Húsvéti ételek

Feltételek: húsvét

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

190 találat

Easter Bunny koktél
Easter Bunny koktél
Vodkával készült koktél, Többféle likőrrel készült koktél | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy shakerbe kétharmad rész jeget.
2. Öntsük hozzá a kakaókrémlikőrt és a vodkát..
3. Rázzuk jól össze.
4. Tegyünk egy régimódi pohárba 3-4 jégkockát és szűrjük rá a koktélt.
5. Locsolj...
Báránysült
Báránysült
Fűszeres kéregben sült bárány | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. a báránycombot több helyen is késsel megszurkáljuk., megtűzdeljük a felaprított rozmaringgal és a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk és megborsozzuk.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A...
Orosz húsvéti édesség
Orosz húsvéti édesség
Tejfölös túrótorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túrót textilkendőbe, konyharuhába kötjük, felakasztjuk egy éjszakára, hogy a folyadék lassan kicsöpöghessen belőle.
2. Teljesen szárazra nyomkodjuk, majd szitán áttörjük, és a puha vajat belekev...
Szicíliai kalácskoszorú
Szicíliai kalácskoszorú
Fonott kalács, Vajas kalács | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy sütőlemezt.
2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojást a cukorral, a sóval és a vaníliakivonattal.
...
Görög húsvéti kalács
Görög húsvéti kalács
Mandulás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3-4 evőkanál liszttel elkeverjük és meleg helyen 10-12 óra hosszat pihentetjük.
2. Ekkor összegyúrjuk a liszttel.
3. Fazékban összekeverjük a...
Bárányérmék spenótágyon
Bárányérmék spenótágyon
Spenóttal sült bárány | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst gondosan megtisztítjuk a faggyútól és az inaktól, felszeleteljük.
2. Az olajat vagy a vajat serpenyőben felforrósítjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 10-12 percig sütjük, amí...
Pirított bárány újhagymával
Pirított bárány újhagymával
Hagymás bárányragu | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
Tálban keverjük össze a szójaszószt, a sherryt, a szezámolajat és a borecetet 4 evőkanál vízzel. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymát. Átlósan vágjuk fel az újhagymát, zöld szárával együtt, 5 cm-es d...
Töltött barackos báránysült
Töltött barackos báránysült
Töltött bárány | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A húsról valamennyi faggyút leszedjük, és a csont üregének helyével felfelé fordítjuk.
2. A töltelékhez a darált húst a morzsával, a barackkal, a dzse...
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalács | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megadott mennyiséghez 20 x 30 cm-es, szögletes sütőforma szükséges. (Ennek hiányában egy sütőlemezt oly módon bélelünk ki duplán hajtott sütőpapírral, hogy annak magas oldalai ekkora felületet ha...
Kuglóf
Kuglóf
Mazsolás kuglóf | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rumba áztatott mazsolát egy éjszakára félretesszük. Az élesztőt, a lisztet robotgépbe rakjuk. A tojásokat a tejjel kissé felverjük, és óvatosan a lisztes keverékhez adjuk. Alacsony fordulatszámon...
Bárányragu csicseriborsóval
Bárányragu csicseriborsóval
Csicseriborsós egytál, Vegyes zöldséges bárányragu | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagy, vastag aljú tűzálló edényben 4 evőkanál olajat felhevítünk. Beletesszük a chorizót, kisebb lángon 1 percig pirítjuk, majd szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A hagymát az olajban 2 perci...
Baconös tekercsek
Baconös tekercsek
Bacon-ös sós sütemény | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, amíg melegszik, addig bőven lesz időnk összeállítani a tekercseket. Különösen, ha konyhakész termékeket használunk.
2. A bacont süssük ki egy serpenyőben. Az elő...
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Natúr grillezett bárány | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt előmelegítjük. A megmosott és szárazra törölt hússzeleteket sóval és borssal bedörzsöljük.
2. A húst a grilltepsire helyezzük, és közepes lángon, közben egyszer megfordítva, 10-15 per...
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Olajbogyós bárányragu | 120 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Nagy, hőálló sütőedényben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát és a fokhagymát takaréklángon, időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.
2. A kockákra vágott bárányhúst hozzáadj...
Mazsolás kuglóf
Mazsolás kuglóf
Mazsolás kuglóf | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. 2 dl langyos tejben 2 dkg cukorral az élesztőt megfuttatjuk.
2. Habosra keverjük a puha vajat a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a sót, az egyik tasak vaníliás cukrot, végül a megf...
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a vajat, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát.
2. Az élesztőből 2,5 dl langyos vízzel és egy kis liszttel kovászt k...
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ételhez csont nélküli csülköt vettem, de az egész csontos is tökéletesen megfelel. Sertés fűszersóval gazdagon bedörzsöltem, egy kevés olajjal összekevertem, majd hűtőben néhány órát állni hagyt...
Bárány burgonyával agyagedényben
Bárány burgonyával agyagedényben
Zöldséges rakott bárány | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A báránykarajokat olívaolajban elősütjük, megsózzuk és megborsozzuk.
2. Négy kis tűzálló agyagedényt kevés olívaolajjal kikenünk, minden réteget sóval és borssal ...
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Almás fánk | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet egy közepes lábosban, 3 evőkanál cukorral meg az ánizzsal együtt felforraljuk.
2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat meg a vaníliaaromát, majd a köze...
Csokoládéval töltött tojás
Csokoládéval töltött tojás
Csokoládés töltött tojás | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk.
2. Kivesszük a sárgáját, egy tálban szétmorzsoljuk, három dkg porcukorral, a kakaóporral, kevés vaníliás cukorral, a lereszelt csokol...
további találatok...