Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2756 találat

Török rizstészta raguval
Török rizstészta raguval
Gyümölcsös bárányragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és vékony karikákra vágjuk. Az almák felét meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A vörö...
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Fehérboros borjúszelet | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hússzeleteket forgassuk a sóval, borssal és száraz fűszerkeverékkel ízesített lisztbe.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és a fokhagymát valamint a sonkát a rozmaringgal megszórva nagy l...
Banánnal töltött marharolád
Banánnal töltött marharolád
Marhahústekercs | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A négy szeletre vágott marhahúst megsózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát megkenjük mustárral, majd ráhelyezünk egy sonkaszeletet és egy banánt.
2. Megszórjuk petrezselyemzölddel, ráteszünk néhány s...
Fűszeres-babos sertésragu
Fűszeres-babos sertésragu
Zöldséges sertésragu | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőt 160 fokra.
2. Felmelegítünk 2 evőkanál olajat egy tűzálló edényben, és aranyszínűre sütjük a sertéskockákat, adag...
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Sajtos borjúfilé, Rántott borjú | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a hússzeleteket műanyag fólia közé, és húsklopfolóval verjük ki egészen vékonyra.
2. Forgassuk a sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerkeverékkel ízesített lisztbe, mártsuk a tojásba, majd...
Csirkecomb tekercs
Csirkecomb tekercs
Gyümölcsös grillezett csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szilvát kimagozzuk (ha van egyáltalán benne), és néhány órára beáztatjuk a ginbe.
2. A csirkecombokat kifilézzük, és enyhén kiklopfoljuk. Belső felét sózzuk, borsozzuk.
3. A borókabogyót mozsár...
Mentás bárányhús
Mentás bárányhús
Wokban készített bárányragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a padlizsánt falatnyi méretű darabokra, tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, jól keverjük át, és levétől csöpögve hagyjuk állni 20 percig.
2. Hideg vízzel öblítsük le, és jól csöpögtessük le.
...
Borjúszelet citromos mártásban
Borjúszelet citromos mártásban
Citromos borjú | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mindkét citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Az egyiket a díszítéshez szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a másik héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, száraz...
Sertéscsülök sörmártással
Sertéscsülök sörmártással
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csülköket sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd kevés vizet aláöntve sütőbe tesszük.
2. Sütés közben a sörrel és a képződő pecsenyelével locsolga...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Paradicsomos csirkeragu | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot (nagyobb szeműeket válasszunk) meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. (Ha a gerezdek közepén zöld hajtást talál...
Márványsajtos csirkemell
Márványsajtos csirkemell
Grillezett csirkemell | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csirkemellből 4 szeletet vágunk, sóval, borssal megszórjuk.
2. A szeletek mindkét oldalát grillrácsom megsütjük.
3. A grapefruitot meghámozzuk és gerezdjeire bontjuk.
4. Tálalásnál a hússzelet...
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsamellfilé
Gombás kacsaragu wokban sütve | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felaprítjuk az alaposan megtisztított és megmosott gombát, majd a mogyoróhagymát.
2. Bevagdossuk a kacsa bőrét, majd felszeleteljük a húst.
3. Kissé megmelegítjük az olajat egy wokban. 10 percig ...
Velencei borjúmáj polentával
Velencei borjúmáj polentával
Borjúmáj ragu | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az olívaolajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Sózzuk, borsozzuk.
2. A májat vágjuk vék...
Sült oldalas
Sült oldalas
Sült sertésoldalas | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat).
2. Tegyük a húst egy nagyobb tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg rozmaringgal és locsoljuk meg az olajjal.
3. Vágjunk éles késsel 8 ki...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Grillezett húsok
Grillezett húsok
Grillezett vegyes húsok | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a pulykamellet, a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a hagymát kb. 3 cm-es darabokra.
2. Egy tálban forgassuk össze a húsokat és a zöldségeket 3 dl olívaolajjal és a felaprított rozmarin...
Sült csirkecombok
Sült csirkecombok
Bundázott csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a csirkecombokat egy nagyobb tálba, és szórjuk meg petrezselyemzölddel. Locsoljuk meg a frissen facsart citromlével és az olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk. Fedjük le, és hagyjuk állni 120 p...
Borjúszeletek narancsmártásban
Borjúszeletek narancsmártásban
Narancsos borjú | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hús 4 szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk.
2. Forró margarinban mindkét oldalát hirtelen sütjük, majd előmelegített sütőben átsütjük úgy, hogy a sütés vége felé ...
Fiákergulyás főtt krumplival
Fiákergulyás főtt krumplival
Fiákergulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megtisztítjuk (inakat stb. eltávolítjuk) és nem túlságosan nagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.
2. A vajzsírt vagy a növényi olajat egy nagy, széles lábasban föl...
további találatok...