Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3091 találat

Resztelt véres hurka
Resztelt véres hurka
Hurkás-burgonyás egytál | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hámozott főtt krumplit felszeleteljük, a hagymát karikára vagy apróra vágjuk, a hurkáról lehúzzuk a bőrét, és szintén felszeleteljük.
2. Egy nagy serpenyőbe zsiradékot hevítünk, és a hagymát a k...
Színes masnitészta
Színes masnitészta
Pillangótészta paradicsommal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát és a póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
2. A paradicsomokat keresztben bemetsszük, eltávolítjuk a szárvégeket, meghámozzuk, negyedeljük, aztán minden negyedet félbevágunk....
Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta
Rakott savanyúkáposzta, Húsos-káposztás egytál | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A savanyú káposztát apróra vágjuk és puhára pároljuk.
2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a kanál zsiradékban üvegesre dinszteljük.
3. Hozzáadjuk a darált húst és azt is megdinszteljük.
4. ...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Fekete bab mangóval
Fekete bab mangóval
Gyümölcsös-babos egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az előző éjszakára beáztatott, majd lecsöpögtetett babot egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Vízzel felöntjük, és alacsony hőfokon felforraljuk. A tűzről lehúzva, 120 percig hűlni hagyjuk.
2. A s...
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás penne | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben magas tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagymát aranyszínűre 1 perc alatt. Adjuk hozzá az articsókát és süssük barnára 5 perc alatt.
2. Vegy...
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Zöldséges orsótészta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a mángoldot enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig. Szűrjük le és tegyük egy hideg vizes tálba. Csöpögtessük le ismét, majd facsarjuk ki.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben köze...
Piemonti fondü
Piemonti fondü
Sajtfondü | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1.Vegyük le a sajt héját, és reszeljük a sajtot durvára. Tegyük egy mély salátástálba, öntsük rá a tejet, sózzuk-borsozzuk meg, és hideg helyen hagyjuk pácolódni 2-3 óra hosszat.
2. Olvasszuk fel egy...
Szélesmetélt túrós-brokkolis mártással
Szélesmetélt túrós-brokkolis mártással
Túrós metélttészta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A brokkolit megtisztítjuk, apró rózsákra szedjük, a torzsát meghámozzuk és összevágjuk. A rózsákat 4 percig az alaplében főzzük, majd leszűrjük, és felfogjuk a levét.
2. A vöröshagymát megtisztítj...
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Zöldséges tésztapástétom | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és lefedve kb. 7 percig pároljuk.
2. A kecskesajtot nagyobb kockákra vágjuk, rá...
Zöldségfelfújt
Zöldségfelfújt
Sajtos rakott vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hámozott tököt centiméteres kockákra vagy vékony szeletkékre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Az újhagymát megmossuk, a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levág...
Spagetti húsgombóccal
Spagetti húsgombóccal
Spagetti húsgombóccal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szósz elkészítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen a hagymát és a répát 3 percig, míg azok megpuhulnak.
2. Adjuk hozzá az egy darabban lévő ...
Sonkás-tejszínes tészta
Sonkás-tejszínes tészta
Sonkás-tejszínes spagetti | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy fazékban felforralunk 4-5 liter vizet 1 evőkanál sóval, és félkeményre (al dente) főzzük a tésztát.
2. Időközben a sonkáról levágjuk a zsíros részt, a sovány húst felkockázzuk. Kivágjuk a...
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lóbabot kevés sós vízben ne túl puhára főzzük meg.
2. Közben készítsük el a mártást: keverjük össze a felaprított szardellafilét a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségben majoránnával, ...
Ricottás, cukkinis, narancsos penne
Ricottás, cukkinis, narancsos penne
Túrós penne | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a lecsöpögtetett ricotta sajtot, a narancshéjat és a narancs levét a vízzel együtt egy kis tálba. Keverjük bele az olajat és sóval, borssal ízesítsük.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrás...
Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal
Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal
Pesztós keréktészta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk meg a fenyőmagot egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött 3 perc alatt, majd tegyük félre.
2. Pörköljük meg az előzőleg leforrázott mandulát is egy serpenyőben közepes tűz fölött világos b...
Zöld rizottó
Zöld rizottó
Spenótos rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest felforraljuk, majd kis lángon melegen tartjuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a rizst, ...
Bécsi krumplipaprikás
Bécsi krumplipaprikás
Paprikáskrumpli | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és a forró zsiradékon nem túl nagy hőfokon üvegesre dinszteljük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a szalonnakockákat és a fokhagym...
Karfiolos tészta
Karfiolos tészta
Karfiolos tészta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a paradicsomot és a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítsük. Pároljuk további 20 percig alacsony tűz fölött.
2. Forralj...
Ázsiai sült tészta
Ázsiai sült tészta
Pirított csirkehúsos tészta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát 2 liter forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük (a csomagoláson pontosan megadják, mennyi ideig), de nem túl puhára, hiszen még sütjük is. Egy szűrőbe öntjük, és alaposan lecsöpögtetjük.
2...
további találatok...