66 húsétel

66 húsétel  
66 húsétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Aquila Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 144
ISBN: 963-679-315-8
Lajos Mari új szakácskönyvében megtalálhatóak a jó húsételek elkészítéséhez szükséges alapismeretek,nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudnivaló,amelyek mind azt szolgálják,hogy ne csak a megszokott,hanem újszerű,érdekes és különleges ételekkel is kedveskedhessünk szeretteinknek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Hasznos tudnivalók

Milyen húst vásároljunk?

6

A sertéshús

6

A marha- és borjúhús

8

A hús előkészítése

10

A hús elkészítése

12

Apróhúsok

Vörösboros marhapörkölt

15

Tejfölös borjúpaprikás

15

Bárány- vagy birkagulyás

15

Rablóhús

18

Currys-zöldséges bárányragu

20

Bélszíncsíkok Stroganoff módra

22

Húsos fondue

24

Burgundi babos oldalas

26

Brassói aprópecsenye

28

Pikáns sertésfodor tavaszi körettel

30

Kínai édes-savanyú sertéshús

32

Vagdaltak

Tatárbifsztek

34

Húsvéti sonkás pástétom

36

Fasírtocskák bormártásban

38

Spanyol szőlős fasírt sertéshálóban

40

Spenótos rakott fasírttorta

42

Tojásos egybesült fasírt

44

Szelethúsok

Gordon bleu borjúszelet

46

Bazsalikomos sertésborda

46

Rokfortos batyu

46

Hagymás rostélyos

50

Sonkás-cukkinis borjútekercs

52

Sertésfonat vincellér módra

54

Citromos-zsályás bárányborda

56

Almás-sajtos sertésborda

58

Lecsós sertésborda

60

Hátszínszeletek fűszervajjal

62

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

64

Májas borjúrolád

66

Rozsdás hús puliszkával

68

Aszalt szilvás sertésrolád

70

Sertésborda Du Barry módra

72

Saltimbocca, avagy "ugorj a számba!"

74

Vadas marhaszelet

76

Esterházy-rostélyos

76

Provence-i bárányborda

80

Zöld borsos bélszínszeletek

82

Narancsos fehérpecsenye

84

Bakonyi sertésborda

86

Mozzarellás szűzérmék

88

Körtés-málnás szűzérmék

90

Bélszínszeletek Budapest módra

92

Egybesültek

Tűzdelt marhasült

94

Gombás sertésrolád

94

Kalocsai sertéscomb

94

Fokhagymás báránylapocka

98

Kolbászos tarja zsályás babbal

100

Tésztában sült húsvéti sonka

102

Gombás szűzpecsenye béarni mártással

104

Bécsi tányérhús tormamártással

106

Mandarinos malacoldalas

108

Pisztáciás töltött dagadó

110

Oldalaskorona

112

Wellington-bélszín

114

Aszalt szilvás sertéskaraj

116

Sertéscsülök pékné módra

118

Zöldséggel töltött borjúlábszár

120

Gesztenyés sertéssült

122

Töltött hátszín hentes módra

124

Tavaszi hústekercs

126

Szűzpecsenye szilvamártással

128

Tarajos sertésborda

130

Padlizsános töltött marhasült

132

Töltött szűzpecsenye francia lecsóval

134

Lakkozott malacpecsenye

136

Illatos-fűszeres marhasült

138

Betűrendes tárgymutató

142


Kinyit
cikkek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Egytálételek Egytálételek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők....

Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
Szerkesztők: Eperjessy László, F. Nagy Angéla, Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora...

Egytálételek Egytálételek
Szerzők: Bardi, Carla, Makda, Hajda, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A...

...és egyszerűen csak főzz! ...és egyszerűen csak főzz!
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2004)

Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a The...

Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak
Szerzők: de Turckheim, Stéphanie, Langrée, Aimée
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Hat jó érv, amiért érdemes megvenned ezt a könyvet: 1. Te is anyuka vagy. Anyuka, aki dolgozik; akinek csak egy...

Grillezés Grillezés
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a...

Sertés- és marhahúsból készíthető ételek Sertés- és marhahúsból készíthető ételek
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Szalay Kiadó (1997)

Közel kétszáz húsétel elkészítéséhez nyújt ötleteket a szakácskönyv. A sertés egyes részeinek (karaj,...

Hozzávalók Hozzávalók
Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Vadételek Vadételek
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

A hetedik kötetben összegyűjtöttük a vadételek receptjeit. Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a...

Thai konyha Thai konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

155 étel kemencében 155 étel kemencében
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A kemencében sütött-főzött ételeknek különösen jó ízük van, a zárt forró levegőben az étel...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Spanyol ízek Spanyol ízek
Szerző: Anne, Wilson
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek,...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles...

A legfinomabb szárnyas ételek A legfinomabb szárnyas ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Orlowska, Marta
Kiadó: O-Press (2010)

Asztalainkról nem hiányoznak az olasz ízek, de általában a közismert pizzát, spaghettit vagy tiramisut...

Wok 2 Wok 2
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2001)

A főzést a wokban nálunk is mind többen kedvelik. Ez nem is csoda, hiszen egyetlen más főzőedényben sincs az...

Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (0)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű...

Kapcsolódó cikkek