Előételek

Feltételek: előételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
előételfélék
népek előételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

6766 találat

Párolt zöldségek vermuttal
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
2. Sütőpapírból ...
Marhahúsos-gombás pite
Marhahúsos-gombás pite
Marhahúsos pite | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy nagyobb lábasban, és pároljuk rajta 2-3 percig a vöröshagymát és a szeletelt gombát.
2. Tegyük bele a 2 cm-es kockákra vágott marhahúst. Ízlés szerint fűszer...
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Gyümölcsös tortilla, Tésztával töltött tortilla | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a tésztát egy nagy tálba, és öntsünk rá annyi forró - de nem forrásban lévő - vizet, amennyi ellepi. A csomagolásán levő utasítás szerint hagyjuk ázni, aztán szűrjük le.
2. Keverjük össze ...
Füstölt halas palacsinta
Füstölt halas palacsinta
Halas palacsinta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.
2, Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Szalonnás tészta
Szalonnás tészta
Szalonnás makaróni | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felaprított szalonna kétharmadát és a fokhagymát óvatosan pirítsuk meg az olajban, és ha a szalonnapörcök már szép pirosak, akkor öntsük alá a bort, és forraljuk el.
2. Keverjük bele a félretett...
Karácsonyi saláta
Karácsonyi saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cikóriát és a zellert külön-külön főzzük meg forró vízben. Szűrjük és csepegtessük le őket, majd hagyjuk kihűlni.
2. Forgassuk össze őket az olívaolajjal egy nagy tálban.
3. Tegyük bele a jól l...
Bundás sajt
Bundás sajt
Sült sajt | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sajtból kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk.
2. A sajtszeleteket belisztezzük, majd a felforrósított olívaolajban mindkét oldalán kisütjük.
3. Citromot csepegtetünk rá és forrón tálaljuk.

Avokádó és csirkesaláta fekete kenyéren
Avokádó és csirkesaláta fekete kenyéren
Húsos szendvics | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk a héjától megtisztított és kimagozott avokádót 12 szeletre, majd locsoljuk meg a citromlével.
2. A csirkesalátához keverjük össze egy tálban az apró darabokra vágott csirkét, a mogyoróhagym...
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Tejszínes penne, Szalonnás penne, Paradicsomos penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehámozzuk, a magokat kiskanállal kikaparjuk, majd apró kockákra daraboljuk.
2. Az olívaolajat egy serpenyőb...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Hosszúmetélt szalonnával
Hosszúmetélt szalonnával
Szalonnás hosszúmetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a szalonnát jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagy...
Gorgonzolamártás
Gorgonzolamártás
Kéksajtmártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban habverővel keverjük össze a mascarponét az apróra vágott gorgonzolával.
2. Adjuk hozzá a konyakot is, hogy még krémesebb és ízletesebb legyen.
3. Az így kapott krémmel kenjük meg a ré...
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Mazsolás sárgarépasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a reszelt sárgarépát és a mazsolát egy tálban.
2. Az öntethez öntsük az olajat, az ecetet, a bort és a reszelt gyömbért egy csavaros fedelű befőttesüvegbe.
3. Rázzuk össze alaposan...
Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával
Grillezett sertéshúsos tekercs ananászos salsával
Sertéshúsos tortilla | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze egy nagy tálban az olajat a fokhagymával, az oregánóval, a római köménnyel, a sóval és a borssal, aztán forgassuk bele a felkockázott húst, hogy a fűszeres olaj mindenütt bevonja.
2...
Petrezselymes rakott hús
Petrezselymes rakott hús
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Egy elég magas lábasba t...
Tortellini brokkolival
Tortellini brokkolival
Zöldséges tortellini | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk és apró rózsákra szedjük. A szárát feldaraboljuk.
2. A brokkolit forrásban lévő sós vízben 8-10 percig főzzük. Leszűrjük, de közben a főzőlevet felfogjuk, és a...
Lágyra párolt póréhagyma
Lágyra párolt póréhagyma
Párolt póréhagyma | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt föl...
Spenótos burgonya
Spenótos burgonya
Ragu vegyes zöldségből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymagerezdet.
2. Hozzáadjuk az őrölt chilit, a római köményt és az őrölt koriandert. Néhány másodpercig egy...
további találatok...