Kiskarácsony, nagykarácsony

Kiskarácsony, nagykarácsony
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft
Oldalszám: 47
ISBN: 963-8459-02-6
Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony időszakában a leggazdagabb: a karácsony és az újév (a kiskarácsony) a terített asztal mellé telepedés legjelesebb ünnepi alkalmai. Kiemelkedő, megtartott ünnepi népéletünknek, generációkon átívelő hagyományokkal - melyek közül sok kapcsolódik a különféle ételekhez.
Tartalomjegyzék
Ajánló |
7 |
Előételek |
9 |
Halkocsonya |
9 |
Halpástétom |
9 |
Pulykakocsonya |
9 |
Töltött kenyér |
10 |
Levesek |
11 |
Halleves |
11 |
Babéros lencseleves |
11 |
Savanyú tojás |
12 |
Borleves - kenyérrel |
12 |
Sörleves - hidegen |
12 |
Korhelyleves |
13 |
Húsos vöröskáposzta |
13 |
Hús- és halételek |
15 |
Szegedi halászlé |
15 |
Hagymás ponty |
15 |
Dorozsmai molnárponty |
16 |
Halragu |
16 |
Csorba csirke |
17 |
Töltött pulyka |
17 |
Töltött csirkecomb magyarosan |
18 |
Pulykafilé |
18 |
Malacpecsenye |
19 |
Töltött malac |
19 |
Köményes malaccomb |
20 |
Gesztenyés göngyölt |
20 |
Virsligulyás |
21 |
Sült virsli |
21 |
Virsli - köpenyben |
22 |
Köretek, saláták, mártások |
23 |
Burgonya zellermártással |
23 |
Korhelysaláta lenmagolajjal |
23 |
Burgonyasaláta |
23 |
Pezsgős rizottó |
24 |
Tormasaláta |
24 |
Pezsgős káposzta |
25 |
Tészták, csemegék |
27 |
Karácsonyi guba |
27 |
Mákoscsík |
27 |
Kőttkalács |
28 |
Magyaros kukoricakása |
29 |
Finom mézeskalács |
29 |
Bejgli |
30 |
Rétes |
30 |
Házi szaloncukor |
31 |
Alma-dió |
32 |
Rumos almabab |
|
Italok |
33 |
Krampampuli |
33 |
Szilveszteri bólé |
33 |
Rumos puncs |
34 |
Józankoktél |
34 |
Gyümölcsbólé |
34 |
Paradicsomfröccs |
35 |
Ünnepi fogások |
37 |
Karácsonyköszöntő |
43 |
Kinyit