Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2742 találat

Nyúl szilvával
Nyúl szilvával
Párolt gyümölcsös nyúlcomb | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A szilvát és bort tálba rakjuk. Letakarjuk, legalább 4 órára félretesszük, amíg a szilva alaposan magába nem szívja a bort. Ezt követően leszűrjük, majd félretesszük a bort és a szilvát.
2. Előmel...
Szurokfüves birkamáj
Szurokfüves birkamáj
Fűszeres birkamáj | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A májat leforrázzuk, lecsorgatjuk és feldaraboljuk.
2. Szurokfűvel, babérlevéllel, borssal, olívaolajjal, citromlével és egy kevés vízzel addig főzzük, míg meg nem puhul.
3. Amikor elkészült, meg...
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsaragu wokban sütve | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felaprítjuk az alaposan megtisztított és megmosott gombát, majd a mogyoróhagymát.
2. Bevagdossuk a kacsa bőrét, majd felszeleteljük a húst.
3. Kissé megmelegítjük az olajat egy wokban. 10 percig ...
Borjúszeletek narancsmártásban
Borjúszeletek narancsmártásban
Narancsos borjú | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hús 4 szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk.
2. Forró margarinban mindkét oldalát hirtelen sütjük, majd előmelegített sütőben átsütjük úgy, hogy a sütés vége felé ...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Naranccsal pácolt steak
Naranccsal pácolt steak
Narancsos marharagu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálban összekeverjük a pác alapanyagait. A húst egyforma hasábokra vágjuk, és 30 percen keresztül pácoljuk.
2. Felaprítjuk a hagymát. Késsel meghámozzuk a narancsot. A fehér héját eltávolítjuk...
Sült csirkecombok
Sült csirkecombok
Bundázott csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a csirkecombokat egy nagyobb tálba, és szórjuk meg petrezselyemzölddel. Locsoljuk meg a frissen facsart citromlével és az olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk. Fedjük le, és hagyjuk állni 120 p...
Fiákergulyás főtt krumplival
Fiákergulyás főtt krumplival
Fiákergulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megtisztítjuk (inakat stb. eltávolítjuk) és nem túlságosan nagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.
2. A vajzsírt vagy a növényi olajat egy nagy, széles lábasban föl...
Grillezett húsok
Grillezett húsok
Grillezett vegyes húsok | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a pulykamellet, a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a hagymát kb. 3 cm-es darabokra.
2. Egy tálban forgassuk össze a húsokat és a zöldségeket 3 dl olívaolajjal és a felaprított rozmarin...
Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy megfelelő nagyságú sütőformába annyi vizet (kb. 2 ujjnyit) teszünk, hogy a csülkök szép oldalán a bőrt jól befedje. A vizet megsózzuk és fölforraljuk.
2. A csü...
Birkanyársak
Birkanyársak
Birka saslik | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst olyan kicsi darabokra vágjuk, hogy a 25-30 cm hosszú fanyársakra fel tudjuk húzni őket.
2. A nyársakat süssük meg nem túl forró faszenes grillen. Sóval, borssal ízesítsük. A nyársakhoz olív...
Marhasült lisszaboni kávézó módra
Marhasült lisszaboni kávézó módra
Marhasült | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vaj felét serpenyőben felhevítjük. A hús mindkét oldalát erős hő mellett hirtelen megbarnítjuk, sóval és borssal fűszerezzük. A hőfokot csökkentjük.
2. A burgonyalisztet összekeverjük a tejjel é...
Ökörfarokragu
Ökörfarokragu
Vegyes zöldséges marharagu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ökörfarkat megmossuk, kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, belisztezzük, és forró zsiradékon minden oldalról megpirítjuk.
2. A megtisztított, feldarabolt hagymát és sárgarépát hozzáadva még pár percig...
Kötözött marhahús
Kötözött marhahús
Főzött/párolt bélszín | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk, megszurkáljuk a szegfűszeggel.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, durvára aprítjuk, majd a hagymával, a leöblített zöldfűszerekkel, valamint a fűszerekkel magas falú edénybe ...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vastag tekerccsé felgöngyölt húst főzőcérnával összekötjük, és edénybe tesszük.
2. A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és a húshoz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ...
Nyúlsült
Nyúlsült
Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyúlhúst feldaraboljuk, leöblítjük, szárazra töröljük.
2. A húsdarabokat forró zsiradékon pirosra sütjük, sóval és borssal fűszerezzük.
3. Felöntjük a vadhúsalaplével, és beleöntjük a fehérbort...
Portugál bárányragu
Portugál bárányragu
Paprikás bárányragu, Fehérboros bárányragu | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bárányhúst nagy kockákra, kb. 5 dekás darabokra vágjuk.
2. A fokhagymát meg a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A húst, a fokhagymát az olívaolajjal összekeverve nagy edénybe tesszük, megsózzuk ...
Bárányvese mustáros mártással
Bárányvese mustáros mártással
Sült bárányvese mártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A veséket hosszanti irányban szétvágjuk. A zsírjától és fehér faggyús részeitől megszabadítjuk. Alaposan megmossuk, és szárazra töröljük.
2. A vajon, közepes lángon készre sütjük. Kivesszük a serp...
Zsírjában eltett kacsacomb
Zsírjában eltett kacsacomb
Sült kacsacomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kacsacombokat jól besózzuk, és 1 éjszakán át állni hagyjuk.
2. Felhasználás előtt a húst alaposan lemossuk, szárazra töröljük. A bőrével lefelé nagy, mély sütőedénybe tesszük, és a zsírt hozzáad...
Kakas borban
Kakas borban
Coq au vin | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kakast megmossuk, felaprítjuk.
2. A zöldséget megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk.
3. A kakast a zöldségekkel, a fokhagymával, a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a csomborral ...
további találatok...