55 remek házi leves

55 remek házi leves  
55 remek házi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Food Time Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 44
ISBN: 963-9394-72-6
Lehet-e jobban bevezetni egy pompás lakomát, vagy egy jóízű, szerdai ebédet, mint egy tál nagyszerű levessel? S vajon nem a leves az, amit a gyomor oly szívesen fogad a déli harangszó idején, és egy esti órán is? Némely levesünket hírnév, másokat legenda övez, egy részüket neves személyiségek kreálták, vagy legalábbis nekik tulajdonították azokat. De a legnagyszerűbbek mégis azok az ízletes levesek, amelyek a szorgos háziasszonyok konyháiból kerülnek a terített asztalra. A messziről illatozó, öblös levesesfazekak éppoly szívet melengető ízeket rejtenek, akár a lágy krémlevesek porceláncsészéi, vagy a hétköznapok telemert mélytányérjai. A hűsítő, nyári gyümölcslevesek is másként csábítanak, mint a gazdag, húsos-tésztás, fűszeres levesköltemények. A legtöbb leves elkészítése szinte gyerekjáték. Egy-egy különleges levesbetéttel, kísérő ropogtatnivalóval pedig egyedi ínyencséget tálalhatunk. És ne feledjük: a teremtés koronái szinte kivétel nélkül elérzékenyülnek kedves levesük tálalásakor. Járjunk hát a kedvükben!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Betyáros zöldbableves

10

Bóbitás csirkehúsleves

20

Bodzás tejleves

33

Borleves

24

Brokkolileves ínyenceknek

24

Burgonyakrémleves

41

Céklaleves

32

Csalánleves holdacskákkal

6

Csipkebogyóleves Verőcéről

20

Csorba

44

Csömöri gombócleves

25

Egresleves

6

Egyperces levesek

42

Eperleves hidegen

36

Erőleves olaszosan

44

Erőleves parajos palacsintával

6

Felvidéki bableves

41

Fokhagymaleves

38

Gombakrémleves

17

Gulyásleves

22

Gyors májgombócleves

9

Hagymakrémleves fűszeres galuskával

9

Hagymaleves cipóban

26

Hamis vadasleves

22

Helgolandi spárgaleves

9

Jéghideg szederleves

18

Joghurtos gyümölcsleves

20

Kaporleves

12

Karalábéleves

17

Karottaleves fűszervajas pirítóssal

44

Korhelyleves

17

Lencsepüréleves

22

Mulatós káposztaleves

28

Paradicsomleves tejszínhabbal

33

Pikáns húsgombócleves

30

Rabsicleves

30

Rebarbara-krémleves pirított galuskával

34

Ribizlileves

36

Sajtgaluskaleves póréhagymával

16

Sárgabarackleves mogyoróscsókkal

25

Sárgadinnyeleves tokajival

36

Savanyú tojásleves

14

Sonkás karfiolleves

28

Szárnyaskrémleves zabpehellyel

12

Szász bodzabogyóleves

14

Tárkonyos bárányleves

33

Tavaszias galambleves

41

Tésztabatyuleves

12

Vecsési káposztaleves

38

Vitaminleves hidegen

40

Zamatos gombaleves

30

Zöldbableves

36

Zöldborsókrémleves

8

Zöldfűszer-krémleves sajtos csigával

28

Zöldségleves sonkagaluskával

14


Kinyit
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Jamie vacsorái Jamie vacsorái
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2005)

A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­től, sőt minden könyv­től különbözik. Vannak, akik azt állítják,...

Főzzünk ma oroszul! Főzzünk ma oroszul!
Szerző: Komarovszkaja, Ljudmilla
Kiadó: Kossuth Kiadó (1989)

Akit életében akár csak egyetlenegyszer az a szerencse ért, hogy vendégként leülhetett egy orosz család...

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Takarékos reformkonyha Takarékos reformkonyha
Szerző: A. Albrecht Éva
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Ön egy olyan receptkönyvet tart a kezében, melyben egyszerű, hétköznapi ételek leírásai vannak. Nem...

100 recept 100 recept
Szerző: Fodor Erzsébet
Kiadó: Magánkiadás (2002)

"Gyógyíts magad tudatos táplálkozással!" "Segíts magadon, különben nem segít senki más!" "Az embernek...

Régi magyar halételek Régi magyar halételek
Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

Székrekedés Székrekedés
Szerző: Gaálné Póda Bernadette
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2007)

Ezt a könyvet azért veszi a kezébe, mert orvosa megállapította, hogy Önnek vagy hozzátartozójának...

Spanyol ízek Spanyol ízek
Szerző: Anne, Wilson
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek,...

Házi nyári menük Házi nyári menük
Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható...

77 tavaszi menü 77 tavaszi menü
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2002)

Mit főzzek ma ebédre? Milyen desszert illik a főételhez? Szeretnénk megkönnyíteni a háziasszonyok dolgát,...

Kilófaló finomságok Kilófaló finomságok
Szerző: Szoó Judit
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és...

99 leves 33 színes ételfotóval 99 leves 33 színes ételfotóval
Szerzők: Hemző Károly, Lajos Mari
Kiadó: Corvina Kiadó (1989)

A "fazék" szóhoz - amelyben több-kevesebb lével főzzük az ételt - a világ minden nyelvén, olykor régen...

104 híres magyar recept 104 híres magyar recept
Szerző: Lukács István
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a...

Görög konyha Görög konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az...

Főzőkanállal hazán kívül Főzőkanállal hazán kívül
Szerzők: Lénárt Vera, Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V. (1985)

Sokat hallunk, olvasunk arról, hogy miként is alakul a 20. század második felében a messzi földön nevezetes...

Spanyol konyha Spanyol konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége....

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

Kapcsolódó cikkek