Hogyan készítsük a marhaerőlevest?

Főzőiskola

Hogyan készítsük a marhaerőlevest?
A marhaerőleves készítése lépésről-lépésre...

A cikk forrása

Levesek, mártások, egytálételek Levesek, mártások, egytálételek
(Officina Nova Kiadó)
Bővebben...

1. A teljesen zsírmentes marhahúst a lehető legdurvábbra daráljuk (1. kép)

2. A sárgarépát, a pórét és a zellert megtisztítjuk, gondosan megmossuk és 0,5 cm-es kockákra vágjuk (2. kép)

3. A derítőhúst és a zöldségeket összekeverjük néhány összetört borsszemmel, fokhagymagerezddel, petrezselyemzöld szárával és egy kevés tojásfehérjével.

4. Ezeket a hozzávalókat néhány evőkanál hideg víz hozzáadásával képlékeny masszává állítjuk össze (3-4. kép)

5. Felöntjük a hideg húslevessel, és állandó keverés közben felforraljuk (5. kép)

6. Ezután csökkentjük a hőt, a keletkező habot pedig gondosan eltávolítjuk (6. kép). Az erőlevest 120 percen át nagyon gyenge tűzön főzzük, de többé már nem keverjük. Ha közben túl sok folyadék párologna el, egy kis hideg vízzel pótoljuk.

7. Az erőlevest finom textilkendőn gondosan átszűrjük (7. kép).

8. A tetején lévő zsiradékot konyhai itatóspapírral vagy szalvétával eltávolítjuk (8. kép), végül az erőlevest sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A dupla erőleves készítése hasonlóan történik. Ez esetben a derítésre szánt hús mennyiségét megduplázzuk. A dupla erőlevest általában erősebben is kell fűszerezni, mert a több hús miatt nagyon aromás lesz. Egy jó erőleves nemcsak melegen ízletes, hanem - különösen nyáron - hidegen is. Akkor a legjobb, ha enyhén kocsonyásodik. Ezt úgy érhetjük el, ha a derítéshez használt hús menynyiségét megnöveljük, és lehetőleg marhalábszárat használunk. Ez a hús ugyanis elég inas, és a kifövő anyagok az erőlevest kocsonyásítják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hogyan készítsük a marhaerőlevest?
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó könyvek

Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen...

A tálalás titkai A tálalás titkai
Szerzők: Hobday, Cara, Denbury, Jo
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Kápráztassa el vacsoravendégeit a kötetben összegyűjtött, jobbnál jobb tálalási ötletekkel! E gazdagon...

A halászlé titkai A halászlé titkai
Szerző: Zelenák János
Kiadó: Duna International (2009)

Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít. A gyakran...

1000 tanács 1000 tanács
Szerkesztő: Fehér Sándor
Kiadó: Black & White Kiadó (2003)
Szakácskönyv Szakácskönyv
Szerző: Horváth Ilona
Kiadó: Kossuth Kiadó (1984)
Konyhai késtechnikák Konyhai késtechnikák
Szerző: Lumb, Marianne
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Hogyan szeleteljünk, csontozzunk, karikázzunk aprítsunk, kockázzunk, vagdaljunk, filézzünk. Tanuljuk meg,...

A tökéletes steak A tökéletes steak
Szerző: Polman, Marcus
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman...

100 hasznos ötlet: konyha 100 hasznos ötlet: konyha
Szerző: Rose, Sue
Kiadó: Alexandra Kiadó (2003)

A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége. Egy jól tervezett, elegáns konyha kellemes érzésekkel tölt el...

A halfőzés művészete A halfőzés művészete
Szerző: Tóth Erika Katalin
Kiadó: Vitalon Etalon Kiadó (0)

"200 év receptgyűjteményét tartja kezében a kedves olvasó, ugyan nem szokványos módon, mert megtalálhatja...

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Hozzávalók Hozzávalók
Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Egytálételek Egytálételek
Szerzők: Bardi, Carla, Makda, Hajda, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A...

Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2011)

A "Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig" azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új...

Karcsúsító levesek Karcsúsító levesek
Szerző: Bruton, Kathryn
Kiadó: Kossuth Kiadó (2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített,...

Kapcsolódó cikkek