Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2775 találat

Vörösboros nyúl
Vörösboros nyúl
Borban párolt nyúl | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Keverjük össze egy edényben a bort, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
2. A húst szedjük nagyobb darabokra, tegyük a páclébe, és párcoljuk letakarva kb. 6 ...
Hagymás nyúl
Hagymás nyúl
Zöldséges nyúlragu | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyúlhúst vágjuk nagy darabokra. Forrósítsunk olajat, és pirítsuk benne állandó keverés közben 15 percig a húst és a kockára vágott hagymát.
2. Szórjuk bele az egész borsot. Öntsük le az ecettel,...
Citromos húspogácsák baconban
Citromos húspogácsák baconban
Fasírt sertéshúsból | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A darált húshoz hozzáadjuk a citrom levét, a lereszelt füstölt sajtot, a felvert tojást és befűszerezzük.
2. A zsemlemorzsát annyi tejjel, amennyit felvesz, képlékeny masszává alakítjuk és jól öss...
Carpaccio
Carpaccio
Carpaccio | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.
2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifa...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az ...
Részeges steak
Részeges steak
Grillezett bélszín | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A páclé elkészítéséhez tegyük a sört, a fokhagymát, a Worchestershire-szószt és a paradicsomszószt egy nagy, lapos üveg- vagy kerámiatálba, és jól keverjük össze.
2. A hússzeleteket forgassuk a ...
Normandiai sertéskaraj
Normandiai sertéskaraj
Almás sült sertéskaraj | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karajt felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk és olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
2. A hőmérsékletet közepesre visszavéve hozzáadjuk a finomra felkockázott hagymát, 2-3 szem összenyomott...
Hátszínszeletek borsmustárral
Hátszínszeletek borsmustárral
Sült hátszín | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és szárítsuk meg a borsmustárleveleket, vágjuk őket nagyobb darabokra, és tegyük félre.
2. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat közepesnél kicsit magasabb lángon. Süssük meg a hússzeleteke...
Balzsamecetes marhasült
Balzsamecetes marhasült
Szeletben sült bélszín | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a húst 4 szeletre, nagyjából 3-4 cm vastagra, attól függően, milyen alakú a húsdarab.
2. Forgassuk a lisztbe, és rázzuk le róla a felesleget.
3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben ...
Török rizstészta raguval
Török rizstészta raguval
Gyümölcsös bárányragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és vékony karikákra vágjuk. Az almák felét meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A vörö...
Marhatekercs
Marhatekercs
Töltött marhahús szelet | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A már kiklopfolt hússzeleteket egymás mellé fektetjük, enyhén megsózzuk és borsozzuk. Vékonyan megkenjük a mustárral, mindegyikre 2-2 szelet füstölt szalonnát teszünk.
2. A csemegeuborkát vékony ...
Márványsajtos sertés szűzérme
Márványsajtos sertés szűzérme
Szeletben sült szűzpecsenye | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Olajban a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
3. A sajtot a zsemlemorzsával és a vajjal simára keverjük, széto...
Rosa di Parma
Rosa di Parma
Főzött/párolt bélszín, Töltött bélszín | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az egy darabban vett bélszínt késsel vágjuk be, majd nyissuk szét, mint egy könyvet. Sodrófával vagy klopfolóval kicsit ütögessük meg, hogy olyan legyen, mint egy nagy hússzelet. Sózzuk, borsozzuk ...
Szardíniai hústekercsek
Szardíniai hústekercsek
Töltött marhahús szelet | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Klopfoljuk a hússzeleteket vékonyra.
2. Aprítsuk finomra a fokhagymát, a petrezselymet és a szalonnát.
3. Osszuk szét ezt a keveréket arányosan a hússzeleteken, majd mindegyiket tekerjük fel, és ...
Pulykamellrolád
Pulykamellrolád
Töltött pulykamell, Tésztában sült pulykamell | 115 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Egy éles késsel vágjuk ketté a pulykamellet. Óvatosan klopfoljuk ki, vigyázzunk, hogy ne verjük túl a húst.
2. Olvasszuk fel a vajat e...
Konfitált kacsa
Konfitált kacsa
Sült kacsacomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A páchoz kis tálban keverjük össze a sót, az enyhén összenyomott fekete borsot és fokhagymát. az őrölt jamaicai szegfűborsot, a kakukkfüvet és a darabokra tört babérlevelet.
2. A kacsacombokat teg...
Sertéscsülök sörmártással
Sertéscsülök sörmártással
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csülköket sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd kevés vizet aláöntve sütőbe tesszük.
2. Sütés közben a sörrel és a képződő pecsenyelével locsolga...
Csirkecomb tekercs
Csirkecomb tekercs
Gyümölcsös grillezett csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szilvát kimagozzuk (ha van egyáltalán benne), és néhány órára beáztatjuk a ginbe.
2. A csirkecombokat kifilézzük, és enyhén kiklopfoljuk. Belső felét sózzuk, borsozzuk.
3. A borókabogyót mozsár...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykaragu | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykát vágjuk vékony, körülbelül 8 centiméteres csíkokra.
2. Pirítsuk a mogyoróhagymát és a chilipaprikát az olajban egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, körülbelül 5 percig.
3. Tegyük hoz...
további találatok...