Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2784 találat

Olasz hamburger
Olasz hamburger
Hamburger darált marhahúsból | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húspogácsák elkészítéséhez tegyük a húst, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a bazsalikomot, a fokhagymát és a Worcestershire-szószt egy tálba, és jól keverjük össze.
2. A masszából formázzun...
Fasírt
Fasírt
Fasírt marhahúsból | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, és vagdaljuk egészen apróra.
2. Alaposan keverjük össze a darált húst, a zsemlemorzsát, a hagymát és a fokhagymát.
3. Adjuk hozzá a tojást, 4 evőkanál o...
Vörösboros marharagu
Vörösboros marharagu
Vörösboros marharagu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst 2 cm-es kockákra vágjuk és a karikára vágott vöröshagymával, a sárgarépával, a póréhagymával, az áttört fokhagymával, kevés kakukkfűvel, néhány babérlevéllel és maroknyi összevágott petrezse...
Kivis sertésszelet
Kivis sertésszelet
Kivis sertésszelet | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hússzeleteket gyengén kiverjük, és egy tálra helyezzük.
2. A fokhagymát átpréseljük, hozzáadunk egy kávéskanálnyi cukrot, ugyanannyi gyömbért és elkeverjük a szójaszósszal és a sherryvel.
3. Az...
Fűszeres kacsamell olívával
Fűszeres kacsamell olívával
Narancsos kacsa, Sült kacsamell | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kacsamellfilék fehér bőrét kus rombuszokban bevagdossuk, majd a kacsamellet bőrével lefelé széles serpenyőbe tesszük.
2. A tűzhelyet közepes lángra állítjuk, és a kacsamellet kb. 15 percig sütjü...
Párolt borjúfrikandó
Párolt borjúfrikandó
Párolt borjú mártással | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a sonkáról a zsíros részeket, és ezt használjuk zsiradékként a húshoz.
2. A szegfűszegeket szúrjuk bele a hagymákba.
3. Először a sonkáról levágott zsíros részekből olvasszuk ki a zsira...
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kárdit tisztítsuk meg: szedjük szét, vegyük le róla a szúros leveleket, és a külső oldaláról zöldséghámozóval vágjuk le a rostos szálakat. Daraboljuk fel, mossuk meg, és sós vízben főzzük meg. Sz...
Bárányoldalas
Bárányoldalas
Citromos báránysült | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Alaposan keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót egy tálban.
2. Rakjuk a bordákat egy edénybe, öntsük le a páclével, és takarjuk le fóliával.
3. Tegy...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az ...
Vörösboros nyúl
Vörösboros nyúl
Borban párolt nyúl | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Keverjük össze egy edényben a bort, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
2. A húst szedjük nagyobb darabokra, tegyük a páclébe, és párcoljuk letakarva kb. 6 ...
Hagymás nyúl
Hagymás nyúl
Zöldséges nyúlragu | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyúlhúst vágjuk nagy darabokra. Forrósítsunk olajat, és pirítsuk benne állandó keverés közben 15 percig a húst és a kockára vágott hagymát.
2. Szórjuk bele az egész borsot. Öntsük le az ecettel,...
Carpaccio
Carpaccio
Carpaccio | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.
2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifa...
Citromos húspogácsák baconban
Citromos húspogácsák baconban
Fasírt sertéshúsból | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A darált húshoz hozzáadjuk a citrom levét, a lereszelt füstölt sajtot, a felvert tojást és befűszerezzük.
2. A zsemlemorzsát annyi tejjel, amennyit felvesz, képlékeny masszává alakítjuk és jól öss...
Részeges steak
Részeges steak
Grillezett bélszín | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A páclé elkészítéséhez tegyük a sört, a fokhagymát, a Worchestershire-szószt és a paradicsomszószt egy nagy, lapos üveg- vagy kerámiatálba, és jól keverjük össze.
2. A hússzeleteket forgassuk a ...
Hátszínszeletek borsmustárral
Hátszínszeletek borsmustárral
Sült hátszín | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és szárítsuk meg a borsmustárleveleket, vágjuk őket nagyobb darabokra, és tegyük félre.
2. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat közepesnél kicsit magasabb lángon. Süssük meg a hússzeleteke...
Normandiai sertéskaraj
Normandiai sertéskaraj
Almás sült sertéskaraj | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karajt felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk és olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
2. A hőmérsékletet közepesre visszavéve hozzáadjuk a finomra felkockázott hagymát, 2-3 szem összenyomott...
Ossobuco
Ossobuco
Osso buco | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forgassuk meg a húsos velőscsontot a lisztben. Óvatosan rázzuk le a felesleget.
2. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb, vastag falú serpenyőben közepes lángon. Akkora legyen a serpenyő, hogy belefér...
Balzsamecetes marhasült
Balzsamecetes marhasült
Szeletben sült bélszín | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a húst 4 szeletre, nagyjából 3-4 cm vastagra, attól függően, milyen alakú a húsdarab.
2. Forgassuk a lisztbe, és rázzuk le róla a felesleget.
3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben ...
Szardíniai hústekercsek
Szardíniai hústekercsek
Töltött marhahús szelet | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Klopfoljuk a hússzeleteket vékonyra.
2. Aprítsuk finomra a fokhagymát, a petrezselymet és a szalonnát.
3. Osszuk szét ezt a keveréket arányosan a hússzeleteken, majd mindegyiket tekerjük fel, és ...
Sertéscsülök sörmártással
Sertéscsülök sörmártással
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csülköket sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd kevés vizet aláöntve sütőbe tesszük.
2. Sütés közben a sörrel és a képződő pecsenyelével locsolga...
további találatok...