Hogyan készítsük a marhaerőlevest?

Főzőiskola

Hogyan készítsük a marhaerőlevest?
A marhaerőleves készítése lépésről-lépésre...

A cikk forrása

Levesek, mártások, egytálételek Levesek, mártások, egytálételek
(Officina Nova Kiadó)
Bővebben...

1. A teljesen zsírmentes marhahúst a lehető legdurvábbra daráljuk (1. kép)

2. A sárgarépát, a pórét és a zellert megtisztítjuk, gondosan megmossuk és 0,5 cm-es kockákra vágjuk (2. kép)

3. A derítőhúst és a zöldségeket összekeverjük néhány összetört borsszemmel, fokhagymagerezddel, petrezselyemzöld szárával és egy kevés tojásfehérjével.

4. Ezeket a hozzávalókat néhány evőkanál hideg víz hozzáadásával képlékeny masszává állítjuk össze (3-4. kép)

5. Felöntjük a hideg húslevessel, és állandó keverés közben felforraljuk (5. kép)

6. Ezután csökkentjük a hőt, a keletkező habot pedig gondosan eltávolítjuk (6. kép). Az erőlevest 120 percen át nagyon gyenge tűzön főzzük, de többé már nem keverjük. Ha közben túl sok folyadék párologna el, egy kis hideg vízzel pótoljuk.

7. Az erőlevest finom textilkendőn gondosan átszűrjük (7. kép).

8. A tetején lévő zsiradékot konyhai itatóspapírral vagy szalvétával eltávolítjuk (8. kép), végül az erőlevest sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A dupla erőleves készítése hasonlóan történik. Ez esetben a derítésre szánt hús mennyiségét megduplázzuk. A dupla erőlevest általában erősebben is kell fűszerezni, mert a több hús miatt nagyon aromás lesz. Egy jó erőleves nemcsak melegen ízletes, hanem - különösen nyáron - hidegen is. Akkor a legjobb, ha enyhén kocsonyásodik. Ezt úgy érhetjük el, ha a derítéshez használt hús menynyiségét megnöveljük, és lehetőleg marhalábszárat használunk. Ez a hús ugyanis elég inas, és a kifövő anyagok az erőlevest kocsonyásítják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hogyan készítsük a marhaerőlevest?
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
ételfotó

Kapcsolódó könyvek

A halászlé titkai A halászlé titkai
Szerző: Zelenák János
Kiadó: Duna International (2009)

Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít. A gyakran...

1000 tanács 1000 tanács
Szerkesztő: Fehér Sándor
Kiadó: Black & White Kiadó (2003)
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen...

A tálalás titkai A tálalás titkai
Szerzők: Hobday, Cara, Denbury, Jo
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Kápráztassa el vacsoravendégeit a kötetben összegyűjtött, jobbnál jobb tálalási ötletekkel! E gazdagon...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

A tökéletes steak A tökéletes steak
Szerző: Polman, Marcus
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman...

Egytálételek Egytálételek
Szerzők: Bardi, Carla, Makda, Hajda, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Karcsúsító levesek Karcsúsító levesek
Szerző: Bruton, Kathryn
Kiadó: Kossuth Kiadó (2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített,...

Az atomoktól a sajttortáig Az atomoktól a sajttortáig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Typotex Kiadó (2000)

A szerző kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. A könyvet szívesen...

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Óriás szakácskönyv kezdőknek és haladóknak Óriás szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2005)

Négyezer megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési...

Szakácskönyv Szakácskönyv
Szerző: Horváth Ilona
Kiadó: Kossuth Kiadó (1984)
Hozzávalók Hozzávalók
Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2011)

A "Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig" azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Kapcsolódó cikkek