55 remek házi leves

55 remek házi leves  
55 remek házi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Food Time Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 44
ISBN: 963-9394-72-6
Lehet-e jobban bevezetni egy pompás lakomát, vagy egy jóízű, szerdai ebédet, mint egy tál nagyszerű levessel? S vajon nem a leves az, amit a gyomor oly szívesen fogad a déli harangszó idején, és egy esti órán is? Némely levesünket hírnév, másokat legenda övez, egy részüket neves személyiségek kreálták, vagy legalábbis nekik tulajdonították azokat. De a legnagyszerűbbek mégis azok az ízletes levesek, amelyek a szorgos háziasszonyok konyháiból kerülnek a terített asztalra. A messziről illatozó, öblös levesesfazekak éppoly szívet melengető ízeket rejtenek, akár a lágy krémlevesek porceláncsészéi, vagy a hétköznapok telemert mélytányérjai. A hűsítő, nyári gyümölcslevesek is másként csábítanak, mint a gazdag, húsos-tésztás, fűszeres levesköltemények. A legtöbb leves elkészítése szinte gyerekjáték. Egy-egy különleges levesbetéttel, kísérő ropogtatnivalóval pedig egyedi ínyencséget tálalhatunk. És ne feledjük: a teremtés koronái szinte kivétel nélkül elérzékenyülnek kedves levesük tálalásakor. Járjunk hát a kedvükben!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Betyáros zöldbableves

10

Bóbitás csirkehúsleves

20

Bodzás tejleves

33

Borleves

24

Brokkolileves ínyenceknek

24

Burgonyakrémleves

41

Céklaleves

32

Csalánleves holdacskákkal

6

Csipkebogyóleves Verőcéről

20

Csorba

44

Csömöri gombócleves

25

Egresleves

6

Egyperces levesek

42

Eperleves hidegen

36

Erőleves olaszosan

44

Erőleves parajos palacsintával

6

Felvidéki bableves

41

Fokhagymaleves

38

Gombakrémleves

17

Gulyásleves

22

Gyors májgombócleves

9

Hagymakrémleves fűszeres galuskával

9

Hagymaleves cipóban

26

Hamis vadasleves

22

Helgolandi spárgaleves

9

Jéghideg szederleves

18

Joghurtos gyümölcsleves

20

Kaporleves

12

Karalábéleves

17

Karottaleves fűszervajas pirítóssal

44

Korhelyleves

17

Lencsepüréleves

22

Mulatós káposztaleves

28

Paradicsomleves tejszínhabbal

33

Pikáns húsgombócleves

30

Rabsicleves

30

Rebarbara-krémleves pirított galuskával

34

Ribizlileves

36

Sajtgaluskaleves póréhagymával

16

Sárgabarackleves mogyoróscsókkal

25

Sárgadinnyeleves tokajival

36

Savanyú tojásleves

14

Sonkás karfiolleves

28

Szárnyaskrémleves zabpehellyel

12

Szász bodzabogyóleves

14

Tárkonyos bárányleves

33

Tavaszias galambleves

41

Tésztabatyuleves

12

Vecsési káposztaleves

38

Vitaminleves hidegen

40

Zamatos gombaleves

30

Zöldbableves

36

Zöldborsókrémleves

8

Zöldfűszer-krémleves sajtos csigával

28

Zöldségleves sonkagaluskával

14


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

500 leves 500 leves
Szerző: Blake, Susannah
Kiadó: Gabo Kiadó (2008)

A levesek e tárháza 500 ínycsiklandozó, egyszerű és könnyen elkészíthető receptet rejt. Oldalait forgatva...

Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem...

Világkonyha Világkonyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne...

Takarékos reformkonyha Takarékos reformkonyha
Szerző: A. Albrecht Éva
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Ön egy olyan receptkönyvet tart a kezében, melyben egyszerű, hétköznapi ételek leírásai vannak. Nem...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Kínai ízek Kínai ízek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Orlowska, Marta
Kiadó: O-Press (2010)

Asztalainkról nem hiányoznak az olasz ízek, de általában a közismert pizzát, spaghettit vagy tiramisut...

155 magyaros étel 155 magyaros étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét,...

Levesek Levesek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti...

155 egytálétel 155 egytálétel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Az egytálételek vendégvárás idején segítenek abban, hogy több időnk maradjon a felkészülésre. Vacsorára...

33 leves 33 leves
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

77 karácsonyi menü 77 karácsonyi menü
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Az ünnepek alkalmával mindig szeretnénk igazán kitenni magunkért, s karácsonykor különösen igyekszünk, hogy...

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

182 recept a mikrohullámú sütőhöz 182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)
Levesek Levesek

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

Kapcsolódó cikkek