66 húsétel

66 húsétel  
66 húsétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Aquila Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 144
ISBN: 963-679-315-8
Lajos Mari új szakácskönyvében megtalálhatóak a jó húsételek elkészítéséhez szükséges alapismeretek,nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudnivaló,amelyek mind azt szolgálják,hogy ne csak a megszokott,hanem újszerű,érdekes és különleges ételekkel is kedveskedhessünk szeretteinknek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Hasznos tudnivalók

Milyen húst vásároljunk?

6

A sertéshús

6

A marha- és borjúhús

8

A hús előkészítése

10

A hús elkészítése

12

Apróhúsok

Vörösboros marhapörkölt

15

Tejfölös borjúpaprikás

15

Bárány- vagy birkagulyás

15

Rablóhús

18

Currys-zöldséges bárányragu

20

Bélszíncsíkok Stroganoff módra

22

Húsos fondue

24

Burgundi babos oldalas

26

Brassói aprópecsenye

28

Pikáns sertésfodor tavaszi körettel

30

Kínai édes-savanyú sertéshús

32

Vagdaltak

Tatárbifsztek

34

Húsvéti sonkás pástétom

36

Fasírtocskák bormártásban

38

Spanyol szőlős fasírt sertéshálóban

40

Spenótos rakott fasírttorta

42

Tojásos egybesült fasírt

44

Szelethúsok

Gordon bleu borjúszelet

46

Bazsalikomos sertésborda

46

Rokfortos batyu

46

Hagymás rostélyos

50

Sonkás-cukkinis borjútekercs

52

Sertésfonat vincellér módra

54

Citromos-zsályás bárányborda

56

Almás-sajtos sertésborda

58

Lecsós sertésborda

60

Hátszínszeletek fűszervajjal

62

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

64

Májas borjúrolád

66

Rozsdás hús puliszkával

68

Aszalt szilvás sertésrolád

70

Sertésborda Du Barry módra

72

Saltimbocca, avagy "ugorj a számba!"

74

Vadas marhaszelet

76

Esterházy-rostélyos

76

Provence-i bárányborda

80

Zöld borsos bélszínszeletek

82

Narancsos fehérpecsenye

84

Bakonyi sertésborda

86

Mozzarellás szűzérmék

88

Körtés-málnás szűzérmék

90

Bélszínszeletek Budapest módra

92

Egybesültek

Tűzdelt marhasült

94

Gombás sertésrolád

94

Kalocsai sertéscomb

94

Fokhagymás báránylapocka

98

Kolbászos tarja zsályás babbal

100

Tésztában sült húsvéti sonka

102

Gombás szűzpecsenye béarni mártással

104

Bécsi tányérhús tormamártással

106

Mandarinos malacoldalas

108

Pisztáciás töltött dagadó

110

Oldalaskorona

112

Wellington-bélszín

114

Aszalt szilvás sertéskaraj

116

Sertéscsülök pékné módra

118

Zöldséggel töltött borjúlábszár

120

Gesztenyés sertéssült

122

Töltött hátszín hentes módra

124

Tavaszi hústekercs

126

Szűzpecsenye szilvamártással

128

Tarajos sertésborda

130

Padlizsános töltött marhasült

132

Töltött szűzpecsenye francia lecsóval

134

Lakkozott malacpecsenye

136

Illatos-fűszeres marhasült

138

Betűrendes tárgymutató

142


Kinyit
ételfotó

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Francia finomságok dióhéjban Francia finomságok dióhéjban
Szerzők: Leuilly, Laurence, Márton Gyöngyvér
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban....

A legfinomabb szárnyas ételek A legfinomabb szárnyas ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

A 100 legjobb pikáns étel A 100 legjobb pikáns étel
Szerző: Mózes István Miklós
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó (2004)

Ennek a ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt -- a közhit szerint olasz eredetű -- tésztaféle...

Grill, raclette, fondü Grill, raclette, fondü
Szerző: Donhauser, Thomas
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és...

500 mediterrán étel 500 mediterrán étel
Szerző: Sforza, Valentina
Kiadó: Gabo Kiadó (2011)

A Földközi-tengert övező országok -Olaszország, Spanyolország, Görögország, Libanon és Portugália-...

Főzőkanállal hazán kívül Főzőkanállal hazán kívül
Szerzők: Lénárt Vera, Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V. (1985)

Sokat hallunk, olvasunk arról, hogy miként is alakul a 20. század második felében a messzi földön nevezetes...

182 recept a mikrohullámú sütőhöz 182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)
Téli ételek Téli ételek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint...

Kínai konyha Kínai konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál,...

Új szakácskönyv Új szakácskönyv
Szerző: Turós Emil
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2006)

Turós Emil, a neves mesterszakács "Új szakácskönyv" című könyve elsősorban olyan háziasszonyok számára...

Változatosan készített szárnyasok Változatosan készített szárnyasok
Szerző: Bozsik Valéria
Kiadó: Minerva Kiadó (1969)

A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

Egytálételek Egytálételek
Szerző: Tolnai Kálmán
Kiadó: Népszava Kiadó (1986)

A gyorsan készíthető, kevés munkát igénylő, kellő tápanyagot tartalmazó egytálételek készítése nemcsak...

90 napos diéta 90 napos diéta
Szerző: Jámbor Mariann
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Három hónap kitartás, és a siker látványos! A szétválasztó diéta segítségével valóban jelentős...

Vagdaltak Vagdaltak
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2002)

Ízletes egybesültek és kis fasírozottak, valódi hamburgerek és húsgombócok, finom töltelékek vagy...

Spanyol ízek Spanyol ízek
Szerző: Anne, Wilson
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek,...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...

155 magyaros étel 155 magyaros étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét,...

Kapcsolódó cikkek