Szárnyasok hidegen


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

30 találat

Szárnyasmájas pástétom
Szárnyasmájas pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle májat az ecettel lecsöpögtetjük, tálba tesszük.
2. A mogyoróhagymát egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán...
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykahússaláta | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük meg a babot, az 1 cm-es átlós csíkokra vágott répát, a brokkolit és a borsót (amely mirelit is lehet) enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt. Csöpögtessük le,...
Gombás szárnyaspástétom
Gombás szárnyaspástétom
Csirkemájpástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A májacskákat megtisztítjuk és összevagdaljuk. A vaj felén a hagymával, a fokhagymával és a gombával együtt puhára pároljuk.
2. Először önmagában, majd a maradék vajat meg a többi hozzávalót is ho...
Bandilleras
Bandilleras
Prosciutto sárgadinnyével, Gyümölcsös csirkesaslik, Sonkás csirkesaslik | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban összekeverjük az ecetet, a fokhagymát, a chilipaprikát és az olívaolajat. Beletesszük a 2,5 centis kockákra vágott csirkehúst, és alaposan beleforgatjuk. Lefedjük, és a hűtőben legalább ...
Szárnyaspástétom tésztabundában
Szárnyaspástétom tésztabundában
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst, a megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, összekeverjük a fűszerekkel, a tojással, a fehérborral. Letakarva, éjszakán át a hűtőben pácoljuk.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A...
Tojásos csirkepástétom falusi módra
Tojásos csirkepástétom falusi módra
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
l. A sütőporral elkevert lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, amíg morzsalékos tésztát nem kapunk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és annyi hideg vizet, hogy a tészta kemény legyen. Fóliába cs...
Gombás csirkepástétom
Gombás csirkepástétom
Csirkemájpástétom, Húspástétom | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
2. A darált húst, a májat és a szalonnát turmixgépben pépesítjük, majd a tojásokat egyenként belekeverjük. Folyamatosan verve a tejszínt belecsorgatjuk, tá...
Töksaláta
Töksaláta
Töksaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst kis kockákra vágjuk és a megmosott, lecsöpögtetett rákkal tálba rakjuk a tálon szépen elrendezett salátalevelekre. A tököt is lecsöpögtetjük és felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, megmoss...
Szárnyasmájpástétom
Szárnyasmájpástétom
Csirkemájpástétom | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a májat 8-10 percig forró vízben. Tegyük félre hűlni; közben tisztítsuk meg, és nyomjuk szét a fokhagymát. A vajat daraboljuk fel. A májat, vajat, fokhagymát turmixgépben pépesítsük.
2. Ad...
Pesztós csirkesaláta
Pesztós csirkesaláta
Burgonyás csirkesaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A héjas burgonyát 15 percig főzzük sós vízben. Alaposan szűrjük le, tegyük vissza a lábasba, majd villával nagyjából nyomkodjuk össze. Tegyük a bőre nélküli, falatnyira vágott, főtt csirkedarabokat is...
Narancsos csirkemájpástétom
Narancsos csirkemájpástétom
Csirkemájpástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vajazzunk ki 6-8 kis sütőformát.
2. Melegítsünk fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a mogyoróhagymát és 3-4 perc alatt pirítsuk puhára. Adjuk hozzá a csirkemájat és p...
Füstöltcsirke-pástétom olajbogyóval
Füstöltcsirke-pástétom olajbogyóval
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A füstölt csirkét lebőrözzük, a combokat és szárnyakat levágjuk róla, és a törzset hosszában félbevágjuk, kicsontozzuk, a csontokat kidobjuk. A combokat is kicsontozzuk, és a húsát finomra vagdalju...
Csirkemájpástétom
Csirkemájpástétom
Csirkemájpástétom | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőbe teszünk 3 dkg vajat, hozzáadjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Lefedve, lassú tűzön, üvegesre pároljuk.
2. A májat, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a fűszerkeveréket a hagymához kev...
Csirkemájpástétom
Csirkemájpástétom
Csirkemájpástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A hagymát a vajon 2 perc alatt megpároljuk. A tűzről lehúzva a májat és a húst beleforgatjuk, majd kis lángon 3 percig kevergetjük. A konyakot, a vörösbort és a fűszerkeveréket hozzáadjuk, kihűtjük...
Valencia-saláta
Valencia-saláta
Valencia-saláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk és csíkokra vágva nagy salátástálba tesszük. Megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk a fejes salátát is. A meghámozott hagymát felaprítj...
Tyúkgalantin
Tyúkgalantin
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkot kicsontozzuk.
2. Tálban összekeverjük a darált marha-, sertés-, borjú- és pulykahúst, a darált mortadellát. Összegyúrjuk a tojással, a pisztáciával, majd sóval, borssal ízesítjük.
3. A...
Királyi csirke
Királyi csirke
Gyümölcsös-zöldséges csirkesaláta, Majonézes csirkesaláta | 85 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beledobjuk a húst, a szalonnát, a hagymát meg a fokhagymát, meghintjük a curryval, és kis lángon 15 percig pirítjuk (1. kép).
2. Áttesszük az egészet egy kev...
Koronázási csirke
Koronázási csirke
Gyümölcsös-zöldséges csirkesaláta, Majonézes csirkesaláta | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét a répával, a hagymával, a bouquet garnival lábasba rakjuk, és csipetnyi sóval meg a borsszemekkel fűszerezzük. Annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és lefedve, takaréklángon kb. 40 per...
Csirkesaláta joghurtos öntettel
Csirkesaláta joghurtos öntettel
Majonézes csirkesaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csirkét, az olajat, a mézet, 3 evőkanál lime-levet, a sót és a borsot összekever­jük egy tálban.
2. Felmelegítjük a grillt vagy a grillserpenyőt. A csirkét arany­színűre és majdnem teljesen kés...
Kép nélkül
Kínozott borjúcomb
Töltött borjúcomb szelet | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
A tyúkot zöldséggel és sóval puhára főzzük. A borjúcomb egy részét minél nagyobb felületűre vágjuk, húsverővel kiverjük. A többi borjúhúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, sót és törött borsot. A véko...
további találatok...