Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2760 találat

Borjúmáj velencei módra
Borjúmáj velencei módra
Borjúmáj ragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk. A borjúmájat megmossuk, és szárazra töröljük. A petrezselyemzöldet megmossuk, és szárazra töröljük. A borjúmájat vékony szeletekre vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk....
Grillezett marhabélszínérmék
Grillezett marhabélszínérmék
Grillezett bélszín | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vastag bélszínszeleteket csavarjuk vékony baconszeletbe, és ezt rögzítsük zsineggel.
2. Öntsük tálba vagy mérőedénybe a bort, keverjük bele a mogyoróhagymát, a zellert, a répát, a fokhagymát, a ...
Boros-mázas báránycomb
Boros-mázas báránycomb
Vörösboros grillezett bárány, Mézes grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a fedett, gázzal működő grillsütőt közepes fokozatra.
2. A máz elkészítéséhez tegyük a mustárt, a narancshéjat, a szerecsendiót, a bort, a mézet és az ecetet egy lábasba, és kis lá...
Török rizstészta raguval
Török rizstészta raguval
Gyümölcsös bárányragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és vékony karikákra vágjuk. Az almák felét meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A vörö...
Banánnal töltött marharolád
Banánnal töltött marharolád
Marhahústekercs | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A négy szeletre vágott marhahúst megsózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát megkenjük mustárral, majd ráhelyezünk egy sonkaszeletet és egy banánt.
2. Megszórjuk petrezselyemzölddel, ráteszünk néhány s...
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykaragu | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykát vágjuk vékony, körülbelül 8 centiméteres csíkokra.
2. Pirítsuk a mogyoróhagymát és a chilipaprikát az olajban egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, körülbelül 5 percig.
3. Tegyük hoz...
Fűszeres-babos sertésragu
Fűszeres-babos sertésragu
Zöldséges sertésragu | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőt 160 fokra.
2. Felmelegítünk 2 evőkanál olajat egy tűzálló edényben, és aranyszínűre sütjük a sertéskockákat, adag...
Csirkecomb tekercs
Csirkecomb tekercs
Gyümölcsös grillezett csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szilvát kimagozzuk (ha van egyáltalán benne), és néhány órára beáztatjuk a ginbe.
2. A csirkecombokat kifilézzük, és enyhén kiklopfoljuk. Belső felét sózzuk, borsozzuk.
3. A borókabogyót mozsár...
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Fehérboros borjúszelet | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hússzeleteket forgassuk a sóval, borssal és száraz fűszerkeverékkel ízesített lisztbe.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és a fokhagymát valamint a sonkát a rozmaringgal megszórva nagy l...
Sertéscsülök sörmártással
Sertéscsülök sörmártással
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csülköket sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd kevés vizet aláöntve sütőbe tesszük.
2. Sütés közben a sörrel és a képződő pecsenyelével locsolga...
Mentás bárányhús
Mentás bárányhús
Wokban készített bárányragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a padlizsánt falatnyi méretű darabokra, tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, jól keverjük át, és levétől csöpögve hagyjuk állni 20 percig.
2. Hideg vízzel öblítsük le, és jól csöpögtessük le.
...
Borjúszelet citromos mártásban
Borjúszelet citromos mártásban
Citromos borjú | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mindkét citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Az egyiket a díszítéshez szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a másik héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, száraz...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Sajtos borjúfilé, Rántott borjú | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a hússzeleteket műanyag fólia közé, és húsklopfolóval verjük ki egészen vékonyra.
2. Forgassuk a sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerkeverékkel ízesített lisztbe, mártsuk a tojásba, majd...
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Paradicsomos csirkeragu | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot (nagyobb szeműeket válasszunk) meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. (Ha a gerezdek közepén zöld hajtást talál...
Márványsajtos csirkemell
Márványsajtos csirkemell
Grillezett csirkemell | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csirkemellből 4 szeletet vágunk, sóval, borssal megszórjuk.
2. A szeletek mindkét oldalát grillrácsom megsütjük.
3. A grapefruitot meghámozzuk és gerezdjeire bontjuk.
4. Tálalásnál a hússzelet...
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsaragu wokban sütve | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felaprítjuk az alaposan megtisztított és megmosott gombát, majd a mogyoróhagymát.
2. Bevagdossuk a kacsa bőrét, majd felszeleteljük a húst.
3. Kissé megmelegítjük az olajat egy wokban. 10 percig ...
Sült oldalas
Sült oldalas
Sült sertésoldalas | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat).
2. Tegyük a húst egy nagyobb tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg rozmaringgal és locsoljuk meg az olajjal.
3. Vágjunk éles késsel 8 ki...
Velencei borjúmáj polentával
Velencei borjúmáj polentával
Borjúmáj ragu | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az olívaolajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Sózzuk, borsozzuk.
2. A májat vágjuk vék...
Grillezett húsok
Grillezett húsok
Grillezett vegyes húsok | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a pulykamellet, a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a hagymát kb. 3 cm-es darabokra.
2. Egy tálban forgassuk össze a húsokat és a zöldségeket 3 dl olívaolajjal és a felaprított rozmarin...
további találatok...