Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6778 találat

Orosz hajdinalepény
Orosz hajdinalepény
Hajdinapalacsinta/blini | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt 8 dl langyos (35-40 fokos) tejben feloldjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojások sárgáját, a megolvasztott vajat és 40 dkg lisztet, majd jól kidolgozzuk. Langyos helyen kendővel letak...
Rizottó habzóborral és korianderrel
Rizottó habzóborral és korianderrel
Fűszeres rizottó, Sajtos rizottó, Rizottó borral | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és süssük 3-4 percig, míg megüvegesedik.
2. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a...
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Gyümölcsös tortilla, Tésztával töltött tortilla | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a tésztát egy nagy tálba, és öntsünk rá annyi forró - de nem forrásban lévő - vizet, amennyi ellepi. A csomagolásán levő utasítás szerint hagyjuk ázni, aztán szűrjük le.
2. Keverjük össze ...
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
2. Sütőpapírból ...
Füstölt halas palacsinta
Füstölt halas palacsinta
Halas palacsinta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.
2, Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de...
Bundás sajt
Bundás sajt
Sült sajt | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sajtból kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk.
2. A sajtszeleteket belisztezzük, majd a felforrósított olívaolajban mindkét oldalán kisütjük.
3. Citromot csepegtetünk rá és forrón tálaljuk.

Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Szalonnás tészta
Szalonnás tészta
Szalonnás makaróni | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felaprított szalonna kétharmadát és a fokhagymát óvatosan pirítsuk meg az olajban, és ha a szalonnapörcök már szép pirosak, akkor öntsük alá a bort, és forraljuk el.
2. Keverjük bele a félretett...
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Padlizsános rigatoni | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Nagy fazékban felforralunk kb. 4 liter sós vizet, és a csomagoláson láthat...
Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával
Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával
Sertéshúsos tortilla | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze egy nagy tálban az olajat a fokhagymával, az oregánóval, a római köménnyel, a sóval és a borssal, aztán forgassuk bele a felkockázott húst, hogy a fűszeres olaj mindenütt bevonja.
2...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Petrezselymes rakott hús
Petrezselymes rakott hús
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Egy elég magas lábasba t...
Spenótos burgonya
Spenótos burgonya
Ragu vegyes zöldségből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymagerezdet.
2. Hozzáadjuk az őrölt chilit, a római köményt és az őrölt koriandert. Néhány másodpercig egy...
Hosszúmetélt szalonnával
Hosszúmetélt szalonnával
Szalonnás hosszúmetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a szalonnát jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagy...
Fűszeres-ricottás bruschetta
Fűszeres-ricottás bruschetta
Sajtkrémes szendvics, Túrós szendvics | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük a ricottához (túróhoz) az összes hozzávalót - a saláta kivételével - egy öblös üvegtálban, egészen addig, amíg krémes állagú nem lesz.
2. A salátalevelet tegyük a kenyérszeletre, majd gus...
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Mazsolás sárgarépasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a reszelt sárgarépát és a mazsolát egy tálban.
2. Az öntethez öntsük az olajat, az ecetet, a bort és a reszelt gyömbért egy csavaros fedelű befőttesüvegbe.
3. Rázzuk össze alaposan...
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Tejszínes penne, Szalonnás penne, Paradicsomos penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehámozzuk, a magokat kiskanállal kikaparjuk, majd apró kockákra daraboljuk.
2. Az olívaolajat egy serpenyőb...
Spenótos gombócok
Spenótos gombócok
Spenótos gombóc | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy edényben az olívaolajon pirítsuk meg a finomra aprított hagymát és a kb. 1 cm-es kockákra vágott zsemlét.
2. A spenótot tisztítsuk meg, és forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig. Ezután s...
Gomba és bab
Gomba és bab
Babos-gombás egytál | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben, és a gombát, illetve a hagymát addig pirítjuk benne, amíg a hagyma puha és aranyszínű lesz.
2. Belekeverjük a lisztet, a currykrémet, majd 1-2 percig ...
további találatok...