104 híres magyar recept

104 híres magyar recept
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 216
Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj) nem olcsó, ezeket inkább ünnepi alkalmakra - esküvő, születésnap, karácsony, házassági évforduló - készíthetjük el. Az alapfogalmak ismertetésétől eltekintettünk, feltételezve a főzni tudást. A receptek tíz személyre készültek, így könnyen oszthatók tetszés és igény szerint. Az ételek tálalását színes fotók segítik.
Tartalomjegyzék
Előszó helyett |
3 |
Újházy tyúkhúsleves |
5 |
Palócleves |
7 |
Bográcsgulyás |
9 |
Orjaleves |
11 |
Korhelyleves |
13 |
Lebbencsleves |
15 |
Jókai bableves |
17 |
Magyaros gombaleves |
19 |
Bakonyi betyárleves |
21 |
Libaleves |
23 |
Hideg libamáj zsírjában, makói módra |
25 |
Csirkemáj koktél |
27 |
Csekonits-saláta |
29 |
Libamájpürével töltött magyar sonka |
31 |
Magyaros vegyes ízelítő |
33 |
Hortobágyi húsos palacsinta |
35 |
Libamájrizottó |
39 |
Bihari töltött burgonya |
39 |
Töltött gomba egri mártással |
41 |
Vesevelő |
43 |
Kocsonyázott pisztráng tokaji módra |
45 |
Balatoni töltött hideg fogas |
47 |
Zalai ráksaláta |
49 |
Szegedi halsaláta |
51 |
Balatoni süllő egészben |
53 |
Fogasfilé bakonyi módra |
55 |
Rácponty |
57 |
Dorozsmai molnárponty |
59 |
Angolnapörkölt túrós csuszával |
61 |
Halászlé |
63 |
Petrezselymes rántott csirke uborkasalátával |
65 |
Paprikás csirke |
67 |
Gödöllői töltött csirke |
69 |
Szentesi tarhonyás kacsa |
71 |
Ropogós kacsasült fordított burgonyával |
73 |
Libapecsenye boros szilvával |
75 |
Kiskőrösi töltött pulykamell |
77 |
Libamájszeletek roston, sült almával |
79 |
Vagdalt libamell lencsepürével |
81 |
Bácskai csirkemáj |
83 |
Tournedos Budapest módra |
85 |
Bélszínérmék magyarosan |
87 |
Csáky töltött rostélyos |
91 |
Casino rostélyos |
93 |
Hortobágyi rostélyos |
95 |
Gundel bélszín tokány |
97 |
Pusztapörkölt |
99 |
Hét vezér tokány |
101 |
Csángó rostélyos |
103 |
Füstölt marhanyelv burgonyapürével |
105 |
Mustban párolt hátszínszelet |
107 |
Táblafartő ecetes tormával |
109 |
Borjúpaprikás |
111 |
Pirított borjúmáj magyarosan |
113 |
Pirított borjúérmék Palatinus módra |
115 |
Libamájjal töltött borjújava |
117 |
Borjúbordák Krúdy Gyula módra |
119 |
Pirított borjúérmék |
121 |
Erdélyi fatányéros |
123 |
Sertésflekken cika káposztával |
125 |
Rablóhús nyárson |
127 |
Hargitai sertésborda |
129 |
Kalocsai sertésborda |
131 |
Székelygulyás |
133 |
Bácskai rizseshús paprikasalátával |
135 |
Ropogós malacsült pezsgőskáposztával |
137 |
Brassói aprópecsenye csalamádéval |
139 |
Kolozsvári töltött káposzta |
141 |
Erdélyi rakott káposzta |
143 |
Házi disznótoros reszelt burgonyával és káposztával |
145 |
Töltött paprika |
147 |
Báránypörkölt burgonyával |
149 |
Bárányborda Udvarhelyi módra |
151 |
Nyírségi töltött báránycomb |
153 |
Radványi tűzdelt fácán almapürével |
155 |
Soproni töltött vadkacsa |
157 |
Tokaji vaddisznóborda |
159 |
Vargányás szarvastokány |
161 |
Tűzdelt őzérmék Széchenyi módra |
163 |
Nyárson sült fürjek lencsesalátával |
165 |
Velemi vaddisznópörkölt |
167 |
Vadas nyúlgerinc zsemlegombóccal |
169 |
Szarvasérmék Batthyány módra |
171 |
Tűzdelt szarvasgerinc csipkeízzel |
173 |
Magyaros vegyessaláta |
174 |
Jáki gazda saláta |
174 |
Magyaros gombasaláta |
173 |
Gundelpalacsinta |
177 |
Rakott palacsinta |
179 |
Mágnás palacsinta |
181 |
Vargabéles |
183 |
Stíriai metélt |
185 |
Rétesek |
187 |
Sonkás kocka |
189 |
Pozsonyi kocka |
191 |
Káposztás kocka |
193 |
Túrós csusza |
195 |
Forgácsfánk |
197 |
Szilvalekváros derelye |
199 |
Szilvás gombóc |
201 |
Erdélyi túrós derelye |
203 |
Kecskeméti barackpuding |
205 |
Somlói galuska |
207 |
Dobostorta |
209 |
Rigójancsi |
211 |
Kinyit