Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6845 találat

Spanyol fokhagymás rák
Spanyol fokhagymás rák
Fokhagymás rák, Paradicsomos rákragu | 45 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat és a vajat.
2. Futtassuk meg benne a fokhagymát, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a chilipaprikát.
3. Keverjük hozzá a paradicsomot, és me...
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Vajazzunk ki egy körülbelül 20 centiméter átmérőjű sütőformát, és szórjunk bele zsemlemorzsát.
2. Mossuk meg a spenótot jó alaposan, d...
Zöld lasagne bolognai módra
Zöld lasagne bolognai módra
Húsos lasagne, Zöldséges lasagne | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Közepes lángon egy serpenyőben olajon pároljuk puhára a zöldségeket.
2. Tegyük a serpenyőbe a darált húst, vegyük feljebb a lángot, és pirítsuk meg. Öntsük alá a vörösbort, és forraljuk addig, mí...
Nyers paradicsom búzacsírával
Nyers paradicsom búzacsírával
Paradicsomsaláta | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott és szárazra törölt paradicsomot vágjuk fél centiméteres szeletekre.
2. Tegyük 4 tányérra, szórjuk meg a tetejüket a búzacsírával, apróra vágott petrezselyemzölddel, összetépkedett men...
Meleg steaksaláta papájával
Meleg steaksaláta papájával
Marhahússaláta | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A steaksaláta készítéséhez szeleteljük fel a megtisztított hátszínt.
2. Szórjuk meg rozmaringgal, sóval és a cayenne-borssal.
3. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, magas tűz fölött. Sü...
Rizsbomba
Rizsbomba
Rizses egytál hússal | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrásban lévő sós vízben félig főzzük a rizst, majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni.
2. Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsuk meg benne a felaprított vöröshagymát.
3...
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Sajtos spagetti | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
2. Míg a tészta fő, olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött.
3. Adjuk hozzá a gorgonzolát és a tejet. ...
Marhahúsos miniburger
Marhahúsos miniburger
Hamburger darált marhahúsból | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húspogácsához egy nagy tálban jól dolgozzuk össze a darált húst a mustárral, 3 evőkanál olajjal, a kakukkfűvel, a fokhagymával, a sóval és a borssal.
2. Formáljunk a masszából 12 azonos méretű ...
Rántott karfiol
Rántott karfiol
Rántott karfiol | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karfiolrózsákat sós vízben, egy kevés tejjel a forrástól számítva kb. 3 perc alatt roppanósra főzzük.
2. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, sózzuk, ízesítjük frissen őrölt fekete borssal és reszelt sze...
Lasagne
Lasagne
Húsos lasagne | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. a sárgarépát meghámozzuk, a zellert megtisztítjuk és megmossuk. Mindkettőt kis kockákra vágjuk.
2. A mozzarellát vékony szeletekre vágj...
Sült vadhagyma
Sült vadhagyma
Sült hagyma | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vadhagyma külső héját távolítsuk el, és jól mossuk meg.
2. Hagyjuk egy vagy két napig hideg vízben ázni, közben a vizet többször cseréljük ki, vagy bőséges mennyiségű vízben félig főzzük meg, h...
Zsályás-ricottás tortelli
Zsályás-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hag...
Articsóka római módra
Articsóka római módra
Töltött articsóka | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mentát megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleit lecsipkedjük, és finomra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a mentával.
2. A citromot kifacsarjuk és a citromleve...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós spagetti | 95 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat hideg vízbe 60 percig.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
3. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepesen magas tű...
Thai marhahússaláta
Thai marhahússaláta
Marhahússaláta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel egy serpenyőt közepesen magas tűzön. Sózzuk és borsozzuk meg a hátszínszeleteket, és grillezzük meg őket (5-8 perc alatt közepesen véres lesz).
2. Szedjük ki a serpenyőből, és hag...
Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Padlizsános-fenyőmagos metélt
Padlizsános-fenyőmagos metélt
Zöldséges szélesmetélt | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 225 fokra (légkeveréses 200 fok). A padlizsánokat megmossuk és szárazra töröljük. az egyiket megkenjük az olaj felével, majd villával többször megszurkáljuk.
2. A sütő középs...
Lasagne bolognai módra
Lasagne bolognai módra
Húsos lasagne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
további találatok...