Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6623 találat

Kagylók sült baconnal
Kagylók sült baconnal
Kagyló sült baconnal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a nyitott példányokat kidobjuk.
2. Forrós, sós vízben addig főzzük, amíg kinyílnak (kb. 5 perc).
3. Leszűrjük, a héjakat eltávolítjuk.
4. A bőre nélkül...
Göngyölt hering
Göngyölt hering
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss heringeket kibelezzük, kifilézzük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2. A fehérbort és az ecetet a zöldségekkel és a fűszerekkel kb. 5 percig forraljuk.
3. A heringfiléket hőáll...
Osztriga Guinness sörrel
Osztriga Guinness sörrel
Osztriga citrommal | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigát alaposan megmossuk, letisztítjuk és felnyitjuk.
2. Tört jéggel kibélelt tálra helyezzük.
3. Citromgerezdekkel körberakjuk, és kevés cayenne-borssal fűszerezzük.
4. Kenyeret, vajat ...
Sertésláb aszpikban
Sertésláb aszpikban
Disznóhús aszpikban | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A sertéslábat és a sertéshúst hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számítva 120 percig lassú tűzön főzzük.
2. A habot közben lemerjük, sót, borsot és kevés ecetet teszünk bele, majd továb...
Kapros hering
Kapros hering
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az előzőleg legalább 12 órán át áztatott heringeket kifilézzük, majd 2 cm-es darabokra szeleteljük.
2. A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, felaprítjuk.
3. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágju...
Húsos pirog
Húsos pirog
Húsos pirog | 80 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A húst a felforrósított vajon röviden megpirítjuk, majd kivesszük.
2. A hagymát megtisztítjuk és felvágjuk, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk, majd a liszttel összepirítjuk, és a forró vízzel...
Orosz töltött tojás
Orosz töltött tojás
Töltött tojás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, megfelezzük.
2. A sárgáját kivesszük, összenyomjuk és összekeverjük a hozzávalókkal.
3. A fél tojásfehérjéket a sárgájából készült keverékkel megtöltjü...
Tojások minszki módra
Tojások minszki módra
Töltött tojás | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk, kivesszük a sárgáját, és a vajjal, a majonézzel, a tejföllel, a fűszerekkel, a pirospaprikával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
2. Négy fé...
Szegény ember kaviárja
Szegény ember kaviárja
Gombás túrókrém | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és a hagymával nagyméretű serpenyőben a felforrósított vajon megsütjük.
2. A sherryvel hirtelen lehűtjük, és levesszük a tűzről.
3. A...
Halpuding
Halpuding
Halpuding | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss halat konyhakészre előkészítjük, kifilézzük. A fejből, az uszonyokból, a farokból és a gerincből 30 perc alatt alaplevet főzünk.
2. A halfilét és a megtisztított hagymát háromszor egymás u...
Húsos-halas pástétom kenyértésztában
Húsos-halas pástétom kenyértésztában
Halpástétom, Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérpongyolához a lisztet (ez lehet 60 dkg rozsliszt és 40 dkg búzaliszt keveréke is), a sót és a vajat 1 liter vízzel közepesen lágy tésztává dolgozzuk (rozslisztből finom kenyérpongyola lesz,...
Feketekagyló fehérborban
Feketekagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló | 80 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A kagylót folyó víz alatt megtisztítjuk, és a "szakállát" eltávolítjuk. A nyitott példányokat eldobjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk, az összes zöldséget apróra vágjuk, a pe...
Fűszeres tojáskák
Fűszeres tojáskák
Tojással töltött sült tészta | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelékhez felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a vajat, a lisztet, valamint a zöldfűszereket és az újhagymát.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy felfújtasformát alaposan...
Krumplilepény
Krumplilepény
Burgonyás lepény | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit (keményre fövő fajtát keressünk) meghámozzuk, szita fölött lereszeljük, hogy a leve kicsöpöghessen.
2. Előbb a megtisztított, majd lereszelt hagymát, aztán a tojást keverjük bele. Sóval...
Halgombóc
Halgombóc
Főtt halgombóc | 115 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss halat konyhakészre előkészítjük, kifilézzük. A fejből, az uszonyokból, a farokból és a gerincből 30 perc alatt alaplevet főzünk.
2. A halfilét és a megtisztított hagymát háromszor egymás u...
Angolnatekercs
Angolnatekercs
Töltött angolna | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss angolnát megtisztítjuk, megnyúzzuk, kiszálkázzuk és megmossuk, majd szétnyitjuk. A farkát levágjuk, húsát apró darabokra szeljük.
2. Az angolna belsejét a farkahúsával, a tisztított, aprít...
Sonka és tőkehal
Sonka és tőkehal
Füstölt tőkehal sonkával | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat épphogy ellepő vízben 5 percig forraljuk, miközben egyszer megfordítjuk. Kivesszük, a bőrét és szálkákat eltávolítjuk.
2. Nagyobb serpenyőben - hogy a hal is elférjen majd benne - a vajat ...
Töltött tintahal
Töltött tintahal
Töltött tintahal | 90 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A tintahalat konyhakészre előkészítjük: csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a tintás tasakot óvatosan eltávolítjuk, megmossuk és karikák...
Papírban sült tészta
Papírban sült tészta
Rakott spagetti | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A spagettinit forrásban lévő, sós vízben al dente (roppanósra) kifőzzük., hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágju...
Párolt édeskömény
Párolt édeskömény
Párolt édeskömény | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az édesköményt megtisztítjuk, négybe vágjuk, lapos edénybe tesszük.
2. Hozzáadjuk az alaplevet , a bort, a babérlevelet és az olívaolajat.
3. Felforraljuk, és fedő nélkül addig főzzük, míg a fol...
további találatok...