Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3285 találat

Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Sajtos spagetti | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
2. Míg a tészta fő, olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött.
3. Adjuk hozzá a gorgonzolát és a tejet. ...
Sült tészta rántottával és pirított hagymával
Sült tészta rántottával és pirított hagymával
Sült rizstészta tojással | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizstésztát forrásban lévő vízben kifőzzük, közben időnként megkeverjük, hogy a szálak ne ragadjanak össze.
2. Aztán leszűrjük és hideg vízzel gyorsan leöblítjük.
3. A vöröshagymát megtisztítj...
Pármai padlizsán
Pármai padlizsán
Rakott padlizsán | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott padlizsánt szeleteljük fel vékonyra, sózzuk be, majd tegyük szűrőbe, hogy a keserű leve kicsepegjen.
2. A paradicsomot forrázzuk le, hogy a héja könnyen lehúzható legyen, és távolítsuk...
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Húsgombóc vegyes zöldségekkel | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk vékony szeletekre a padlizsánt, hintsük meg sóval, tegyük a szeleteket egy szűrőbe, és hagyjuk 20 percig állni. Végül vágjuk a szeleteket kockára.
2. Melegítsük meg az olaj felét közepes lá...
Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Rakott padlizsán
Rakott padlizsán
Rakott padlizsán | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt karikára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk. A zsenge cukkinit karikákra vágjuk.
2. Közben megfor...
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós spagetti | 95 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat hideg vízbe 60 percig.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
3. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepesen magas tű...
Tésztafelfújt csiperkével
Tésztafelfújt csiperkével
Gombás rakott tészta | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztát és 1 evőkanál olajat forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
2. A paradicsomot megmossuk, keresztben bemets...
Lasagne
Lasagne
Húsos lasagne | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. a sárgarépát meghámozzuk, a zellert megtisztítjuk és megmossuk. Mindkettőt kis kockákra vágjuk.
2. A mozzarellát vékony szeletekre vágj...
Udontészta káposztával
Udontészta káposztával
Pirított tészta rákkal, zöldséggel | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A káposztát megmossuk, megszárítjuk, a torzsát kivágjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.
2. A csomagoláson lévő útmutató szerint k...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Zsályás-ricottás tortelli
Zsályás-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hag...
Szardíniai hallé
Szardíniai hallé
Zöldséges halleves, Boros halleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, 3 gerezd aprított fokhagymát, és pároljuk őket puhára.
2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab mártásban | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle babot sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
2. Közben a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Meghintjük liszttel és 1 percig kevergetve pirítjuk.
...
Tojásos galuska
Tojásos galuska
Tojásos galuska | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet 4 tojással, az olvasztott vajjal, kb. fél teáskanál sóval és a tészta lágyabb állagához szükséges tejjel kikeverjük (ízlés szerint reszelhetünk hozzá még egy kevés szerecsendiót is. 20 pe...
Narancssárga tészta mákmártásban
Narancssárga tészta mákmártásban
Zöldséges metélttészta, Metélttészta mákmártással | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárgarépát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
2. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a felét pürésítjük. A megmaradt darab...
Lasagne bolognai módra
Lasagne bolognai módra
Húsos lasagne | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A...
Borsós-kolbászos penne
Borsós-kolbászos penne
Zöldborsós penne, Kolbászos penne | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a hagymát puhára 5 perc alatt.
2. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a (lehetőleg olasz) kolbászt. Öntsük fel a zsíros te...
további találatok...