Fűszeres ételek

Feltételek: fűszeres étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
fűszeres ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2772 találat

Bárányburger padlizsánnal és fetával
Bárányburger padlizsánnal és fetával
Bárányburger | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húspogácsához egy nagy tálban kézzel jól dolgozzuk össze a darált húst a korianderrel, a római köménnyel, ízlés szerint sóval és borssal.
2. Formáljunk a masszából négy, azonos méretű húspogácsá...
Kaliforniai paprika taboule-val
Kaliforniai paprika taboule-val
Töltött paprika taboule-val töltve | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bulgurt tálba szórjuk, forró vízzel leöntjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt megpuhul. Leszűrjük, és félrerakjuk.
2. Az uborkát, a paradicsomot és az újhagymát egy tálban összekeve...
Mentás mangósalsa
Mentás mangósalsa
Mangósaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk végig a mangót hosszában, a mag mellett mindkét oldalon. A levágott részeket hámozzuk meg, és aprítsuk a gyümölcshúst körülbelül 1,5 cm-es kockákra. A magról vágjuk le a maradék gyümölcsöt, ...
Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és csípős paprikával
Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és csípős paprikával
Csípős spagetti, Fokhagymás spagetti | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Bőséges, sós vízben főzzük meg a tésztát (kb. 12 perc), ha kész, szűrjük le.
2. Míg a tészta fő, pirítsuk meg a fokhagymát és a chilit (ügyeljünk, nehogy megégjenek).
3. Majd keverjük össze őket...
Borókás lime-zselé
Borókás lime-zselé
Citromzselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs...
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Roston sült tonhal | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Távolítsuk el a vastagra vágott tonhalszeletekről az esetleges bőrmaradványokat, a sötét vagy véres részeket. Öblítsük le a halat folyó hideg vízben, majd itassuk szárazra papírtörlővel. Helyezzük ...
Napraforgómagos sárgarépatorta narancskrémmel
Napraforgómagos sárgarépatorta narancskrémmel
Répatorta | 110 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a...
Bazsalikomos pesto
Bazsalikomos pesto
Pesto fenyőmaggal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tiszta serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot: állandó kevergetés mellett 2-3 percig hagyjuk a tűzön, amíg enyhén megpirul, de még nem barnul meg, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázat! A fenyőmag nag...
Vegetáriánus chili joghurttal
Vegetáriánus chili joghurttal
Zöldséges-babos egytál | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Beletesszük az egész köménymagot, és 2 perc alatt illatosra pirítjuk. Belekeverjük a hagymát, a zellert, a fokhagymát, a currykrémet, é...
Rozmaringos zselé
Rozmaringos zselé
Almazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A rozmaring leveleit tépkedjük le a szárról, és terítsük sütőpapírral borított sütőlapra. A szárakat te...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Borsos makréla
Borsos makréla
Sült makréla | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két teáskanál színes egészbors-keveréket (piros, zöld, fekete, fehér) mozsárban durvára törünk. A tisztított makrélák egyik oldalát megszórjuk a bors felével.
2. Az olajat felhevítjük egy serpenyő...
Tapenade fekete olajbogyóból
Tapenade fekete olajbogyóból
Olajbogyókrém, Zöldségpástétom | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépbe, pulzáló üzemmódban dolgozzuk össze darabosra az olajbogyót, a petrezselymet, a fokhagymát, a durvára darabolt szardellafiléket és a leöblített kapribogyót.
2. Adju...
Zöldcitromos túrótorta
Zöldcitromos túrótorta
Sajttorta, Citromos túrótorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előkészítünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. Tálban összekeverjük az összemorzsolt korpás kekszet a cukorral és a vajjal.
2. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen....
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Rákropogós, Vegyes zöldséges rákragu | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meghámozott gyömbért nagyon vékony csíkokra vágjuk (1. kép). Egy wokban 3 cm-nyi olajat forrósítunk.
2. Beletesszük a gyömbércsíkokat és kb. 1 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljü...
Sajtos-borsos spagetti
Sajtos-borsos spagetti
Sajtos spagetti | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a tésztát forró, sós vízben.
2. Ha félkemény, szűrjük le.
3. Az olívaolajat keverjük össze a reszelt sajttal, a mozsárban durvára tört borssal és egy merőkanálnyival a tészta főzővízé...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Párolt lepényhal mártásban | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halszeleteket meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, kicsit megsózzuk és borsozzuk. A mogyoróhagymát nagyon finomra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a...
Körözött
Körözött
Körözött | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A túrót törjük át, és keverjük össze az összes többi hozzávalóval, a massza világos rózsaszínű és teljesen csomómentes legyen.
2. Tálalás előtt tegyük hűtőszekrénybe. Friss, ropogós héjú kenyérs...
Vékony spagetti zöldfűszerekkel
Vékony spagetti zöldfűszerekkel
Zöldfűszeres spagetti | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a spagettit enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).
2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a hagymát és a fokhagymát aranyszínűre 3-4...
további találatok...