Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3329 találat

Lencsedál
Lencsedál
Dhal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A korábban 3 órára vízbe áztatott, majd lecsöpögtetett lencsét, a kurkumát és 2 kisebb chilipaprikát robotgéppel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és egy tálba öntjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt...
Görög babtál
Görög babtál
Zöldséges-babos egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A félig főtt fehérbabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, lábosba tesszük.
2. Hozzáadjuk az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és kis lángon, időnként megkeverve 4-5 percig főzzük.
3. Felönt...
Penne húsos szósszal
Penne húsos szósszal
Húsos penne | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.
2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt m...
Sárgarépasült mákkal és naranccsal
Sárgarépasült mákkal és naranccsal
Sült sárgarépa | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a pórét vastagon felszeleteljük, lábosba tesszük.
2. Sós vízben 5-6 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük és tűzálló tálba tesszük.
3. Összekever...
Sajttal sült rák
Sajttal sült rák
Csőben sült rák | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne üvegesre a hagymát.
2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vagdaljuk apróra...
Halfilé sültburgonyával
Halfilé sültburgonyával
Rakott hal | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A halfilét mossuk le, nyomkodjuk szárazra, vágjuk félbe, és tegyük egy tűzálló tálba.
2. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra, és osszuk el egyenlete...
Casimir-rizottó
Casimir-rizottó
Húsos-gyümölcsös rizses egytál | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst csíkokra vágjuk, olajban hirtelen megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, és melegen tartjuk.
2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
3. A szószhoz a liszte...
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Paradicsomos szélesmetélt, Zöldséges szélesmetélt | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss tészta elkészítéséhez dolgozzuk össze a lisztet és a tojásokat: a gyúródeszkára púpozott lisztbe csináljunk mélyedést, tegyük bele a tojásokat, és középről indulva keverjük össze, hogy végü...
Penne szardíniával
Penne szardíniával
Halas penne | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombát forrásban lévő vízbe áztatjuk. Utána jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
...
Pizzoccheri
Pizzoccheri
Zöldséges szélesmetélt | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Keverjük össze a kétfajta lisztet gyúródeszkán vagy más sima felületen, lassan adjuk hozzá a vizet, és állítsuk össze a tésztát. Gyúrjuk legalább 15 percig, hogy sima és bársonyos tapintású legyen....
Cukkinis metéltfelfújt
Cukkinis metéltfelfújt
Rakott metélt, Zöldséges rakott tészta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukkini végeit levágjuk, megmossuk, majd először keresztben, végül vékony szeletekre gyaluljuk.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
3. A ...
Sült penne paprikával
Sült penne paprikával
Paprikás penne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Süssük meg a kaliforniai paprikákat a grillen meg-megforgatva, míg a bőre feketévé nem ég. Ekkor tegyük egy nejlonzacskóba, kössük be szorosan és hagyjuk 10 percig állni benne. Kibontva a zacskóból...
Bulgur piláf
Bulgur piláf
Zöldséges bulgur | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Beletesszük a megtisztított, karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát. 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a bulgurt, a kockára vágott par...
Spenótos-ricottás cannelloni paradicsomszósszal
Spenótos-ricottás cannelloni paradicsomszósszal
Spenóttal töltött cannelloni, Túróval töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Távolítsuk el a spenótlevelek kemény szárát, főzzük a spenótot egy nagy edényben, forrásban lévő vízben 1 percig. Szűrjük le jól.
2. Apróra vagdaljuk össze a spen...
Tésztatekercsek
Tésztatekercsek
Halas tekercsek, Túróval töltött tésztatekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lasagnelapokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A tonhalat lecsepegtetjük, és villával szétmorzsoljuk.
3. Az újhagymát megtisztítjuk, l...
Rakott zöldség
Rakott zöldség
Sült vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk a burgonyát, a padlizsánt, a cukkinit, a vöröshagymát és a paprikát.
2. A zöldségeket az össze hozzávalóval együtt egy mély tepsiben összekeverjük.
3. Ke...
Bécsi tányérhús
Bécsi tányérhús
Bécsi tányérhús | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagy fazék hideg vízben feltesszük a megmosott csontokat és felforraljuk.
2. Az inaktól és a hártyától megtisztított húst (a zsiradékot hagyjuk meg) a babérlevéllel, borssal és borókabogyóval egy...
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kárdit tisztítsuk meg: szedjük szét, vegyük le róla a szúros leveleket, és a külső oldaláról zöldséghámozóval vágjuk le a rostos szálakat. Daraboljuk fel, mossuk meg, és sós vízben főzzük meg. Sz...
Burgonyás borjú
Burgonyás borjú
Burgonyás borjú egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A borjúhúst vágjuk 5 x 5 cm-es kockákra. Tegyük a hagymával és 1,5 dl vízzel egy edénybe.
2. Forraljuk fel, néha keverjük meg, és főzzük, amíg a víz el nem párolog.
3. Adjuk hozzá a vajat, és pir...
Teljes kiőrlésű tészta rukkolával
Teljes kiőrlésű tészta rukkolával
Zöldséges orsótészta, Paradicsomos orsótészta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csomagoláson lévő útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük a fazékba.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A rukkolát átválogatj...
további találatok...