66 húsétel

66 húsétel  
66 húsétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Aquila Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 144
ISBN: 963-679-315-8
Lajos Mari új szakácskönyvében megtalálhatóak a jó húsételek elkészítéséhez szükséges alapismeretek,nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudnivaló,amelyek mind azt szolgálják,hogy ne csak a megszokott,hanem újszerű,érdekes és különleges ételekkel is kedveskedhessünk szeretteinknek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Hasznos tudnivalók

Milyen húst vásároljunk?

6

A sertéshús

6

A marha- és borjúhús

8

A hús előkészítése

10

A hús elkészítése

12

Apróhúsok

Vörösboros marhapörkölt

15

Tejfölös borjúpaprikás

15

Bárány- vagy birkagulyás

15

Rablóhús

18

Currys-zöldséges bárányragu

20

Bélszíncsíkok Stroganoff módra

22

Húsos fondue

24

Burgundi babos oldalas

26

Brassói aprópecsenye

28

Pikáns sertésfodor tavaszi körettel

30

Kínai édes-savanyú sertéshús

32

Vagdaltak

Tatárbifsztek

34

Húsvéti sonkás pástétom

36

Fasírtocskák bormártásban

38

Spanyol szőlős fasírt sertéshálóban

40

Spenótos rakott fasírttorta

42

Tojásos egybesült fasírt

44

Szelethúsok

Gordon bleu borjúszelet

46

Bazsalikomos sertésborda

46

Rokfortos batyu

46

Hagymás rostélyos

50

Sonkás-cukkinis borjútekercs

52

Sertésfonat vincellér módra

54

Citromos-zsályás bárányborda

56

Almás-sajtos sertésborda

58

Lecsós sertésborda

60

Hátszínszeletek fűszervajjal

62

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

64

Májas borjúrolád

66

Rozsdás hús puliszkával

68

Aszalt szilvás sertésrolád

70

Sertésborda Du Barry módra

72

Saltimbocca, avagy "ugorj a számba!"

74

Vadas marhaszelet

76

Esterházy-rostélyos

76

Provence-i bárányborda

80

Zöld borsos bélszínszeletek

82

Narancsos fehérpecsenye

84

Bakonyi sertésborda

86

Mozzarellás szűzérmék

88

Körtés-málnás szűzérmék

90

Bélszínszeletek Budapest módra

92

Egybesültek

Tűzdelt marhasült

94

Gombás sertésrolád

94

Kalocsai sertéscomb

94

Fokhagymás báránylapocka

98

Kolbászos tarja zsályás babbal

100

Tésztában sült húsvéti sonka

102

Gombás szűzpecsenye béarni mártással

104

Bécsi tányérhús tormamártással

106

Mandarinos malacoldalas

108

Pisztáciás töltött dagadó

110

Oldalaskorona

112

Wellington-bélszín

114

Aszalt szilvás sertéskaraj

116

Sertéscsülök pékné módra

118

Zöldséggel töltött borjúlábszár

120

Gesztenyés sertéssült

122

Töltött hátszín hentes módra

124

Tavaszi hústekercs

126

Szűzpecsenye szilvamártással

128

Tarajos sertésborda

130

Padlizsános töltött marhasült

132

Töltött szűzpecsenye francia lecsóval

134

Lakkozott malacpecsenye

136

Illatos-fűszeres marhasült

138

Betűrendes tárgymutató

142


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

182 recept a mikrohullámú sütőhöz 182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)
Húsételek sertésből, marhából, birkából és nyúlból Húsételek sertésből, marhából, birkából és nyúlból
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvemben található receptek mindegyike kiállta a próbát, többségük saját magam kedvence, családom és...

Egytálételek Egytálételek
Szerzők: Bardi, Carla, Makda, Hajda, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A...

Mexikói ízek Mexikói ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...

A legfinomabb bundázott ételek A legfinomabb bundázott ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Wok Wok
Wok Wok
Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Téli ételek Téli ételek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint...

Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú -...

A római konyha A római konyha
Szerző: Lénárd Sándor
Kiadó: Magvető Kiadó (2004)

Lénárd Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja...

55 ínyencség ünnepekre 55 ínyencség ünnepekre
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

A mindennapok egyhangú ritmusát szívhez szólóan színesítik a családi, közösségi ünnepeink, a hagyományos...

Szakácskönyv Szakácskönyv
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok,...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

155 magyaros étel 155 magyaros étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét,...

Grillételek, kerti partik Grillételek, kerti partik
Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)

A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Olasz ízek Olasz ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek
Szerző: Ducasse, Alain
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Alain Ducasse konyhaművészeti sorozatának "Desszertek és cukrászat" című kötete után most a "Húsételek"...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

155 szárnyas étel 155 szárnyas étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

Csirke, jérce, tyúk, kakas, pulyka, kacsa, liba, gyöngyös - megannyi remek fogás alapanyagát adják. Nem csak a...

Kapcsolódó cikkek