Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3103 találat

Kolbász lencsével
Kolbász lencsével
Lencsés egytál | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk a zellert és az újhagymát. A hagymáról levágjuk a gyökerét és a felső fonnyadtabb leveleket. Megtisztítjuk a fokhagymát. Az egészet egy nagy vágódeszkán nagyon...
Sajtos galuska
Sajtos galuska
Sajtos galuska | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A legjobb, ha mindjárt megreszeljük a sajtot - nem szabad a galuskát váratni, ha kikerül a vízből!
2. Egy tálban lazán összekeverjük a lisztet a tojásokkal, 1-2 teáskanál sóval és kb. 2,5 dl langy...
Rákos metélt tészta
Rákos metélt tészta
Pirított tészta rákkal, zöldséggel | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
2. A kimagozott paprikát hasábokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a mogyoróhagymát és az újhagymát finomra aprí...
Sütőben sült bárányhús
Sütőben sült bárányhús
Tésztával sült bárány egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk a húst falatnyi darabokra, fűszerezzük sóval, borssal, és tegyük tűzálló agyagtálba. Egyenletesen osszuk el rajta a vajdarabkákat.
2. A paradicsomot vágjuk...
Párolt, gombás tofu
Párolt, gombás tofu
Tofus pirított zöldség | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csiperkét sós, forró vízben blansírozzuk, aztán lecsöpögtetjük.
2. A szakéból, a (lehetőleg durva szemcséjű) cukorból, a sóból és a borsból páclevet készítünk, és 5 percig pácoljuk benne a gombá...
Csirke rizzsel
Csirke rizzsel
Vajas sült csirke, Rizses sült csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét mossuk le hideg vízzel, nyomkodjuk szárazra, és kenjük meg vajjal. Dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, és tegyük tűzálló tálba.
2. A paradicsomot ...
Gombás szélesmetélt
Gombás szélesmetélt
Gombás szélesmetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
2. Egy nagyobb fazékban kb. 3 liter vizet csipetnyi sóval felforralunk, és a tésztá...
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Zöldséges orsótészta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a mángoldot enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig. Szűrjük le és tegyük egy hideg vizes tálba. Csöpögtessük le ismét, majd facsarjuk ki.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben köze...
Mexikói babos csirke
Mexikói babos csirke
Babos csirkeragu | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük az apró szalonnakockákat teflonserpenyőbe, és süssük 2-3 perc alatt ropogósra. Vegyük ki, és tegyük félre.
2. A visszamaradt szalonnazsíron pirítsuk meg a csirkedarabokat (1. kép), majd te...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Fekete bab mangóval
Fekete bab mangóval
Gyümölcsös-babos egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az előző éjszakára beáztatott, majd lecsöpögtetett babot egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Vízzel felöntjük, és alacsony hőfokon felforraljuk. A tűzről lehúzva, 120 percig hűlni hagyjuk.
2. A s...
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás penne | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben magas tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagymát aranyszínűre 1 perc alatt. Adjuk hozzá az articsókát és süssük barnára 5 perc alatt.
2. Vegy...
Színes masnitészta
Színes masnitészta
Pillangótészta paradicsommal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát és a póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
2. A paradicsomokat keresztben bemetsszük, eltávolítjuk a szárvégeket, meghámozzuk, negyedeljük, aztán minden negyedet félbevágunk....
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Zöldséges tésztapástétom | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és lefedve kb. 7 percig pároljuk.
2. A kecskesajtot nagyobb kockákra vágjuk, rá...
Piemonti fondü
Piemonti fondü
Sajtfondü | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1.Vegyük le a sajt héját, és reszeljük a sajtot durvára. Tegyük egy mély salátástálba, öntsük rá a tejet, sózzuk-borsozzuk meg, és hideg helyen hagyjuk pácolódni 2-3 óra hosszat.
2. Olvasszuk fel egy...
Paradicsomos rántotta
Paradicsomos rántotta
Paradicsomos rántotta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a paradicsomot, apró darabokra vágjuk, magvait eltávolítjuk.
2. Serpenyőben addig főzzük, míg a leve teljesen elpárolog.
3. Egy másik serpenyőben felmelegítjük az olajat és beleöntj...
Zöldségfelfújt
Zöldségfelfújt
Sajtos rakott vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hámozott tököt centiméteres kockákra vagy vékony szeletkékre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Az újhagymát megmossuk, a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levág...
Burgonyás ravioli pestóval
Burgonyás ravioli pestóval
Ravioli pesztóval | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet tálba szórjuk, a közepébe kis mélyedést készítünk. Beleöntjük a a vízzel felvert tojást és tojássárgáját. Sózzuk, és 15-20 perc alatt rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva 20 percig pihente...
Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük, pároljuk vagy mikrohullámú sütőben puhítsuk a karfiolt. Szűrjük le, tegyük félre.
2. Öntsük a tejet egy lábosba, és közepes hőmérsékleten csaknem forrásig melegítsük fel. Húzzuk félre a tű...
Resztelt véres hurka
Resztelt véres hurka
Hurkás-burgonyás egytál | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hámozott főtt krumplit felszeleteljük, a hagymát karikára vagy apróra vágjuk, a hurkáról lehúzzuk a bőrét, és szintén felszeleteljük.
2. Egy nagy serpenyőbe zsiradékot hevítünk, és a hagymát a k...
további találatok...