Töltött csuka

16

Harcsa

Alföldi harcsaleves

22

Fóliában sült harcsaszelet

24

Hideg harcsahab zsályával

22

Kiskunsági harcsatekercs

24

Rakott harcsaragu

26

Rizses harcsa

22

Székely harcsaragu

26

Tokaji harcsapörkölt

24

Zalai harcsaízelítő

26

Hering

Különleges heringfilésaláta

40

Marinált heringfilé

40

Mátyás hering

40

Homár

Homárragu

58

Kardhal

Kardhaljava dinnyével

42

Kardhal tormamártásban

42

Sütőben sült kardhalbordák

42

Kecsege

Citromos kecsegebecsinált

28

Kecsege egészben sütve

28

Kecsege kárpáti módra

28

Lazac

Lazac katalán módra

44

Lazacgombócok fűszermártásban

44

Svéd pácolt lazac

44

Languszta

Languszta gombával

58

Lepényhal

Lepényhal boros mártásban

46

Lepényhal molnárné módra

46

Lepényhal-filé spárgaágyban

46

Makréla

Makrélafilé fűszeres mártásban

48

Máltai halpástétom tésztában

48

Sült makréla

48

Maréna

Marénafilé amerikai módra

50

Marénával töltött burgonya

50

Matróz marénafilé

50

Menyhal

Menyhal Izabella módra

60

Pisztráng

Hideg pisztráng egészben

30

Pisztráng kékre főzve

30

Pisztráng révész módra

32

Pisztráng vajas zöldborsóval

30

Pisztrángfilé nyárson

32

Tárkonyos pisztráng

32

Ponty

Francia töltött ponty

38

Gombás-sajtos pontyfilé

36

Mandulás ponty

34

Marinált pontyfilé

34

Ponty nápolyi módra

36

Pontyfilé vörösboros mártással

34

Pontyhalászlé

36

Pontyragu

36

Pontyszeletek lengyelesen

38

Rácponty

38

Süllő

Balatoni süllő egészben sütve

18

Fogasszelet oroszosan

20

Fogasszeletek fehérbormártásban

18

Fogasszeletek keszthelyi módra

18

Hideg süllőtekercs fonyódi módra

20

Mandulás süllőszelet

20

Szardínia

Szardíniakoktél

52

Szardíniás rétes

52

Töltött szardínia paradicsommártásban

52

Tintahal

A tenger gyümölcsei pongyolában

60

Rovíni rizottó

58

Tintahalas spagetti

60

Tok

Tokfilé citromos mártással

56

Tőkehal

Mennyei halleves

54

Tőkehalfilé füredi módra

54

Tőkehalszeletek parajjal

54

Vajhal

Vajhal úriasan

58


Kinyit
pinterest