2000 év lakomái

A történelem nagy pillanatai 20 évszázad legkiválóbb receptjeivel

2000 év lakomái
2000 év lakomái
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Glória Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 191
ISBN: 963-9283-20-7
Ha a történelem fontos eseményeit ínycsiklandó lakomákon keresztül meséljük el, megtudhatjuk, hogy a X. században, a kijevi herceg és Anna hercegnő eljegyzésén született meg az orosz konyha az északi és a bizánci ízvilág keveredésével; vagy azt hogy az Ottomán birodalom Bécsig való terjeszkedésével válik elterjedté a kávéfogyasztás a XVII. században. Rácsodálkozhatunk arra, hogy a ma francia konyhaként ismert ételművészet II. Henrik és Medici Katalin házasságával (a korabeli olasz és francia konyhakultúra összeolvadásával) indul diadalútjára. Kötetünkben 2000 év történelem formáló lakomáit követjük nyomon, melyek segítségével megismerhetjük a történelem és az étkezési kultúra szoros kölcsönviszonyát és a könnyen elkészíthető receptek segítségével pedig valóságosan is kóstolóra invitáljuk az olvasót.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

6

Jézus utolsó vacsorája

8

Lakoma az ókori Rómában

16

A kínai udvar gyönyörei

28

Fényűzés Konstantinápolyban

38

Konyhaművészet vandál módra

46

Írország zord örömei

52

"Lakoma" az arab sivatagban

60

Nagy Károly asztalánál

68

Lakoma az Ezeregyéjszaka meséiből

76

Menyegzői fogadás az orosz udvarban

88

Japán ínyencfalatok

96

Díszlakoma a keresztes hadjáratok korából

104

Marco Polo szövetségei

112

Taillevent asztalánál

120

Az Újvilág kincsei

130

Lakoma a reneszánsz korában

138

Bécsi ínyencségek

150

Hálaadás-napi vacsora

160

Marengo, a győzelem ízei

170

Világétterem

178

Bibliográfia

188

A receptek mutatója

190


Kinyit
facebook