Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1661 találat

Spenótfelfújt
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Vajazzunk ki egy körülbelül 20 centiméter átmérőjű sütőformát, és szórjunk bele zsemlemorzsát.
2. Mossuk meg a spenótot jó alaposan, d...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Szardíniai hallé
Szardíniai hallé
Zöldséges halleves, Boros halleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, 3 gerezd aprított fokhagymát, és pároljuk őket puhára.
2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a...
Tonhalvagdalt
Tonhalvagdalt
Halpástétom | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szűrjük le az olajban eltett tonhalat, és villával törjük össze.
2. A tojásokat kissé verjük fel, és keverjük össze a tonhallal, kevés aprított petrezselyemmel, a reszelt sajttal, a citromhéjjal ...
Rántott ponty mákos bundában
Rántott ponty mákos bundában
Rántott ponty | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész, lebőrözött pontyszeleteket megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük.
2. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba és a mákkal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
3. Forró vaj-olaj keverék...
Ikrasaláta
Ikrasaláta
Halmártás | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Beáztatjuk 30 percre a kenyérbelet.
2. Összedolgozzuk az ikrát a lereszelt hagymával, egy kevés citromlével és olajjal.
3. Jól kinyomkodjuk a kenyérbelet, azután majd elkeverjük az ikrás keverék...
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (vagy 6-os fokozaton a gázsütőt). Mossuk meg a paprikákat és töröljük szárazra papírtörlővel. Hosszában vágjuk félbe őket és távolítsuk el a magokat.
2. Süssük, mí...
Omlett szardellás paradicsommártással
Omlett szardellás paradicsommártással
Halas omlett, Paradicsomos omlett | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Ha az olaj már forró, futtassuk meg benne a (kés lapjával összeroppantott) fokhagymát, aztán vegyük ki.
2. Tegyük a serpenyőbe a mozsárban pé...
Kapros-lazacos tésztasaláta
Kapros-lazacos tésztasaláta
Halas tésztasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát a szokott módon egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd ismét leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
2. Ez idő alatt a tojá...
Vörös márna spenóttal
Vörös márna spenóttal
Sült tengeri márna | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vörös márnát a kés hátával óvatosan a faroktól a fej felé haladva lepikkelyezzük. Kívül és belül megmossuk, szárazra töröljük.
2. Egy kevés citromhéjat lereszelünk, majd a citromot kifacsarjuk.
...
Sügér tengerész módra
Sügér tengerész módra
Zöldséges tengeri sügér | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy alacsony peremű tálcára, és forgassuk bele a sügérfilét.
2. A vékonyan felszeletelt fokhagymát és az ugyancsak vékonyra szeletelt vöröshagyma felét pirítsuk 1 percig olívaola...
Füstölt halas palacsinta
Füstölt halas palacsinta
Halas palacsinta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.
2, Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de...
Sügérfilé fehérborban
Sügérfilé fehérborban
Sügér fehérboros mártásban | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfilét leöblítjük, szárazra töröljük, megöntözzük a citromlével, fűszerezzük.
2. Lisztbe forgatjuk, és felforrósított vajon egy serpenyőben hirtelen megsütjük.
3. A tejszínt a borral összeme...
Sonka és tőkehal
Sonka és tőkehal
Füstölt tőkehal sonkával | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat épphogy ellepő vízben 5 percig forraljuk, miközben egyszer megfordítjuk. Kivesszük, a bőrét és szálkákat eltávolítjuk.
2. Nagyobb serpenyőben - hogy a hal is elférjen majd benne - a vajat ...
Húsos-halas pástétom kenyértésztában
Húsos-halas pástétom kenyértésztában
Halpástétom, Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérpongyolához a lisztet (ez lehet 60 dkg rozsliszt és 40 dkg búzaliszt keveréke is), a sót és a vajat 1 liter vízzel közepesen lágy tésztává dolgozzuk (rozslisztből finom kenyérpongyola lesz,...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Tésztafelfújt füstölt hallal
Csőben sült tészta, Szarvacskatészta sajtmártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeve...
Algarvei halas egytálétel
Algarvei halas egytálétel
Rakott hal, Zöldséges hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halakat (lehet például ördöghal, rája, farkashal, cápa) konyhakészre előkészítjük, megmossuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk a tengeri sóval. A kagylókat lekeféljük, megmossuk, a nyito...
Angolna zöld mártásban
Angolna zöld mártásban
Angolna fehérboros mártásban | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az angolnát megnyúzzuk, konyhakészre előkészítjük, és 6-8 cm-es darabokra vágjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a felforrósított vajon megpároljuk.
3. A halat beletesszük...
Angolna currymártásban
Angolna currymártásban
Angolna fehérboros mártásban | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss angolnát megtisztítjuk, megnyúzzuk, kiszálkázzuk és megmossuk. 3 cm-es darabokra vágjuk.
2. Megszórjuk sóval és cukorral, 60 percig állni hagyjuk.
3. Nagyméretű serpenyőben a forró vajon ...
Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
Sült pisztráng, Mandulás pisztráng | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
2. A vajat felforrósítjuk, és a hal mindkét oldalát 7 percig sütjük benne. Óvatosan fordítsuk me...
további találatok...