Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1632 találat

Zarzuela
Zarzuela
Zarzuela | 120 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A halakat és a langusztát konyhakészre előkészítjük, edénybe tesszük, lefedjük, és kevés forró olajon 10 percig pároljuk.
2. A kagylókat lekeféljük, lemossuk, a szakállát eltávolítjuk, és külön ed...
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hag...
Algarvei halas egytálétel
Algarvei halas egytálétel
Rakott hal, Zöldséges hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halakat (lehet például ördöghal, rája, farkashal, cápa) konyhakészre előkészítjük, megmossuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk a tengeri sóval. A kagylókat lekeféljük, megmossuk, a nyito...
Sült vegyes tengeri tál
Sült vegyes tengeri tál
Bundázott tenger gyümölcsei, Sült hal | 60 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A lehetőleg apró szardíniát és a vörös márnát konyhakészre előkészítjük, megmossuk.
2. A tintahal csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a...
Sült ördöghal
Sült ördöghal
Sült ördöghal | 35 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 240 fokra előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, a halat megtűzdeljük vele.
2. Kevés olajjal megkenjük és megfűszerezzük.
3. Az olívaolajat hőálló sütőedénybe öntjük, beletesszük a ha...
Finkenwerderi májusi lepényhal
Finkenwerderi májusi lepényhal
Sült szalonnás lepényhal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lepényhalfilét lemossuk, citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. majd a lisztben megforgatjuk.
2. A szalonnát felkockázzuk, a zsírját a vajon kisütjük. A tepertőt kivesszük, félr...
Hering zöldbabbal
Hering zöldbabbal
Füstölt hering zöldséggel tálalva | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A heringfilét megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A krumplit héjában, sós, köményes vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Melegen tartjuk.
2. A babot megtisztítjuk, ...
Tőkehal tejszínnel
Tőkehal tejszínnel
Rakott hal, Csőben sült tőkehal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször is lecseréljük. Felhasználáskor a halat lemossuk, bőrét lehúzzuk, húsát kifilézzük, és apró darabokra vágjuk.
2. A k...
Tőkehalas gombócok
Tőkehalas gombócok
Halkrokett | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, a vizet többször lecseréljük. Felhasználáskor forrásban lévő vizet öntünk rá, és 10 percig főzzük.
2. Kivesszük a halat, megszabadítjuk a bőrétől, val...
Heringsaláta
Heringsaláta
Heringsaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet megmossuk és lecsöpögtetjük, majd kisebb darabokra vágjuk.
2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és az uborka húsát vékonyra szeleteljük.
3. Az alm...
Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Fokhagymás párolt tőkehal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tőkehalat legalább 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször lecseréljük.
2. Felhasználáskor kisebb darabokra vágjuk, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük.
3. A fokhagymagerezde...
Vörös keszeg provence-i módra
Vörös keszeg provence-i módra
Zöldséges tengeri durbincs | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A keszeget konyhakészre előkészítjük, hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük.
2. A hal belsejét néhány csepp olívaolajjal kikenjük, a leöblített kaprot és petrezselymet beletesszük. A sütőt 2...
Ponty aszpikban
Ponty aszpikban
Halkocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Két liter vízből, a megtisztított leveszöldségből az ecettel, a sóval, a babérlevéllel, a borssal és az egyik citrom levével főzetet készítünk. A másik citromot ...
Angolna zöld mártásban
Angolna zöld mártásban
Angolna fehérboros mártásban | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az angolnát megnyúzzuk, konyhakészre előkészítjük, és 6-8 cm-es darabokra vágjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a felforrósított vajon megpároljuk.
3. A halat beletesszük...
Sült, pácolt szardínia
Sült, pácolt szardínia
Marinírozott sült hal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát konyhakészre előkészítjük, lemossuk, és szárazra töröljük, majd adagonként a forró olajban megsütjük. Konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A páchoz a hagymát meghá...
Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
Sült pisztráng, Mandulás pisztráng | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
2. A vajat felforrósítjuk, és a hal mindkét oldalát 7 percig sütjük benne. Óvatosan fordítsuk me...
Angolna currymártásban
Angolna currymártásban
Angolna fehérboros mártásban | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss angolnát megtisztítjuk, megnyúzzuk, kiszálkázzuk és megmossuk. 3 cm-es darabokra vágjuk.
2. Megszórjuk sóval és cukorral, 60 percig állni hagyjuk.
3. Nagyméretű serpenyőben a forró vajon ...
Kapros hering
Kapros hering
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az előzőleg legalább 12 órán át áztatott heringeket kifilézzük, majd 2 cm-es darabokra szeleteljük.
2. A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, felaprítjuk.
3. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágju...
Tonhalragu
Tonhalragu
Tonhalragu, Zöldséges tonhal | 65 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
2. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, húsát csíkokra vágjuk, és egy mélyebb serpenyőben felforrósított olajban 5 percig pároljuk....
Sült csuka
Sült csuka
Töltött csuka | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A halat megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeit, kivágjuk a gerincét, de a fejét és a farkát nem vágjuk le. Megmossuk, leszárítjuk.
2. Az uborkát meghámozzuk, eltávolítjuk a magjait, húsát felkoc...
további találatok...