55 remek házi leves

55 remek házi leves  
55 remek házi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Food Time Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 44
ISBN: 963-9394-72-6
Lehet-e jobban bevezetni egy pompás lakomát, vagy egy jóízű, szerdai ebédet, mint egy tál nagyszerű levessel? S vajon nem a leves az, amit a gyomor oly szívesen fogad a déli harangszó idején, és egy esti órán is? Némely levesünket hírnév, másokat legenda övez, egy részüket neves személyiségek kreálták, vagy legalábbis nekik tulajdonították azokat. De a legnagyszerűbbek mégis azok az ízletes levesek, amelyek a szorgos háziasszonyok konyháiból kerülnek a terített asztalra. A messziről illatozó, öblös levesesfazekak éppoly szívet melengető ízeket rejtenek, akár a lágy krémlevesek porceláncsészéi, vagy a hétköznapok telemert mélytányérjai. A hűsítő, nyári gyümölcslevesek is másként csábítanak, mint a gazdag, húsos-tésztás, fűszeres levesköltemények. A legtöbb leves elkészítése szinte gyerekjáték. Egy-egy különleges levesbetéttel, kísérő ropogtatnivalóval pedig egyedi ínyencséget tálalhatunk. És ne feledjük: a teremtés koronái szinte kivétel nélkül elérzékenyülnek kedves levesük tálalásakor. Járjunk hát a kedvükben!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Betyáros zöldbableves

10

Bóbitás csirkehúsleves

20

Bodzás tejleves

33

Borleves

24

Brokkolileves ínyenceknek

24

Burgonyakrémleves

41

Céklaleves

32

Csalánleves holdacskákkal

6

Csipkebogyóleves Verőcéről

20

Csorba

44

Csömöri gombócleves

25

Egresleves

6

Egyperces levesek

42

Eperleves hidegen

36

Erőleves olaszosan

44

Erőleves parajos palacsintával

6

Felvidéki bableves

41

Fokhagymaleves

38

Gombakrémleves

17

Gulyásleves

22

Gyors májgombócleves

9

Hagymakrémleves fűszeres galuskával

9

Hagymaleves cipóban

26

Hamis vadasleves

22

Helgolandi spárgaleves

9

Jéghideg szederleves

18

Joghurtos gyümölcsleves

20

Kaporleves

12

Karalábéleves

17

Karottaleves fűszervajas pirítóssal

44

Korhelyleves

17

Lencsepüréleves

22

Mulatós káposztaleves

28

Paradicsomleves tejszínhabbal

33

Pikáns húsgombócleves

30

Rabsicleves

30

Rebarbara-krémleves pirított galuskával

34

Ribizlileves

36

Sajtgaluskaleves póréhagymával

16

Sárgabarackleves mogyoróscsókkal

25

Sárgadinnyeleves tokajival

36

Savanyú tojásleves

14

Sonkás karfiolleves

28

Szárnyaskrémleves zabpehellyel

12

Szász bodzabogyóleves

14

Tárkonyos bárányleves

33

Tavaszias galambleves

41

Tésztabatyuleves

12

Vecsési káposztaleves

38

Vitaminleves hidegen

40

Zamatos gombaleves

30

Zöldbableves

36

Zöldborsókrémleves

8

Zöldfűszer-krémleves sajtos csigával

28

Zöldségleves sonkagaluskával

14


Kinyit
ételfotó

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

A 100 legjobb pikáns étel A 100 legjobb pikáns étel
Szerző: Mózes István Miklós
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó (2004)

Ennek a ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt -- a közhit szerint olasz eredetű -- tésztaféle...

Burgonya Burgonya
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik...

Burgonya Burgonya
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke,...

Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
Szerkesztő: Bihari Krisztina
Kiadó: IMP AB/Mester Kiadó (0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az...

155 egytálétel 155 egytálétel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Az egytálételek vendégvárás idején segítenek abban, hogy több időnk maradjon a felkészülésre. Vacsorára...

Gyümölcslevek házi készítése Gyümölcslevek házi készítése
Szerző: Zeni, Ulrich Jakob
Kiadó: Cser Kiadó (2007)

A nagy nyári melegben nem mindegy, milyen hűsítőkkel oltjuk szomjunkat. A legjobb megoldás a házilag...

Mexikói konyha Mexikói konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti...

33 leves 33 leves
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Emma asszony szakácskönyve Emma asszony szakácskönyve
Kiadó: Vince Kiadó (2009)

A Vince kiadó által gondozott Emma asszony szakácskönyve egy száz évvel ezelőtti hetilap - a Hét - olvasói...

155 leves 155 leves
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

816 ízletes étel 816 ízletes étel
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)

Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Lefogyni koplalás nélkül? - vágyálom. Ám az álmok beteljesülhetnek, ha ezt elő is segítjük. Ha gondosan...

Etetni bolundulásig Etetni bolundulásig
Szerző: Scala Quinn, Lucinda
Kiadó: T.bálint Kiadó (2013)

Receptek, túlélési technikák arra az esetre, ha szíved férfijaira (férjed, fiaid, apósod, ki-ki folytathatja,...

Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is...

Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem...

Kapcsolódó cikkek