Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2720 találat

Sertésborda litván módra
Sertésborda litván módra
Grillezett sertéskaraj | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hússzeleteket roston megsütjük.
2. A hagymát zsiradékban megpirítjuk, összekeverjük a fejes káposztával, a kristálycukorral, a fehérborral, kevés ecettel, a sóval, a köménymaggal és a szegfűszeg...
Bécsi szelet
Bécsi szelet
Rántott borjú | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megvásárolt borjúszeleteket először átlátszó fóliával borítjuk, majd kiklopfoljuk.
2. Előveszünk három nagy mélytányért. Az elsőbe öntjük a lisztet, a másikban villával fölverjük a tojásokat, a ...
Rigatoni bárányraguval
Rigatoni bárányraguval
Bárányragu tésztával | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bárányhúst kis kockákra vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat egy fazékban felhevítjük, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük.
2. Beletesszük a húst, és addig pirítjuk,...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Göngyölt borjúhús citrommal és mogyoróvajjal
Göngyölt borjúhús citrommal és mogyoróvajjal
Töltött borjú | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Serpenyőben, kevés olajban, lefedve pirítsuk 20 percig kis lángon.
2. Ez idő alatt kenjük be a nagyon vékonyra vágott hússzeleteket a mo...
Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Marhasült vörösborban
Marhasült vörösborban
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy kis ideig hideg víz alá tartjuk a marhahúst, majd letörölgetjük konyhai papírtörlővel, Egy kistányéron összekeverünk sót és borsot, a keverékkel megszórjuk a húst, és jó alaposan belenyomkodjuk...
Párolt borjúlábszár
Párolt borjúlábszár
Osso buco | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kis ideig hideg víz alá tartjuk a hússzeleteket (amelyeknek velős csont van a közepén), hogy a csontszilánkokat lemossuk, majd megtörölgetjük őket konyhai papírtörlővel.
2. Megtisztítjuk a sárgaré...
Sült oldalas polentával
Sült oldalas polentával
Sült sertésoldalas | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst 5-6 cm széles darabokra vágjuk.
2. A sóval és borssal fűszerezett oldalast süssük vajban (lehetőleg cserépedényben) kb. 30 percig.
3. Öntsük alá a bort, és alacsony hőmérsékleten pároljuk ...
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke paradicsomos mártásban | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mártáshoz hevítsük fel a sertészsírt vagy az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a zellert, a paprikát és a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhulnak. Keverjük hozzá a lisztet. Közep...
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulykamell mártásban | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykaszeleteket tegyük két tiszta fóliaréteg közé és sodrófa segítségével enyhe nyomással lapítsuk el egyenletesen. Minden szeletet vágjunk félbe vagy negyedekbe, az inakat vágjuk ki belőlük.
2...
Vörösborban párolt marhahús
Vörösborban párolt marhahús
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Rakjuk a húst egy mély tálba, és öntsük rá a vörösbort. Tegyük hozzá a felszeletelt hagymát és a feldarabolt sárgarépát, egy kevés aprított szárzellert, a két babérlevelet és a fekete borsot. Hagyj...
Marhapörkölt
Marhapörkölt
Marhapörkölt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először meghámozzuk, majd kockára vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
2. Ezután vágjuk össze a húst - ne túl kis darabokra. Közben a "mócsingokat" dobjuk el. Ujjnyi vastag, jó 4 cm-es darabok legye...
Borjúszelet savanyított zöldséggel
Borjúszelet savanyított zöldséggel
Grillezett borjúbélszín | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségkörethez serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát a sáfránnyal, és 5-7 percig pirítjuk, amíg a hagyma kezd karamellizálódni. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldbabot meg ...
Tárkonyos csirke
Tárkonyos csirke
Fűszeres párolt csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a darabolt csirkét, kevés vízzel felöntjük s puhára főzzük.
3. A lisztet a tejföllel ...
Paradicsomos bárány
Paradicsomos bárány
Paradicsomos bárányragu | 110 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst feldaraboljuk és a zsiradékon megpirítjuk.
2. Az apróra vágott hagymával párszor megforgatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot is, és egy csipet cukrot, fah...
Édes-savanyú sertéshús
Édes-savanyú sertéshús
Édes-savanyú sertésragu | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sertésszeleteket hosszában elfelezzük, majd keresztben darabokra vágjuk.
2. Megtisztítjuk a póréhagymát: a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levágjuk, a pórét hosszában fölhasítjuk, és folyó...
Borjúragu szőlővel
Borjúragu szőlővel
Borjúragu | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hideg vízben leöblítjük a húst, szárazra törölgetjük, falatnyi darabkákra vágjuk, és eltávolítjuk a nagy zsírdarabokat. Egy kevés zsír maradhat rajta. Teljesen ki kell azonban szedni minden inat, e...
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Balzsamecetes grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Helyezzük a bárányoldalast (lehetőleg négybordányi darabokat használjunk) egy keverőtálba vagy széles tálba, és szórjuk meg a felvágott mogyoróhagymával.
2. Szórjuk rá a bárányra a felaprított fri...
további találatok...