Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2789 találat

Mézes vesepecsenye
Mézes vesepecsenye
Egészben sült bélszín | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A páclé elkészítéséhez tegyük a mustármagot és a bort egy tálba, és áztassuk 30 percig, majd adjuk hozzá a borsot, a tárkonyt, a zsályát és a mézet, és jól keverjük el.
2. Tegyük a húst egy lapos ...
Marhasteak sonkával és gombával
Marhasteak sonkával és gombával
Steak nápolyi módra | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sonkaszeleteket csíkokra vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, szárazra rázzuk és felaprítjuk.
2. A marhasteaket (ehhez a fogáshoz nagyon p...
Sonkába göngyölt szűzérme
Sonkába göngyölt szűzérme
Sült szűzpecsenye | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sonkáról vágjuk le a zsíros részeket. A szűzpecsenyét szeleteljük kb. 6 dekás darabokra, és mindegyiket csomagoljuk be-1-1 szelet sonkába (fogvájóval vagy hústűvel rögzítsük).
2. Forrósítsunk ke...
Nedves páccal készült házi sonka
Nedves páccal készült házi sonka
Főtt sonka | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Töltsük a vizet egy nagy műanyag dobozba, melynek fedele is van. Keverjük bele a páclé hozzávalóit (a pácsót, a cukrot és az aszkorbinsavat), amíg fel nem oldódnak. (A páclé pezseghet és kissé füst...
Sült gyöngytyúk
Sült gyöngytyúk
Sült gyöngytyúk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tollaitól megfosztott gyöngytyúkot erős láng fölött óvatosan pörköljük meg, mossuk le, távolítsuk el a belső szerveit, és alaposan tisztítsuk meg kívül-belül.
2. Tegyük a hasüregébe a rozmaringo...
Olasz hamburger
Olasz hamburger
Hamburger darált marhahúsból | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húspogácsák elkészítéséhez tegyük a húst, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a bazsalikomot, a fokhagymát és a Worcestershire-szószt egy tálba, és jól keverjük össze.
2. A masszából formázzun...
Vörösboros marharagu
Vörösboros marharagu
Vörösboros marharagu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst 2 cm-es kockákra vágjuk és a karikára vágott vöröshagymával, a sárgarépával, a póréhagymával, az áttört fokhagymával, kevés kakukkfűvel, néhány babérlevéllel és maroknyi összevágott petrezse...
Kivis sertésszelet
Kivis sertésszelet
Kivis sertésszelet | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hússzeleteket gyengén kiverjük, és egy tálra helyezzük.
2. A fokhagymát átpréseljük, hozzáadunk egy kávéskanálnyi cukrot, ugyanannyi gyömbért és elkeverjük a szójaszósszal és a sherryvel.
3. Az...
Fasírt
Fasírt
Fasírt marhahúsból | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, és vagdaljuk egészen apróra.
2. Alaposan keverjük össze a darált húst, a zsemlemorzsát, a hagymát és a fokhagymát.
3. Adjuk hozzá a tojást, 4 evőkanál o...
Fűszeres kacsamell olívával
Fűszeres kacsamell olívával
Narancsos kacsa, Sült kacsamell | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kacsamellfilék fehér bőrét kus rombuszokban bevagdossuk, majd a kacsamellet bőrével lefelé széles serpenyőbe tesszük.
2. A tűzhelyet közepes lángra állítjuk, és a kacsamellet kb. 15 percig sütjü...
Párolt borjúfrikandó
Párolt borjúfrikandó
Párolt borjú mártással | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a sonkáról a zsíros részeket, és ezt használjuk zsiradékként a húshoz.
2. A szegfűszegeket szúrjuk bele a hagymákba.
3. Először a sonkáról levágott zsíros részekből olvasszuk ki a zsira...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az ...
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kárdit tisztítsuk meg: szedjük szét, vegyük le róla a szúros leveleket, és a külső oldaláról zöldséghámozóval vágjuk le a rostos szálakat. Daraboljuk fel, mossuk meg, és sós vízben főzzük meg. Sz...
Carpaccio
Carpaccio
Carpaccio | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.
2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifa...
Bárányoldalas
Bárányoldalas
Citromos báránysült | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Alaposan keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót egy tálban.
2. Rakjuk a bordákat egy edénybe, öntsük le a páclével, és takarjuk le fóliával.
3. Tegy...
Citromos húspogácsák baconban
Citromos húspogácsák baconban
Fasírt sertéshúsból | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A darált húshoz hozzáadjuk a citrom levét, a lereszelt füstölt sajtot, a felvert tojást és befűszerezzük.
2. A zsemlemorzsát annyi tejjel, amennyit felvesz, képlékeny masszává alakítjuk és jól öss...
Részeges steak
Részeges steak
Grillezett bélszín | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A páclé elkészítéséhez tegyük a sört, a fokhagymát, a Worchestershire-szószt és a paradicsomszószt egy nagy, lapos üveg- vagy kerámiatálba, és jól keverjük össze.
2. A hússzeleteket forgassuk a ...
Hátszínszeletek borsmustárral
Hátszínszeletek borsmustárral
Sült hátszín | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és szárítsuk meg a borsmustárleveleket, vágjuk őket nagyobb darabokra, és tegyük félre.
2. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat közepesnél kicsit magasabb lángon. Süssük meg a hússzeleteke...
Hagymás nyúl
Hagymás nyúl
Zöldséges nyúlragu | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyúlhúst vágjuk nagy darabokra. Forrósítsunk olajat, és pirítsuk benne állandó keverés közben 15 percig a húst és a kockára vágott hagymát.
2. Szórjuk bele az egész borsot. Öntsük le az ecettel,...
Vörösboros nyúl
Vörösboros nyúl
Borban párolt nyúl | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Keverjük össze egy edényben a bort, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
2. A húst szedjük nagyobb darabokra, tegyük a páclébe, és párcoljuk letakarva kb. 6 ...
további találatok...