100 Vegeta különlegesség

100 Vegeta különlegesség
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadás éve: 1982
Oldalszám: 128
Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Vegetá-t, a Podravka gyár e népszerű ételízesítőjét ajánlottuk a fogyasztóinknak. Azóta a piacon meg-megjelenő hasonló termékek szinonimája lett, de ugyanakkor nemzeti konyhaművészetünk egyik jellegzetességévé is vált. Az utóbbi tíz évben közel 300 receptet gyűjtöttünk össze. Ezeket a legismertebb jugoszláv konyhaművészek és az élelmezési kutató és fejlesztési központunk szakértői készítették el vagy a háziasszonyok javasolták a Vegetá-val kapcsolatos saját tapasztalataik alapján.
Tartalomjegyzék
Fűszerek és ételízesítők a táplálkozásunkban |
7 |
Kis adag - nagy meglepetés |
9 |
Máj pikáns mártásban |
10 |
Rántott velőgombóc |
12 |
Krokett rántottából |
13 |
Rántott palacsinta |
14 |
Makaróni tengerész módra |
15 |
Savanyú káposztás rétes |
16 |
Kolbászos gombóckák |
17 |
Házi rizottó |
18 |
Mediterrán saláta |
19 |
Paradicsom tojással |
21 |
Vegeta omlett |
21 |
Gombamártás |
22 |
Tojás zsemlében |
23 |
Víkend máj |
24 |
Csirkepaprikás |
25 |
Kelkáposzta felfújt |
26 |
Rizottó gombával |
27 |
Töltött burgonya |
28 |
Gratinirozott ételek |
29 |
Gratinirozott karfiol |
30 |
Húsos palacsinta |
31 |
Rakott húsos metélt |
32 |
Töltött törökparadicsom (padlizsán) |
33 |
Gratinirozott szeletek |
34 |
Különleges sajtételek |
35 |
Töltött palacsinta |
36 |
Meglepetés bélszínje |
38 |
Meleg szendvics |
39 |
Sült kelbimbó |
40 |
Ohridi paprika |
41 |
Krokett |
42 |
Különleges húsételek |
43 |
Pácolt bárányhús |
44 |
Bárányhús mustárral |
46 |
Hússzelet kenyéren |
47 |
Bárányragu |
48 |
Csirke szeletkék mártásban |
49 |
Pikáns szelet |
50 |
Csirke vagdalthús |
51 |
Csirkehús zöldpaprikával |
52 |
Nagy nyárs |
53 |
Töltött csirkemell |
54 |
Vegeta bifsztekje |
55 |
Húsrolád |
56 |
Sertéshús tormával |
57 |
Csirkehús bécsi módra |
58 |
Ünnepi kulináris élmények |
59 |
Borban sült tyúk |
60 |
Töltött borjúhús táska |
62 |
Vegetás keksztekercs |
63 |
Kacsasült |
64 |
Csirke tavaszi módra |
65 |
Flambirozott bifsztek |
66 |
Göngyölt borjúhús |
67 |
Polpetti (olasz töltött vagdalthús) |
68 |
Nagyobb sült húsok |
69 |
Rolád bárányhúsból |
70 |
Vegeta hideg sültje |
72 |
Pulyka savanyú káposztával |
73 |
Féligsült hátszín (roastbeef) |
74 |
Sült hús virslivel töltve |
75 |
Kacsasült olajbogyóval |
76 |
Aromás sertéskaraj |
77 |
Tavaszi liba körettel |
78 |
Sülthús "zsákocskában" |
79 |
Töltött borjúszegy |
80 |
Régi receptek nyomában |
81 |
Rakott savanyú káposzta |
82 |
Marhahús különleges módra |
83 |
Bográcsban sült sertéskaraj |
84 |
Bárányhús parajjal |
85 |
Piroska |
86 |
Tengerész vagdalthús burgonyával |
87 |
Bjuvets csirkehúsból |
88 |
Szardella rakás |
89 |
Kolbász |
90 |
Gravcse-tavcse póréhagymával |
91 |
Marhahús dalmát módra |
92 |
Egytál étel |
93 |
Paraszt egytál étel |
94 |
Egytál étel bárányhússal |
96 |
Cowboy bab |
96 |
Borgulyás |
98 |
Zöldségek különleges módra |
99 |
Macedon hidegtál száraz babbal |
100 |
Finom köret babból |
101 |
Töltött paprika kosárkák |
102 |
Rakott borjúhús sült paprikával |
103 |
Konyhakerti pogácsa |
104 |
Parajfelfújt |
105 |
Uborkafőzelék |
106 |
Rántott póréhagyma |
107 |
Zöldsaláta pogácsa |
108 |
Folyami és tengeri különlegességek |
109 |
Ponty körettel |
110 |
Hal dunai módra |
111 |
Ponty fűszermártással |
112 |
Halpogácsa |
113 |
Halásztál |
114 |
Tőkehal Vegeta mártásban |
115 |
Rántott szardella |
116 |
Scampi á la "Orsan" |
117 |
Párolt hal |
118 |
Pisztráng mártással |
119 |
Majonézes halsaláta |
120 |
Vadhúsok kedvelőinek |
121 |
Sült fácán |
122 |
Őzcomb vadász módra |
124 |
"Auróra" őzszeletek |
125 |
Sült nyúl vadasan |
126 |
Kinyit