Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2769 találat

Balzsamecetes marhasült
Balzsamecetes marhasült
Szeletben sült bélszín | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a húst 4 szeletre, nagyjából 3-4 cm vastagra, attól függően, milyen alakú a húsdarab.
2. Forgassuk a lisztbe, és rázzuk le róla a felesleget.
3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben ...
Normandiai sertéskaraj
Normandiai sertéskaraj
Almás sült sertéskaraj | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karajt felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk és olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
2. A hőmérsékletet közepesre visszavéve hozzáadjuk a finomra felkockázott hagymát, 2-3 szem összenyomott...
Hátszínszeletek borsmustárral
Hátszínszeletek borsmustárral
Sült hátszín | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és szárítsuk meg a borsmustárleveleket, vágjuk őket nagyobb darabokra, és tegyük félre.
2. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat közepesnél kicsit magasabb lángon. Süssük meg a hússzeleteke...
Márványsajtos sertés szűzérme
Márványsajtos sertés szűzérme
Szeletben sült szűzpecsenye | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Olajban a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
3. A sajtot a zsemlemorzsával és a vajjal simára keverjük, széto...
Konfitált kacsa
Konfitált kacsa
Sült kacsacomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A páchoz kis tálban keverjük össze a sót, az enyhén összenyomott fekete borsot és fokhagymát. az őrölt jamaicai szegfűborsot, a kakukkfüvet és a darabokra tört babérlevelet.
2. A kacsacombokat teg...
Banánnal töltött marharolád
Banánnal töltött marharolád
Marhahústekercs | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A négy szeletre vágott marhahúst megsózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát megkenjük mustárral, majd ráhelyezünk egy sonkaszeletet és egy banánt.
2. Megszórjuk petrezselyemzölddel, ráteszünk néhány s...
Marhatekercs
Marhatekercs
Töltött marhahús szelet | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A már kiklopfolt hússzeleteket egymás mellé fektetjük, enyhén megsózzuk és borsozzuk. Vékonyan megkenjük a mustárral, mindegyikre 2-2 szelet füstölt szalonnát teszünk.
2. A csemegeuborkát vékony ...
Török rizstészta raguval
Török rizstészta raguval
Gyümölcsös bárányragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és vékony karikákra vágjuk. Az almák felét meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A vörö...
Pulykamellrolád
Pulykamellrolád
Töltött pulykamell, Tésztában sült pulykamell | 115 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Egy éles késsel vágjuk ketté a pulykamellet. Óvatosan klopfoljuk ki, vigyázzunk, hogy ne verjük túl a húst.
2. Olvasszuk fel a vajat e...
Szardíniai hústekercsek
Szardíniai hústekercsek
Töltött marhahús szelet | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Klopfoljuk a hússzeleteket vékonyra.
2. Aprítsuk finomra a fokhagymát, a petrezselymet és a szalonnát.
3. Osszuk szét ezt a keveréket arányosan a hússzeleteken, majd mindegyiket tekerjük fel, és ...
Rosa di Parma
Rosa di Parma
Főzött/párolt bélszín, Töltött bélszín | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az egy darabban vett bélszínt késsel vágjuk be, majd nyissuk szét, mint egy könyvet. Sodrófával vagy klopfolóval kicsit ütögessük meg, hogy olyan legyen, mint egy nagy hússzelet. Sózzuk, borsozzuk ...
Sertéscsülök sörmártással
Sertéscsülök sörmártással
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csülköket sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd kevés vizet aláöntve sütőbe tesszük.
2. Sütés közben a sörrel és a képződő pecsenyelével locsolga...
Fűszeres-babos sertésragu
Fűszeres-babos sertésragu
Zöldséges sertésragu | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőt 160 fokra.
2. Felmelegítünk 2 evőkanál olajat egy tűzálló edényben, és aranyszínűre sütjük a sertéskockákat, adag...
Csirkecomb tekercs
Csirkecomb tekercs
Gyümölcsös grillezett csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szilvát kimagozzuk (ha van egyáltalán benne), és néhány órára beáztatjuk a ginbe.
2. A csirkecombokat kifilézzük, és enyhén kiklopfoljuk. Belső felét sózzuk, borsozzuk.
3. A borókabogyót mozsár...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykaragu | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykát vágjuk vékony, körülbelül 8 centiméteres csíkokra.
2. Pirítsuk a mogyoróhagymát és a chilipaprikát az olajban egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, körülbelül 5 percig.
3. Tegyük hoz...
Borjúszelet citromos mártásban
Borjúszelet citromos mártásban
Citromos borjú | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mindkét citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Az egyiket a díszítéshez szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a másik héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, száraz...
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Paradicsomos csirkeragu | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot (nagyobb szeműeket válasszunk) meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. (Ha a gerezdek közepén zöld hajtást talál...
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Fehérboros borjúszelet | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hússzeleteket forgassuk a sóval, borssal és száraz fűszerkeverékkel ízesített lisztbe.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és a fokhagymát valamint a sonkát a rozmaringgal megszórva nagy l...
Mentás bárányhús
Mentás bárányhús
Wokban készített bárányragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a padlizsánt falatnyi méretű darabokra, tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, jól keverjük át, és levétől csöpögve hagyjuk állni 20 percig.
2. Hideg vízzel öblítsük le, és jól csöpögtessük le.
...
további találatok...