Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1645 találat

Paella tésztából
Paella tésztából
Paella tenger gyümölcseivel | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tenger gyümölcseit a csomagoláson lévő útmutató szerint felengedjük. A halfilét megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és citromlevet csepegtetünk rá.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk ...
Párolt tonhal
Párolt tonhal
Párolt tonhal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a leöblített rozmaringot is finomra vágjuk, és olyan edényben, amit majd a sütőbe is betehetünk, a forró olívaolajon megpároljuk.
2. A sütőt 1...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vastag tekerccsé felgöngyölt húst főzőcérnával összekötjük, és edénybe tesszük.
2. A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és a húshoz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Tésztafelfújt füstölt hallal
Csőben sült tészta, Szarvacskatészta sajtmártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeve...
Ördöghal fehérboros mártásban
Ördöghal fehérboros mártásban
Fehérboros ördöghal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfilét lemossuk, szárazra törölgetjük.
2. A hagymát, a fokhagymát, a zellert megtisztítjuk, és felaprítjuk. A leöblített zöldfűszereket is felvágjuk.
3. A hozzávalókat serpenyőben, forró ola...
Ikrapástétom
Ikrapástétom
Halkrém | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyér héját levágjuk, a belét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az ikrával és a kenyérrel összeturmixoljuk.
3. Apránként az olívaolajat és a ...
Grillezett halak
Grillezett halak
Grillezett rák, Roston sült hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A grillt előmelegítjük. A nyelvhalat és a márnát konyhakészre előkészítjük, az ördöghalfilével és a garnélával együtt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, 4 evőkanál olívaolajjal bekenjük, és lefedv...
Tonhalas spagetti
Tonhalas spagetti
Tonhalas spagetti | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss tonhalat vágjuk kockákra. Az olaj kétharmadát nagy lángon forrósítsuk fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halat. Vegyük ki, csepegtessük le, és tartsuk melegen.
2. A maradék olajat ...
Sügérfilé fehérborban
Sügérfilé fehérborban
Sügér fehérboros mártásban | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfilét leöblítjük, szárazra töröljük, megöntözzük a citromlével, fűszerezzük.
2. Lisztbe forgatjuk, és felforrósított vajon egy serpenyőben hirtelen megsütjük.
3. A tejszínt a borral összeme...
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hag...
Padlizsántekercsek
Padlizsántekercsek
Paradicsomos-halas töltött padlizsán | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk és hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk és félretesszük.
2. A kapribogyót, a mazsolát és a fenyőmagot finoman felaprítjuk. A fokhagymát meghá...
Finkenwerderi májusi lepényhal
Finkenwerderi májusi lepényhal
Sült szalonnás lepényhal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lepényhalfilét lemossuk, citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. majd a lisztben megforgatjuk.
2. A szalonnát felkockázzuk, a zsírját a vajon kisütjük. A tepertőt kivesszük, félr...
Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
Sült pisztráng, Mandulás pisztráng | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
2. A vajat felforrósítjuk, és a hal mindkét oldalát 7 percig sütjük benne. Óvatosan fordítsuk me...
Sült csuka
Sült csuka
Töltött csuka | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A halat megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeit, kivágjuk a gerincét, de a fejét és a farkát nem vágjuk le. Megmossuk, leszárítjuk.
2. Az uborkát meghámozzuk, eltávolítjuk a magjait, húsát felkoc...
Tőkehal tejszínnel
Tőkehal tejszínnel
Rakott hal, Csőben sült tőkehal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször is lecseréljük. Felhasználáskor a halat lemossuk, bőrét lehúzzuk, húsát kifilézzük, és apró darabokra vágjuk.
2. A k...
Görög halleves
Görög halleves
Zöldséges halleves, Burgonyás halleves | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd mélyebb edényben, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, a sárgarépát megtisz...
Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Fokhagymás párolt tőkehal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tőkehalat legalább 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször lecseréljük.
2. Felhasználáskor kisebb darabokra vágjuk, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük.
3. A fokhagymagerezde...
Algarvei halas egytálétel
Algarvei halas egytálétel
Rakott hal, Zöldséges hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halakat (lehet például ördöghal, rája, farkashal, cápa) konyhakészre előkészítjük, megmossuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk a tengeri sóval. A kagylókat lekeféljük, megmossuk, a nyito...
Olasz töltött paprika
Olasz töltött paprika
Töltött paprika zöldséges töltelékkel | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Tűzálló edénybe tesszük.
2. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, minden fél paprikába két szelet paradicsomot r...
Hering zöldbabbal
Hering zöldbabbal
Füstölt hering zöldséggel tálalva | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A heringfilét megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A krumplit héjában, sós, köményes vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Melegen tartjuk.
2. A babot megtisztítjuk, ...
további találatok...