55 remek házi leves

55 remek házi leves  
55 remek házi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Food Time Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 44
ISBN: 963-9394-72-6
Lehet-e jobban bevezetni egy pompás lakomát, vagy egy jóízű, szerdai ebédet, mint egy tál nagyszerű levessel? S vajon nem a leves az, amit a gyomor oly szívesen fogad a déli harangszó idején, és egy esti órán is? Némely levesünket hírnév, másokat legenda övez, egy részüket neves személyiségek kreálták, vagy legalábbis nekik tulajdonították azokat. De a legnagyszerűbbek mégis azok az ízletes levesek, amelyek a szorgos háziasszonyok konyháiból kerülnek a terített asztalra. A messziről illatozó, öblös levesesfazekak éppoly szívet melengető ízeket rejtenek, akár a lágy krémlevesek porceláncsészéi, vagy a hétköznapok telemert mélytányérjai. A hűsítő, nyári gyümölcslevesek is másként csábítanak, mint a gazdag, húsos-tésztás, fűszeres levesköltemények. A legtöbb leves elkészítése szinte gyerekjáték. Egy-egy különleges levesbetéttel, kísérő ropogtatnivalóval pedig egyedi ínyencséget tálalhatunk. És ne feledjük: a teremtés koronái szinte kivétel nélkül elérzékenyülnek kedves levesük tálalásakor. Járjunk hát a kedvükben!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Betyáros zöldbableves

10

Bóbitás csirkehúsleves

20

Bodzás tejleves

33

Borleves

24

Brokkolileves ínyenceknek

24

Burgonyakrémleves

41

Céklaleves

32

Csalánleves holdacskákkal

6

Csipkebogyóleves Verőcéről

20

Csorba

44

Csömöri gombócleves

25

Egresleves

6

Egyperces levesek

42

Eperleves hidegen

36

Erőleves olaszosan

44

Erőleves parajos palacsintával

6

Felvidéki bableves

41

Fokhagymaleves

38

Gombakrémleves

17

Gulyásleves

22

Gyors májgombócleves

9

Hagymakrémleves fűszeres galuskával

9

Hagymaleves cipóban

26

Hamis vadasleves

22

Helgolandi spárgaleves

9

Jéghideg szederleves

18

Joghurtos gyümölcsleves

20

Kaporleves

12

Karalábéleves

17

Karottaleves fűszervajas pirítóssal

44

Korhelyleves

17

Lencsepüréleves

22

Mulatós káposztaleves

28

Paradicsomleves tejszínhabbal

33

Pikáns húsgombócleves

30

Rabsicleves

30

Rebarbara-krémleves pirított galuskával

34

Ribizlileves

36

Sajtgaluskaleves póréhagymával

16

Sárgabarackleves mogyoróscsókkal

25

Sárgadinnyeleves tokajival

36

Savanyú tojásleves

14

Sonkás karfiolleves

28

Szárnyaskrémleves zabpehellyel

12

Szász bodzabogyóleves

14

Tárkonyos bárányleves

33

Tavaszias galambleves

41

Tésztabatyuleves

12

Vecsési káposztaleves

38

Vitaminleves hidegen

40

Zamatos gombaleves

30

Zöldbableves

36

Zöldborsókrémleves

8

Zöldfűszer-krémleves sajtos csigával

28

Zöldségleves sonkagaluskával

14


Kinyit
tippek, fortélyok

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Alkalomadtán Alkalomadtán
Szerző: Hegyi Barbara
Kiadó: Park Kiadó (2014)

Szeretném, ha ez a – most még igazán szép – szakácskönyv hamarosan szamárfülesen, zsírtól, olajtól...

Thai ízek Thai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az...

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Mexikói konyha Mexikói konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti...

Emma asszony szakácskönyve Emma asszony szakácskönyve
Kiadó: Vince Kiadó (2009)

A Vince kiadó által gondozott Emma asszony szakácskönyve egy száz évvel ezelőtti hetilap - a Hét - olvasói...

111 gombás étel 111 gombás étel
Szerző: Harasztosi Lujza
Kiadó: Helios Kiadó (1997)

Amikor kitaláltuk ezt a sorozatot, akkor csupán annyit tudtunk, hogy azt a gyűjteményt, amely ott van abban a...

Házi nyári menük Házi nyári menük
Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható...

500 házias recept 500 házias recept
Szerző: Zsombok Józsefné Nagyfejtő Ilona
Kiadó: Novella Kiadó (2006)

Kezdő és gyakorlott háziasszonyok egyaránt vágynak arra, hogy sütés-főzésükkel kivívják családtagjaik,...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Levesek Levesek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti...

Főzőkanállal hazán kívül Főzőkanállal hazán kívül
Szerzők: Lénárt Vera, Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V. (1985)

Sokat hallunk, olvasunk arról, hogy miként is alakul a 20. század második felében a messzi földön nevezetes...

Jamie vacsorái Jamie vacsorái
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2005)

A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­től, sőt minden könyv­től különbözik. Vannak, akik azt állítják,...

500 kedvenc házisüti 500 kedvenc házisüti
Szerzők: Szabó Sándorné, Horváth Ildikó
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

816 ízletes étel 816 ízletes étel
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)

Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Kilófaló finomságok Kilófaló finomságok
Szerző: Szoó Judit
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is...

Déligyümölcsök a konyhában Déligyümölcsök a konyhában
Szerző: Kádas Lajos
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be....

Kapcsolódó cikkek