Húsvéti ételek

Feltételek: húsvét

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

192 találat

Easter Bunny koktél
Easter Bunny koktél
Vodkával készült koktél, Többféle likőrrel készült koktél | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy shakerbe kétharmad rész jeget.
2. Öntsük hozzá a kakaókrémlikőrt és a vodkát..
3. Rázzuk jól össze.
4. Tegyünk egy régimódi pohárba 3-4 jégkockát és szűrjük rá a koktélt.
5. Locsolj...
Gyümölcskenyér cukor nélkül
Gyümölcskenyér cukor nélkül
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát.
2. A lisztet, a sütőport és a vegyes fűszert (vagy a szegfűborsot) nagy tálba szitáljuk.
3. A vajat kézzel eldörzsöljü...
Báránycomb római módra
Báránycomb római módra
Burgonyával sült bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát (lehetőleg kisebb darabokat válasszunk) megtisztítjuk. A rozmaringot megmossuk, szárazra rázzuk, és 1 ágat felaprítunk. A burgonyát meghámozzuk. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és ...
Báránysült
Báránysült
Fűszeres kéregben sült bárány | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. a báránycombot több helyen is késsel megszurkáljuk., megtűzdeljük a felaprított rozmaringgal és a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk és megborsozzuk.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A...
Orosz húsvéti édesség
Orosz húsvéti édesség
Tejfölös túrótorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túrót textilkendőbe, konyharuhába kötjük, felakasztjuk egy éjszakára, hogy a folyadék lassan kicsöpöghessen belőle.
2. Teljesen szárazra nyomkodjuk, majd szitán áttörjük, és a puha vajat belekev...
Bárányérmék spenótágyon
Bárányérmék spenótágyon
Spenóttal sült bárány | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst gondosan megtisztítjuk a faggyútól és az inaktól, felszeleteljük.
2. Az olajat vagy a vajat serpenyőben felforrósítjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 10-12 percig sütjük, amí...
Szicíliai kalácskoszorú
Szicíliai kalácskoszorú
Fonott kalács, Vajas kalács | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy sütőlemezt.
2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojást a cukorral, a sóval és a vaníliakivonattal.
...
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Natúr grillezett bárány | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt előmelegítjük. A megmosott és szárazra törölt hússzeleteket sóval és borssal bedörzsöljük.
2. A húst a grilltepsire helyezzük, és közepes lángon, közben egyszer megfordítva, 10-15 per...
Pirított bárány újhagymával
Pirított bárány újhagymával
Hagymás bárányragu | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
Tálban keverjük össze a szójaszószt, a sherryt, a szezámolajat és a borecetet 4 evőkanál vízzel. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymát. Átlósan vágjuk fel az újhagymát, zöld szárával együtt, 5 cm-es d...
Bárányborda zöldborsópogácsával
Bárányborda zöldborsópogácsával
Vajas grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Fazékban vizet forralunk. A sót és a zöldborsót beletesszük, újból felforraljuk, majd kisebbre kapcsoljuk a lángot, és a borsót puhára főzzük (kb. 3-6 perc, a borsótól függően). Jól lecsepegtetjük,...
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalács | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megadott mennyiséghez 20 x 30 cm-es, szögletes sütőforma szükséges. (Ennek hiányában egy sütőlemezt oly módon bélelünk ki duplán hajtott sütőpapírral, hogy annak magas oldalai ekkora felületet ha...
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ételhez csont nélküli csülköt vettem, de az egész csontos is tökéletesen megfelel. Sertés fűszersóval gazdagon bedörzsöltem, egy kevés olajjal összekevertem, majd hűtőben néhány órát állni hagyt...
Narancsos töltött bárány
Narancsos töltött bárány
Töltött bárány | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst minden faggyútól, hártyától megszabadítjuk. A csontot éles késsel óvatosan kibontjuk. A zsemlemorzsát a rozmaringgal meg a mandulával, valamint 1 evőkanál narancsdzsemmel, 2 kiskanál reszelt...
Marcipános nyuszik
Marcipános nyuszik
Marcipános aprósütemény | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A töltelékhez a megtisztított és ledarált mandulát a porcukorral összekeverjük, majd a tojásfehérjét hozzáadjuk.
A tésztát a (Dr. Oetker-féle Kelttésztapor) dobozon található utasítás szerint elkészí...
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a vajat, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát.
2. Az élesztőből 2,5 dl langyos vízzel és egy kis liszttel kovászt k...
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Olajbogyós bárányragu | 120 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Nagy, hőálló sütőedényben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát és a fokhagymát takaréklángon, időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.
2. A kockákra vágott bárányhúst hozzáadj...
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymás báránysült | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Három gerezd fokhagymát meghámozunk, megspékeljük vele a húst, majd megkenjük kacsazsírral.
2. Hőálló tálba tesszük és a sütőben 20 percig pároljuk, majd a sütő a...
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Burgonyával sült bárány | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megpároljuk a hagymát 1 evőkanálnyi olajon. Hozzáadjuk a bárányhúst, melyet minden oldalán barnára pirítunk.
2. A húst a hagymával együtt tepsibe tesszük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a burgonyát...
Bárányérmék feketeribizli-mártással
Bárányérmék feketeribizli-mártással
Gyümölcsös báránysült, Boros báránysült | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. Nagy tálba tesszük a csontot és a zsírt a pác minden hozzávalójával - a boron kívül. A bort egy edényben felforraljuk, azonnal a páchoz öntjük, hagyjuk kihűlni. A bárányszeleteket a pácba tesszük...
Töltött barackos báránysült
Töltött barackos báránysült
Töltött bárány | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A húsról valamennyi faggyút leszedjük, és a csont üregének helyével felfelé fordítjuk.
2. A töltelékhez a darált húst a morzsával, a barackkal, a dzse...
további találatok...