Itt a farsang

Feltételek: desszertek farsang

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
alaprecept
sütemények
gyümölcsös édességek
tésztafajták
népek konyhái
nehézségi fok
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

32 találat

Citromos pillangómuffin
Citromos pillangómuffin
Citromos muffin | 40 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük, vagy 12 kétrétegű muffinpapírt tepsire teszünk.
2. A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk. A margarint, a cukrot, a tojást, a...
Almaropogós
Almaropogós
Almás fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt 15 perc alatt felfuttatjuk a tejben. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.
2. Az élesztős keveréket beleöntjük, hozzáadjuk az almát, és puha tésztát gyúrunk. Letakarjuk, majd 90 percen ...
Mandulás puszedli
Mandulás puszedli
Csak mandulás aprósütemény | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet, a kukoricalisztet, a fahéjat és a kristálycukor felét egy nagy tálba öntjük; hozzáadjuk a citromhéjat és az őrölt mandulát.
2. A tojásfehérjét kis, ...
Mazsolafánk eperöntettel
Mazsolafánk eperöntettel
Francia fánk | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fánkhoz lábosban összekeverjük a vizet, a vajat, a mazsolát, a cukrot és a reszelt narancshéjat. Felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet (1. kép), és fakanállal simára dolgozzuk. kissé hűtjük, ...
Farsangi fánk (zsemle)
Farsangi fánk (zsemle)
Gesztenyés sütemény | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Morzsold el az élesztőt, öntsd hozzá a langyos tejet, az olvasztott, de nem forró vajat, és sorban az összes többi hozzávalót a liszt kivételével. Kézi habverővel homogenizáld, majd add hozzá a lis...
Berlini farsangi fánk
Berlini farsangi fánk
Lekváros fánk, Krémes fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet tegyük egy tálba, nyomjunk bele egy kis mélyedést. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. 3 evőkanál tejjel hígítsuk fel, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, majd a kupacból kevés liszttel dolg...
Zsírban sült, cukros sütemény
Zsírban sült, cukros sütemény
Csörögefánk | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojássárgáját a cukorral addig keverjük, amíg ki­fehéredik, majd egymás után belegyúrjuk a vajat, il­letve a tejfölt, a rumot, a lisztet, az ecetet, a sót, hozzáöntjük a forralt vizet.
2. A tés...
Fánk mézes szirupban
Fánk mézes szirupban
Mézes fánk | több mint 2 óra | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet a sóval és a narancshéjjal robotgépbe öntjük. Rászórjuk a szárított élesztőt. Beillesztjük a dagasztókarokat, és a fokozatosan adagolt meleg vízzel, kb. 10 perc alatt, sűrű tésztát keverü...
Szalagos fánk
Szalagos fánk
Szalagos farsangi fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Fél bögre langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk kicsit kelni. A felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, ...
Édes csavaros
Édes csavaros
Csörögefánk | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a tejet.
2. Beletesszük a lisztet a sóval, kemény tésztává keverjük. (Ha szükséges, adunk még hozzá tejet.)
3. Lisztes deszkán kinyújtjuk. 10 cm h...
Mézes fánk
Mézes fánk
Mézes fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt 25 dkg liszttel, a cukorral és egy kis langyos vízzel tálban sima tésztává gyúrjuk. A tálat konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük, amíg a térfogata a kétszeresére nem nő...
Csörögefánk
Csörögefánk
Csörögefánk | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot, a tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, a rumot, a sót egy tálban összekeverjük, majd a liszttel alaposan kidogozott tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osztjuk, lisztezett deszkára t...
Csörögefánk
Csörögefánk
Csörögefánk | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet összekeverjük a zsírral, s a közepébe ütjük a tojást.
2. A vízhez hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliáscukrot, az ecetet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk.
3. Vékonyra kinyújtjuk, és...
Mini párizsi-brest fánk
Mini párizsi-brest fánk
Francia fánk | 65 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A fánktésztához a lisztet sütőpapírra öntjük. A vajat 1/2 csésze (1,25 dl) vízzel egy edénybe tesszük, kis lángon addig keverjük, amíg megolvad, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, egyszerre bel...
Farsangi fánk
Farsangi fánk
Szalagos farsangi fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. 3 dl tejből a kristálycukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Amikor megkelt, a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kovászhoz, azután pedig hozzákeverjük ...
Farsangi fánk
Farsangi fánk
Szalagos farsangi fánk | 60 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tejet felmelegítjük. A tej felét az élesztővel, egy teáskanálnyi cukorral és kevés liszttel tésztaalappá keverjük, kétszeres térfogatúra kelesztjük. A vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk a ma...
Fánk
Fánk
Szalagos farsangi fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
Élesztővel, tejjel, 2 dkg cukorral, liszttel kovászt készítünk.
Míg ez kel, 6 tojás sárgáját 10 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, jó késhegynyi sóval habosra keverjük. Hozzáteszünk fél kg lisztet, a megke...
Fánk velencei módra
Fánk velencei módra
Olasz fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót. Belekeverjük a cukrot, a tojást, valamint a szárazra törölt és liszttel megszórt mazsolát.
2. Az élesztőt a te...
Fánk más módon
Fánk más módon
Szalagos farsangi fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Hat tojás sárgáját tíz deka vajjal, egy kanál porcukorral, kevés sóval habosra keverünk, hozzá veszünk 80 deka lisztet és annyi langyos tejet, hogy se kemény, se lágy tészta ne legyen. Ezalatt 20 deka...
Tejszínes-tejfölös szlovén fánk
Tejszínes-tejfölös szlovén fánk
Tejszínes-tejfölös fánk | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az élesztőt 1 teáskanál cukorral és a vízzel egy pohárban 5-10 perc alatt felfuttatjuk (akkor jó, ha a teteje habos).
2. A tejet a tejszínnel és a vajjal egy kis lábosban megmelegítjük, amíg a vaj...
további találatok...