Hidegkonyhai készítmények


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1200 találat

Padlizsánkrém
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A padlizsánba (kisebb darabokat válasszunk a krémhez) villával többször szúrjunk bele, és süssük a sütőben 60 perc alatt puhára, majd húzzuk le a héját.
2. A fokh...
Carpaccio
Carpaccio
Carpaccio | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.
2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifa...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az ...
Borsóhab
Borsóhab
Borsóhab | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forraljunk fel 2 liter sós vizet, és főzzük benne 10 percig a borsót és a hagymát. Szűrjük le és tegyük félre, hogy kihűljön.
2. Rakjuk a mixerbe a sajtot, a borsót, a hagymát és az olajat, és kev...
Fehérbabsaláta tonhallal
Fehérbabsaláta tonhallal
Babsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot annyi vízbe tesszük, hogy jól ellepje, és legalább 8 óráig (legjobb éjszaka) áztatjuk.
2. Az újhagymát és a kaliforniai paprikát megtisztítjuk és megmossuk. A peperoni paprikát hosszában f...
Töltött avokádó
Töltött avokádó
Töltött avokádó | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, a gyümölcs húsát kikaparjuk, feldaraboljuk, a gyümölcs héját félretesszük.
2. A kivit, a banánt és a datolyaszilvát apróra vágjuk és elkeverjük a ...
Radicchiotekercsek
Radicchiotekercsek
Töltött salátalevél | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Válogassuk ki a leghosszabb és legépebb, megtisztított radicchioleveleket.
2. A kisebb salátaleveleket, petrezselymet, sajtokat, ricottát vagy túrót és a tejet turmixoljuk össze, majd ízesítsük s...
Tonhalvagdalt
Tonhalvagdalt
Halpástétom | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szűrjük le az olajban eltett tonhalat, és villával törjük össze.
2. A tojásokat kissé verjük fel, és keverjük össze a tonhallal, kevés aprított petrezselyemmel, a reszelt sajttal, a citromhéjjal ...
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (vagy 6-os fokozaton a gázsütőt). Mossuk meg a paprikákat és töröljük szárazra papírtörlővel. Hosszában vágjuk félbe őket és távolítsuk el a magokat.
2. Süssük, mí...
Fokhagymás-zöldfűszeres lágy sajt
Fokhagymás-zöldfűszeres lágy sajt
Zöldfűszeres sajtkrém, Fokhagymás sajtkrém | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet öntsük egy nagy, vastag falú nyeles lábasba, és lassan, kis lángon melegítsük fel, de ne várjuk meg, hogy felforrjon. Ahogy gyöngyözni kezd, azonnal húzzuk le a tűzről.
2. Keverjük bele a ...
Paradicsomos túrókrém
Paradicsomos túrókrém
Túrókrém | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A túrót villával áttörjük és a joghurtot habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a ketchupot, majd pirospaprikával és néhány csepp chiliszósszal fűszerezzük.
3. Végül sózzuk, b...
Csirkés Waldorf-saláta ranch-öntettel
Csirkés Waldorf-saláta ranch-öntettel
Waldorf saláta | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A saláta készítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőmérsékleten.
2. Sóval, borssal ízesítsük a csirkehúst, és süssük a serpenyőben 5-10 percig, majd tegyük fél...
Petrezselymes rakott hús
Petrezselymes rakott hús
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Egy elég magas lábasba t...
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta
Svéd gomba | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
2. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a paradicsompürét és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
3. Ráöntjü...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Pácolt gombasaláta
Pácolt gombasaláta
Zöldséges gombasaláta, Pácolt gombasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Dörzsöljük át a gombák héját konyhai papírtörlővel.
2. Tegyük a gombákat és a felkockázott paprikákat egy tálba.
3. Az öntethez tegyük a fokhagymát, az olajat, az ecetet, a petrezselyemzöldet, a...
Szegény ember kaviárja
Szegény ember kaviárja
Gombás túrókrém | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és a hagymával nagyméretű serpenyőben a felforrósított vajon megsütjük.
2. A sherryvel hirtelen lehűtjük, és levesszük a tűzről.
3. A...
Heringsaláta
Heringsaláta
Heringsaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet megmossuk és lecsöpögtetjük, majd kisebb darabokra vágjuk.
2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és az uborka húsát vékonyra szeleteljük.
3. Az alm...
Ikrapástétom
Ikrapástétom
Halkrém | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyér héját levágjuk, a belét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az ikrával és a kenyérrel összeturmixoljuk.
3. Apránként az olívaolajat és a ...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vastag tekerccsé felgöngyölt húst főzőcérnával összekötjük, és edénybe tesszük.
2. A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és a húshoz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ...
további találatok...