Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2723 találat

Mandulába forgatott borjúfalatok
Mandulába forgatott borjúfalatok
Mandulába forgatott borjúfalatok | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vékony hússzeleteket kockázzuk fel. Forgassuk a darabokat a tojásfehérjébe, majd őrölt mandulába. Ezután forgassuk meg a szeletelt mandulában is.
2. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés ol...
Tejfölös csirkepaprikás
Tejfölös csirkepaprikás
Csirkepörkölt | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát és az édes paprikát olajon üvegesre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belerakjuk a darabolt csirkét.
3. Egy kevés...
Rozmaringos tűzdelt nyúlgerinc
Rozmaringos tűzdelt nyúlgerinc
Párolt nyúlgerinc | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajból, mustárból, borsból, kevés rozmaringból pácot készítünk.
2. A házinyúl gerincét megtisztítjuk a hártyától. Vékonyan besózzuk, apró szalonna darabokkal és fokhagyma gerezdekkel megtűzdel...
Steak rokfortos, diós vajjal
Steak rokfortos, diós vajjal
Rokfortos steak | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az enyhén meglágyított vaj egyharmadán pirítsuk meg a mogyoróhagymát. Öntsük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a megmaradt vaj felét, a sajtot, a diót, az ízlés szerint metélt snidlinget és borsot. Kiss...
Sertésborda litván módra
Sertésborda litván módra
Grillezett sertéskaraj | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hússzeleteket roston megsütjük.
2. A hagymát zsiradékban megpirítjuk, összekeverjük a fejes káposztával, a kristálycukorral, a fehérborral, kevés ecettel, a sóval, a köménymaggal és a szegfűszeg...
Bécsi szelet
Bécsi szelet
Rántott borjú | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megvásárolt borjúszeleteket először átlátszó fóliával borítjuk, majd kiklopfoljuk.
2. Előveszünk három nagy mélytányért. Az elsőbe öntjük a lisztet, a másikban villával fölverjük a tojásokat, a ...
Göngyölt borjúhús citrommal és mogyoróvajjal
Göngyölt borjúhús citrommal és mogyoróvajjal
Töltött borjú | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Serpenyőben, kevés olajban, lefedve pirítsuk 20 percig kis lángon.
2. Ez idő alatt kenjük be a nagyon vékonyra vágott hússzeleteket a mo...
Rigatoni bárányraguval
Rigatoni bárányraguval
Bárányragu tésztával | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bárányhúst kis kockákra vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat egy fazékban felhevítjük, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük.
2. Beletesszük a húst, és addig pirítjuk,...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Marhasült vörösborban
Marhasült vörösborban
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy kis ideig hideg víz alá tartjuk a marhahúst, majd letörölgetjük konyhai papírtörlővel, Egy kistányéron összekeverünk sót és borsot, a keverékkel megszórjuk a húst, és jó alaposan belenyomkodjuk...
Sült oldalas polentával
Sült oldalas polentával
Sült sertésoldalas | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst 5-6 cm széles darabokra vágjuk.
2. A sóval és borssal fűszerezett oldalast süssük vajban (lehetőleg cserépedényben) kb. 30 percig.
3. Öntsük alá a bort, és alacsony hőmérsékleten pároljuk ...
Párolt borjúlábszár
Párolt borjúlábszár
Osso buco | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kis ideig hideg víz alá tartjuk a hússzeleteket (amelyeknek velős csont van a közepén), hogy a csontszilánkokat lemossuk, majd megtörölgetjük őket konyhai papírtörlővel.
2. Megtisztítjuk a sárgaré...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Borjúszelet savanyított zöldséggel
Borjúszelet savanyított zöldséggel
Grillezett borjúbélszín | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségkörethez serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát a sáfránnyal, és 5-7 percig pirítjuk, amíg a hagyma kezd karamellizálódni. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldbabot meg ...
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke paradicsomos mártásban | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mártáshoz hevítsük fel a sertészsírt vagy az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a zellert, a paprikát és a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhulnak. Keverjük hozzá a lisztet. Közep...
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulykamell mártásban | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykaszeleteket tegyük két tiszta fóliaréteg közé és sodrófa segítségével enyhe nyomással lapítsuk el egyenletesen. Minden szeletet vágjunk félbe vagy negyedekbe, az inakat vágjuk ki belőlük.
2...
Vörösborban párolt marhahús
Vörösborban párolt marhahús
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Rakjuk a húst egy mély tálba, és öntsük rá a vörösbort. Tegyük hozzá a felszeletelt hagymát és a feldarabolt sárgarépát, egy kevés aprított szárzellert, a két babérlevelet és a fekete borsot. Hagyj...
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Sült libamájszeletek | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a vegyes zöldsalátát, tisztítsuk meg a spárgát, majd 10 percre dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Miután kivettük, tartsuk melegen.
2. A libamájat vágjuk 8 szeletre. Só...
Tárkonyos csirke
Tárkonyos csirke
Fűszeres párolt csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a darabolt csirkét, kevés vízzel felöntjük s puhára főzzük.
3. A lisztet a tejföllel ...
további találatok...