Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3241 találat

Rizottó habzóborral és korianderrel
Rizottó habzóborral és korianderrel
Fűszeres rizottó, Sajtos rizottó, Rizottó borral | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és süssük 3-4 percig, míg megüvegesedik.
2. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a...
Édes-savanyú tészta
Édes-savanyú tészta
Sütőtökös penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magjait és a fás részeket, meghámozzuk, végül közepes méretű kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Nagy lábas...
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
2. Sütőpapírból ...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Fűszeres húsgombócok
Fűszeres húsgombócok
Fasírt bárányhúsból | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A darált húst összegyúrjuk a zsemlemorzsával és a tojással, borssal, curryvel és cayenne-borssal fűszerezzük.
2. Kis gombócokat formálunk belőle.
3. A megtisztított kelbimbót néhány percig forrás...
Szalonnás tészta
Szalonnás tészta
Szalonnás makaróni | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felaprított szalonna kétharmadát és a fokhagymát óvatosan pirítsuk meg az olajban, és ha a szalonnapörcök már szép pirosak, akkor öntsük alá a bort, és forraljuk el.
2. Keverjük bele a félretett...
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Padlizsános rigatoni | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Nagy fazékban felforralunk kb. 4 liter sós vizet, és a csomagoláson láthat...
Hosszúmetélt szalonnával
Hosszúmetélt szalonnával
Szalonnás hosszúmetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a szalonnát jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagy...
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Tejszínes penne, Szalonnás penne, Paradicsomos penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehámozzuk, a magokat kiskanállal kikaparjuk, majd apró kockákra daraboljuk.
2. Az olívaolajat egy serpenyőb...
Gomba és bab
Gomba és bab
Babos-gombás egytál | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben, és a gombát, illetve a hagymát addig pirítjuk benne, amíg a hagyma puha és aranyszínű lesz.
2. Belekeverjük a lisztet, a currykrémet, majd 1-2 percig ...
Piros lasagne
Piros lasagne
Húsos lasagne | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nedves konyharuhával áttöröljük. A metélőhagymát leöblítjük...
Tortellini brokkolival
Tortellini brokkolival
Zöldséges tortellini | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk és apró rózsákra szedjük. A szárát feldaraboljuk.
2. A brokkolit forrásban lévő sós vízben 8-10 percig főzzük. Leszűrjük, de közben a főzőlevet felfogjuk, és a...
Tökkel töltött ravioli
Tökkel töltött ravioli
Tökkel töltött ravioli | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet a sóval és a tojásokkal sima tésztává gyúrjuk össze, amelyet letakarva kb. 30 percig hűvös helyen tárolunk.
2. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Felhevítjük az olaj...
Cannelloni kertészasszony módra
Cannelloni kertészasszony módra
Spenóttal töltött cannelloni, Túróval töltött cannelloni | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A kétféle lisztet, a tojásokat és fél teáskanál sót összekeverjük 1 dl langyos vízzel, és sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva kb. 30 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecs...
Fettuccine padlizsánnal, zöldolívával
Fettuccine padlizsánnal, zöldolívával
Zöldséges fettucine | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld olívákat, ha szükséges kimagozzuk és csíkokra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, majd a héjával együtt felkockázzuk és besózzuk. 20 percig állni hagyjuk (hogy a kesernyés ízétől megszabadítsuk)...
Csirkés, kínai keles metélt tészta
Csirkés, kínai keles metélt tészta
Pirított zöldséges tészta, Pirított csirkehúsos tészta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára.
2. Csíkokra vágjuk a csirkehúst, a kínai kelt és az újhagymát.
3. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és 2-3...
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Zöldborsós marharagu | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 2 teáskanál olajat egy serpenyőben, vagy egy wokban, s állandó keverés mellett süssük meg benne a nyolcba vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.
2. Adjuk ...
Töltött hagyma
Töltött hagyma
Töltött hagyma | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymákat meghámozzuk, majd forrásban lévő sós vízben 15 percig előfőzzük őket. Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni.
2. Félbevágjuk, a közepéről kb. a hagyma egyharmad részét kiskanállal vagy...
Bárányragu rizstésztával
Bárányragu rizstésztával
Fehérboros bárányragu, Tésztás bárányragu | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, aztán kockákra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).
2. A paradicsomot keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, me...
további találatok...