Karácsonyi ételek

Feltételek: karácsonyi

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

409 találat

Gyümölcskenyér cukor nélkül
Gyümölcskenyér cukor nélkül
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát.
2. A lisztet, a sütőport és a vegyes fűszert (vagy a szegfűborsot) nagy tálba szitáljuk.
3. A vajat kézzel eldörzsöljü...
Forralt bor ánizzsal
Forralt bor ánizzsal
Forralt bor | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel a bort, a narancslét és a barna cukrot egy nagy nyeles főzőedényben kis lángra, a tűzhelyre.
2. Csomagoljuk be gézszerű anyagba a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget, a citromhéjat...
Brandy Toddy koktél
Brandy Toddy koktél
Konyakpuncs | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a forró vizet és a cukrot egy hőálló üvegbögrébe.
2. Adjuk hozzá a brandyt.
3. Jól keverjük meg.
4. Díszítsük a citromkarikával, és szórjuk meg a szerecsendióval.
Glogg
Glogg
Borpuncs, Vodkával készült puncs | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a hozzávalókat egy nagy nyeles lábasban, kis lángon a tűzhelyre.
2. Hevítsük csaknem forráspontig.
3. Vegyük le a tűzhelyről és kínáljuk hőálló üvegcsészékben.
Csokis, mandulás habcsók
Csokis, mandulás habcsók
Habcsók | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.
2. Verjük fel a tojásfehérjét a sóval, elektromos habverővel, közepes-magas fordulatszámon kb. 3 percig.
3. Apránként adagol...
Hot Chocolate Punch
Hot Chocolate Punch
Csokoládépuncs | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Öntsük a forró csokoládét egy hőálló tálba vagy kancsóba.
2. Adjuk hozzá a tequilát, a Kahlua likőrt, a Tia Mariát, és óvatosan keverjük el.
3. Öntsük hőálló poharakba és tegyük a tetejére a te...
Panforte
Panforte
Diós gyümölcskenyér, Gyümölcskenyér kandírozott gyümölccsel, Mandulás gyümölcskenyér | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Keverjük össze a cukrozott gyümölcshéjakat a dióval, a liszttel és a fűszerekkel egy nagyobb...
Forró csokoládé-puncs
Forró csokoládé-puncs
Csokoládépuncs | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Öntsük a forró csokoládét egy hőálló tálba vagy kancsóba.
2. Adjuk hozzá a tequilát, a Kahlua likőrt és a Tia Mariát, és óvatosan keverjük el.
3. Öntsük hőálló poharakba és adagoljuk ki a tetej...
Hagyományos töltött párolt pulyka
Hagyományos töltött párolt pulyka
Töltött pulyka | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A töltelékhez a megtisztított hagymát apróra vágjuk, a kenyérmorzsával és a szárított zsályával egy tálban összekeverjük, hozzákeverünk kevés forrásban lévő vizet.
2. Hozzáadjuk a sütnivaló kolbá...
Elisa mézeskalácsa
Elisa mézeskalácsa
Mandulás-citromos aprósütemény | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az összes hozzávalót egyenletes, közepesen laza masszává dolgozzuk.
2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
3. A masszát teáskanalanként kis, kb. 4 cm átmérőjű ostyalapokra helyezzük, kissé kilapítju...
Mandulás sütemény
Mandulás sütemény
Csak mandulás aprósütemény | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mandulát pár percig vízben forraljuk, héját lehúzzuk, egészben megpörköljük, majd késsel egészen kis darabokra vagdaljuk.
2. A vajat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgák...
Mandulakenyér
Mandulakenyér
Mandulás gyümölcskenyér | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 23 cm hosszú gyümölcskenyérformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a mandulát is.
3. Egy másik ...
Karácsonyi puding
Karácsonyi puding
Angol karácsonyi puding | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A faggyút, a cukrozott citrom- és narancshéjat, a cseresznyét és a mandulát apróra vágjuk. A mazsolákat forró vízben megmossuk.
2. A gyümölcsöket és a mandulát összekeverjük, hozzáadjuk a faggyút,...
Datolyakenyér
Datolyakenyér
Datolyás gyümölcskenyér | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojások sárgáit a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük.
2. Majd hozzáadjuk a megpuhult vajat, a megmosott, megdarált datolyát és a darált mandulát.
3. Folytonos keverés közben hozzáa...
Karácsonyi saláta
Karácsonyi saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cikóriát és a zellert külön-külön főzzük meg forró vízben. Szűrjük és csepegtessük le őket, majd hagyjuk kihűlni.
2. Forgassuk össze őket az olívaolajjal egy nagy tálban.
3. Tegyük bele a jól l...
Karácsonyi kenyér
Karácsonyi kenyér
Vegyes kenyér, Mazsolás kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rozsliszt felét a krumplipürével , a kifacsart nyers krumpli levével és az élesztővel összekeverjük, letakarjuk, és 2 napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
2. Utána beleöntjük a melaszt és a ...
Fűszeres-mandulás lapocskák
Fűszeres-mandulás lapocskák
Mandulás-fahéjas aprósütemény | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sót összekeverjük.
2. A vajat kis darabokra vágjuk, és beledolgozzuk a lisztkeverékbe.
3. Mikor a tészta már morzsolódik, apránként néhány teáskanálnyi hide...
Csokoládés-narancsos csillag
Csokoládés-narancsos csillag
Csokoládés-narancsos aprósütemény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.
2. A vajat, a cukrot robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a narancshéjat és a frissen facsart narancs...
Aacheni mézespuszedli
Aacheni mézespuszedli
Mézes aprósütemény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kandiscukrot összetörjük.
2. A szirupot 3 evőkanál vízzel felmelegítjük, és a kandiscukrot, valamint a cukrozott narancs- és citromhéjat a fűszerekkel együtt hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni.
3. A ...
Fekete-fehér moszkauer
Fekete-fehér moszkauer
Moszkauer | 95 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk két sütőlemezt.
2. A tejszínt, a vajat, a cukrot és a fél vaníliarudat lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Ki...
további találatok...