Kiskarácsony, nagykarácsony

Kiskarácsony, nagykarácsony  
Kiskarácsony, nagykarácsony
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft
Oldalszám: 47
ISBN: 963-8459-02-6
Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony időszakában a leggazdagabb: a karácsony és az újév (a kiskarácsony) a terített asztal mellé telepedés legjelesebb ünnepi alkalmai. Kiemelkedő, megtartott ünnepi népéletünknek, generációkon átívelő hagyományokkal - melyek közül sok kapcsolódik a különféle ételekhez.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ajánló

7

Előételek

9

Halkocsonya

9

Halpástétom

9

Pulykakocsonya

9

Töltött kenyér

10

Levesek

11

Halleves

11

Babéros lencseleves

11

Savanyú tojás

12

Borleves - kenyérrel

12

Sörleves - hidegen

12

Korhelyleves

13

Húsos vöröskáposzta

13

Hús- és halételek

15

Szegedi halászlé

15

Hagymás ponty

15

Dorozsmai molnárponty

16

Halragu

16

Csorba csirke

17

Töltött pulyka

17

Töltött csirkecomb magyarosan

18

Pulykafilé

18

Malacpecsenye

19

Töltött malac

19

Köményes malaccomb

20

Gesztenyés göngyölt

20

Virsligulyás

21

Sült virsli

21

Virsli - köpenyben

22

Köretek, saláták, mártások

23

Burgonya zellermártással

23

Korhelysaláta lenmagolajjal

23

Burgonyasaláta

23

Pezsgős rizottó

24

Tormasaláta

24

Pezsgős káposzta

25

Tészták, csemegék

27

Karácsonyi guba

27

Mákoscsík

27

Kőttkalács

28

Magyaros kukoricakása

29

Finom mézeskalács

29

Bejgli

30

Rétes

30

Házi szaloncukor

31

Alma-dió

32

Rumos almabab

Italok

33

Krampampuli

33

Szilveszteri bólé

33

Rumos puncs

34

Józankoktél

34

Gyümölcsbólé

34

Paradicsomfröccs

35

Ünnepi fogások

37

Karácsonyköszöntő

43


Kinyit
hírlevél