Vízvári Mariska szakácskönyve

Száz specialitás

Vízvári Mariska szakácskönyve  
Vízvári Mariska szakácskönyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 58
ISBN: 963-223-385-9
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek

Tyúkhús leves

3

Szegedi halászlé

3

Rákleves

4

Zableves

5

Csirkeleves

5

Malacaprólék leves

6

Halak, rákok

Halpörkölt

6

Halpaprikás

7

Ráchal

7

Haring almával

8

Tengeri rák majonézzel

9

Conserv tengeri rák kirántva

9

Conserv pisztráng sülve

10

Angolna bevonva

10

Olajos szardinia pácolva

11

Halkocsonya

11

Scampi olaszosan

12

Áttört halszeletek

12

Hal=mousse

13

Gombás hal

13

Hal fehér mártással

13

Hideg rántott hal pácolása

14

Előételek

Töltött burgonya

14

Palacsintva ragoutval

15

Libamáj sülve

16

Libamájpástétom

17

Malac-kocsonya

19

Printaniére

19

Sajtpudding

20

Libamáj risotto

20

Maccaroni á la Napolitaine

21

Nyúlpástétom

21

Olasz bomba

22

Francia burgonya

23

Gombapaprikás

23

Borjúvelő hidegen

24

Töltött gomba

25

Spárga mousse

26

Tojás en cocotte

26

Töltött kelkáposzta

27

Burgonya pudding

27

Tök spárgamódra

28

Szerb rizs

28

Maccarons aux gratins

29

Kaviár elkészítése

29

Fekete gyökér hollandi módra

29

Káposztás palacsinta

30

Karfiol libamájszeletekkel

30

Prillat=Savarin rántotta

31

Homardinnes

31

Tésztában sült szardinia

32

Húsételek

Tyúk croquette

32

Tárkonyos borjúfej

33

Hamis tárkonyos borjúfej

34

Vesepecsenye vajastésztában

35

Levesben főtt tyúkpecsenye

36

Vaddisznó főzve

36

Poulard borban

37

Fácán gesztenyével

37

Töltött borjúszelet

38

Fogolymadár

38

Töltött borjúcomb

39

Rumsteak zöldséggel

39

Pörkölt csirke

40

Paprikás csirke

40

Borjúszelet sonkával

41

Töltött malac

41

Saláták és savanyitottak

Hering saláta

42

Zöld saláta tejfellel

42

Bab- és burgonya-saláta

43

Levesben főtt zöldségolajjal

44

Orosz saláta

44

Kovászos uborka

45

Mixed pickles

45

Káposztával töltött paprika

46

Francia saláta

47

Főzelékek

Babfőzelék rántás nélkül

47

Lerakott káposzta

48

Töltött szőlőlevél

48

Kapros tökfőzelék

49

Saláta főzelék

49

Mártások

Majonnaise

50

Tatár mártás

51

Remoulard mártás

51

Estragon mártás

52

Gomba mártás

52

Metélő hagyma (schnittling) mártás

52

Szardella mártás

53

Aprólék mártás

53

Vegyesek

Töltött jour-kenyér

54

Habgaluska

54

Káposztás pogácsa

55

Paprikalekvár

55

Sült burgonya hámozva

55

Tölteni való paprika eltevése télre

56

Rakott pirított kenyér

56

Gyöngyhagyma körözet

57

Gyümölcs pálinka

57

Narancsszeletek rummal

58


Kinyit
vegetáriánus ételek