Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6911 találat

Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Paradicsomos gnocchi, Spenótos gnocchi | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a paradicsomszószt. Kevergessük akacsony láng felett 5 percig. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) é...
Zöldségsaláta joghurtos öntettel
Zöldségsaláta joghurtos öntettel
Joghurtos vegyessaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meghámozott kígyóuborkát hasábokra vágjuk, a szárzellert, az újhagymát és a zöldpaprikát vékonyan felszeleteljük.
2. A retket és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
3. A zöldségeket tálba tesszük, ...
Gyümölcssaláta csípős lime-szirupban
Gyümölcssaláta csípős lime-szirupban
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szirup készítéséhez keverjük ki a cukrot a vízzel, a lime héjával és levével egy kis edényben.
2. Forraljuk fel, és alacsony tűz fölött pároljuk 5 percig, majd 10 percig hagyjuk hűlni.
3. Tegyü...
Spárgás párna
Spárgás párna
Spárgás lepény | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A felengedett leveles tésztát 4 egyenlő négyzetre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 12 cm-es oldalú négyzetté nyújtjuk.
2. A közepén késheggyel bejelölünk egy kisebb, 7 cm-es oldalú négyzetet é...
Sült tonhalgolyók
Sült tonhalgolyók
Sült halgombóc, halpogácsa | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a ricottát egy nagyobb tálba, és villával jól nyomkodjuk össze.
2. Villával törjük vékony darabokra a leszűrt tonhalat is. Tegyük a tálba a petrezselyemzölddel, a reszelt parmezánnal, a só...
Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta | 85 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt félbevágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. A padlizsánt a vágott felével lefelé sütőlemezre tess...
Báránysaláta tzatzikivel
Báránysaláta tzatzikivel
Hússaláta bárányhússal | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A báránysaláta készítéséhez melegítsük elő a grillt vagy a barbecue-t. Tegyük a bárányt a grillre, és süssük 3-5 percig mindkét oldalát, hogy közepesen véres legyen.
2. Tegyük a rukkolát és a para...
Kedvenc cézársaláta
Kedvenc cézársaláta
Caesar-saláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyük a kenyeret egy tepsire, és locsoljuk meg olajjal, sózzuk és borsozzuk.
2. A sütőbe téve süssük ropogósra kb. 5 perc alatt.
3. Süssü...
Görög risonisaláta
Görög risonisaláta
Zöldséges tésztasaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük a risonit (a rizsformájú tésztát) enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét, ...
Jamaicai marhaburger
Jamaicai marhaburger
Hamburger darált marhahúsból | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a villanysütőt 190 fokra vagy a gázsütőt 5-ös fokozaton. A vastag hasábokra vágott burgonyát forgassuk össze 3 evőkanál olívaolajjal és ízlés szerint sóval egy nagy tepsiben, aztán r...
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguini bazsalikommártással, Zöldséges linguini | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. A babot szűrőkanállal kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
2. Ugyanabban a vízben 5 percig főzzük a liguinét (szalagtésztát).
3. Hozzáadj...
Ecetes fehérretkes, garnélarákos tésztasaláta
Ecetes fehérretkes, garnélarákos tésztasaláta
Tésztasaláta tenger gyümölcseivel, Zöldséges tésztasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg az üvegtésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Csöpögtessük le a megfőtt üvegtésztát, és tegyük egy nagy tálba.
3. Adjuk hozzá a főtt garnélarákot, az ecetes retket, a gyufa...
Tőkehalkrém
Tőkehalkrém
Halkrém | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a korábban beáztatott tőkehalat egy nagyobb serpenyőbe, annyi olajjal, hogy ellepje. Közepes lángon forraljuk fel, és zárjuk el a lángot.
2. Hagyjuk állni 20 percig, majd szűrjük le.
3. Hú...
Édes-savanyú padlizsán
Édes-savanyú padlizsán
Padlizsános ragu | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a pa...
Sajttal sült rák
Sajttal sült rák
Csőben sült rák | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne üvegesre a hagymát.
2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vagdaljuk apróra...
Olasz hamburger
Olasz hamburger
Hamburger darált marhahúsból | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húspogácsák elkészítéséhez tegyük a húst, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a bazsalikomot, a fokhagymát és a Worcestershire-szószt egy tálba, és jól keverjük össze.
2. A masszából formázzun...
Vegetáriánus galuskasaláta
Vegetáriánus galuskasaláta
Zöldséges tésztasaláta | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy fazékban felforralunk 3 liter sós vizet. A galuskát a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
2. A paradicsomot megmossuk, és...
Penne húsos szósszal
Penne húsos szósszal
Húsos penne | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.
2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt m...
Pestós burgonya
Pestós burgonya
Pestós burgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újburgonyát lekapargatjuk, majd sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Felhasználásig melegen tartjuk.
2. Közben a friss bazsalikomleveleket, a megtisztított fokhagymát és a fenyőmagot robotgé...
Makrélasaláta
Makrélasaláta
Zöldséges halsaláta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először készítsük el az alaplevet: a felaprított zöldségeket és a többi hozzávalót forraljuk fel, és főzzük 30 percig.
2. Közben a friss makrélákat tisztítsuk meg, a belsőségeket vegyük ki, és fol...
további találatok...