Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6710 találat

Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Tagliatelle bolognai szósszal
Tagliatelle bolognai szósszal
Paradicsomos-húsos tagliatelle | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Púpozzuk a lisztet tiszta munkafelületre, csináljunk benne egy mélyedést, és ide tegyük a feltört tojásokat.
2. Sózzuk, és középről indulva dolgozzuk össze a tésztát. Gyúrjuk simára, majd tegyük f...
Pizzatekercs
Pizzatekercs
Sajtos melegszendvics | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a grillsütőt közepes fokozaton.
2. Kenjük meg a tortillákat a tésztaszósszal, és szórjunk rájuk kapribogyót és sajtot.
3. Grillezzük őket 3-4 percig, hogy a sajt megolvadjon, de ne...
Osztrák krumplis batyu
Osztrák krumplis batyu
Burgonyás-túrós batyu | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A turbolyát, a mentát, a petrezselymet és a metélőhagymát megtisztítjuk, megmossuk, megszárítju...
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Zöldséges tésztasaláta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomot, a fokhagymát, a majoránnát, a leöblített és lecsöpögtetett kapribogyót, a szardellát és az oregánót egy nagy salátástálba. Ízesítsük sóval, borssal, és keverjük jól össze.
2...
Párolt gomba wokban
Párolt gomba wokban
Párolt gomba | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombákat vízben megmossuk, majd felitatjuk róluk a nedvességet.
2. A wokban felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és kb. 10 másodpercig futtatjuk benne az újhagymát és a fokhagymát.
3. Hozzáad...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Zöldolajbogyó-saláta
Zöldolajbogyó-saláta
Olajbogyósaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kimagozott olajbogyókat kissé törjük össze, és öblítsük le folyó vízben.
2. Tegyük őket egy salátástálba, keverjük össze a felaprított szárzellerrel és a mentával.
3. Adjuk hozzá az olajat és a...
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos párolt padlizsán | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ehhez a recepthez kisebb padlizsánokat válasszunk. Hosszában vékonyan szeleteljük fel őket, és bőséges mennyiségű forró vízben főzzük 5 percig. Csepegtessük le, és tegyük tiszta konyharuhára, egy m...
Rokfortos vaj mazsolával
Rokfortos vaj mazsolával
Sajtos szendvics | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a vajat és a rokfortot a portóival (persze ez utóbbit el is hagyhatjuk) egy tálba.
2. Villával törjük és keverjük össze, míg nagyjából sima nem lesz.
3. Tálaláskor kenjük a keveréket a fel...
Bulguros-babos vegaburger
Bulguros-babos vegaburger
Zöldségburger | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bulgurt áztassuk forró vízbe 15 percre. Szűrjük le, nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy kis serpenyőben közepes l...
Spagetti körtével és dióval
Spagetti körtével és dióval
Diós spagetti, Körtés spagetti | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük és melegen tartjuk.
2. Közben a megtisztított, felszeletelt körtét lábosba tesszük. Felö...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vastag tekerccsé felgöngyölt húst főzőcérnával összekötjük, és edénybe tesszük.
2. A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és a húshoz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Tésztafelfújt füstölt hallal
Csőben sült tészta, Szarvacskatészta sajtmártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeve...
Lasagne marche-i módra
Lasagne marche-i módra
Húsos lasagne, Gombás lasagne | 105 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit. Nyújtsunk vékony lapot sodrófával vagy tésztagéppel, és vágjuk fel olyan hosszú és széles csíkokra, amekkora a sütőtálunk.
2. Ezeket a tésztalapokat bőséges, ...
Articsóka velencei módra
Articsóka velencei módra
Párolt articsóka | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsókaszíveket citromlébe áztatjuk, hogy ne színeződjenek el.
2. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
3. Mélyebb serpenyőben, a felforrósított...
Polip vörösborban
Polip vörösborban
Borban párolt polip | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A polip fejét levágjuk, méghozzá a csápjai és a tasakja között. A tasak bőrét lehúzzuk, kifordítjuk, és a belsőségeket eltávolítjuk. A fogó csápokat szétnyitjuk, a rágószerveit eltávolítjuk.
2. A ...
Posírozott tojás joghurttal
Posírozott tojás joghurttal
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a sóval együtt a joghurtba tesszük, összekeverjük. Tálalócsészében meleg helyre tesszük.
2. Sós vizet forralunk az ecettel. A tojást belecsorgatjuk, és 3 p...
Sült cukkinivirágok
Sült cukkinivirágok
Rántott cukkinivirág | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojássárgáját az ásványvízzel, a borral, 1 evőkanál olajjal, a sóval és a borssal felverjük, és apránként beleöntjük a lisztet. A masszát kb. 20 percig pihenni hagyjuk.
2. A pihentetési idő lete...
Polenta fontinával
Polenta fontinával
Sajtos polenta | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1, A kukoricadarából és a sós vízből az alaprecept szerint polentát készítünk.
2. Mikor az edény aljáról kezd elválni a polenta, az apróra vágott sajtot és a vaj felét beletesszük, és még 5 percig ...
további találatok...