Italok

Feltételek: ital

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
alkoholmentes italok
alkoholos italok
népek italai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

719 találat

Kép nélkül
Feketeribizli-szörp nyersen
Feketeribiszke szörp | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított gyümölcsöt ledaráljuk, üvegedénybe tesszük, felöntjük a citromsavas vízzel, és 24 órát állni hagyjuk.
2. Másnap tiszta vászonruhán átszűrjük, jól kipréseljük, és hozzáadjuk a cukr...
Csalántea
Csalántea
Csalántea | 5 perc | olcsó | kezdőknek
Lobogva fövő vízzel leforrázzuk és lefedve 1-2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és kihűtjük.

Szilvabor
Szilvabor
Szilvabor | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott gyümölcsöt kimagozzuk, összezúzzuk és a súlya egyharmadával egyenlő mennyiségű vizet adunk hozzá.
2. Másfél napig előerjesztjük, majd kipréseljük.
3. Minden liter léhez 5 g citromsa...
Céklalé
Céklalé
Céklalé | 15 perc | olcsó | kezdőknek
A finomra reszelt nyers cékla levét gyümölcspréssel, esetleg gyümölcscentrifugával kinyerjük.
Natúr állapotban vagy kevés mézzel, citromlével elkeverve elsősorban reggelire fogyasszuk.

Kép nélkül
Ribizlibor
Feketeribiszke bor | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A ribizlit megmossuk, alaposan lecsurgatjuk és összezúzzuk. Leszemezni nem szükséges. 24 óra állás után kipréseljük, és a visszamaradt törkölyre öntjük a vizet.
2. Újabb 24 óra múltán leszűrjük é...
Málnaszörp hidegen
Málnaszörp hidegen
Málnaszörp | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk és uborkásüvegbe tesszük.
2. A vizet felforraljuk, belekeverjük a tartósítót és a citromsavat, lehűtjük, és a málnára öntjük. 24 órát állni hagyjuk, maj...
Cékla-alma turmix
Cékla-alma turmix
Almaturmix, Céklaturmix | 15 perc | olcsó | kezdőknek
1. A céklát és a kisebb darabokra vágott almát mézzel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk.
Kellemes, értékes ital elsősorban reggelire, de a nap bármely időszakában fogyasztható.
Tej...
Kép nélkül
Feketeribizli-bor
Feketeribiszke bor | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
Száraz bor készítése:
1. Az összezúzott gyümölcsöt 4-5 napig előerjesztjük és utána kipréseljük. Minden liter tiszta lére 2 liter vizet és 25 dkg cukrot számítunk.
2. A vizet a visszamaradt törköly...
Egyszerű málnaszörp
Egyszerű málnaszörp
Málnaszörp | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, megmosott málnát összezúzzuk, és egy nagy uborkásüvegbe tesszük.
2. Másnap vászonruhán leszűrjük, jól kinyomkodjuk és minden liter tiszta gyümölcsléhez 5 dl vizet és 1 kg cukrot ...
Kép nélkül
Szederbor
Szederbor | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott, lecsurgatott szedret összezúzzuk és 2-3 napig előerjesztjük, majd kipréseljük. Alacsony savtartalma miatt hígítani nem kell.
2. Minden liter tiszta léhez 18 dkg cukrot számítunk, ami...
Kávélikőr
Kávélikőr
Kávélikőr | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kávéból erős feketekávét készítünk. A cukorból és 3 dl vízből szirupot főzünk, a vaníliás cukorral, a leszűrt kávéval és még a maradék forralt vízzel összevegyítjük.
2. A szirupot átszűrjük, és...
Házi limonádé
Házi limonádé
Limonádé | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukrot a 1,5 liter vízzel tűzre tesszük, és kevergetve melegítjük, de nem forraljuk fel. Az edény szélén képződő kristályokat vizes kenőtollal eltávolítjuk, és a szirupot keverés nélkül 1 percig ...
Sárgarépalé
Sárgarépalé
Sárgarépalé | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A finomra reszelt sárgarépát a teával és többi alkotórésszel addig turmixoljuk, amíg teljesen fölaprózódik.
Ez a változat a répa összes rostját tartalmazza.

Kép nélkül
Gazdag zöldségturmix
Vegyes zöldségturmix | 15 perc | olcsó | kezdőknek
Az ital alkotórészeit addig turmixoljuk, amíg a zöldség teljesen egyneművé válik.
Ízlés szerint tejjel is elkészíthető, ekkor magasabb lesz az energiatartalma.

Szőlőlé
Szőlőlé
Szőlőlé | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szőlőszemeket nyomjuk át egy rozsdamentes betéttel ellátott főzelékpasszírozón vagy tegyük gyümölcscentrifugába.
2. Citromot csak akkor tegyünk bele, ha a lét pikánsabban kívánjuk.

Paradicsomlé nyersen
Paradicsomlé nyersen
Befőzött paradicsom, Főzés nélküli paradicsomital | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hibátlan, érett és jó édes paradicsomból érdemes készíteni. A paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk és nyersen kinyerjük a levét - darálva, passzírozva, gyümölcscentrifugával vagy má...
Ír kávé
Ír kávé
Ír kávé | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A negyed liter whiskyt és a 4 evőkanál barna cukrot lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Forralni nem szabad! Melegen négy pohárba öntjük, majd meggyújtjuk. Néhány másodperc múlva ...
Visináta
Visináta
Meggylikőr | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük.
2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk.
3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefedve az üveg száját...
Kép nélkül
Meggylé
Meggylé | 15 perc | átlagos ár | kezdőknek
A kimagozott meggyet összezúzzuk és gyümölcspréssel vagy gyümölcscentrifugával levét kinyerjük.
Cukorral, esetleg csipetnyi fahéjjal ízesítve azonnal fogyasztjuk.

Kép nélkül
Cseresznyeszörp
Cseresznyeszörp | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt ledaráljuk, és puhára főzzük. Ha kihűlt, a levét leszűrjük, és gyöngéden kipréseljük a visszamaradt gyümölcshúst. Minden liter léhez 50 dkg cukrot adunk és 15 percet...
további találatok...