1. A csirkét hosszában, a melle közepe mentén felvágjuk (1. kép)
2. A csirkéhez szorított kés élét óvatosan lefelé fordítjuk és levágjuk a mellét (2. kép)
3. A combokat hátrahajtjuk és a combízületnél eltörjük (3. kép)
4. A kést a combízületbe csúsztatjuk és a combot levágjuk (4. kép)
5. Mindegyik combot két részre osztjuk, átvágva a zsíreret a középső ízület fölött (5-6. kép)
6. Leválasztjuk a szárnyakat és levágjuk a végeiket (7. kép)
7. Íme az eredmény! (8. kép)
Hogyan daraboljuk fel a csirkét?
A cikk forrása

Kapcsolódó könyvek

Szerző: This, Hervé
Kiadó: Typotex Kiadó (2000)
A szerző kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. A könyvet szívesen...

Szerző: This, Hervé
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2011)
A "Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig" azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új...

Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)
A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)
A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Szerzők: Hobday, Cara, Denbury, Jo
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Kápráztassa el vacsoravendégeit a kötetben összegyűjtött, jobbnál jobb tálalási ötletekkel! E gazdagon...

Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2005)
Négyezer megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési...

Szerző: Lumb, Marianne
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Hogyan szeleteljünk, csontozzunk, karikázzunk aprítsunk, kockázzunk, vagdaljunk, filézzünk. Tanuljuk meg,...

Szerző: Rose, Sue
Kiadó: Alexandra Kiadó (2003)
A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége. Egy jól tervezett, elegáns konyha kellemes érzésekkel tölt el...

Szerző: Juhani Nagy János
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2004)
Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy...