Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2749 találat

Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Sajtos borjúfilé, Rántott borjú | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a hússzeleteket műanyag fólia közé, és húsklopfolóval verjük ki egészen vékonyra.
2. Forgassuk a sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerkeverékkel ízesített lisztbe, mártsuk a tojásba, majd...
Borjúszelet citromos mártásban
Borjúszelet citromos mártásban
Citromos borjú | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mindkét citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Az egyiket a díszítéshez szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a másik héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, száraz...
Mentás bárányhús
Mentás bárányhús
Wokban készített bárányragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a padlizsánt falatnyi méretű darabokra, tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, jól keverjük át, és levétől csöpögve hagyjuk állni 20 percig.
2. Hideg vízzel öblítsük le, és jól csöpögtessük le.
...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Sertéscsülök sörmártással
Sertéscsülök sörmártással
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csülköket sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd kevés vizet aláöntve sütőbe tesszük.
2. Sütés közben a sörrel és a képződő pecsenyelével locsolga...
Velencei borjúmáj polentával
Velencei borjúmáj polentával
Borjúmáj ragu | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az olívaolajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Sózzuk, borsozzuk.
2. A májat vágjuk vék...
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsaragu wokban sütve | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felaprítjuk az alaposan megtisztított és megmosott gombát, majd a mogyoróhagymát.
2. Bevagdossuk a kacsa bőrét, majd felszeleteljük a húst.
3. Kissé megmelegítjük az olajat egy wokban. 10 percig ...
Sült oldalas
Sült oldalas
Sült sertésoldalas | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat).
2. Tegyük a húst egy nagyobb tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg rozmaringgal és locsoljuk meg az olajjal.
3. Vágjunk éles késsel 8 ki...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Grillezett húsok
Grillezett húsok
Grillezett vegyes húsok | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a pulykamellet, a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a hagymát kb. 3 cm-es darabokra.
2. Egy tálban forgassuk össze a húsokat és a zöldségeket 3 dl olívaolajjal és a felaprított rozmarin...
Borjúszeletek narancsmártásban
Borjúszeletek narancsmártásban
Narancsos borjú | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hús 4 szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk.
2. Forró margarinban mindkét oldalát hirtelen sütjük, majd előmelegített sütőben átsütjük úgy, hogy a sütés vége felé ...
Fiákergulyás főtt krumplival
Fiákergulyás főtt krumplival
Fiákergulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megtisztítjuk (inakat stb. eltávolítjuk) és nem túlságosan nagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.
2. A vajzsírt vagy a növényi olajat egy nagy, széles lábasban föl...
Sült csirkecombok
Sült csirkecombok
Bundázott csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a csirkecombokat egy nagyobb tálba, és szórjuk meg petrezselyemzölddel. Locsoljuk meg a frissen facsart citromlével és az olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk. Fedjük le, és hagyjuk állni 120 p...
Birkanyársak
Birkanyársak
Birka saslik | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst olyan kicsi darabokra vágjuk, hogy a 25-30 cm hosszú fanyársakra fel tudjuk húzni őket.
2. A nyársakat süssük meg nem túl forró faszenes grillen. Sóval, borssal ízesítsük. A nyársakhoz olív...
Marhasült lisszaboni kávézó módra
Marhasült lisszaboni kávézó módra
Marhasült | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vaj felét serpenyőben felhevítjük. A hús mindkét oldalát erős hő mellett hirtelen megbarnítjuk, sóval és borssal fűszerezzük. A hőfokot csökkentjük.
2. A burgonyalisztet összekeverjük a tejjel é...
Ökörfarokragu
Ökörfarokragu
Vegyes zöldséges marharagu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ökörfarkat megmossuk, kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, belisztezzük, és forró zsiradékon minden oldalról megpirítjuk.
2. A megtisztított, feldarabolt hagymát és sárgarépát hozzáadva még pár percig...
Nyúlsült
Nyúlsült
Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyúlhúst feldaraboljuk, leöblítjük, szárazra töröljük.
2. A húsdarabokat forró zsiradékon pirosra sütjük, sóval és borssal fűszerezzük.
3. Felöntjük a vadhúsalaplével, és beleöntjük a fehérbort...
Kötözött marhahús
Kötözött marhahús
Főzött/párolt bélszín | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk, megszurkáljuk a szegfűszeggel.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, durvára aprítjuk, majd a hagymával, a leöblített zöldfűszerekkel, valamint a fűszerekkel magas falú edénybe ...
Kacsa kaprimártásban
Kacsa kaprimártásban
Kacsa kaprimártásban | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kacsát megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát megtisztítjuk, szétnyomjuk, és bedörzsöljük vele a kacsát, majd sózzuk és borsozzuk.
2. Nagy edényben az olajat a vajjal felforrósítjuk, és a zs...
Kakas borban
Kakas borban
Coq au vin | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kakast megmossuk, felaprítjuk.
2. A zöldséget megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk.
3. A kakast a zöldségekkel, a fokhagymával, a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a csomborral ...
további találatok...