Húsvéti ételek

Feltételek: húsvét

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

192 találat

Gyümölcskenyér cukor nélkül
Gyümölcskenyér cukor nélkül
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát.
2. A lisztet, a sütőport és a vegyes fűszert (vagy a szegfűborsot) nagy tálba szitáljuk.
3. A vajat kézzel eldörzsöljü...
Báránycomb római módra
Báránycomb római módra
Burgonyával sült bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát (lehetőleg kisebb darabokat válasszunk) megtisztítjuk. A rozmaringot megmossuk, szárazra rázzuk, és 1 ágat felaprítunk. A burgonyát meghámozzuk. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és ...
Easter Bunny koktél
Easter Bunny koktél
Vodkával készült koktél, Többféle likőrrel készült koktél | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy shakerbe kétharmad rész jeget.
2. Öntsük hozzá a kakaókrémlikőrt és a vodkát..
3. Rázzuk jól össze.
4. Tegyünk egy régimódi pohárba 3-4 jégkockát és szűrjük rá a koktélt.
5. Locsolj...
Báránysült
Báránysült
Fűszeres kéregben sült bárány | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. a báránycombot több helyen is késsel megszurkáljuk., megtűzdeljük a felaprított rozmaringgal és a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk és megborsozzuk.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A...
Orosz húsvéti édesség
Orosz húsvéti édesség
Tejfölös túrótorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túrót textilkendőbe, konyharuhába kötjük, felakasztjuk egy éjszakára, hogy a folyadék lassan kicsöpöghessen belőle.
2. Teljesen szárazra nyomkodjuk, majd szitán áttörjük, és a puha vajat belekev...
Szicíliai kalácskoszorú
Szicíliai kalácskoszorú
Fonott kalács, Vajas kalács | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy sütőlemezt.
2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojást a cukorral, a sóval és a vaníliakivonattal.
...
Bárányérmék spenótágyon
Bárányérmék spenótágyon
Spenóttal sült bárány | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst gondosan megtisztítjuk a faggyútól és az inaktól, felszeleteljük.
2. Az olajat vagy a vajat serpenyőben felforrósítjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 10-12 percig sütjük, amí...
Görög húsvéti kalács
Görög húsvéti kalács
Mandulás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3-4 evőkanál liszttel elkeverjük és meleg helyen 10-12 óra hosszat pihentetjük.
2. Ekkor összegyúrjuk a liszttel.
3. Fazékban összekeverjük a...
Pirított bárány újhagymával
Pirított bárány újhagymával
Hagymás bárányragu | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
Tálban keverjük össze a szójaszószt, a sherryt, a szezámolajat és a borecetet 4 evőkanál vízzel. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymát. Átlósan vágjuk fel az újhagymát, zöld szárával együtt, 5 cm-es d...
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalács | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megadott mennyiséghez 20 x 30 cm-es, szögletes sütőforma szükséges. (Ennek hiányában egy sütőlemezt oly módon bélelünk ki duplán hajtott sütőpapírral, hogy annak magas oldalai ekkora felületet ha...
Töltött barackos báránysült
Töltött barackos báránysült
Töltött bárány | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A húsról valamennyi faggyút leszedjük, és a csont üregének helyével felfelé fordítjuk.
2. A töltelékhez a darált húst a morzsával, a barackkal, a dzse...
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ételhez csont nélküli csülköt vettem, de az egész csontos is tökéletesen megfelel. Sertés fűszersóval gazdagon bedörzsöltem, egy kevés olajjal összekevertem, majd hűtőben néhány órát állni hagyt...
Baconös tekercsek
Baconös tekercsek
Bacon-ös sós sütemény | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, amíg melegszik, addig bőven lesz időnk összeállítani a tekercseket. Különösen, ha konyhakész termékeket használunk.
2. A bacont süssük ki egy serpenyőben. Az elő...
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Olajbogyós bárányragu | 120 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Nagy, hőálló sütőedényben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát és a fokhagymát takaréklángon, időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.
2. A kockákra vágott bárányhúst hozzáadj...
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Natúr grillezett bárány | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt előmelegítjük. A megmosott és szárazra törölt hússzeleteket sóval és borssal bedörzsöljük.
2. A húst a grilltepsire helyezzük, és közepes lángon, közben egyszer megfordítva, 10-15 per...
Bárány spárgával
Bárány spárgával
Párolt bárány | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és adagnyi darabokra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk, és a húst körben megpirítjuk benne. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst el...
Bárányborda zöldborsópogácsával
Bárányborda zöldborsópogácsával
Vajas grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Fazékban vizet forralunk. A sót és a zöldborsót beletesszük, újból felforraljuk, majd kisebbre kapcsoljuk a lángot, és a borsót puhára főzzük (kb. 3-6 perc, a borsótól függően). Jól lecsepegtetjük,...
Báránykaraj snidlingbundában
Báránykaraj snidlingbundában
Tésztában sült bárány | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsemlemorzsát, a snidlinget, a mentalevelelet, a fokhagymát és a citromhéjat összekeverjük, egy kevés vízzel „kötjük".
2. A keveréket a karaj húsára nyomkodjuk, a vajat rámorzsoljuk.
3. A hú...
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Almás fánk | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet egy közepes lábosban, 3 evőkanál cukorral meg az ánizzsal együtt felforraljuk.
2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat meg a vaníliaaromát, majd a köze...
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a vajat, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát.
2. Az élesztőből 2,5 dl langyos vízzel és egy kis liszttel kovászt k...
további találatok...