55 remek házi leves

55 remek házi leves  
55 remek házi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Food Time Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 44
ISBN: 963-9394-72-6
Lehet-e jobban bevezetni egy pompás lakomát, vagy egy jóízű, szerdai ebédet, mint egy tál nagyszerű levessel? S vajon nem a leves az, amit a gyomor oly szívesen fogad a déli harangszó idején, és egy esti órán is? Némely levesünket hírnév, másokat legenda övez, egy részüket neves személyiségek kreálták, vagy legalábbis nekik tulajdonították azokat. De a legnagyszerűbbek mégis azok az ízletes levesek, amelyek a szorgos háziasszonyok konyháiból kerülnek a terített asztalra. A messziről illatozó, öblös levesesfazekak éppoly szívet melengető ízeket rejtenek, akár a lágy krémlevesek porceláncsészéi, vagy a hétköznapok telemert mélytányérjai. A hűsítő, nyári gyümölcslevesek is másként csábítanak, mint a gazdag, húsos-tésztás, fűszeres levesköltemények. A legtöbb leves elkészítése szinte gyerekjáték. Egy-egy különleges levesbetéttel, kísérő ropogtatnivalóval pedig egyedi ínyencséget tálalhatunk. És ne feledjük: a teremtés koronái szinte kivétel nélkül elérzékenyülnek kedves levesük tálalásakor. Járjunk hát a kedvükben!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Betyáros zöldbableves

10

Bóbitás csirkehúsleves

20

Bodzás tejleves

33

Borleves

24

Brokkolileves ínyenceknek

24

Burgonyakrémleves

41

Céklaleves

32

Csalánleves holdacskákkal

6

Csipkebogyóleves Verőcéről

20

Csorba

44

Csömöri gombócleves

25

Egresleves

6

Egyperces levesek

42

Eperleves hidegen

36

Erőleves olaszosan

44

Erőleves parajos palacsintával

6

Felvidéki bableves

41

Fokhagymaleves

38

Gombakrémleves

17

Gulyásleves

22

Gyors májgombócleves

9

Hagymakrémleves fűszeres galuskával

9

Hagymaleves cipóban

26

Hamis vadasleves

22

Helgolandi spárgaleves

9

Jéghideg szederleves

18

Joghurtos gyümölcsleves

20

Kaporleves

12

Karalábéleves

17

Karottaleves fűszervajas pirítóssal

44

Korhelyleves

17

Lencsepüréleves

22

Mulatós káposztaleves

28

Paradicsomleves tejszínhabbal

33

Pikáns húsgombócleves

30

Rabsicleves

30

Rebarbara-krémleves pirított galuskával

34

Ribizlileves

36

Sajtgaluskaleves póréhagymával

16

Sárgabarackleves mogyoróscsókkal

25

Sárgadinnyeleves tokajival

36

Savanyú tojásleves

14

Sonkás karfiolleves

28

Szárnyaskrémleves zabpehellyel

12

Szász bodzabogyóleves

14

Tárkonyos bárányleves

33

Tavaszias galambleves

41

Tésztabatyuleves

12

Vecsési káposztaleves

38

Vitaminleves hidegen

40

Zamatos gombaleves

30

Zöldbableves

36

Zöldborsókrémleves

8

Zöldfűszer-krémleves sajtos csigával

28

Zöldségleves sonkagaluskával

14


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A 100 legjobb halétel A 100 legjobb halétel
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2008)

A hal az emberiség egyik legősibb tápláléka. Az ősember az első halat gyorsaságának és ügyességének...

A 100 legjobb pikáns étel A 100 legjobb pikáns étel
Szerző: Mózes István Miklós
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó (2004)

Ennek a ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt -- a közhit szerint olasz eredetű -- tésztaféle...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

77 nyári menü 77 nyári menü
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Végre itt az üde, hamvas, pirospozsgás nyár!Újra rengeteg friss gyümölcs és zöldség vár ránk, hogy...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

99 leves 33 színes ételfotóval 99 leves 33 színes ételfotóval
Szerzők: Hemző Károly, Lajos Mari
Kiadó: Corvina Kiadó (1989)

A "fazék" szóhoz - amelyben több-kevesebb lével főzzük az ételt - a világ minden nyelvén, olykor régen...

77 karácsonyi menü 77 karácsonyi menü
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Az ünnepek alkalmával mindig szeretnénk igazán kitenni magunkért, s karácsonykor különösen igyekszünk, hogy...

Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerzők: Pigozzi, Paolo, Pedrotti, Walter
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
Szerkesztő: Bihari Krisztina
Kiadó: IMP AB/Mester Kiadó (0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az...

A francia konyha A francia konyha
Szerzők: Warde, Fran, Harris, Joanne
Kiadó: Ulpius-ház Kiadó (2004)

"Legelső emlékeim ételekhez fűződnek. Sosem felejtem el, talán hároméves lehettem, amikor Mémée-vel, a...

Levesek Levesek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Magyar konyha leves nélkül nem létezik! A magyar ember eszik leggyakrabban levest a világon. Ugyanakkor számos...

Főzd magad! Főzd magad!
Szerző: Vrábel Krisztina
Kiadó: Alinea Kiadó (2011)

Kriszta évek óta harcol az ipari adalékanyagoktól és mesterséges aromáktól hemzsegő készételek ellen....

Levesek Levesek

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Orlowska, Marta
Kiadó: O-Press (2010)

Asztalainkról nem hiányoznak az olasz ízek, de általában a közismert pizzát, spaghettit vagy tiramisut...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is...

Kapcsolódó cikkek