Tészták vegetáriánusoknak


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
fogások
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak
elkészítési idő
tényleges munkaidő
alkalom
főbb eljárások
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

713 találat

Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Fűszeres vékonymetélt, Paradicsomos linguini | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük a friss tésztát az alábbiak szerint szerint, majd utólag hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan összekeverjük.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a tésztalapot felgöngyöljük, és éles ...
Gnocchi római módra
Gnocchi római módra
Gnocchi búzadarából | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet mélyebb edényben a sóval felforraljuk.
2. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a darát. Kis lángon 20 percig főzzük, majd az edényben hagyjuk kicsit kihűlni.
3. A tojássárgáját és 5 ...
Szélesmetélt szarvasgombával
Szélesmetélt szarvasgombával
Gombás szélesmetélt | 45 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és felgöngyöljük.
2. A tekercset éles késsel 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, az a tagliatelle.
3. A tagliatellét 10 percig pihentetjük. Majd forró, sós vízben k...
Burgonyás gnocchi
Burgonyás gnocchi
Burgonyás gyúrt tészta, Vajas gnocchi | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, meghámozzuk és összenyomjuk.
2. A tojással és a sóval összekeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, az egészet egyenletes, kemény tésztává gyúr...
Pelmenyitészta
Pelmenyitészta
Pelmenyitészta | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet elkeverjük azonos mennyiségű vízzel és a sóval.
2. A lisztet összedolgozzuk a folyadékkal. Végül belegyúrjuk az olajat.
3. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, és szaggató formával vagy pá...
Parajos-ricottás gnocchi
Parajos-ricottás gnocchi
Spenótos gnocchi | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk, megmossuk és még nedvesen, egy serpenyőben, közepes lángon addig melegítjük, míg a levelek összeesnek. Szitába tesszük, alaposan lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk, majd felaprítj...
Gombás pelmenyi
Gombás pelmenyi
Pelmenyi | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt apróra kockázzuk.
2. A hagymát a forró vajon aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és kevergetve 3 percig pároljuk.
3. Megsózzuk, és hagyjuk ...
Német galuska
Német galuska
Spaetzle/német galuska | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, és 2-3 evőkanál vizet öntünk bele.
2. A hozzávalókat jól elkeverjük, és apránként még kb. 1,5 dl vizet belekeverünk. Majd a tésztát...
Makarónipuding paradicsommártással
Makarónipuding paradicsommártással
Paradicsomos makaróni, Makarónipuding | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fo...
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Zöldséges orsótészta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a mángoldot enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig. Szűrjük le és tegyük egy hideg vizes tálba. Csöpögtessük le ismét, majd facsarjuk ki.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben köze...
Izraeli citromos tészta
Izraeli citromos tészta
Citromos vékonymetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát meghámozzuk, az alsó végét levágjuk, majd 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A citromot megmossuk és 4 vékony karikát vágunk belőle. A maradék citrom héjából vékony csíkokat vágunk le. A citro...
Színes masnitészta
Színes masnitészta
Pillangótészta paradicsommal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát és a póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
2. A paradicsomokat keresztben bemetsszük, eltávolítjuk a szárvégeket, meghámozzuk, negyedeljük, aztán minden negyedet félbevágunk....
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás penne | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben magas tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagymát aranyszínűre 1 perc alatt. Adjuk hozzá az articsókát és süssük barnára 5 perc alatt.
2. Vegy...
Elzászi nudli
Elzászi nudli
Vajas nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és kanalanként annyi vizet, hogy puha, de vastag tésztát kapjunk.
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
Ricottás nudli spenóttal
Ricottás nudli spenóttal
Sajtos gnocchi, Spenótos gnocchi | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kivesszük a spenótot a zacskóból, és egy tányérra vagy tálba állított szűrőben hagyjuk kiolvadni. Ez kb. fél napig tart, tehát a legjobb, ha már reggel kivesszük a fagyasztóból.
2. A spenót azonb...
Vaníliás tészta meggykásával
Vaníliás tészta meggykásával
Vaníliás-meggyes tészta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meggyről leöntjük a levét, amelyből 2.5 deciliternyit felforralunk. 1 evőkanál pudingport kikeverünk a narancslével, majd a forrásban lévő meggylébe öntjük. Kevergetve még egyszer felforraljuk. B...
Szélesmetélt túrós-brokkolis mártással
Szélesmetélt túrós-brokkolis mártással
Túrós metélttészta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A brokkolit megtisztítjuk, apró rózsákra szedjük, a torzsát meghámozzuk és összevágjuk. A rózsákat 4 percig az alaplében főzzük, majd leszűrjük, és felfogjuk a levét.
2. A vöröshagymát megtisztítj...
Paradicsomos penne kecskesajttal
Paradicsomos penne kecskesajttal
Sajtos penne, Paradicsomos penne | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).
2. Amíg a tészta fő, forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát aranyszínűre....
Spagettini tökkel
Spagettini tökkel
Spagettini | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tököt meghámozzuk, megmossuk, majd a húsát csíkokra gyaluljuk. A paprikát megmossuk, négyfelé vágjuk.
2. A szezámmagot serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd kivesszük. A vajat megolvas...
Karfiolos tészta
Karfiolos tészta
Karfiolos tészta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a paradicsomot és a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítsük. Pároljuk további 20 percig alacsony tűz fölött.
2. Forralj...
további találatok...