Itt a farsang

Feltételek: desszertek farsang

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
alaprecept
sütemények
gyümölcsös édességek
tésztafajták
népek konyhái
nehézségi fok
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

34 találat

Citromos pillangómuffin
Citromos pillangómuffin
Citromos muffin | 40 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük, vagy 12 kétrétegű muffinpapírt tepsire teszünk.
2. A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk. A margarint, a cukrot, a tojást, a...
Almaropogós
Almaropogós
Almás fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt 15 perc alatt felfuttatjuk a tejben. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.
2. Az élesztős keveréket beleöntjük, hozzáadjuk az almát, és puha tésztát gyúrunk. Letakarjuk, majd 90 percen ...
Farsangi fánk (zsemle)
Farsangi fánk (zsemle)
Gesztenyés sütemény | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Morzsold el az élesztőt, öntsd hozzá a langyos tejet, az olvasztott, de nem forró vajat, és sorban az összes többi hozzávalót a liszt kivételével. Kézi habverővel homogenizáld, majd add hozzá a lis...
Mandulás puszedli
Mandulás puszedli
Csak mandulás aprósütemény | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet, a kukoricalisztet, a fahéjat és a kristálycukor felét egy nagy tálba öntjük; hozzáadjuk a citromhéjat és az őrölt mandulát.
2. A tojásfehérjét kis, ...
Mazsolafánk eperöntettel
Mazsolafánk eperöntettel
Francia fánk | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fánkhoz lábosban összekeverjük a vizet, a vajat, a mazsolát, a cukrot és a reszelt narancshéjat. Felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet (1. kép), és fakanállal simára dolgozzuk. kissé hűtjük, ...
Citromos keksz
Citromos keksz
Citromos aprósütemény | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Két sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Elektromos habverővel a vajból és a cukorból könnyű krémet keverünk. Alaposan belekeverjük a tojást, a citromlevet és a héjakat.
2. A masszát nagy tálba tes...
Berlini farsangi fánk
Berlini farsangi fánk
Lekváros fánk, Krémes fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet tegyük egy tálba, nyomjunk bele egy kis mélyedést. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. 3 evőkanál tejjel hígítsuk fel, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, majd a kupacból kevés liszttel dolg...
Fánk mézes szirupban
Fánk mézes szirupban
Mézes fánk | több mint 2 óra | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet a sóval és a narancshéjjal robotgépbe öntjük. Rászórjuk a szárított élesztőt. Beillesztjük a dagasztókarokat, és a fokozatosan adagolt meleg vízzel, kb. 10 perc alatt, sűrű tésztát keverü...
Zsírban sült, cukros sütemény
Zsírban sült, cukros sütemény
Csörögefánk | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojássárgáját a cukorral addig keverjük, amíg ki­fehéredik, majd egymás után belegyúrjuk a vajat, il­letve a tejfölt, a rumot, a lisztet, az ecetet, a sót, hozzáöntjük a forralt vizet.
2. A tés...
Szalagos fánk
Szalagos fánk
Szalagos farsangi fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Fél bögre langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk kicsit kelni. A felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, ...
Édes csavaros
Édes csavaros
50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a tejet.
2. Beletesszük a lisztet a sóval, kemény tésztává keverjük. (Ha szükséges, adunk még hozzá tejet.)
3. Lisztes deszkán kinyújtjuk. 10 cm h...
Mézes fánk
Mézes fánk
Mézes fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt 25 dkg liszttel, a cukorral és egy kis langyos vízzel tálban sima tésztává gyúrjuk. A tálat konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük, amíg a térfogata a kétszeresére nem nő...
Csörögefánk
Csörögefánk
Csörögefánk | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet összekeverjük a zsírral, s a közepébe ütjük a tojást.
2. A vízhez hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliáscukrot, az ecetet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk.
3. Vékonyra kinyújtjuk, és...
Csörögefánk
Csörögefánk
Csörögefánk | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot, a tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, a rumot, a sót egy tálban összekeverjük, majd a liszttel alaposan kidogozott tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osztjuk, lisztezett deszkára t...
Csokoládés tortlett
Csokoládés tortlett
Tortlett | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vékonyan kikenünk 2 darab 12 lyukú gyümölcskosársütőt. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat. Kézzel addig morzsoljuk, amíg a massza zsemlemorzsára emlékeztet. Sima pengéjű késsel, v...
Mini párizsi-brest fánk
Mini párizsi-brest fánk
Francia fánk | 65 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A fánktésztához a lisztet sütőpapírra öntjük. A vajat 1/2 csésze (1,25 dl) vízzel egy edénybe tesszük, kis lángon addig keverjük, amíg megolvad, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, egyszerre bel...
Farsangi fánk
Farsangi fánk
Szalagos farsangi fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. 3 dl tejből a kristálycukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Amikor megkelt, a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kovászhoz, azután pedig hozzákeverjük ...
Farsangi fánk
Farsangi fánk
Szalagos farsangi fánk | 60 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tejet felmelegítjük. A tej felét az élesztővel, egy teáskanálnyi cukorral és kevés liszttel tésztaalappá keverjük, kétszeres térfogatúra kelesztjük. A vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk a ma...
Fánk
Fánk
Szalagos farsangi fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
Élesztővel, tejjel, 2 dkg cukorral, liszttel kovászt készítünk.
Míg ez kel, 6 tojás sárgáját 10 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, jó késhegynyi sóval habosra keverjük. Hozzáteszünk fél kg lisztet, a megke...
Fánk velencei módra
Fánk velencei módra
Olasz fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót. Belekeverjük a cukrot, a tojást, valamint a szárazra törölt és liszttel megszórt mazsolát.
2. Az élesztőt a te...
további találatok...