Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6869 találat

Teljes kiőrlésű tészta rukkolával
Teljes kiőrlésű tészta rukkolával
Zöldséges orsótészta, Paradicsomos orsótészta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csomagoláson lévő útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük a fazékba.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A rukkolát átválogatj...
Parajos-juhsajtos pitta
Parajos-juhsajtos pitta
Spenótos sajtos pite | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre a hagymát. A felengedett spenótot vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk az egészet kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecs...
Zellerropogós
Zellerropogós
Sült vegyes zöldség | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított szárzellert nagyobb darabokra vágjuk. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
2. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, a kockára vágott lilahagymával, a durvára vágott dióval, az őrölt róma...
Citromos húspogácsák baconban
Citromos húspogácsák baconban
Fasírt sertéshúsból | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A darált húshoz hozzáadjuk a citrom levét, a lereszelt füstölt sajtot, a felvert tojást és befűszerezzük.
2. A zsemlemorzsát annyi tejjel, amennyit felvesz, képlékeny masszává alakítjuk és jól öss...
Darált húsos omlett
Darált húsos omlett
Húsos omlett | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szárzellert egészben főzzük forró vízben 15 percig, majd aprítsuk fel.
2. Közepes lángon forrósítsuk fel a vajat néhány csepp olajjal egy serpenyőben. Tegyük bele a finomra aprított hagymát és s...
Carpaccio
Carpaccio
Carpaccio | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.
2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifa...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az ...
Joghurtos, avokádós spagetti
Joghurtos, avokádós spagetti
Avokádós spagetti, Joghurtos spagetti | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).
2. Míg fő a tészta, forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagy...
Currys marhahúsos párna
Currys marhahúsos párna
Hússal töltött tésztatekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelék elkészítéséhez forrósítsuk fel az olajat nagy lángon egy serpenyőben, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, a currypasztát és a köményt, és kevergetve süssük 2 percig.
2. Adjuk hozzá a húst, és...
Sajtos-sonkás töltött tészta
Sajtos-sonkás töltött tészta
Sajtos batyu | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelék elkészítéséhez egy tálban keverjük el a ricottát a tojások sárgájával, adjuk hozzá a sonkát és a felkockázott provolonét, a felaprított petrezselymet, sózzuk, és szórjunk bele frissen őr...
Fehérbabsaláta tonhallal
Fehérbabsaláta tonhallal
Babsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot annyi vízbe tesszük, hogy jól ellepje, és legalább 8 óráig (legjobb éjszaka) áztatjuk.
2. Az újhagymát és a kaliforniai paprikát megtisztítjuk és megmossuk. A peperoni paprikát hosszában f...
Sertéshúsos tavaszi tekercs
Sertéshúsos tavaszi tekercs
Hússal töltött sült tészta, Tavaszi tekercs, Hússal töltött tésztatekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelékhez forrósítsuk fel a mogyoróolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, a gyömbért és a chilipaprikát, és kevergetve süssük 2 percig.
2. Adjuk hozzá a húst, és süssük 4-5 perc...
Tintahaltintás spagetti
Tintahaltintás spagetti
Tintahalas spagetti | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A kalmár pucolásához húzzunk ki a testéből minden belsőséget. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a tintát tároló kis, ezüstös hólyagot, ami a teste felső részében van. Ügyeljünk arra, hogy eltávolítsu...
Ropogós tésztafészek
Ropogós tésztafészek
Sült spagetti | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Bős, sós vízben kifőzzük a spagettit. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
2. A paradicsomot megmossuk, keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, félbevágjuk...
Fűszeres szardínia
Fűszeres szardínia
Ecetes szardínia, Sült szardínia | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hempergessük meg a megtisztított szardíniákat lisztben, burkoljuk be őket alaposan.
2. Melegítsük fel az olajat közepes lángon. Süssük a szardíniákat, míg mindkét oldalukon aranybarnára pirulnak, ...
Olasz szalámis festonati
Olasz szalámis festonati
Szalámis-zöldséges festonati | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a brokkolirózsákat, a szárát és a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízbe és pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet a tészta számára.
2. Forrósítsuk fel az olajat eg...
Piros-zöld kagylótészta
Piros-zöld kagylótészta
Töltött kagylótészta, Halas kagylótészta, Zöldséges kagylótészta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kagylótésztát (ehhez a recepthez feltétlenül nagyméretűt vásároljunk) bő, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A főtt céklát apró kockákra vágjuk. A lazacfilét leöblítj...
Édes-savanyú cukkini
Édes-savanyú cukkini
Sült cukkini | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy kicsi serpenyőben gyenge tűzön olvasszuk össze a cukrot és az ecetet, és tartsuk melegen.
2. Mossuk meg a cukkinit és vágjuk fel fél cm vastag karikákra.
3. Süssük meg nagy lángon a felforrós...
Tőkehal leveles tésztában
Tőkehal leveles tésztában
Hallal töltött sült tészta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet és 8, egyenként 7,5 dekás adagra vágjuk.
2. A fokhagymát meghámozzuk és eldörzsöljük, a kaprot megmossuk és felaprítjuk, majd a fokhagymával, az ol...
Fusilli a tenger gyümölcseivel
Fusilli a tenger gyümölcseivel
Fusilli tenger gyümölcseivel | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt alaposan megmossuk, a kinyílt kagylókat kidobjuk. A tintahalat megmossuk, szárazra töröljük. A nagyobbakat karikára vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. A garnélákat m...
további találatok...