Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1590 találat

Kardhal nyárson sütve
Kardhal nyárson sütve
Roston sült kardhal | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Éppen csak megütögetve, finoman simítsuk ki a kardhalszeleteket, és vágjuk őket félbe.
2. A zsemlemorzsát keverjük össze sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel.
3. Ennek a keveréknek a negy...
Taramasaláta
Taramasaláta
Halas mártogató | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lóbabot kevés sós vízben ne túl puhára főzzük meg.
2. Közben készítsük el a mártást: keverjük össze a felaprított szardellafilét a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségben majoránnával, ...
Tonhalas tésztasaláta
Tonhalas tésztasaláta
Halas tésztasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a lecsöpögtetett tonhalat, kapribogyót, a hagymát, és 3 evőkanál extraszűz olívaolajat egy nagy salátástálba, és keverjük jól össze.
2. Főzzük a tésztát enyhén só, forrásban lévő vízben al ...
Halászlé szardíniából
Halászlé szardíniából
Paradicsomos halleves, Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagym...
Tonhalszeletek caponatával
Tonhalszeletek caponatával
Sült tonhal | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsünk egy serpenyőbe kevés extraszűz olívaolajat, forrósítsuk fel és süssük meg benne a padlizsánkockákat, majd tegyük félre.
2. Ezután először a forró olajba a lilahagymát tegyük bele, majd a p...
Tapenade fekete olajbogyóból
Tapenade fekete olajbogyóból
Olajbogyókrém, Zöldségpástétom | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépbe, pulzáló üzemmódban dolgozzuk össze darabosra az olajbogyót, a petrezselymet, a fokhagymát, a durvára darabolt szardellafiléket és a leöblített kapribogyót.
2. Adju...
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Roston sült tonhal | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Távolítsuk el a vastagra vágott tonhalszeletekről az esetleges bőrmaradványokat, a sötét vagy véres részeket. Öblítsük le a halat folyó hideg vízben, majd itassuk szárazra papírtörlővel. Helyezzük ...
Borsos makréla
Borsos makréla
Sült makréla | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két teáskanál színes egészbors-keveréket (piros, zöld, fekete, fehér) mozsárban durvára törünk. A tisztított makrélák egyik oldalát megszórjuk a bors felével.
2. Az olajat felhevítjük egy serpenyő...
Piemonti töltött paprika
Piemonti töltött paprika
Töltött paprika halas töltelékkel | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikákat vágjuk félbe, késsel távolítsuk el az erezetet és a magokat. Mossuk meg őket, és papírtörlővel töröljük szárazra.
2. Készítsük elő a töltelék hozzávalóit: a tonhalat szűrjük le és vil...
Füstölt lazacos harapnivaló
Füstölt lazacos harapnivaló
Hallal töltött sült tészta | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Serpenyőbe tesszük a kis burgonyakockákat a tejszínnel, felforraljuk, és óvatosan kevergetve 5 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a füstölt lazacot, összefőzzük, fűszerezzük.
2. A feleng...
Bundás mozzarella szardellával
Bundás mozzarella szardellával
Sajtos melegszendvics, Halas melegszendvics | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a kenyérszeleteket héját, és mártsuk őket a tejbe.
2. Két szelet kenyér közé tegyünk két szelet mozzarellát és két olajban eltett szardellafilét.
3. Nyomjuk össze őket úgy, ahogy a szen...
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Párolt lepényhal mártásban | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halszeleteket meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, kicsit megsózzuk és borsozzuk. A mogyoróhagymát nagyon finomra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Kókuszos halcurry
Kókuszos halcurry
Halcurry | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Éles késsel nagyobb kockákra vágjuk.
2. Az olajat wokban megforrósítjuk.
3. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatjuk (1....
Lazacos-lencsés saláta
Lazacos-lencsés saláta
Lazacsaláta | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az öntethez keverjük ki a majonézt a zöldségalaplével , a magos mustárral és az ecettel. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg fel nem használjuk.
2. A saláta készítéséhez tegyük a salátát, a lencséket, ...
Flinta saláta
Flinta saláta
Zöldséges halsaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a salátát. A tölgyleveleket tegyük félre a díszítéshez.
2. Főzzünk 8 perces kemény tojásokat, majd hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk négybe mindegyiket. A paprikát ko...
Articsóka Cavour-módra
Articsóka Cavour-módra
Sült articsóka | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tisztítsuk meg az articsókákat (kicsik és puhák a legjobbak ehhez az ételhez), majd sós-citromos vízben főzzük meg 7-8 perc alatt.
2. Csepegtessük le, locsoljuk meg olvasztott vajjal, és forgassu...
Párolt csuka tormával
Párolt csuka tormával
Csuka tormamártással | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lebőrözött csukafilét megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk. A tormát 2 evőkanál forró vajon kissé megpirítjuk.
2. Kivajazott párolóedénybe óvatosan egymás mellé fektetjük a haldarabokat, lef...
Gőzölt fűrészes sügér
Gőzölt fűrészes sügér
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halszeleteket egy tálban durva sóval megszórva 180 percig állni hagyjuk. Utána serpenyőbe tesszük, vízzel leöntjük, és felforraljuk, közben a habot lemerjük róla.
2. A hagymát, a fokhagymát és ...
további találatok...