100 Vegeta különlegesség

100 Vegeta különlegesség  
100 Vegeta különlegesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kiadó: Podravka Élelmiszeripari Vállalat
Kiadás éve: 1982
Oldalszám: 128
Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Vegetá-t, a Podravka gyár e népszerű ételízesítőjét ajánlottuk a fogyasztóinknak. Azóta a piacon meg-megjelenő hasonló termékek szinonimája lett, de ugyanakkor nemzeti konyhaművészetünk egyik jellegzetességévé is vált. Az utóbbi tíz évben közel 300 receptet gyűjtöttünk össze. Ezeket a legismertebb jugoszláv konyhaművészek és az élelmezési kutató és fejlesztési központunk szakértői készítették el vagy a háziasszonyok javasolták a Vegetá-val kapcsolatos saját tapasztalataik alapján.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Fűszerek és ételízesítők a táplálkozásunkban

7

Kis adag - nagy meglepetés

9

Máj pikáns mártásban

10

Rántott velőgombóc

12

Krokett rántottából

13

Rántott palacsinta

14

Makaróni tengerész módra

15

Savanyú káposztás rétes

16

Kolbászos gombóckák

17

Házi rizottó

18

Mediterrán saláta

19

Paradicsom tojással

21

Vegeta omlett

21

Gombamártás

22

Tojás zsemlében

23

Víkend máj

24

Csirkepaprikás

25

Kelkáposzta felfújt

26

Rizottó gombával

27

Töltött burgonya

28

Gratinirozott ételek

29

Gratinirozott karfiol

30

Húsos palacsinta

31

Rakott húsos metélt

32

Töltött törökparadicsom (padlizsán)

33

Gratinirozott szeletek

34

Különleges sajtételek

35

Töltött palacsinta

36

Meglepetés bélszínje

38

Meleg szendvics

39

Sült kelbimbó

40

Ohridi paprika

41

Krokett

42

Különleges húsételek

43

Pácolt bárányhús

44

Bárányhús mustárral

46

Hússzelet kenyéren

47

Bárányragu

48

Csirke szeletkék mártásban

49

Pikáns szelet

50

Csirke vagdalthús

51

Csirkehús zöldpaprikával

52

Nagy nyárs

53

Töltött csirkemell

54

Vegeta bifsztekje

55

Húsrolád

56

Sertéshús tormával

57

Csirkehús bécsi módra

58

Ünnepi kulináris élmények

59

Borban sült tyúk

60

Töltött borjúhús táska

62

Vegetás keksztekercs

63

Kacsasült

64

Csirke tavaszi módra

65

Flambirozott bifsztek

66

Göngyölt borjúhús

67

Polpetti (olasz töltött vagdalthús)

68

Nagyobb sült húsok

69

Rolád bárányhúsból

70

Vegeta hideg sültje

72

Pulyka savanyú káposztával

73

Féligsült hátszín (roastbeef)

74

Sült hús virslivel töltve

75

Kacsasült olajbogyóval

76

Aromás sertéskaraj

77

Tavaszi liba körettel

78

Sülthús "zsákocskában"

79

Töltött borjúszegy

80

Régi receptek nyomában

81

Rakott savanyú káposzta

82

Marhahús különleges módra

83

Bográcsban sült sertéskaraj

84

Bárányhús parajjal

85

Piroska

86

Tengerész vagdalthús burgonyával

87

Bjuvets csirkehúsból

88

Szardella rakás

89

Kolbász

90

Gravcse-tavcse póréhagymával

91

Marhahús dalmát módra

92

Egytál étel

93

Paraszt egytál étel

94

Egytál étel bárányhússal

96

Cowboy bab

96

Borgulyás

98

Zöldségek különleges módra

99

Macedon hidegtál száraz babbal

100

Finom köret babból

101

Töltött paprika kosárkák

102

Rakott borjúhús sült paprikával

103

Konyhakerti pogácsa

104

Parajfelfújt

105

Uborkafőzelék

106

Rántott póréhagyma

107

Zöldsaláta pogácsa

108

Folyami és tengeri különlegességek

109

Ponty körettel

110

Hal dunai módra

111

Ponty fűszermártással

112

Halpogácsa

113

Halásztál

114

Tőkehal Vegeta mártásban

115

Rántott szardella

116

Scampi á la "Orsan"

117

Párolt hal

118

Pisztráng mártással

119

Majonézes halsaláta

120

Vadhúsok kedvelőinek

121

Sült fácán

122

Őzcomb vadász módra

124

"Auróra" őzszeletek

125

Sült nyúl vadasan

126


Kinyit
bevásárlólista