Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1673 találat

Tőkehalkrém
Tőkehalkrém
Halkrém | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a korábban beáztatott tőkehalat egy nagyobb serpenyőbe, annyi olajjal, hogy ellepje. Közepes lángon forraljuk fel, és zárjuk el a lángot.
2. Hagyjuk állni 20 percig, majd szűrjük le.
3. Hú...
Halfilé sültburgonyával
Halfilé sültburgonyával
Rakott hal | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A halfilét mossuk le, nyomkodjuk szárazra, vágjuk félbe, és tegyük egy tűzálló tálba.
2. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra, és osszuk el egyenlete...
Makrélasaláta
Makrélasaláta
Zöldséges halsaláta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először készítsük el az alaplevet: a felaprított zöldségeket és a többi hozzávalót forraljuk fel, és főzzük 30 percig.
2. Közben a friss makrélákat tisztítsuk meg, a belsőségeket vegyük ki, és fol...
Penne szardíniával
Penne szardíniával
Halas penne | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombát forrásban lévő vízbe áztatjuk. Utána jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
...
Tésztatekercsek
Tésztatekercsek
Halas tekercsek, Túróval töltött tésztatekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lasagnelapokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A tonhalat lecsepegtetjük, és villával szétmorzsoljuk.
3. Az újhagymát megtisztítjuk, l...
Kardhal kapribogyóval és citrommal
Kardhal kapribogyóval és citrommal
Sült kardhalfilé (11) | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat forrósítsuk fel közepes lángon, és futtassuk meg benne az egészben hagyott fokhagymagerezdeket.
2. Tegyük az olajba a sóval és borssal fűszerezett halszeleteket.
3. Szórjuk rá az előzől...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az ...
Sózott tőkehal toszkán módra
Sózott tőkehal toszkán módra
Paradicsomos tőkehal | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk az előzőleg beáztatott tőkehalat 4 centis darabokra.
2. Tegyük a lisztet egy tányérra, és hempergessük meg benne a halszeleteket, majd rázzuk le a felesleget.
3. Melegítsük fel az olaj fel...
Fehérbabsaláta tonhallal
Fehérbabsaláta tonhallal
Babsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot annyi vízbe tesszük, hogy jól ellepje, és legalább 8 óráig (legjobb éjszaka) áztatjuk.
2. Az újhagymát és a kaliforniai paprikát megtisztítjuk és megmossuk. A peperoni paprikát hosszában f...
Piros-zöld kagylótészta
Piros-zöld kagylótészta
Töltött kagylótészta, Halas kagylótészta, Zöldséges kagylótészta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kagylótésztát (ehhez a recepthez feltétlenül nagyméretűt vásároljunk) bő, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A főtt céklát apró kockákra vágjuk. A lazacfilét leöblítj...
Fűszeres szardínia
Fűszeres szardínia
Ecetes szardínia, Sült szardínia | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hempergessük meg a megtisztított szardíniákat lisztben, burkoljuk be őket alaposan.
2. Melegítsük fel az olajat közepes lángon. Süssük a szardíniákat, míg mindkét oldalukon aranybarnára pirulnak, ...
Tőkehal leveles tésztában
Tőkehal leveles tésztában
Hallal töltött sült tészta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet és 8, egyenként 7,5 dekás adagra vágjuk.
2. A fokhagymát meghámozzuk és eldörzsöljük, a kaprot megmossuk és felaprítjuk, majd a fokhagymával, az ol...
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Vajazzunk ki egy körülbelül 20 centiméter átmérőjű sütőformát, és szórjunk bele zsemlemorzsát.
2. Mossuk meg a spenótot jó alaposan, d...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával
Sült paprika szardellával | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (vagy 6-os fokozaton a gázsütőt). Mossuk meg a paprikákat és töröljük szárazra papírtörlővel. Hosszában vágjuk félbe őket és távolítsuk el a magokat.
2. Süssük, mí...
Tonhalvagdalt
Tonhalvagdalt
Halpástétom | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szűrjük le az olajban eltett tonhalat, és villával törjük össze.
2. A tojásokat kissé verjük fel, és keverjük össze a tonhallal, kevés aprított petrezselyemmel, a reszelt sajttal, a citromhéjjal ...
Kapros-lazacos tésztasaláta
Kapros-lazacos tésztasaláta
Halas tésztasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát a szokott módon egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd ismét leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
2. Ez idő alatt a tojá...
Finkenwerderi májusi lepényhal
Finkenwerderi májusi lepényhal
Sült szalonnás lepényhal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lepényhalfilét lemossuk, citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. majd a lisztben megforgatjuk.
2. A szalonnát felkockázzuk, a zsírját a vajon kisütjük. A tepertőt kivesszük, félr...
Sonka és tőkehal
Sonka és tőkehal
Füstölt tőkehal sonkával | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat épphogy ellepő vízben 5 percig forraljuk, miközben egyszer megfordítjuk. Kivesszük, a bőrét és szálkákat eltávolítjuk.
2. Nagyobb serpenyőben - hogy a hal is elférjen majd benne - a vajat ...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Tésztafelfújt füstölt hallal
Csőben sült tészta, Szarvacskatészta sajtmártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeve...
további találatok...