Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3189 találat

Májas piláf
Májas piláf
Májas piláf | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot...
Póréhagyma olajban
Póréhagyma olajban
Párolt póréhagyma | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréhagyma zöldjét levágjuk, a fehér részét alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kb. 5 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A vöröshagymát meghámozzuk, felvágjuk, és nagyobb serpenyőben felforrósíto...
Zöldségekkel töltött sült padlizsán
Zöldségekkel töltött sült padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, szárait levágjuk, és egymástól kb. 2 cm távolságban hosszanti irányban csíkosra hámozzuk.
2. 15 percig sós vízbe tesszük, majd szárazra töröljük. Hosszanti irányban az egyi...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Tésztafelfújt füstölt hallal
Csőben sült tészta, Szarvacskatészta sajtmártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeve...
Paprika-paradicsom egytál
Paprika-paradicsom egytál
Olasz lecsó | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, húsukat csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát felaprítjuk.
2. Az olajat mélyebb edényben felhevítjük, a hagymát és a fokhagymát üveg...
Ördöghal fehérboros mártásban
Ördöghal fehérboros mártásban
Fehérboros ördöghal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfilét lemossuk, szárazra törölgetjük.
2. A hagymát, a fokhagymát, a zellert megtisztítjuk, és felaprítjuk. A leöblített zöldfűszereket is felvágjuk.
3. A hozzávalókat serpenyőben, forró ola...
Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Gyöngytyúk fehérborban
Gyöngytyúk fehérborban
Sült gyöngytyúk | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A gyöngytyúkot megmossuk, szárazra töröljük, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk, a megtisztított fokhagymát félbevágjuk, a k...
Tőkehal tejszínnel
Tőkehal tejszínnel
Rakott hal, Csőben sült tőkehal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször is lecseréljük. Felhasználáskor a halat lemossuk, bőrét lehúzzuk, húsát kifilézzük, és apró darabokra vágjuk.
2. A k...
Fülecsketészta brokkolival
Fülecsketészta brokkolival
Brokkolis orecchiette | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tészta elkészítéséhez a lisztet és a darát összekeverjük. A közepébe gödröcskét nyomunk. Csipetnyi sót teszünk bele, beleöntjük az olívaolajat és a meleg vizet.
2. Az egészet összedolgozzuk, leg...
Marhabélszín gombával
Marhabélszín gombával
Bélszín tejszínes gombás mártásban | 90 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított gombát kb. 30 percig langyos vízben puhítjuk.
2. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd felszeleteljük. A húst szálirányban középen felvágjuk.
3. Öntöttvas edényben a vajat ...
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Gnocchi húsmártással, Gnocchi búzadarából | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához a lisztet és a darát összekeverjük.
2. A sáfrányt a langyos vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez öntjük, és kevés sóval egyenletes tésztává gyúrjuk.
3. Kis adagokra osztjuk, és ezekbő...
Töltött cannelloni
Töltött cannelloni
Hússal töltött cannelloni | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk. A tésztalapot 12 darab, 8 x 8 cm-es darabra vágjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kevés olajjal 4-5 percig főzzük, óvatosan kivesszük és lecsöpögtetjük.
2. A h...
Csirkehúsos egytál
Csirkehúsos egytál
Töltött csirke sonkás töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zellert, a sárgarépákat és a hagymát megtisztítjuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük.
2. A csirke belsőségeit a zellerrel, a sárgarépával, a hagymával, az egész borssal és a sóval 4 liter ...
Zarzuela
Zarzuela
Zarzuela | 120 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A halakat és a langusztát konyhakészre előkészítjük, edénybe tesszük, lefedjük, és kevés forró olajon 10 percig pároljuk.
2. A kagylókat lekeféljük, lemossuk, a szakállát eltávolítjuk, és külön ed...
Algarvei halas egytálétel
Algarvei halas egytálétel
Rakott hal, Zöldséges hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halakat (lehet például ördöghal, rája, farkashal, cápa) konyhakészre előkészítjük, megmossuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk a tengeri sóval. A kagylókat lekeféljük, megmossuk, a nyito...
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Fűszeres vékonymetélt, Paradicsomos linguini | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük a friss tésztát az alábbiak szerint szerint, majd utólag hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan összekeverjük.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a tésztalapot felgöngyöljük, és éles ...
Káposztatekercsek
Káposztatekercsek
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk. A többit, egészben, forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A rizst megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, felvág...
további találatok...