Húsvéti ételek

Feltételek: húsvét

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

188 találat

Szicíliai kalácskoszorú
Szicíliai kalácskoszorú
Fonott kalács, Vajas kalács | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy sütőlemezt.
2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojást a cukorral, a sóval és a vaníliakivonattal.
...
Kuglóf
Kuglóf
Mazsolás kuglóf | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rumba áztatott mazsolát egy éjszakára félretesszük. Az élesztőt, a lisztet robotgépbe rakjuk. A tojásokat a tejjel kissé felverjük, és óvatosan a lisztes keverékhez adjuk. Alacsony fordulatszámon...
Görög húsvéti kalács
Görög húsvéti kalács
Mandulás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3-4 evőkanál liszttel elkeverjük és meleg helyen 10-12 óra hosszat pihentetjük.
2. Ekkor összegyúrjuk a liszttel.
3. Fazékban összekeverjük a...
Bárányérmék spenótágyon
Bárányérmék spenótágyon
Spenóttal sült bárány | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst gondosan megtisztítjuk a faggyútól és az inaktól, felszeleteljük.
2. Az olajat vagy a vajat serpenyőben felforrósítjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 10-12 percig sütjük, amí...
Vasárnapi torta
Vasárnapi torta
Aszaltgyümölcsös torta, Marcipános torta | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a szegfűborsot, a szerecsendiót, a sütőport, a szódabikarbónát és a s...
Easter Egg koktél
Easter Egg koktél
Tejszínnel készült koktél | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Rétegezzük a három hozzávalót egy röviditalos pohárba egymás után. Kínáljuk ebéd vagy vacsora után.
Kávékrémes charlotte vaníliás öntettel
Kávékrémes charlotte vaníliás öntettel
Almás charlotte, Vegyes gyümölcsös charlotte | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A porcukrot a vízzel és a rummal felforraljuk, majd lehűtjük. A babapiskótát átitatjuk a sziruppal. Egy puding- vagy kuglófformát kibélelünk babapiskótával, a többit félretesszük a töltelékhez.
2....
Töltött barackos báránysült
Töltött barackos báránysült
Töltött bárány | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A húsról valamennyi faggyút leszedjük, és a csont üregének helyével felfelé fordítjuk.
2. A töltelékhez a darált húst a morzsával, a barackkal, a dzse...
Pirított bárány újhagymával
Pirított bárány újhagymával
Hagymás bárányragu | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
Tálban keverjük össze a szójaszószt, a sherryt, a szezámolajat és a borecetet 4 evőkanál vízzel. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymát. Átlósan vágjuk fel az újhagymát, zöld szárával együtt, 5 cm-es d...
Bárány burgonyával agyagedényben
Bárány burgonyával agyagedényben
Párolt bárány | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A báránykarajokat olívaolajban elősütjük, megsózzuk és megborsozzuk.
2. Négy kis tűzálló agyagedényt kevés olívaolajjal kikenünk, minden réteget sóval és borssal ...
Szopósbáránysült
Szopósbáránysült
Boros báránysült, Rozmaringos báránysült | 60 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A bárányhúst nagy darabokra vágjuk. Öntöttvas edényben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a fűszernövényeket, kis lángon sütjük. 15 perc múlva megford...
Mazsolás kuglóf
Mazsolás kuglóf
Mazsolás kuglóf | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. 2 dl langyos tejben 2 dkg cukorral az élesztőt megfuttatjuk.
2. Habosra keverjük a puha vajat a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a sót, az egyik tasak vaníliás cukrot, végül a megf...
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalácsszeletek
Mézeskalács | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megadott mennyiséghez 20 x 30 cm-es, szögletes sütőforma szükséges. (Ennek hiányában egy sütőlemezt oly módon bélelünk ki duplán hajtott sütőpapírral, hogy annak magas oldalai ekkora felületet ha...
Töltött tojás
Töltött tojás
Töltött tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kemény tojást meghámozzuk és hosszában félbevágjuk. A sárgáját kiemeljük, villával összetörjük.
2. Összekeverjük a majonézzel, a tejföllel és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sóval, borssal íz...
Bárány spárgával
Bárány spárgával
Párolt bárány | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és adagnyi darabokra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk, és a húst körben megpirítjuk benne. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst el...
Húsvéti sáfrányos tészta
Húsvéti sáfrányos tészta
Fűszeres hosszúmetélt, Hosszúmetélt hússal | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a tojást, a tojássárgáját kemény tésztává gyúrjuk. Csipetnyi porított sáfránnyal vagy néhány szál sáfrányos szeklicével ízesítjük.
2. A tésztát 4 részre osztjuk, tésztagépbe tesszük,...
Bárányragu burgonyával
Bárányragu burgonyával
Bárányragu burgonyával | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lapockáról eltávolítjuk a zsírt és az inakat, majd a húst közepes kockákra vágjuk. Öntöttvas serpenyőben, közepes lángon, az olajat felforrósítjuk, és a húskockákat megpirítjuk benne. Lecsepegtet...
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Almás fánk | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tejet egy közepes lábosban, 3 evőkanál cukorral meg az ánizzsal együtt felforraljuk.
2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat meg a vaníliaaromát, majd a köze...
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymás báránysült | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Három gerezd fokhagymát meghámozunk, megspékeljük vele a húst, majd megkenjük kacsazsírral.
2. Hőálló tálba tesszük és a sütőben 20 percig pároljuk, majd a sütő a...
Török kuglóf
Török kuglóf
Rizskoch | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Nagy lábosban felforraljuk a tejet a sóval. Beleszórjuk a rizst és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot.
2. A rizst leszűrjük, áttesszük ...
további találatok...