Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3252 találat

Alföldi gulyásleves
Alföldi gulyásleves
Gulyásleves marhahúsból | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst mossuk meg, itassuk le róla a nedvességet, majd vágjuk egyforma kockákra (2-3 cm-es darabokra).
2. A megtisztított burgonyát kockázzuk fel, a leveszöldségeket (sárga- és fehérrépa, zellergu...
Lasagne bolognai módra
Lasagne bolognai módra
Húsos lasagne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A...
Spagetti szalonnával
Spagetti szalonnával
Szalonnás spagetti | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsuk fel az olajat.
2. Pirítsuk meg benne (kb. 3 perc alatt) a felkockázott olasz tokaszalonnát vagy a kolozsvári szalonnát és a chilit.
3. Forró, kissé...
Töltött cukkini
Töltött cukkini
Töltött cukkini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a cukkinik vastagabbik végét (vásárláskor kisebb darabokat válasszunk ehhez az ételhez), és teáskanállal vájjuk ki a húsát úgy, hogy a kb. 5 mm vastag faluk maradjon. A kivájt belsőt vág...
Fűszeres-babos sertésragu
Fűszeres-babos sertésragu
Zöldséges sertésragu | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőt 160 fokra.
2. Felmelegítünk 2 evőkanál olajat egy tűzálló edényben, és aranyszínűre sütjük a sertéskockákat, adag...
Sügér tengerész módra
Sügér tengerész módra
Zöldséges tengeri sügér | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy alacsony peremű tálcára, és forgassuk bele a sügérfilét.
2. A vékonyan felszeletelt fokhagymát és az ugyancsak vékonyra szeletelt vöröshagyma felét pirítsuk 1 percig olívaola...
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Vörösboros marharagu, Vegyes zöldséges marharagu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát, a sárgarépát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk.
2. A húst (ehhez...
Hagymás-szalonnás lóbab
Hagymás-szalonnás lóbab
Lóbabos egytál | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot hüvelyezzük ki, és folyó vízben mossuk meg.
2. A felaprított hagymát és a felkockázott (lehetőleg) olasz tokaszalonnát olívaolajon pirítsuk meg. A legjobb ha ezt cserépedényben tesszük.
...
Gnocchi gorgonzolamártással
Gnocchi gorgonzolamártással
Sajtos gnocchi | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát megmossuk, és héjastól egy edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra vágju...
Édes-savanyú tészta
Édes-savanyú tészta
Sütőtökös penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magjait és a fás részeket, meghámozzuk, végül közepes méretű kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Nagy lábas...
Szélesmetélt sültparadicsom-szósszal
Szélesmetélt sültparadicsom-szósszal
Paradicsomos tagliatelle | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Vágjuk félbe a paradicsomokat, és kanállal szedjük ki a magját.
2. Tegyük a paradicsomokat vágott felületükkel lefelé egy sütőlapra. S...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Fűszeres húsgombócok
Fűszeres húsgombócok
Fasírt bárányhúsból | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A darált húst összegyúrjuk a zsemlemorzsával és a tojással, borssal, curryvel és cayenne-borssal fűszerezzük.
2. Kis gombócokat formálunk belőle.
3. A megtisztított kelbimbót néhány percig forrás...
Rizottó habzóborral és korianderrel
Rizottó habzóborral és korianderrel
Fűszeres rizottó, Sajtos rizottó, Rizottó borral | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és süssük 3-4 percig, míg megüvegesedik.
2. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a...
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
2. Sütőpapírból ...
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Padlizsános rigatoni | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Nagy fazékban felforralunk kb. 4 liter sós vizet, és a csomagoláson láthat...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Hosszúmetélt szalonnával
Hosszúmetélt szalonnával
Szalonnás hosszúmetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a szalonnát jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagy...
Tökkel töltött ravioli
Tökkel töltött ravioli
Tökkel töltött ravioli | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet a sóval és a tojásokkal sima tésztává gyúrjuk össze, amelyet letakarva kb. 30 percig hűvös helyen tárolunk.
2. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Felhevítjük az olaj...
Sült bab
Sült bab
Paradicsomos bab | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk meg a fokhagymát, míg aranybarnára sül, 3-4 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a paradicsomot, a zsályát, a sót és a borsot.
3. Pároljuk ...
további találatok...