Hogyan daraboljuk a halakat? - II. rész

Csíkok, sakktábla mintás csíkok, matrózcsomó, varkocs

Hogyan daraboljuk a halakat? - II. rész
Csíkok, sakktábla mintás csíkok, matrózcsomó, varkocs...

A cikk forrása

Főzzünk valami jót! Főzzünk valami jót!
(Tormont International)
A "Főzzünk valami jót!" újító jellegű szakácskönyv, amelynek kidolgozásakor a szerzők elsősorban a hétköznapi étrendet tartották szem előtt. Ez a szakácskönyv megkönnyíti az ízletes és tápláló ételek...
Bővebben...

Csíkok

1. A filét keresztirányban egyforma szélességű csíkokra vágjuk (1. kép)

2. Meghagyjuk ebben a formában, vagy még keskenyebbre vágjuk (2. kép)

Sakktábla mintás csíkok

1. 7-8 egyforma hosszúságú, de fele-fele arányban különböző színű csíkot vágunk ki (3. kép)

2. 4 egyszínű csíkot párhuzamosan egymás mellé helyezünk. Keresztben átfűzzük rajtuk az eltérő színű csíkokat, amint az a képen látható (4. kép)

3. Készen van a sakktábla minta (5. kép)

Matrózcsomó

1. A filéből hosszú, vékony csíkokat vágunk (6. kép)

2. Mindegyik csíkot csomóra kötjük (7. kép)

Varkocs

1. Kiválasztunk 2 eltérő színű filét (8. kép)

2. Hosszú, egyforma szélességű csíkokra vágjuk és 3 eltérő színű csíkot egymás mellé teszünk (8. kép)

3. A csíkokat varkocsba fonjuk (10. kép).

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hogyan daraboljuk a halakat? - II. rész
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
twitter

Kapcsolódó könyvek

A tálalás titkai A tálalás titkai
Szerzők: Hobday, Cara, Denbury, Jo
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Kápráztassa el vacsoravendégeit a kötetben összegyűjtött, jobbnál jobb tálalási ötletekkel! E gazdagon...

1000 tanács 1000 tanács
Szerkesztő: Fehér Sándor
Kiadó: Black & White Kiadó (2003)
Hozzávalók Hozzávalók
Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Az óceán kincsei Az óceán kincsei
Szerző: Longworth, Robert
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról,...

Óriás szakácskönyv kezdőknek és haladóknak Óriás szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2005)

Négyezer megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési...

Az atomoktól a sajttortáig Az atomoktól a sajttortáig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Typotex Kiadó (2000)

A szerző kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. A könyvet szívesen...

Halak szakácskönyve Halak szakácskönyve
Szerzők: Oriskó Ferenc, Pár Gyula
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű...

Szakácskönyv Szakácskönyv
Szerző: Horváth Ilona
Kiadó: Kossuth Kiadó (1984)
Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
Szerzők: Casparek-Türkan, Erika, Döbbelin, Hans Joachim
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és...

A halfőzés művészete A halfőzés művészete
Szerző: Tóth Erika Katalin
Kiadó: Vitalon Etalon Kiadó (0)

"200 év receptgyűjteményét tartja kezében a kedves olvasó, ugyan nem szokványos módon, mert megtalálhatja...

A főzés alapanyagai A főzés alapanyagai
Szerző: Bailey, Adrian
Kiadó: Novotrade Kiadó (1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek,...

100 hasznos ötlet: konyha 100 hasznos ötlet: konyha
Szerző: Rose, Sue
Kiadó: Alexandra Kiadó (2003)

A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége. Egy jól tervezett, elegáns konyha kellemes érzésekkel tölt el...

Kapcsolódó cikkek