66 húsétel

66 húsétel  
66 húsétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Aquila Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 144
ISBN: 963-679-315-8
Lajos Mari új szakácskönyvében megtalálhatóak a jó húsételek elkészítéséhez szükséges alapismeretek,nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudnivaló,amelyek mind azt szolgálják,hogy ne csak a megszokott,hanem újszerű,érdekes és különleges ételekkel is kedveskedhessünk szeretteinknek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Hasznos tudnivalók

Milyen húst vásároljunk?

6

A sertéshús

6

A marha- és borjúhús

8

A hús előkészítése

10

A hús elkészítése

12

Apróhúsok

Vörösboros marhapörkölt

15

Tejfölös borjúpaprikás

15

Bárány- vagy birkagulyás

15

Rablóhús

18

Currys-zöldséges bárányragu

20

Bélszíncsíkok Stroganoff módra

22

Húsos fondue

24

Burgundi babos oldalas

26

Brassói aprópecsenye

28

Pikáns sertésfodor tavaszi körettel

30

Kínai édes-savanyú sertéshús

32

Vagdaltak

Tatárbifsztek

34

Húsvéti sonkás pástétom

36

Fasírtocskák bormártásban

38

Spanyol szőlős fasírt sertéshálóban

40

Spenótos rakott fasírttorta

42

Tojásos egybesült fasírt

44

Szelethúsok

Gordon bleu borjúszelet

46

Bazsalikomos sertésborda

46

Rokfortos batyu

46

Hagymás rostélyos

50

Sonkás-cukkinis borjútekercs

52

Sertésfonat vincellér módra

54

Citromos-zsályás bárányborda

56

Almás-sajtos sertésborda

58

Lecsós sertésborda

60

Hátszínszeletek fűszervajjal

62

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

64

Májas borjúrolád

66

Rozsdás hús puliszkával

68

Aszalt szilvás sertésrolád

70

Sertésborda Du Barry módra

72

Saltimbocca, avagy "ugorj a számba!"

74

Vadas marhaszelet

76

Esterházy-rostélyos

76

Provence-i bárányborda

80

Zöld borsos bélszínszeletek

82

Narancsos fehérpecsenye

84

Bakonyi sertésborda

86

Mozzarellás szűzérmék

88

Körtés-málnás szűzérmék

90

Bélszínszeletek Budapest módra

92

Egybesültek

Tűzdelt marhasült

94

Gombás sertésrolád

94

Kalocsai sertéscomb

94

Fokhagymás báránylapocka

98

Kolbászos tarja zsályás babbal

100

Tésztában sült húsvéti sonka

102

Gombás szűzpecsenye béarni mártással

104

Bécsi tányérhús tormamártással

106

Mandarinos malacoldalas

108

Pisztáciás töltött dagadó

110

Oldalaskorona

112

Wellington-bélszín

114

Aszalt szilvás sertéskaraj

116

Sertéscsülök pékné módra

118

Zöldséggel töltött borjúlábszár

120

Gesztenyés sertéssült

122

Töltött hátszín hentes módra

124

Tavaszi hústekercs

126

Szűzpecsenye szilvamártással

128

Tarajos sertésborda

130

Padlizsános töltött marhasült

132

Töltött szűzpecsenye francia lecsóval

134

Lakkozott malacpecsenye

136

Illatos-fűszeres marhasült

138

Betűrendes tárgymutató

142


Kinyit
recepttár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Csirke Csirke
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan...

Spanyol ízek Spanyol ízek
Szerző: Anne, Wilson
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek,...

Francia ízek Francia ízek
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Mikrohullámú szakácskönyv Mikrohullámú szakácskönyv
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (1996)

E könyv az ételek kímélő, energiatakarékos, gyors főzésének, melegítésének és felolvasztásának...

1 serpenyő - 50 recept 1 serpenyő - 50 recept
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)

Nemcsak recepteket találunk a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetünk: tanácsok a megfelelő...

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Kép nélkül Méltóságos sertések
Szerző: Éles Árpád
Kiadó: Magánkiadás (2000)

Éles Árpád ezúttal a malacból és sertésből elkészíthető ételek receptjeit gyűjtötte csokorba. A 104...

Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra...

A 100 legjobb pikáns étel A 100 legjobb pikáns étel
Szerző: Mózes István Miklós
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó (2004)

Ennek a ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt -- a közhit szerint olasz eredetű -- tésztaféle...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

155 magyaros étel 155 magyaros étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét,...

1 millió menü 1 millió menü
Szerzők: Halmos Mónika, Korpádi Péter
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2007)

A változatos étkezéshez sok ötlet kell. Hétfő, kedd, szerda... telnek a napok, és sokszor gondban vagyunk, mi...

Új szakácskönyv Új szakácskönyv
Szerző: Turós Emil
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2006)

Turós Emil, a neves mesterszakács "Új szakácskönyv" című könyve elsősorban olyan háziasszonyok számára...

Spanyol konyha Spanyol konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége....

Kapcsolódó cikkek