Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3288 találat

Zöld lasagne bolognai módra
Zöld lasagne bolognai módra
Húsos lasagne, Zöldséges lasagne | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Közepes lángon egy serpenyőben olajon pároljuk puhára a zöldségeket.
2. Tegyük a serpenyőbe a darált húst, vegyük feljebb a lángot, és pirítsuk meg. Öntsük alá a vörösbort, és forraljuk addig, mí...
Rizsbomba
Rizsbomba
Rizses egytál hússal | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrásban lévő sós vízben félig főzzük a rizst, majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni.
2. Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsuk meg benne a felaprított vöröshagymát.
3...
Sült tészta rántottával és pirított hagymával
Sült tészta rántottával és pirított hagymával
Sült rizstészta tojással | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizstésztát forrásban lévő vízben kifőzzük, közben időnként megkeverjük, hogy a szálak ne ragadjanak össze.
2. Aztán leszűrjük és hideg vízzel gyorsan leöblítjük.
3. A vöröshagymát megtisztítj...
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Sajtos spagetti | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
2. Míg a tészta fő, olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött.
3. Adjuk hozzá a gorgonzolát és a tejet. ...
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Húsgombóc vegyes zöldségekkel | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk vékony szeletekre a padlizsánt, hintsük meg sóval, tegyük a szeleteket egy szűrőbe, és hagyjuk 20 percig állni. Végül vágjuk a szeleteket kockára.
2. Melegítsük meg az olaj felét közepes lá...
Lasagne
Lasagne
Húsos lasagne | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. a sárgarépát meghámozzuk, a zellert megtisztítjuk és megmossuk. Mindkettőt kis kockákra vágjuk.
2. A mozzarellát vékony szeletekre vágj...
Zsályás-ricottás tortelli
Zsályás-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hag...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós spagetti | 95 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat hideg vízbe 60 percig.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
3. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepesen magas tű...
Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Udontészta káposztával
Udontészta káposztával
Pirított tészta rákkal, zöldséggel | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A káposztát megmossuk, megszárítjuk, a torzsát kivágjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.
2. A csomagoláson lévő útmutató szerint k...
Padlizsános-fenyőmagos metélt
Padlizsános-fenyőmagos metélt
Zöldséges szélesmetélt | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 225 fokra (légkeveréses 200 fok). A padlizsánokat megmossuk és szárazra töröljük. az egyiket megkenjük az olaj felével, majd villával többször megszurkáljuk.
2. A sütő középs...
Lasagne bolognai módra
Lasagne bolognai módra
Húsos lasagne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
Szardíniai hallé
Szardíniai hallé
Zöldséges halleves, Boros halleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, 3 gerezd aprított fokhagymát, és pároljuk őket puhára.
2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a...
Narancssárga tészta mákmártásban
Narancssárga tészta mákmártásban
Zöldséges metélttészta, Metélttészta mákmártással | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárgarépát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
2. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a felét pürésítjük. A megmaradt darab...
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab mártásban | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle babot sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
2. Közben a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Meghintjük liszttel és 1 percig kevergetve pirítjuk.
...
Tojásos galuska
Tojásos galuska
Tojásos galuska | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet 4 tojással, az olvasztott vajjal, kb. fél teáskanál sóval és a tészta lágyabb állagához szükséges tejjel kikeverjük (ízlés szerint reszelhetünk hozzá még egy kevés szerecsendiót is. 20 pe...
Szardíniai ravioli
Szardíniai ravioli
Húsos ravioli | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet tegyük gyúródeszkára vagy más sima felületre, csináljunk mélyedést a közepébe.
2. Ide tegyük a sót, a sáfrányt, az olajat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy az egészet összedolgozva sima...
további találatok...