Húsételek húsvétra

Feltételek: húsétel húsvét

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

69 találat

Báránysült
Báránysült
Fűszeres kéregben sült bárány | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. a báránycombot több helyen is késsel megszurkáljuk., megtűzdeljük a felaprított rozmaringgal és a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk és megborsozzuk.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A...
Bárányérmék spenótágyon
Bárányérmék spenótágyon
Spenóttal sült bárány | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst gondosan megtisztítjuk a faggyútól és az inaktól, felszeleteljük.
2. Az olajat vagy a vajat serpenyőben felforrósítjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 10-12 percig sütjük, amí...
Töltött barackos báránysült
Töltött barackos báránysült
Töltött bárány | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A húsról valamennyi faggyút leszedjük, és a csont üregének helyével felfelé fordítjuk.
2. A töltelékhez a darált húst a morzsával, a barackkal, a dzse...
Pirított bárány újhagymával
Pirított bárány újhagymával
Hagymás bárányragu | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
Tálban keverjük össze a szójaszószt, a sherryt, a szezámolajat és a borecetet 4 evőkanál vízzel. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymát. Átlósan vágjuk fel az újhagymát, zöld szárával együtt, 5 cm-es d...
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Natúr grillezett bárány | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt előmelegítjük. A megmosott és szárazra törölt hússzeleteket sóval és borssal bedörzsöljük.
2. A húst a grilltepsire helyezzük, és közepes lángon, közben egyszer megfordítva, 10-15 per...
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Olajbogyós bárányragu | 120 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Nagy, hőálló sütőedényben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát és a fokhagymát takaréklángon, időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.
2. A kockákra vágott bárányhúst hozzáadj...
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymás báránysült | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Három gerezd fokhagymát meghámozunk, megspékeljük vele a húst, majd megkenjük kacsazsírral.
2. Hőálló tálba tesszük és a sütőben 20 percig pároljuk, majd a sütő a...
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ételhez csont nélküli csülköt vettem, de az egész csontos is tökéletesen megfelel. Sertés fűszersóval gazdagon bedörzsöltem, egy kevés olajjal összekevertem, majd hűtőben néhány órát állni hagyt...
Bárány spárgával
Bárány spárgával
Párolt bárány | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és adagnyi darabokra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk, és a húst körben megpirítjuk benne. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst el...
Szopósbáránysült
Szopósbáránysült
Boros báránysült, Rozmaringos báránysült | 60 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A bárányhúst nagy darabokra vágjuk. Öntöttvas edényben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a fűszernövényeket, kis lángon sütjük. 15 perc múlva megford...
Báránykaraj snidlingbundában
Báránykaraj snidlingbundában
Tésztában sült bárány | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsemlemorzsát, a snidlinget, a mentalevelelet, a fokhagymát és a citromhéjat összekeverjük, egy kevés vízzel „kötjük".
2. A keveréket a karaj húsára nyomkodjuk, a vajat rámorzsoljuk.
3. A hú...
Narancsos töltött bárány
Narancsos töltött bárány
Töltött bárány | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst minden faggyútól, hártyától megszabadítjuk. A csontot éles késsel óvatosan kibontjuk. A zsemlemorzsát a rozmaringgal meg a mandulával, valamint 1 evőkanál narancsdzsemmel, 2 kiskanál reszelt...
Báránysült burgonyával
Báránysült burgonyával
Burgonyával sült bárány, Citromos báránysült | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 210 °C-ra bemelegítjük. A combról minden hártyáját lebontjuk, majd a húst hegyes késsel 12 helyen beszúrjuk, ide 1-1 fokhagymadarabot dugunk (1. kép).
2. A báránycombot peremes zománcozott...
Csípős bárányhús vörösboros rizottóval
Csípős bárányhús vörösboros rizottóval
Párolt bárány, Rizottó borral | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsdarabokat sóval, borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. Nagy lábosban felforrósítunk 3 evőkanálnyi olajat, és barnára pirítjuk rajta a húst, majd kivesszük.
2. A lábosb...
Báránylapocka aszalt gyümölccsel
Báránylapocka aszalt gyümölccsel
Gyümölcsös báránysült | 75 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 230 °C-ra (gázon 8-as fokozatra) előmelegítjük. A báránylapockát bevágjuk úgy, hogy 4 darabot kapjunk, amelyeket azonban nem választunk el teljesen, csak a csontnál kissé behasítjuk. Kívül-...
Tavaszi bárányragu
Tavaszi bárányragu
Vegyes zöldséges bárányragu | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bárányhúst 5 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, és sózzuk, borsozzuk. Nagy sütőedényben felforrósítunk 8 dkg vajat az olajjal. Előbb a borda-, majd a nyakdarabokat is barnára...
Bárányborda zöldborsópogácsával
Bárányborda zöldborsópogácsával
Vajas grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Fazékban vizet forralunk. A sót és a zöldborsót beletesszük, újból felforraljuk, majd kisebbre kapcsoljuk a lángot, és a borsót puhára főzzük (kb. 3-6 perc, a borsótól függően). Jól lecsepegtetjük,...
Bárányérmék feketeribizli-mártással
Bárányérmék feketeribizli-mártással
Gyümölcsös báránysült, Boros báránysült | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. Nagy tálba tesszük a csontot és a zsírt a pác minden hozzávalójával - a boron kívül. A bort egy edényben felforraljuk, azonnal a páchoz öntjük, hagyjuk kihűlni. A bárányszeleteket a pácba tesszük...
Bárányborda pirított fokhagymával
Bárányborda pirított fokhagymával
Fokhagymás báránysült | 60 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A báránybordát megmossuk, szárazra itatjuk, sóval és borssal fűszerezzük.
2. Az olívaolajat egy nagy vasserpenyőben felforrósítjuk, és a fokhagymagerezdeket aranyszínűre sütjük benne. A fokhagymát...
Báránysült nyárson
Báránysült nyárson
Bárány saslik | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
Vágjuk fel a húst és a paprikákat.
Tűzzük fel a nyársra felváltva a húskockákat és a paprikadarabokat.
Locsoljuk meg olajjal.
Tegyük a nyársra és süssük meg mindegyik oldalát 10 percig.
Tálalá...
további találatok...