Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1596 találat

Lazac tárkonyos gombamártással
Lazac tárkonyos gombamártással
Tejszínes lazac, Zöldséggel párolt lazac | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1.A vaj felét olvasszuk fel nagy, tapadásmentes serpenyőben. A sózott, borsozott (egyenként 17-18 dekás) lazacszeleteket tegyük bele. Mérsékelt tűzön süssük kb. 8 percig, egyszer megfordítva. (A halat...
Halfilé parajágyon
Halfilé parajágyon
Rakott hal | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A parajt megtisztítjuk, blansírozzuk (2-3 perc főzés után hideg vízzel leöblítjük), kinyomkodjuk, felaprózzuk, edénybe helyezzük a vajjal.
2. Sóval, borssal és sze...
Tonhalas, kapribogyós spagetti
Tonhalas, kapribogyós spagetti
Tonhalas spagetti | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Öblítsük le a kapribogyót folyó, hideg alatt, és fedjük le friss vízzel egy serpenyőben. Tegyük közepes tűz fölé és forraljuk fel. Szűrjük le, öblítsük át ismét, majd szárítsuk meg egy tiszta konyh...
Lazac chilis paradicsommártással
Lazac chilis paradicsommártással
Grillezett lazac | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szószhoz olvasszuk fel a vajat egy nagy lábasban, és kis lángon pirítsuk rajta a hagymát és a fokhagymát puhára és üvegesre.
2. Keverjük hozzá a paradicsomot és főzzük további 15 percig, alkalma...
Lasagne ínyenc módra
Lasagne ínyenc módra
Halas lasagne | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lasagnelapokat forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük. A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, citromlevet csepegtetünk rá, megsózzuk, végül kis darabokra vágjuk.
2. A vöröshagymá...
Ricottás-tonhalas töltött tészta
Ricottás-tonhalas töltött tészta
Halas rakott tészta, Gombás rakott tészta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelékhez egy teflonserpenyőben felhevített olajon pároljuk puhára vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, és ezzel is pirítsuk 3-4 percig.
3. Keverjük öss...
Kardhal nyárson sütve
Kardhal nyárson sütve
Roston sült kardhal | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Éppen csak megütögetve, finoman simítsuk ki a kardhalszeleteket, és vágjuk őket félbe.
2. A zsemlemorzsát keverjük össze sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel.
3. Ennek a keveréknek a negy...
Tonhalas tésztasaláta
Tonhalas tésztasaláta
Halas tésztasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a lecsöpögtetett tonhalat, kapribogyót, a hagymát, és 3 evőkanál extraszűz olívaolajat egy nagy salátástálba, és keverjük jól össze.
2. Főzzük a tésztát enyhén só, forrásban lévő vízben al ...
Taramasaláta
Taramasaláta
Halas mártogató | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lóbabot kevés sós vízben ne túl puhára főzzük meg.
2. Közben készítsük el a mártást: keverjük össze a felaprított szardellafilét a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségben majoránnával, ...
Halászlé szardíniából
Halászlé szardíniából
Paradicsomos halleves, Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagym...
Tonhalszeletek caponatával
Tonhalszeletek caponatával
Sült tonhal | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsünk egy serpenyőbe kevés extraszűz olívaolajat, forrósítsuk fel és süssük meg benne a padlizsánkockákat, majd tegyük félre.
2. Ezután először a forró olajba a lilahagymát tegyük bele, majd a p...
Tapenade fekete olajbogyóból
Tapenade fekete olajbogyóból
Olajbogyókrém, Zöldségpástétom | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépbe, pulzáló üzemmódban dolgozzuk össze darabosra az olajbogyót, a petrezselymet, a fokhagymát, a durvára darabolt szardellafiléket és a leöblített kapribogyót.
2. Adju...
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Roston sült tonhal | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Távolítsuk el a vastagra vágott tonhalszeletekről az esetleges bőrmaradványokat, a sötét vagy véres részeket. Öblítsük le a halat folyó hideg vízben, majd itassuk szárazra papírtörlővel. Helyezzük ...
Piemonti töltött paprika
Piemonti töltött paprika
Töltött paprika halas töltelékkel | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikákat vágjuk félbe, késsel távolítsuk el az erezetet és a magokat. Mossuk meg őket, és papírtörlővel töröljük szárazra.
2. Készítsük elő a töltelék hozzávalóit: a tonhalat szűrjük le és vil...
Borsos makréla
Borsos makréla
Sült makréla | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két teáskanál színes egészbors-keveréket (piros, zöld, fekete, fehér) mozsárban durvára törünk. A tisztított makrélák egyik oldalát megszórjuk a bors felével.
2. Az olajat felhevítjük egy serpenyő...
Füstölt lazacos harapnivaló
Füstölt lazacos harapnivaló
Hallal töltött sült tészta | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Serpenyőbe tesszük a kis burgonyakockákat a tejszínnel, felforraljuk, és óvatosan kevergetve 5 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a füstölt lazacot, összefőzzük, fűszerezzük.
2. A feleng...
Bundás mozzarella szardellával
Bundás mozzarella szardellával
Sajtos melegszendvics, Halas melegszendvics | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a kenyérszeleteket héját, és mártsuk őket a tejbe.
2. Két szelet kenyér közé tegyünk két szelet mozzarellát és két olajban eltett szardellafilét.
3. Nyomjuk össze őket úgy, ahogy a szen...
"Pavíai katonák" szárított tőkehal
Tőkehal bundában | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított tőkehalat feldaraboljuk, és 24 órára vízbe áztatjuk, közben legalább kétszer kicseréljük rajta a vizet. A halat jól lecsepegtetjük, és egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk.
2. A paprikábó...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
további találatok...