Süssünk kenyeret

Feltételek: pékáruk kenyér

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
alaprecept
kenyérfajták
pékáruk
géppel készített
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

127 találat

Bagett
Bagett
Bagett | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a sót, és alaposan keverjük össze. Ezután dolgozzuk össze a langyos vízzel, és addig dagasszuk, míg a massza el nem váli...
Parmezános kenyér
Parmezános kenyér
Sajtos kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt tálkába morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és körülbelül 6 evőkanál langyos vizet vagy más, a receptben előírt folyadékot. Addig keverjük, míg homogén folyadékot nem kapunk.
2. A folyadék...
Pittatészta
Pittatészta
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben. Munkafelületre szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az olívaolajat, csipetnyi sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát tudjunk gyúrni. Cipót for...
Trák kenyér
Trák kenyér
Fehérkenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük az élesztőből, a langyos víz feléből, a cukorból, a sóból kevés liszttel kevert kovászt. A tálat konyharuhával letakarjuk, és...
Görög szentelt kenyér
Görög szentelt kenyér
Fehérkenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az élesztőt egy kis langyos vízben feloldjuk. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztőt.
2. A vízzel kemény tésztává gyúrjuk, és letakarva 3-4 órá...
Grúz sajtos kenyér
Grúz sajtos kenyér
Sajtos kenyér, Töltött kenyér | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A hozzávalókból - annyi lisztet használva, hogy a massza laza maradjon, ne ragadjon a kézhez - jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd kb. 30 percig pi­hentetjük.
2. Közben a töltelékhez a sajtot lere...
Kukoricakenyér
Kukoricakenyér
Kovásztalan kenyér, Kukoricalepény | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kukoricalisztből a vízzel és a sóval tésztát ké­szítünk. Hideg vízbe mártott kézzel cipóvá formáz­zuk, majd kb. 1 cm vastagon kinyújtjuk egy sütő­lapon (legjobb, ha teflonbevonatú), és 180 °C-ra ...
Kukoricakenyér
Kukoricakenyér
Kukoricás kenyér | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. 225 fokra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 8-as fokozat). A vajat tűzálló tálban a sütőbe rakjuk.
2. A kukoricalisztet, cukrot, sót, sütőport, szódabikarbónát egy tálban elkeverjük. Felöntjük...
Francia kovászos kenyér hagymával
Francia kovászos kenyér hagymával
Zöldséges kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet, a joghurtot, a cukrot, az élesztőt és a vizet alaposan összekeverjük egy tálban, és szobahőmérsékleten 24 órán át kelesztjük.
2. A következő nap felolvasztjuk a vajat egy nagy serpenyő...
Provence-i kenyér
Provence-i kenyér
Fehérkenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt 5-10 perc alatt felfuttatjuk a vízben.
2. A liszttel összegyúrjuk az élesztős keveréket. Fóliával letakarjuk, majd 12-16 órán át kelesztjük.
3. A tésztához a ...
Olívás mediterrán kenyér
Olívás mediterrán kenyér
Olívás kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a maradék vizet, 30 dkg kenyérlisztet, majd fakanállal addig keverjük, amíg a keverék sűrű tésztává nem válik. Fóliával letakarjuk, 120-180 percig ...
Francia bagett
Francia bagett
Bagett | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt 5-10 perc alatt felfuttatjuk kevés cukros vízben.
2. 600 g lisztet és a sót egy nagy tálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztős keveréket és a maradék vizet. Alaposan összekeverjük, és ha ...
Kakukkfűves és olívás kenyér
Kakukkfűves és olívás kenyér
Olívás kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Elkészítjük a kovászt. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A vizet és az élesztőt egy másik tálban addig keverjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Az élesztős keveréket a lisztes elegyhez keverjü...
Bazsalikomos és kaliforniai paprikás kenyér
Bazsalikomos és kaliforniai paprikás kenyér
Zöldséges kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt, 125 milliliternyi vizet és a cukrot összekeverjük egy kis tálban, félrerakjuk, és 5-10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
2. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a baz...
Rozmaringos, citromos és fenyőmagos kenyér
Rozmaringos, citromos és fenyőmagos kenyér
Burgonyáskenyér, Magvas kenyér | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kiolajozunk, majd liszttel megszórunk egy 14x22 centiméteres kenyérsütő tepsit.
2. A citromhéjat, a rozmaringot, a fenyőmagot tálban ...
Kasztíliai kerek kenyér
Kasztíliai kerek kenyér
Fehérkenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet deszkára szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. A sót, a szétmorzsolt élesztőt és 2 dl langyos vizet beleöntünk, és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Letakarva meleg helyen a kétszer...
Orosz töltött kenyér
Orosz töltött kenyér
Fehérkenyér, Zöldséges kenyér, Töltött kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az élesztőt, a cukrot 4 evőkanál forró tejben 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős keveréket, a vajat, a tojásokat. Összegyúrjuk. Kissé lisztezett ...
Szezámmagos kenyér
Szezámmagos kenyér
Szezámmagos kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt tálkába morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és körülbelül 6 evőkanál langyos vizet vagy más, a receptben előírt folyadékot. Addig keverjük, míg homogén folyadékot nem kapunk.
2. A folyadék...
Köménymagos kenyér
Köménymagos kenyér
Fehérkenyér, Magvas kenyér | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt tálkába morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és körülbelül 6 evőkanál langyos vizet vagy más, a receptben előírt folyadékot. Addig keverjük, míg homogén folyadékot nem kapunk.
2. A folyadék...
Mézes kenyér
Mézes kenyér
több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt tálkába morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és körülbelül 6 evőkanál langyos vizet vagy más, a receptben előírt folyadékot. Addig keverjük, míg homogén folyadékot nem kapunk.
2. A folyadék...
további találatok...