104 híres magyar recept

104 híres magyar recept  
104 híres magyar recept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 216
Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj) nem olcsó, ezeket inkább ünnepi alkalmakra - esküvő, születésnap, karácsony, házassági évforduló - készíthetjük el. Az alapfogalmak ismertetésétől eltekintettünk, feltételezve a főzni tudást. A receptek tíz személyre készültek, így könnyen oszthatók tetszés és igény szerint. Az ételek tálalását színes fotók segítik.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó helyett

3

Újházy tyúkhúsleves

5

Palócleves

7

Bográcsgulyás

9

Orjaleves

11

Korhelyleves

13

Lebbencsleves

15

Jókai bableves

17

Magyaros gombaleves

19

Bakonyi betyárleves

21

Libaleves

23

Hideg libamáj zsírjában, makói módra

25

Csirkemáj koktél

27

Csekonits-saláta

29

Libamájpürével töltött magyar sonka

31

Magyaros vegyes ízelítő

33

Hortobágyi húsos palacsinta

35

Libamájrizottó

39

Bihari töltött burgonya

39

Töltött gomba egri mártással

41

Vesevelő

43

Kocsonyázott pisztráng tokaji módra

45

Balatoni töltött hideg fogas

47

Zalai ráksaláta

49

Szegedi halsaláta

51

Balatoni süllő egészben

53

Fogasfilé bakonyi módra

55

Rácponty

57

Dorozsmai molnárponty

59

Angolnapörkölt túrós csuszával

61

Halászlé

63

Petrezselymes rántott csirke uborkasalátával

65

Paprikás csirke

67

Gödöllői töltött csirke

69

Szentesi tarhonyás kacsa

71

Ropogós kacsasült fordított burgonyával

73

Libapecsenye boros szilvával

75

Kiskőrösi töltött pulykamell

77

Libamájszeletek roston, sült almával

79

Vagdalt libamell lencsepürével

81

Bácskai csirkemáj

83

Tournedos Budapest módra

85

Bélszínérmék magyarosan

87

Csáky töltött rostélyos

91

Casino rostélyos

93

Hortobágyi rostélyos

95

Gundel bélszín tokány

97

Pusztapörkölt

99

Hét vezér tokány

101

Csángó rostélyos

103

Füstölt marhanyelv burgonyapürével

105

Mustban párolt hátszínszelet

107

Táblafartő ecetes tormával

109

Borjúpaprikás

111

Pirított borjúmáj magyarosan

113

Pirított borjúérmék Palatinus módra

115

Libamájjal töltött borjújava

117

Borjúbordák Krúdy Gyula módra

119

Pirított borjúérmék

121

Erdélyi fatányéros

123

Sertésflekken cika káposztával

125

Rablóhús nyárson

127

Hargitai sertésborda

129

Kalocsai sertésborda

131

Székelygulyás

133

Bácskai rizseshús paprikasalátával

135

Ropogós malacsült pezsgőskáposztával

137

Brassói aprópecsenye csalamádéval

139

Kolozsvári töltött káposzta

141

Erdélyi rakott káposzta

143

Házi disznótoros reszelt burgonyával és káposztával

145

Töltött paprika

147

Báránypörkölt burgonyával

149

Bárányborda Udvarhelyi módra

151

Nyírségi töltött báránycomb

153

Radványi tűzdelt fácán almapürével

155

Soproni töltött vadkacsa

157

Tokaji vaddisznóborda

159

Vargányás szarvastokány

161

Tűzdelt őzérmék Széchenyi módra

163

Nyárson sült fürjek lencsesalátával

165

Velemi vaddisznópörkölt

167

Vadas nyúlgerinc zsemlegombóccal

169

Szarvasérmék Batthyány módra

171

Tűzdelt szarvasgerinc csipkeízzel

173

Magyaros vegyessaláta

174

Jáki gazda saláta

174

Magyaros gombasaláta

173

Gundelpalacsinta

177

Rakott palacsinta

179

Mágnás palacsinta

181

Vargabéles

183

Stíriai metélt

185

Rétesek

187

Sonkás kocka

189

Pozsonyi kocka

191

Káposztás kocka

193

Túrós csusza

195

Forgácsfánk

197

Szilvalekváros derelye

199

Szilvás gombóc

201

Erdélyi túrós derelye

203

Kecskeméti barackpuding

205

Somlói galuska

207

Dobostorta

209

Rigójancsi

211


Kinyit
vegetáriánus ételek