Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1653 találat

Kapros-lazacos tésztasaláta
Kapros-lazacos tésztasaláta
Halas tésztasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát a szokott módon egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd ismét leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
2. Ez idő alatt a tojá...
Vörös márna spenóttal
Vörös márna spenóttal
Sült tengeri márna | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vörös márnát a kés hátával óvatosan a faroktól a fej felé haladva lepikkelyezzük. Kívül és belül megmossuk, szárazra töröljük.
2. Egy kevés citromhéjat lereszelünk, majd a citromot kifacsarjuk.
...
Sügér tengerész módra
Sügér tengerész módra
Zöldséges tengeri sügér | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy alacsony peremű tálcára, és forgassuk bele a sügérfilét.
2. A vékonyan felszeletelt fokhagymát és az ugyancsak vékonyra szeletelt vöröshagyma felét pirítsuk 1 percig olívaola...
Füstölt halas palacsinta
Füstölt halas palacsinta
Halas palacsinta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.
2, Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de...
Tepsiben sült hal
Tepsiben sült hal
Sült kardhalfilé (11) | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított halat megmossuk, felszeteljük.
2. Tepsibe tesszük, és sóval, borssal, szurokfűvel meghintjük és ráöntjük az olajat.
3. Közepes lángon kb. 30 percig sütjük.
Sügérfilé fehérborban
Sügérfilé fehérborban
Sügér fehérboros mártásban | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfilét leöblítjük, szárazra töröljük, megöntözzük a citromlével, fűszerezzük.
2. Lisztbe forgatjuk, és felforrósított vajon egy serpenyőben hirtelen megsütjük.
3. A tejszínt a borral összeme...
Finkenwerderi májusi lepényhal
Finkenwerderi májusi lepényhal
Sült szalonnás lepényhal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lepényhalfilét lemossuk, citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. majd a lisztben megforgatjuk.
2. A szalonnát felkockázzuk, a zsírját a vajon kisütjük. A tepertőt kivesszük, félr...
Főtt lazac
Főtt lazac
Főzött lazac | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A főzethez nagyméretű edényben, sós vízben felforraljuk a megtisztított és szeletelt hagymát, sárgarépát a leöblített friss zöldfűszerekkel (pl. petrezselyemmel, kaporral, kakukkfűvel) és a borssal...
Grillezett szardíniák
Grillezett szardíniák
Grillezett szardínia | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halakat konyhakészre előkészítjük.
2. Az ízesítőket az olajjal összekeverjük, és a halakat ebbe a páclébe tesszük. Legalább 30 percig állni hagyjuk.
3. Kivesszük, megfűszerezzük, és mérettől fü...
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hag...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Tésztafelfújt füstölt hallal
Csőben sült tészta, Szarvacskatészta sajtmártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeve...
Sonka és tőkehal
Sonka és tőkehal
Füstölt tőkehal sonkával | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat épphogy ellepő vízben 5 percig forraljuk, miközben egyszer megfordítjuk. Kivesszük, a bőrét és szálkákat eltávolítjuk.
2. Nagyobb serpenyőben - hogy a hal is elférjen majd benne - a vajat ...
Ördöghal fehérboros mártásban
Ördöghal fehérboros mártásban
Fehérboros ördöghal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfilét lemossuk, szárazra törölgetjük.
2. A hagymát, a fokhagymát, a zellert megtisztítjuk, és felaprítjuk. A leöblített zöldfűszereket is felvágjuk.
3. A hozzávalókat serpenyőben, forró ola...
Rozsdás mártás
Rozsdás mártás
Halmártás, Burgonyás mártás | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Ha burgonyát használunk hozzá, akkor héjával együtt megfőzzük, lehéjazzuk, pépesítjük, ha halat, akkor villával jól összetörjük.
2. Mozsárban alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával, a sáfránnya...
Angolna currymártásban
Angolna currymártásban
Angolna fehérboros mártásban | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss angolnát megtisztítjuk, megnyúzzuk, kiszálkázzuk és megmossuk. 3 cm-es darabokra vágjuk.
2. Megszórjuk sóval és cukorral, 60 percig állni hagyjuk.
3. Nagyméretű serpenyőben a forró vajon ...
Algarvei halas egytálétel
Algarvei halas egytálétel
Rakott hal, Zöldséges hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halakat (lehet például ördöghal, rája, farkashal, cápa) konyhakészre előkészítjük, megmossuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk a tengeri sóval. A kagylókat lekeféljük, megmossuk, a nyito...
Grillezett halak
Grillezett halak
Grillezett rák, Roston sült hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A grillt előmelegítjük. A nyelvhalat és a márnát konyhakészre előkészítjük, az ördöghalfilével és a garnélával együtt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, 4 evőkanál olívaolajjal bekenjük, és lefedv...
Tőkehal tejszínnel
Tőkehal tejszínnel
Rakott hal, Csőben sült tőkehal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször is lecseréljük. Felhasználáskor a halat lemossuk, bőrét lehúzzuk, húsát kifilézzük, és apró darabokra vágjuk.
2. A k...
Hering zöldbabbal
Hering zöldbabbal
Füstölt hering zöldséggel tálalva | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A heringfilét megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A krumplit héjában, sós, köményes vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Melegen tartjuk.
2. A babot megtisztítjuk, ...
Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
Sült pisztráng, Mandulás pisztráng | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
2. A vajat felforrósítjuk, és a hal mindkét oldalát 7 percig sütjük benne. Óvatosan fordítsuk me...
további találatok...