Főszerepben karácsonykor


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

36 találat

Egyben sült fogassüllő
Egyben sült fogassüllő
Sült süllő | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, kibelezzük, megszabadítjuk kopoltyújától, szemétől. Megmossuk, szárazra töröljük.
2. A krumplit lehámozzuk. A halat gerince mellett fél centiméterenként beirdaljuk, kívül-b...
Tengerészpástétom
Tengerészpástétom
Rakott hal | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát meghámozzuk, és forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az ajókát apróra vágjuk, és összekeverjük a sajttal, a petrezselyemmel és a tejföllel.
2. A kemény, fehér húsú...
Vörösmárnaszeletek metélt tésztával
Vörösmárnaszeletek metélt tésztával
Márnafilé tejszínes mártásban | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halszeleteket egy nagy tűzálló lábosba tesszük. Ráöntjük a bort, hozzáadjuk a sonkahagymát, a fokhagymát, a fűszervagdalékot, a citrom héját és levét, a szerecsendiót és a szardellát (1. kép). Íz...
Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
Sült pisztráng | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított halakat (kb. 1 kg) citrommal bedörzsöljük, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a megforrósított vajban, egy serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
2. A citromok levét kinyomjuk, m...
Posírozott pisztráng vajmártással
Posírozott pisztráng vajmártással
Posírozott pisztráng | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral ( 2 szál petrezselyem, 2 ág friss kakukkfű, 2 db babérlevél, 1 zellerszár összekötve),...
Csuka tejfölös tormával
Csuka tejfölös tormával
Csuka tormamártással | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kb. 120 dkg-os, megtisztított halat feldaraboljuk. A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a sós vízben feltesszük főni.
2. A vizet ízesítjük a citromlével és a borssal. Am...
Kalocsai pontyszeletek
Kalocsai pontyszeletek
Rakott hal | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A pontyfiléket bevagdaljuk, a vágásokba vékony szalonnaszeleteket helyezünk, megsózzuk és fűszerpaprikával meghintjük. A halfiléket egy serpenyőben elősütjük.
2. Ezután egy mélyebb tepsit kizsíro...
Fogas jóasszony módra
Fogas jóasszony módra
Fogas jóasszony módra | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat kibelezzük, a fejét levágjuk, és a két filét lefejtjük a gerinccsontról. Lehúzzuk róluk a bőrt, a húst megmossuk, és 8 darabra vágjuk. A fejet és a gerincet a víz hozzáadásával, enyhén sózv...
Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással
Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással
Márnafilé narancsmártásban | 70 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet megfűszerezzük, és egy lapos tálba tesszük (1. kép). A halszeleteket belenyomjuk a lisztbe, hogy mindkét oldalukat jól bevonja. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a halszeleteket...
Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
Sült pisztráng | 35 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
l. A halat megtisztítjuk, az uszonyokat levágjuk, a farkát és a fejét rajta hagyjuk. Besózzuk, majd borsos lisztbe forgatjuk.
2. A vaj felét nagy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a halat, és m...
Pisztráng Gárdonyi Géza módra
Pisztráng Gárdonyi Géza módra
Zöldséges főzött pisztráng | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A pisztrángokat jól megmossuk és zöldséges, fűszeres, boros alaplében rövid idő alatt megfőzzük.
Közben kevés vajban a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük a hal főzőlevével, és 1 dl borral, felére ...
Pontyhalászlé
Pontyhalászlé
Halászlé pontyból | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, kibelezzük, a tejet (ikrát) félretesszük. A hal fejét, farkát levágjuk, a fejből a keserűfogat eltávolítjuk. A haltörzsből filéket készítünk, ezeket háromujjnyi darabokra vág...
Szalonnába göngyölt pisztráng
Szalonnába göngyölt pisztráng
Töltött pisztráng | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A pisztráng hasüregét szétnyitjuk, és meleg, sós vízzel alaposan kimossuk.
2. Az üregeket beszórjuk sóval, fekete borssal, és szétosztjuk benne a szardellát, az almaszeleteket, a bazsalikomlevelek...
Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
Sült pisztráng | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A pisztráng uszonyait, a farok végét ollóval levágjuk (1. kép). A hal külsejét nedves konyhai törlőpapírral áttöröljük, a laza pikkelyeket leszedjük. A lisztet a borssal, a kaporral és az őrölt mus...
Egészben sült pisztráng diós mártással
Egészben sült pisztráng diós mártással
Diómártásos pisztráng | 60 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Az egész pisztrángokat srégen beirdaljuk (1. kép), majd sóval, borssal beszórjuk, a vágatokba zsálya- és bazsalikomlevelet nyomkodunk (2. kép). Pár szál zöldfűszert a halak belsejébe is tehetünk.
...
Rántott ponty
Rántott ponty
Rántott hal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A haldarabokat besózzuk (erősebben, mint a húst szoktuk).
2. A tojásokat csipetnyi sóval felverjük, és a halszeleteket a lisztbe, tojásba, morzsába mártva bundázzuk.
3. Egy serpenyőben megforró...
Rácponty
Rácponty
Rácponty | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, lehámozzuk, és felszeleteljük. A szalonnából keskeny csíkokat vágunk. A halfiléket a szélükön 3-4 centiméterenként bevagdossuk, 4 egyforma darabra vágjuk, megtűzdeljük...
Kép nélkül
Töltött süllőtekercs tejszínes-paprikás mártással
Töltött fogas tejszínes mártásban | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az egyenként kb. 70 dkg-os halakat megtisztítjuk, kifilézzük, s csontjukból alaplét főzünk (a csontokat az enyhén sós vízben 30-45 percig lassan forraljuk, majd a lét leszűrjük). A filéket tenyerün...
Kép nélkül
Töltött sügér
Töltött sügér | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 205 fokra melegítjük.
2. A halat kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk, majd félretesszük.
3. A tepsit kikenjük vajjal.
4. Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a vöröshagymát, kapri...
Kép nélkül
Diós fogas agárdi módra
Párolt fogas diós mártásban | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
A halat kifilézzük, besózzuk és félretesszük. A fejből és csontokból sóval, zöldségekkel, hagymával és petrezselyemmel kevés vízzel hallevet főzünk, ha félig megpuhult, beletesszük a halszeleteket is....
további találatok...