Hidegkonyhai készítmények


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1187 találat

Petrezselymes rakott hús
Petrezselymes rakott hús
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Egy elég magas lábasba t...
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ecetet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűborsot, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, a mézet és a cukrot. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felol...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Pestós mozzarellagolyók
Pestós mozzarellagolyók
Mozzarella pestóval | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymagerezdeket és reszelt parmezánt, mozsárban, finom krémmé keverjük.
2. Apránként hozzáadagoljuk az olívaolajat is, hogy kenhető, lágy masszát kapjunk.
3. H...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vastag tekerccsé felgöngyölt húst főzőcérnával összekötjük, és edénybe tesszük.
2. A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és a húshoz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ...
Pácolt gombasaláta
Pácolt gombasaláta
Zöldséges gombasaláta, Pácolt gombasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Dörzsöljük át a gombák héját konyhai papírtörlővel.
2. Tegyük a gombákat és a felkockázott paprikákat egy tálba.
3. Az öntethez tegyük a fokhagymát, az olajat, az ecetet, a petrezselyemzöldet, a...
Szárnyasmájas pástétom
Szárnyasmájas pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle májat az ecettel lecsöpögtetjük, tálba tesszük.
2. A mogyoróhagymát egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán...
Sült, pácolt szardínia
Sült, pácolt szardínia
Marinírozott sült hal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát konyhakészre előkészítjük, lemossuk, és szárazra töröljük, majd adagonként a forró olajban megsütjük. Konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A páchoz a hagymát meghá...
Ikrapástétom
Ikrapástétom
Halkrém | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyér héját levágjuk, a belét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az ikrával és a kenyérrel összeturmixoljuk.
3. Apránként az olívaolajat és a ...
Kapros hering
Kapros hering
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az előzőleg legalább 12 órán át áztatott heringeket kifilézzük, majd 2 cm-es darabokra szeleteljük.
2. A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, felaprítjuk.
3. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágju...
Heringsaláta
Heringsaláta
Heringsaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet megmossuk és lecsöpögtetjük, majd kisebb darabokra vágjuk.
2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és az uborka húsát vékonyra szeleteljük.
3. Az alm...
Nyúlhúsos pástétom
Nyúlhúsos pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A nyúlhúst vékony csíkokra vágjuk. A töltelékhez a májat, a többi húst, valamint a szalonna kétharmadát ledaráljuk.
2. A pürét a zöldfűszerekkel, a konyakkal, borssal, sóval, valamint a tojással ö...
Szegény ember kaviárja
Szegény ember kaviárja
Gombás túrókrém | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és a hagymával nagyméretű serpenyőben a felforrósított vajon megsütjük.
2. A sherryvel hirtelen lehűtjük, és levesszük a tűzről.
3. A...
Tengergyümölcsei-saláta
Tengergyümölcsei-saláta
Tenger gyümölcsei saláta | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A polipot lemossuk, a garnélát megtisztítju...
Padlizsánpüré
Padlizsánpüré
Padlizsánkrém | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, és egészben az előmelegített sütőbe tesszük.
2. Kb. 45 percig sütjük, hogy a bőre megbarnuljon és ráncossá váljon.
3. Kivesszük, ha ki...
Görög saláta
Görög saláta
Görög saláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldségeket megmossuk és letörölgetjük.
2. A paradicsomot nyolcba vágjuk, az uborkát héjastól felkockázzuk. A paprikának kivesszük a magházát, és a húsát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghám...
Ponty aszpikban
Ponty aszpikban
Halkocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Két liter vízből, a megtisztított leveszöldségből az ecettel, a sóval, a babérlevéllel, a borssal és az egyik citrom levével főzetet készítünk. A másik citromot ...
Gomba görög módra
Gomba görög módra
Párolt gomba | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk.
2. Az olajat felhevítjük, és a gombát lefedve 8-10 percig pároljuk benne.
3. A megtisztított, apróra vágott fokhagymát és a többi maradék hozzáv...
Pástétom kenyérhéjban
Pástétom kenyérhéjban
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A pástétomtésztához a megadott alrecept szerint elkészítjük a tésztát (a mennyiségeket megemeljük, hogy 100 dkg tésztánk legyen).
2. Egy téglalap alakú sütőformát kivajazunk, és kibéleljük a tés...
Halpuding
Halpuding
Halpuding | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss halat konyhakészre előkészítjük, kifilézzük. A fejből, az uszonyokból, a farokból és a gerincből 30 perc alatt alaplevet főzünk.
2. A halfilét és a megtisztított hagymát háromszor egymás u...
további találatok...