Hogyan szeleteljük a sült báránycombot?

Hogyan szeleteljük a sült báránycombot?
Mikor lehetünk biztosak abban, hogy omlós lesz a sült? Ha a felszeletelése előtt még visszatesszük a szaftjába és pihentetjük, akkor igazán fenséges lesz. A húsok szeletelésekor ügyeljünk arra, hogy egyformák legyenek a szeletek.

A cikk forrása

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem...
Bővebben...

A báránycombot kétféle módon szeletelhetjük fel. Először a barnára sült részt vágjuk le, és fokozatosan haladjunk a közepesen átsült rész felé. A szeletelés előtt a húskötöző spárgát távolítsuk el.

1. módszer

1. Megfogjuk a combot, lemetsszük a végét, egyenletesen elvágjuk a húst a csont körül egy késsel. A húst vékony szeletekre vágjuk.

2. A többi húst először a bal oldalon, ugyancsak a csont felé haladva vékony szeletekre vágjuk, félrerakjuk. A munkát megkönnyíti, ha a késsel, azt jobb felé fordítva, átlós irányban szeleteljük a húst.

3. amikor az egyik oldalon már az összes húst levágtuk, a combot fordítsuk meg, majd továbbra is átlós irányban szeleteljük fel a húst.

2. módszer

1. A combot a húsos oldalával lefelé "felállítjuk". A csonttal párhuzamosan haladva szeleteljük a húst. Ha a csontot elértük, vagyis az már tiszta, akkor megfordítjuk, és továbbra is a csonttal párhuzamosan vágjuk le a még maradék húst is.

2. A csonton maradt húsdarabokat is levágjuk, vékonyra szeleteljük.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hogyan szeleteljük a sült báránycombot?
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
twitter