Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3295 találat

Sajtos-fűszeres burgonyatorta
Sajtos-fűszeres burgonyatorta
Burgonyatorta | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tészta elkészítéséhez főzzük meg a burgonyát héjában, majd húzzuk le a héját és törjük meg.
2. Adjuk hozzá a kockára vágott kecskesajtot és a reszelt pecorinót.
3. Amikor a meleg krumpli megolv...
Olasz szalámis festonati
Olasz szalámis festonati
Szalámis-zöldséges festonati | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a brokkolirózsákat, a szárát és a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízbe és pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet a tészta számára.
2. Forrósítsuk fel az olajat eg...
Piros-zöld kagylótészta
Piros-zöld kagylótészta
Töltött kagylótészta, Halas kagylótészta, Zöldséges kagylótészta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kagylótésztát (ehhez a recepthez feltétlenül nagyméretűt vásároljunk) bő, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A főtt céklát apró kockákra vágjuk. A lazacfilét leöblítj...
Zöldséges gulyás
Zöldséges gulyás
Gulyásleves marhahúsból | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát pirítsuk meg kevés zsiradékon, adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst.
2. Majd ha a hús kifehéredett, az apróra vágott zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.
3. Sóval, köménymaggal é...
Sült pulyka kelkáposztában
Sült pulyka kelkáposztában
Töltött kelkáposzta | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra ( a gázsütőt 6-os fokozaton).
2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a pulykahúst a kolbásszal, a pancettával vagy baconnel, a tojással és a tojássárgájával, a zseml...
Basmati rizses piláf
Basmati rizses piláf
Gyümölcsös piláf | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bőséges vízzel mossuk meg a basmati rizst, majd öntsünk rá hideg vizet és hagyjuk állni 180 percig, hogy jól megduzzadjon.
2. Ezalatt egy nagyméretű, olajozott serpenyőben, fedő alatt pirítsuk meg...
Rizsbomba
Rizsbomba
Rizses egytál hússal | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrásban lévő sós vízben félig főzzük a rizst, majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni.
2. Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsuk meg benne a felaprított vöröshagymát.
3...
Sült tészta rántottával és pirított hagymával
Sült tészta rántottával és pirított hagymával
Sült rizstészta tojással | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizstésztát forrásban lévő vízben kifőzzük, közben időnként megkeverjük, hogy a szálak ne ragadjanak össze.
2. Aztán leszűrjük és hideg vízzel gyorsan leöblítjük.
3. A vöröshagymát megtisztítj...
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Húsgombóc vegyes zöldségekkel | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk vékony szeletekre a padlizsánt, hintsük meg sóval, tegyük a szeleteket egy szűrőbe, és hagyjuk 20 percig állni. Végül vágjuk a szeleteket kockára.
2. Melegítsük meg az olaj felét közepes lá...
Lasagne
Lasagne
Húsos lasagne | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. a sárgarépát meghámozzuk, a zellert megtisztítjuk és megmossuk. Mindkettőt kis kockákra vágjuk.
2. A mozzarellát vékony szeletekre vágj...
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Sajtos spagetti | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
2. Míg a tészta fő, olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött.
3. Adjuk hozzá a gorgonzolát és a tejet. ...
Zöld lasagne bolognai módra
Zöld lasagne bolognai módra
Húsos lasagne, Zöldséges lasagne | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Közepes lángon egy serpenyőben olajon pároljuk puhára a zöldségeket.
2. Tegyük a serpenyőbe a darált húst, vegyük feljebb a lángot, és pirítsuk meg. Öntsük alá a vörösbort, és forraljuk addig, mí...
Zöld-sárga pappardelle szarvasgombával
Zöld-sárga pappardelle szarvasgombával
Gombás pappardelle | 90 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A két lisztet összekeverem és 10-10 dkg-ra mérem, az egyik adaghoz hozzáadom a spirulina port. Az egész tojást és a tojássárgákat a sóval enyhén felverem, két egyenlő részre osztom és a kimért lisz...
Zsályás-ricottás tortelli
Zsályás-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hag...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Lasagne bolognai módra
Lasagne bolognai módra
Húsos lasagne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A...
Udontészta káposztával
Udontészta káposztával
Pirított tészta rákkal, zöldséggel | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A káposztát megmossuk, megszárítjuk, a torzsát kivágjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.
2. A csomagoláson lévő útmutató szerint k...
Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
további találatok...