Hidegkonyhai készítmények


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1194 találat

Fokhagymás-zöldfűszeres lágy sajt
Fokhagymás-zöldfűszeres lágy sajt
Zöldfűszeres sajtkrém, Fokhagymás sajtkrém | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet öntsük egy nagy, vastag falú nyeles lábasba, és lassan, kis lángon melegítsük fel, de ne várjuk meg, hogy felforrjon. Ahogy gyöngyözni kezd, azonnal húzzuk le a tűzről.
2. Keverjük bele a ...
Csirkés Waldorf-saláta ranch-öntettel
Csirkés Waldorf-saláta ranch-öntettel
Waldorf saláta | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A saláta készítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőmérsékleten.
2. Sóval, borssal ízesítsük a csirkehúst, és süssük a serpenyőben 5-10 percig, majd tegyük fél...
Tonhalvagdalt
Tonhalvagdalt
Halpástétom | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szűrjük le az olajban eltett tonhalat, és villával törjük össze.
2. A tojásokat kissé verjük fel, és keverjük össze a tonhallal, kevés aprított petrezselyemmel, a reszelt sajttal, a citromhéjjal ...
Radicchiotekercsek
Radicchiotekercsek
Töltött salátalevél | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Válogassuk ki a leghosszabb és legépebb, megtisztított radicchioleveleket.
2. A kisebb salátaleveleket, petrezselymet, sajtokat, ricottát vagy túrót és a tejet turmixoljuk össze, majd ízesítsük s...
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (vagy 6-os fokozaton a gázsütőt). Mossuk meg a paprikákat és töröljük szárazra papírtörlővel. Hosszában vágjuk félbe őket és távolítsuk el a magokat.
2. Süssük, mí...
Paradicsomos túrókrém
Paradicsomos túrókrém
Túrókrém | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A túrót villával áttörjük és a joghurtot habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a ketchupot, majd pirospaprikával és néhány csepp chiliszósszal fűszerezzük.
3. Végül sózzuk, b...
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta
Svéd gomba | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
2. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a paradicsompürét és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
3. Ráöntjü...
Petrezselymes rakott hús
Petrezselymes rakott hús
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Egy elég magas lábasba t...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Szegény ember kaviárja
Szegény ember kaviárja
Gombás túrókrém | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és a hagymával nagyméretű serpenyőben a felforrósított vajon megsütjük.
2. A sherryvel hirtelen lehűtjük, és levesszük a tűzről.
3. A...
Pácolt gombasaláta
Pácolt gombasaláta
Zöldséges gombasaláta, Pácolt gombasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Dörzsöljük át a gombák héját konyhai papírtörlővel.
2. Tegyük a gombákat és a felkockázott paprikákat egy tálba.
3. Az öntethez tegyük a fokhagymát, az olajat, az ecetet, a petrezselyemzöldet, a...
Kapros hering
Kapros hering
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az előzőleg legalább 12 órán át áztatott heringeket kifilézzük, majd 2 cm-es darabokra szeleteljük.
2. A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, felaprítjuk.
3. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágju...
Heringsaláta
Heringsaláta
Heringsaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet megmossuk és lecsöpögtetjük, majd kisebb darabokra vágjuk.
2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és az uborka húsát vékonyra szeleteljük.
3. Az alm...
Sült, pácolt szardínia
Sült, pácolt szardínia
Marinírozott sült hal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát konyhakészre előkészítjük, lemossuk, és szárazra töröljük, majd adagonként a forró olajban megsütjük. Konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A páchoz a hagymát meghá...
Ponty aszpikban
Ponty aszpikban
Halkocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Két liter vízből, a megtisztított leveszöldségből az ecettel, a sóval, a babérlevéllel, a borssal és az egyik citrom levével főzetet készítünk. A másik citromot ...
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ecetet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűborsot, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, a mézet és a cukrot. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felol...
Halpuding
Halpuding
Halpuding | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss halat konyhakészre előkészítjük, kifilézzük. A fejből, az uszonyokból, a farokból és a gerincből 30 perc alatt alaplevet főzünk.
2. A halfilét és a megtisztított hagymát háromszor egymás u...
Szárnyasmájas pástétom
Szárnyasmájas pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle májat az ecettel lecsöpögtetjük, tálba tesszük.
2. A mogyoróhagymát egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán...
Liptói sajtkrém
Liptói sajtkrém
Körözött | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat habosra keverjük, a juhtúrót szitán átnyomjuk, és elkeverjük a vajjal.
2. Beletesszük a megtisztított és apróra vágott hagymát.
3. A sajtmasszát megfűszerezzük a többi hozzávalóval. Hideg...
Nyúlhúsos pástétom
Nyúlhúsos pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A nyúlhúst vékony csíkokra vágjuk. A töltelékhez a májat, a többi húst, valamint a szalonna kétharmadát ledaráljuk.
2. A pürét a zöldfűszerekkel, a konyakkal, borssal, sóval, valamint a tojással ö...
további találatok...