66 húsétel

66 húsétel  
66 húsétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Aquila Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 144
ISBN: 963-679-315-8
Lajos Mari új szakácskönyvében megtalálhatóak a jó húsételek elkészítéséhez szükséges alapismeretek,nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudnivaló,amelyek mind azt szolgálják,hogy ne csak a megszokott,hanem újszerű,érdekes és különleges ételekkel is kedveskedhessünk szeretteinknek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Hasznos tudnivalók

Milyen húst vásároljunk?

6

A sertéshús

6

A marha- és borjúhús

8

A hús előkészítése

10

A hús elkészítése

12

Apróhúsok

Vörösboros marhapörkölt

15

Tejfölös borjúpaprikás

15

Bárány- vagy birkagulyás

15

Rablóhús

18

Currys-zöldséges bárányragu

20

Bélszíncsíkok Stroganoff módra

22

Húsos fondue

24

Burgundi babos oldalas

26

Brassói aprópecsenye

28

Pikáns sertésfodor tavaszi körettel

30

Kínai édes-savanyú sertéshús

32

Vagdaltak

Tatárbifsztek

34

Húsvéti sonkás pástétom

36

Fasírtocskák bormártásban

38

Spanyol szőlős fasírt sertéshálóban

40

Spenótos rakott fasírttorta

42

Tojásos egybesült fasírt

44

Szelethúsok

Gordon bleu borjúszelet

46

Bazsalikomos sertésborda

46

Rokfortos batyu

46

Hagymás rostélyos

50

Sonkás-cukkinis borjútekercs

52

Sertésfonat vincellér módra

54

Citromos-zsályás bárányborda

56

Almás-sajtos sertésborda

58

Lecsós sertésborda

60

Hátszínszeletek fűszervajjal

62

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

64

Májas borjúrolád

66

Rozsdás hús puliszkával

68

Aszalt szilvás sertésrolád

70

Sertésborda Du Barry módra

72

Saltimbocca, avagy "ugorj a számba!"

74

Vadas marhaszelet

76

Esterházy-rostélyos

76

Provence-i bárányborda

80

Zöld borsos bélszínszeletek

82

Narancsos fehérpecsenye

84

Bakonyi sertésborda

86

Mozzarellás szűzérmék

88

Körtés-málnás szűzérmék

90

Bélszínszeletek Budapest módra

92

Egybesültek

Tűzdelt marhasült

94

Gombás sertésrolád

94

Kalocsai sertéscomb

94

Fokhagymás báránylapocka

98

Kolbászos tarja zsályás babbal

100

Tésztában sült húsvéti sonka

102

Gombás szűzpecsenye béarni mártással

104

Bécsi tányérhús tormamártással

106

Mandarinos malacoldalas

108

Pisztáciás töltött dagadó

110

Oldalaskorona

112

Wellington-bélszín

114

Aszalt szilvás sertéskaraj

116

Sertéscsülök pékné módra

118

Zöldséggel töltött borjúlábszár

120

Gesztenyés sertéssült

122

Töltött hátszín hentes módra

124

Tavaszi hústekercs

126

Szűzpecsenye szilvamártással

128

Tarajos sertésborda

130

Padlizsános töltött marhasült

132

Töltött szűzpecsenye francia lecsóval

134

Lakkozott malacpecsenye

136

Illatos-fűszeres marhasült

138

Betűrendes tárgymutató

142


Kinyit
bevásárlólista

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...

Mexikói ízek Mexikói ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...

90 napos diéta 90 napos diéta
Szerző: Jámbor Mariann
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Három hónap kitartás, és a siker látványos! A szétválasztó diéta segítségével valóban jelentős...

55 ínyencség ünnepekre 55 ínyencség ünnepekre
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

A mindennapok egyhangú ritmusát szívhez szólóan színesítik a családi, közösségi ünnepeink, a hagyományos...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

A magyar szürkemarha A magyar szürkemarha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Bellon Tibor
Kiadó: Timp Kiadó (2001)

Magyarország egykoron Európa éléskamrája volt. A Kárpát medence állatbőségét nemcsak egyedülálló...

155 recept római tálban 155 recept római tálban
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A római tál legnagyobb előnye, hogy zsiradék nélkül (vagy nagyon kevés olívaolajjal) bármit puhára, sőt...

A tökéletes steak A tökéletes steak
Szerző: Polman, Marcus
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei
Szerző: Benke László
Kiadó: Mitfozzunkma.hu (2009)

A tradicionális magyar konyha alapanyagai közül mindig is kitüntetett szerepe volt a különböző, házi- és...

Francia finomságok dióhéjban Francia finomságok dióhéjban
Szerzők: Leuilly, Laurence, Márton Gyöngyvér
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban....

Tészta Tészta
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket...

Olasz ízek Olasz ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

A legfinomabb bundázott ételek A legfinomabb bundázott ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Falusi ízek Falusi ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

Egytálételek Egytálételek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők....

Kapcsolódó cikkek