Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3275 találat

Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Udontészta káposztával
Udontészta káposztával
Pirított tészta rákkal, zöldséggel | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A káposztát megmossuk, megszárítjuk, a torzsát kivágjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.
2. A csomagoláson lévő útmutató szerint k...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Borsós-kolbászos penne
Borsós-kolbászos penne
Zöldborsós penne, Kolbászos penne | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a hagymát puhára 5 perc alatt.
2. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a (lehetőleg olasz) kolbászt. Öntsük fel a zsíros te...
Lasagne
Lasagne
Húsos lasagne | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. a sárgarépát meghámozzuk, a zellert megtisztítjuk és megmossuk. Mindkettőt kis kockákra vágjuk.
2. A mozzarellát vékony szeletekre vágj...
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab mártásban | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle babot sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
2. Közben a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Meghintjük liszttel és 1 percig kevergetve pirítjuk.
...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
Tojásos galuska
Tojásos galuska
Tojásos galuska | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet 4 tojással, az olvasztott vajjal, kb. fél teáskanál sóval és a tészta lágyabb állagához szükséges tejjel kikeverjük (ízlés szerint reszelhetünk hozzá még egy kevés szerecsendiót is. 20 pe...
Narancssárga tészta mákmártásban
Narancssárga tészta mákmártásban
Zöldséges metélttészta, Metélttészta mákmártással | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárgarépát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
2. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a felét pürésítjük. A megmaradt darab...
Szardíniai ravioli
Szardíniai ravioli
Húsos ravioli | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet tegyük gyúródeszkára vagy más sima felületre, csináljunk mélyedést a közepébe.
2. Ide tegyük a sót, a sáfrányt, az olajat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy az egészet összedolgozva sima...
Lasagne bolognai módra
Lasagne bolognai módra
Húsos lasagne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A...
Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával
Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával
Paradicsomos párolt padlizsán | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a padlizsán végeit, és vágjuk őket hosszában 4-6 darabra, majd szeleteljük mindegyiket körülbelül 2,5 cm hosszú darabokra.
2. Egy serpenyőben süssük a fokhagymát az olajon 3-4 percig, mí...
Fekete kagylós penne
Fekete kagylós penne
Penne tenger gyümölcseivel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat egy nagy edény hideg vízbe. Jól tisztítsuk meg, sikáljuk meg őket, és távolítsuk el a szakállukat.
2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött....
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Párolt paprika | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk a paprikákat hosszában 1 cm-es csíkokra. A fokhagymát pirítsuk meg az olajban, közepes lángon.
2. Adjuk hozzá a paprikát, sózzuk, és takarjuk le egy fedővel. Pároljuk körülbelül 15 percig k...
Tojás spárgával és garnélarákkal
Tojás spárgával és garnélarákkal
Rántotta spárgával és garnélarákkal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a spárgát, levágjuk a kemény végeket. Vékony szeleteket hasítunk belőle, és 2 percre forrásban lévő, sós, citromos vízbe dobjuk. Háztartási papírtörlőn leitatjuk.
2. A tojásokat felver...
Zöld spárgás metélt
Zöld spárgás metélt
Zöldséges szélesmetélt | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát megmossuk, az alsó harmadát meghámozzuk, fás végét levágjuk. Az alaplevet felforraljuk, és alacsony hőmérsékleten kb. 8 percig főzzük benne a spárgát.
2. A mogyoróhagymát megtisztítju...
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán húsos töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk hosszában félbe a megmosott padlizsánt, teáskanállal vájjuk ki a belsejét, és vagdaljuk kockákra.
2. Forrósítsunk fel kb. 3 evőkanál olajat, és pirítsuk meg benne a félbe vágott padlizsánt....
Wontonleves
Wontonleves
Rákkal töltött wonton | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A finomra vágott garnélarákot, a sertéshúst, a gombát (amely lehet szárított siitake- vagy vargányagomba is), a metélőhagymát tegyük tálba, és keverjük össze 1-1 teáskanál szezámolajjal, tamari vag...
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a padlizsán szárát, vágjuk le kb. 1 cm vastagon a padlizsán vastagabbik végét is, majd vájjuk ki a húsát.
2. A kivájt padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk kb. 60 percig állni.
3. Forrósíts...
további találatok...