Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6667 találat

Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Szarvasgombás zsemle
Szarvasgombás zsemle
Szarvasgombás zsemle | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet edénybe szitáljuk, a közepébe kis gödröcskét nyomunk, az élesztőt, a sót és a cukrot beletesszük.
2. A langyos vizet is beleöntjük, majd az egészet jól összegyúrjuk, hogy a tészta egyenl...
Fülecsketészta brokkolival
Fülecsketészta brokkolival
Brokkolis orecchiette | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tészta elkészítéséhez a lisztet és a darát összekeverjük. A közepébe gödröcskét nyomunk. Csipetnyi sót teszünk bele, beleöntjük az olívaolajat és a meleg vizet.
2. Az egészet összedolgozzuk, leg...
Polenta gorgonzolával
Polenta gorgonzolával
Sajtos polenta | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. 25 dkg kukoricadarából és 7,5 dl vízből az alaprecept szerint elkészítjük a polentát , hagyjuk kihűlni.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tűzálló edényt kivajazunk.
3. A polentát 1-2 cm va...
Polenta fontinával
Polenta fontinával
Sajtos polenta | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1, A kukoricadarából és a sós vízből az alaprecept szerint polentát készítünk.
2. Mikor az edény aljáról kezd elválni a polenta, az apróra vágott sajtot és a vaj felét beletesszük, és még 5 percig ...
Osztriga pezsgőben
Osztriga pezsgőben
Osztriga pezsgőben | 50 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. Az osztrigahéjat speciális késsel kinyitjuk, a kagylóhúst kivesszük, közben felfogjuk a levét. Ügyeljünk arra, hogy a héj mélyebb oldala ne sérüljön meg, mert a tálaláshoz szükség lesz rá.
2. A sü...
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Gnocchi húsmártással, Gnocchi búzadarából | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához a lisztet és a darát összekeverjük.
2. A sáfrányt a langyos vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez öntjük, és kevés sóval egyenletes tésztává gyúrjuk.
3. Kis adagokra osztjuk, és ezekbő...
Kagylók sült baconnal
Kagylók sült baconnal
Kagyló sült baconnal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a nyitott példányokat kidobjuk.
2. Forrós, sós vízben addig főzzük, amíg kinyílnak (kb. 5 perc).
3. Leszűrjük, a héjakat eltávolítjuk.
4. A bőre nélkül...
Nyúlhúsos pástétom
Nyúlhúsos pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A nyúlhúst vékony csíkokra vágjuk. A töltelékhez a májat, a többi húst, valamint a szalonna kétharmadát ledaráljuk.
2. A pürét a zöldfűszerekkel, a konyakkal, borssal, sóval, valamint a tojással ö...
Sült vegyes tengeri tál
Sült vegyes tengeri tál
Bundázott tenger gyümölcsei, Sült hal | 60 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A lehetőleg apró szardíniát és a vörös márnát konyhakészre előkészítjük, megmossuk.
2. A tintahal csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a...
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Fűszeres vékonymetélt, Paradicsomos linguini | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük a friss tésztát az alábbiak szerint szerint, majd utólag hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan összekeverjük.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a tésztalapot felgöngyöljük, és éles ...
Töltött cannelloni
Töltött cannelloni
Hússal töltött cannelloni | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk. A tésztalapot 12 darab, 8 x 8 cm-es darabra vágjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kevés olajjal 4-5 percig főzzük, óvatosan kivesszük és lecsöpögtetjük.
2. A h...
Gnocchi római módra
Gnocchi római módra
Gnocchi búzadarából | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet mélyebb edényben a sóval felforraljuk.
2. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a darát. Kis lángon 20 percig főzzük, majd az edényben hagyjuk kicsit kihűlni.
3. A tojássárgáját és 5 ...
Sertéssült
Sertéssült
Sült sertéscomb | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A húst leöblítjük, szárazra töröljük.
2. A sóval és a mustárral bedörzsöljük, majd megborsozzuk.
3. Egy tepsit kizsírozunk, a húst beletesszük, és az előmelegítet...
Burgonyás gnocchi
Burgonyás gnocchi
Burgonyás gyúrt tészta, Vajas gnocchi | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, meghámozzuk és összenyomjuk.
2. A tojással és a sóval összekeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, az egészet egyenletes, kemény tésztává gyúr...
Szárnyasmájas pástétom
Szárnyasmájas pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle májat az ecettel lecsöpögtetjük, tálba tesszük.
2. A mogyoróhagymát egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán...
Hamuban sült szarvasgomba
Hamuban sült szarvasgomba
Hamuban sült szarvasgomba | 55 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A szarvasgombát megtisztítjuk, finoman megsózzuk, és leöntjük a pezsgővel.
2. Minden szarvasgombát begöngyölünk egy szelet szalonnába.
3. Majd két réteg sütőpapírba tekerjük, amit kívülről megned...
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd nagyobb edényben, a felforrósított olajon megpároljuk.
2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
3. A fehérborral, ...
Tőkehalas gombócok
Tőkehalas gombócok
Halkrokett | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, a vizet többször lecseréljük. Felhasználáskor forrásban lévő vizet öntünk rá, és 10 percig főzzük.
2. Kivesszük a halat, megszabadítjuk a bőrétől, val...
további találatok...