Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3261 találat

Wontonleves
Wontonleves
Rákkal töltött wonton | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A finomra vágott garnélarákot, a sertéshúst, a gombát (amely lehet szárított siitake- vagy vargányagomba is), a metélőhagymát tegyük tálba, és keverjük össze 1-1 teáskanál szezámolajjal, tamari vag...
Tojás spárgával és garnélarákkal
Tojás spárgával és garnélarákkal
Rántotta spárgával és garnélarákkal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a spárgát, levágjuk a kemény végeket. Vékony szeleteket hasítunk belőle, és 2 percre forrásban lévő, sós, citromos vízbe dobjuk. Háztartási papírtörlőn leitatjuk.
2. A tojásokat felver...
Fekete kagylós penne
Fekete kagylós penne
Penne tenger gyümölcseivel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat egy nagy edény hideg vízbe. Jól tisztítsuk meg, sikáljuk meg őket, és távolítsuk el a szakállukat.
2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött....
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a padlizsán szárát, vágjuk le kb. 1 cm vastagon a padlizsán vastagabbik végét is, majd vájjuk ki a húsát.
2. A kivájt padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk kb. 60 percig állni.
3. Forrósíts...
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Párolt paprika | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk a paprikákat hosszában 1 cm-es csíkokra. A fokhagymát pirítsuk meg az olajban, közepes lángon.
2. Adjuk hozzá a paprikát, sózzuk, és takarjuk le egy fedővel. Pároljuk körülbelül 15 percig k...
Zöld spárgás metélt
Zöld spárgás metélt
Zöldséges szélesmetélt | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát megmossuk, az alsó harmadát meghámozzuk, fás végét levágjuk. Az alaplevet felforraljuk, és alacsony hőmérsékleten kb. 8 percig főzzük benne a spárgát.
2. A mogyoróhagymát megtisztítju...
Cannelloni spenóttal
Cannelloni spenóttal
Spenóttal töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss spenótot (amelyből használhatunk mélyhűtött pürét is: egyszerűen hagyjuk kiolvadni, és jól nyomkodjuk ki) megtisztítjuk és megmossuk. Bő forró vízbe tesszük, és egyszer felfőzzük, majd lesz...
Lasagne bolognai módra
Lasagne bolognai módra
Húsos lasagne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A...
Spagetti szalonnával
Spagetti szalonnával
Szalonnás spagetti | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsuk fel az olajat.
2. Pirítsuk meg benne (kb. 3 perc alatt) a felkockázott olasz tokaszalonnát vagy a kolozsvári szalonnát és a chilit.
3. Forró, kissé...
Alföldi gulyásleves
Alföldi gulyásleves
Gulyásleves marhahúsból | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst mossuk meg, itassuk le róla a nedvességet, majd vágjuk egyforma kockákra (2-3 cm-es darabokra).
2. A megtisztított burgonyát kockázzuk fel, a leveszöldségeket (sárga- és fehérrépa, zellergu...
Fűszeres-babos sertésragu
Fűszeres-babos sertésragu
Zöldséges sertésragu | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőt 160 fokra.
2. Felmelegítünk 2 evőkanál olajat egy tűzálló edényben, és aranyszínűre sütjük a sertéskockákat, adag...
Sügér tengerész módra
Sügér tengerész módra
Zöldséges tengeri sügér | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy alacsony peremű tálcára, és forgassuk bele a sügérfilét.
2. A vékonyan felszeletelt fokhagymát és az ugyancsak vékonyra szeletelt vöröshagyma felét pirítsuk 1 percig olívaola...
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Vörösboros marharagu, Vegyes zöldséges marharagu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát, a sárgarépát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk.
2. A húst (ehhez...
Szárított paradicsomos spagetti
Szárított paradicsomos spagetti
Spagetti paradicsommártással, Aszalt paradicsomos spagetti | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk meleg vízbe a szárított paradicsomot 15 percre, majd csöpögtessük le és vagdaljuk össze.
2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát és a sz...
Töltött cukkini
Töltött cukkini
Töltött cukkini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a cukkinik vastagabbik végét (vásárláskor kisebb darabokat válasszunk ehhez az ételhez), és teáskanállal vájjuk ki a húsát úgy, hogy a kb. 5 mm vastag faluk maradjon. A kivájt belsőt vág...
Hagymás-szalonnás lóbab
Hagymás-szalonnás lóbab
Lóbabos egytál | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot hüvelyezzük ki, és folyó vízben mossuk meg.
2. A felaprított hagymát és a felkockázott (lehetőleg) olasz tokaszalonnát olívaolajon pirítsuk meg. A legjobb ha ezt cserépedényben tesszük.
...
Erdélyi rakott burgonya
Erdélyi rakott burgonya
Tejfölös-túrós rakott burgonya | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
2. A hagymát felkarikázzuk, a szalonnát apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymakarikákat, majd üvegesre fonnyasz...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Fűszeres húsgombócok
Fűszeres húsgombócok
Fasírt bárányhúsból | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A darált húst összegyúrjuk a zsemlemorzsával és a tojással, borssal, curryvel és cayenne-borssal fűszerezzük.
2. Kis gombócokat formálunk belőle.
3. A megtisztított kelbimbót néhány percig forrás...
Édes-savanyú tészta
Édes-savanyú tészta
Sütőtökös penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magjait és a fás részeket, meghámozzuk, végül közepes méretű kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Nagy lábas...
további találatok...