100 vadétel recept

100 vadétel recept  
100 vadétel recept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Delta 2000 Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 123
ISBN: 963-8308-26-5
A számításba jövő vadak listája nagyon hosszú, mégis megkíséreltünk mindegyikhez receptet nyújtani. Ugyanakkor azok az állatok kaptak helyet könyvünkben, amelyeket nem fenyeget a kihalás veszélye. Komolyan figyelembe kell vennünk, hogy manapság egyre ritkábbak a vadon élő állatok. Elgondolkodtató a vadászok számának gyors emelkedése, 50 év alatt 400000-ről 2 millióra. Ehhez járul még a mezőgazdasági termelés átalakulása, a gyom- és rovarirtó szerek használata, a hatalmas és nagyon gyors gépek alkalmazása. Le kell tehát mondanunk a fácánpástétom vagy a fenyőrigósült gyönyörűségéről? NEM. ...
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A jelzések jelentése

4

Bevezetés

5

A szárnyas előkészítése

6

Pacsirta

Pacsirtapástétom

8

Kuktában főtt szarvasgombás pacsirta

10

Szalonka

Nyárson sült szalonka

11

Sárszalonka fészekben

12

Szalonkapecsenye mellből, szárnyból és raguból

13

Fürj

Fürjmell háromféle salátával

14

Fűszeres fürjtekercs

14

Szőlő fürj

16

Fokhagymás fürj

18

Fürj meggyel

20

Fürj burokban

20

Töltött fürj

22

Ananászos fürjsült

22

Fürjragu articsókával

24

Kacsa

Kacsamell salátával

26

Tésztában sült kacsa

27

Vadkacsamáj-pástétom

28

Borsos vadkacsapástétom

29

Őszibarackos kacsaszeletek

30

Narancsos kacsa

32

Meggyes vadkacsa

34

Vadkacsa fehérrépával

34

Vadkacsa olajbogyóval

36

Zöldborsós vadkacsa

36

Almás vadkacsa

38

Szőlős kacsacomb

39

Őz

Őzgerinc Diána módra

40

Sukrutos őzgerinc

41

Őzfilé mag nélküli mandarinnal

42

Őzfilé meggyel

42

Őzfilé Szent Hubertusz módra, tésztában

44

Gesztenyés sült őzcomb

46

Őz diója áfonyával

47

Őz diója fahéjjal és almával

48

Őz diója fügével

49

Őz diója Romanov módra

50

Őz diója vargánygombával

50

Őzhát banánnal

52

Fácán

Fácángalantin

54

Tárkonyos fácán

56

Fácán szőlővel

57

Frissel sült fácán mandarinnal

58

Káposztás sült fácán

60

Gesztenyés sült fácán

62

Fácánfelfújt

64

Fácánragu

64

Vízityúk

Tejszínes vízityúk

66

Sült vízityúk

66

Sármány

Pezsgős sármány

67

Sült sármány

67

Fenyőrigó

Töltött fenyőrigó

68

Sült fenyőrigó

68

Zöldborsós fenyőrigó

69

Fenyőrigó aszalt szilvával

69

Vadgalamb

Nyárson sült vadgalamb

70

Vadgalamb gyöngyhagymával

70

Nyúl

Nyúlmáj salátával

72

Nyúlfilésaláta mogyóróval

73

Kiwis nyúlpástétom

74

Nyúlbecsinált brokkolival

76

Nyúlcomb zöld olajbogyóval

78

Aszalt szilvával töltött nyúlcomb

79

Nyúlpecsenye mirabella szilvával

80

Sörös nyúl

82

Mustáros nyúlpecsenye

82

Vörösboros nyúl

84

Nyúlfilé paprikával és szarvasgombával

85

Borsos nyúlpecsenye

86

Nyúl vadász módra

87

Aszalt szilvás nyúl

88

Currys nyúlragu

88

Nyúlpástétom

90

Nyúltekercs hagyományos módra

92

Vörösboros nyúlgerinc

94

Nyúlpecsenye zellerszirommal

94

Nyúlragu

96

Almaboros nyúlfilé

98

Tejszínes nyúlfilé

98

Nyúlgombócok normann módra

100

Fogoly

Rakott fogoly vörösboros hagymával

102

Fogoly mirabella szilvával

104

Káposztás fogoly

104

Töltött fogoly

106

Fogolysült

Tárkonyos fogoly

108

Vaddisznó, vadmalac

Vaddisznófej

110

Vaddisznópástétom

111

Vadmalacpecsenye Szent Hubertusz módra

112

Borsos mártás

112

Savanyú-édes vadmalacsonka

114

Az alapok elkészítése

Borjúaroma

116

Barna borjúaroma

116

Szárnyasaroma

116

Vadaroma

117

Vadzselé

117

Pástétomtészta

117

Sültbe való töltelék

118

Finom szárnyastöltelék

118

Ördögmártás

118

Páclék

Nyers páclé vadas mártásokhoz

119

Főtt páclé vadas mártásokhoz

119

Szómagyarázatok

120


Kinyit
vegetáriánus ételek