Húsféle | Adag | Sütési idő | |
---|---|---|---|
Marha |
bifsztek (vesepecsenye, bélszín) |
12,5-15 dkg/fő |
fél perctől 1 percig |
rostélyos | 75 dkg 4-5 főnek (3 cm vastag) | ||
hátszínszelet (kevésbé zsíros) | uaz. | ||
Borjú | rövidkaraj | 20 dkg/fő | 7 percig minden oldalát |
hosszúkaraj | |||
Bárány | kicsontozott combszelet |
2 szelet/fő |
5 percig minden oldalát |
bordák | |||
filézett szelet | min. 4 cm vastag | ||
Sertés | bordaszelet |
18 dkg/fő |
10 percig minden oldalát |
karaj | uaz | ||
tarja | uaz | ||
filézett szelet | 20 dkg/fő | ||
Baromfi | galamb | fél fejenként | 10 percig minden oldalát |
fiatal csirke (darabolva) | negyed fejenként | ||
fiatal pulyka (szárny, comb) | 15 dkg/fő | ||
kakas | fél fejenként | uaz | |
kacsa | 15 dkg /fő | 10 percig a zsíros, 5 percig a húsos oldalát | |
Ló | bordák (szalonnával tűzdelve) | 20 dkg/fő | 1-2 percig mindegyik oldalt, ha 1 cm vastag |
filézett szelet | 15 dkg/fő | ||
Húsok rostonsütéshez
Miből, mennyit és mennyi ideig süssünk?
A cikk forrása

Kapcsolódó könyvek

Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)
A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Szerző: Fletcher, Nichola
Kiadó: Central Médiacsoport (2014)
Tudd meg, milyen a kiváló minőségi hús. Ismerd meg a szakértők vágási technikáit, tanuld meg, hogyan kell...

Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)
Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Szerző: Lumb, Marianne
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Hogyan szeleteljünk, csontozzunk, karikázzunk aprítsunk, kockázzunk, vagdaljunk, filézzünk. Tanuljuk meg,...

Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Szerző: Rose, Sue
Kiadó: Alexandra Kiadó (2003)
A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége. Egy jól tervezett, elegáns konyha kellemes érzésekkel tölt el...

Szerzők: Hobday, Cara, Denbury, Jo
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Kápráztassa el vacsoravendégeit a kötetben összegyűjtött, jobbnál jobb tálalási ötletekkel! E gazdagon...

Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)
A nyári esték slágere a szabad ég alatti grillezés. Persze a konyhában is pompás grillfogások születhetnek,...

Szerző: Juhani Nagy János
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2004)
Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy...

Szerző: Bailey, Adrian
Kiadó: Novotrade Kiadó (1991)
Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek,...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2005)
Négyezer megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési...

Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)
A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Szerző: This, Hervé
Kiadó: Typotex Kiadó (2000)
A szerző kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. A könyvet szívesen...

Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)
Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)
"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...