Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3214 találat

Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgarépát és a cukkinit vágjuk hosszúkás csíkokra, a hagymát pedig vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát egy lábosba, öntsünk hozzá olajat és nagy lángon, hirtelen pirítsuk meg.
3. Adjuk hoz...
Karfiol és brokkoli fűszermártással
Karfiol és brokkoli fűszermártással
Csőben sült karfiol, Csőben sült brokkoli | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük.
2. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Melegen tartjuk.
3. A fűszermártáshoz a vajat ...
Csípős bolognai spagetti
Csípős bolognai spagetti
Csípős spagetti, Spagetti húsos paradicsommártással | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Közepes tűzön felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. A hagymát és a chilit 10 perc alatt puhára (és a hagymát aranyszínűre) pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a darált húst és a kockára vágott füstölt szal...
Fűszeres-csirkés rizses hús
Fűszeres-csirkés rizses hús
Rizses egytál hússal | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felmelegítjük az olajat egy vastag aljú serpenyőben (a legideálisabb a paellaserpenyő). Belerakjuk a fokhagymát, a hagymát, és 5 percig pároljuk. A megpárolt fokhagyma, hagyma felét félretesszük.
...
Tagliatelle bolognai szósszal
Tagliatelle bolognai szósszal
Paradicsomos-húsos tagliatelle | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Púpozzuk a lisztet tiszta munkafelületre, csináljunk benne egy mélyedést, és ide tegyük a feltört tojásokat.
2. Sózzuk, és középről indulva dolgozzuk össze a tésztát. Gyúrjuk simára, majd tegyük f...
Párolt gomba wokban
Párolt gomba wokban
Párolt gomba | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombákat vízben megmossuk, majd felitatjuk róluk a nedvességet.
2. A wokban felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és kb. 10 másodpercig futtatjuk benne az újhagymát és a fokhagymát.
3. Hozzáad...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Paella tésztából
Paella tésztából
Paella tenger gyümölcseivel | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tenger gyümölcseit a csomagoláson lévő útmutató szerint felengedjük. A halfilét megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és citromlevet csepegtetünk rá.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk ...
Bárányragu rizstésztával
Bárányragu rizstésztával
Fehérboros bárányragu, Tésztás bárányragu | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, aztán kockákra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. A paradicsomot keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, me...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Spagetti körtével és dióval
Spagetti körtével és dióval
Diós spagetti, Körtés spagetti | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük és melegen tartjuk.
2. Közben a megtisztított, felszeletelt körtét lábosba tesszük. Felö...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Póréhagyma zellerrel
Póréhagyma zellerrel
Póréhagymás-zelleres egytál | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fele olajban megdinszteljük a megmosott, lecsorgatott és feldarabolt póréhagymát és a zellert.
2. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát (sárgarépa helyett paradicsomot is tehetünk bele) és 1 po...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Tésztafelfújt füstölt hallal
Csőben sült tészta, Szarvacskatészta sajtmártásban | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeve...
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Zöldborsós marharagu | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 2 teáskanál olajat egy serpenyőben, vagy egy wokban, s állandó keverés mellett süssük meg benne a nyolcba vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.
2. Adjuk ...
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos párolt padlizsán | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ehhez a recepthez kisebb padlizsánokat válasszunk. Hosszában vékonyan szeleteljük fel őket, és bőséges mennyiségű forró vízben főzzük 5 percig. Csepegtessük le, és tegyük tiszta konyharuhára, egy m...
Ördöghal fehérboros mártásban
Ördöghal fehérboros mártásban
Fehérboros ördöghal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfilét lemossuk, szárazra törölgetjük.
2. A hagymát, a fokhagymát, a zellert megtisztítjuk, és felaprítjuk. A leöblített zöldfűszereket is felvágjuk.
3. A hozzávalókat serpenyőben, forró ola...
Májas piláf
Májas piláf
Májas piláf | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot...
Padlizsános lasagne
Padlizsános lasagne
Zöldséges lasagne | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük, lecsöpögtetjük és hosszában felszeteljük. 2 evőkanál olajat összekeverünk a borssal, a citromlével és a bazsalikommal, és ezzel a keverékke...
Lasagne marche-i módra
Lasagne marche-i módra
Húsos lasagne, Gombás lasagne | 105 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit. Nyújtsunk vékony lapot sodrófával vagy tésztagéppel, és vágjuk fel olyan hosszú és széles csíkokra, amekkora a sütőtálunk.
2. Ezeket a tésztalapokat bőséges, ...
további találatok...