Homár és homár

Homár és homár
A homár még mindig különleges helyet élvez a görög konyhában, mert ahhoz túlságosan ritkán található meg a görög vizekben, hogy mindennapi étel váljék belőle...

A cikk forrása

Görög kulinária Görög kulinária
(Vince Kiadó)
Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési...
Bővebben...

A különlegesség e zamata pedig éppen kapóra jön az athéni szakácsoknak, akik gyakran fényesítették városuk gasztronómiai hírnevét. Hogy homárban soha ne legyen hiány, Attika partjainál homárfarmokat létesítettek, a legjobb homárokat azonban továbbra is a Szporádok Alóniszosz szigeténél fogják.

Az előkelő athéni társaság nyitott mindenféle egzotikum iránt, amely ízében összekapcsolható a görög konyhával.

Ez a legkülönbözőbb homárváltozatokra is igaz, amelyekkel Nikosz Szarandrosz és Szotirisz Evangelu szakácsok Európában tett utazásaikon találkoztak, majd hazatérve ihletet merítettek belőlük. A Szarandrosz által összeállított homármenüket nagy elismerés övezte, és kulináris attrakcióként ma is szívesen rendelik az athéni Plaza Hotelben.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Homár és homár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
facebook

Kapcsolódó könyvek

A főzés alapanyagai A főzés alapanyagai
Szerző: Bailey, Adrian
Kiadó: Novotrade Kiadó (1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek,...

Lakoma Lakoma
Szerző: Váncsa István
Kiadó: Vince Kiadó (2010)

Váncsa István új szakácskönyve a Lakomacímű sorozat első darabja, amely a Mediterráneumból a görög,...

Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
Szerzők: Casparek-Türkan, Erika, Döbbelin, Hans Joachim
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és...

Ízek városa - Athén Ízek városa - Athén
Szerző: Berki Manuela
Kiadó: Holnap Kiadó (2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a...

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Az óceán kincsei Az óceán kincsei
Szerző: Longworth, Robert
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról,...

Kapcsolódó cikkek