Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3337 találat

Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Paradicsomos gnocchi, Spenótos gnocchi | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a paradicsomszószt. Kevergessük akacsony láng felett 5 percig. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) é...
Thai sült tészta
Thai sült tészta
Pirított csirkehúsos tészta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat nagy lángon egy wokban vagy egy nagy lábasban (nagyon forró legyen).
2. Kis adagokban süssük benne a tésztát 1-2 percig vagy amíg halvány aranysárgára sül, és felhólyagos...
Spagetti töltött kaliforniai paprikával
Spagetti töltött kaliforniai paprikával
Töltött paprika húsos töltelékkel | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Pároljuk a kaliforniai paprikát enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig. Csöpögtessük le, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk le a tetejét és magozzuk ki.
2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Kev...
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Hajdinakása, Hajdinakása | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pirított hajdinához az olajban kissé megfuttatjuk a hajdinát, ezt követően felöntjük a magvakat 2,5 csészényi vízzel.
2. Sózzuk, majd kisebbre vesszük a főzőlángot és lefedve főzzük az ételt még...
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Leszedjük a padlizsán szárát, 0,5 cm mély keresztet vágunk bele mindkét oldalán, majd olajban kissé megsütjük.
2. Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ráöntjük az átpasszírozott paradi...
Töltött káposzta húsgombóccal
Töltött káposzta húsgombóccal
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Aprítsunk fel 1 fej hagymát, és 1 evőkanál zsíradékon, közepes lángon fonnyasszuk 4-5 percig.
2. Adjuk a rizst a darálthúshoz, keverjük össze. Adjuk hozzá a fonnyasztott hagymát, a sót, borsot, pi...
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguini bazsalikommártással, Zöldséges linguini | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. A babot szűrőkanállal kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
2. Ugyanabban a vízben 5 percig főzzük a liguinét (szalagtésztát).
3. Hozzáadj...
Édes-savanyú padlizsán
Édes-savanyú padlizsán
Padlizsános ragu | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a pa...
Lencsedál
Lencsedál
Dhal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A korábban 3 órára vízbe áztatott, majd lecsöpögtetett lencsét, a kurkumát és 2 kisebb chilipaprikát robotgéppel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és egy tálba öntjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt...
Sajttal sült rák
Sajttal sült rák
Csőben sült rák | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne üvegesre a hagymát.
2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vagdaljuk apróra...
Görög babtál
Görög babtál
Zöldséges-babos egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A félig főtt fehérbabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, lábosba tesszük.
2. Hozzáadjuk az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és kis lángon, időnként megkeverve 4-5 percig főzzük.
3. Felönt...
Penne húsos szósszal
Penne húsos szósszal
Húsos penne | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.
2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt m...
Sárgarépasült mákkal és naranccsal
Sárgarépasült mákkal és naranccsal
Sült sárgarépa | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a pórét vastagon felszeleteljük, lábosba tesszük.
2. Sós vízben 5-6 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük és tűzálló tálba tesszük.
3. Összekever...
Casimir-rizottó
Casimir-rizottó
Húsos-gyümölcsös rizses egytál | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst csíkokra vágjuk, olajban hirtelen megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, és melegen tartjuk.
2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
3. A szószhoz a liszte...
Pizzoccheri
Pizzoccheri
Zöldséges szélesmetélt | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Keverjük össze a kétfajta lisztet gyúródeszkán vagy más sima felületen, lassan adjuk hozzá a vizet, és állítsuk össze a tésztát. Gyúrjuk legalább 15 percig, hogy sima és bársonyos tapintású legyen....
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Paradicsomos szélesmetélt, Zöldséges szélesmetélt | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss tészta elkészítéséhez dolgozzuk össze a lisztet és a tojásokat: a gyúródeszkára púpozott lisztbe csináljunk mélyedést, tegyük bele a tojásokat, és középről indulva keverjük össze, hogy végü...
Halfilé sültburgonyával
Halfilé sültburgonyával
Rakott hal | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A halfilét mossuk le, nyomkodjuk szárazra, vágjuk félbe, és tegyük egy tűzálló tálba.
2. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra, és osszuk el egyenlete...
Penne szardíniával
Penne szardíniával
Halas penne | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombát forrásban lévő vízbe áztatjuk. Utána jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
...
Bécsi tányérhús
Bécsi tányérhús
Bécsi tányérhús | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagy fazék hideg vízben feltesszük a megmosott csontokat és felforraljuk.
2. Az inaktól és a hártyától megtisztított húst (a zsiradékot hagyjuk meg) a babérlevéllel, borssal és borókabogyóval egy...
Tésztatekercsek
Tésztatekercsek
Halas tekercsek, Túróval töltött tésztatekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lasagnelapokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A tonhalat lecsepegtetjük, és villával szétmorzsoljuk.
3. Az újhagymát megtisztítjuk, l...
további találatok...