Egytálételek

Feltételek: egytálételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3340 találat

Gado Gado
Gado Gado
Vegyes hideg zöldségtál | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldségekeket megtisztítjuk. A káposztát vékonyan felszeletelejük, a babot kisebb darabokra, a répát hasábokra vágjuk.
2. A zöldségeket külön-külön lábosban, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel ...
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Paradicsomos gnocchi, Spenótos gnocchi | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a paradicsomszószt. Kevergessük akacsony láng felett 5 percig. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) é...
Burgonyagnocchi gorgonzolával, paradicsomszósszal
Burgonyagnocchi gorgonzolával, paradicsomszósszal
Sajtos gnocchi, Paradicsomos gnocchi | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el az alreceptben megadott módon a burgonyagnocchit .
2. Olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, és pároljuk lassú tűzön 15 percig.
3. Olvasszuk...
Spagetti töltött kaliforniai paprikával
Spagetti töltött kaliforniai paprikával
Töltött paprika húsos töltelékkel | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Pároljuk a kaliforniai paprikát enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig. Csöpögtessük le, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk le a tetejét és magozzuk ki.
2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Kev...
Spenótos lasagne
Spenótos lasagne
Zöldséges lasagne | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megtisztítjuk a spenótot, alaposan megmossuk, majd sós vízben 5 percig blansírozzuk. Hideg vízzel leöblítjük és jól kinyomkodjuk.
2. A vöröshagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk. A paradicsomo...
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Hajdinakása, Hajdinakása | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pirított hajdinához az olajban kissé megfuttatjuk a hajdinát, ezt követően felöntjük a magvakat 2,5 csészényi vízzel.
2. Sózzuk, majd kisebbre vesszük a főzőlángot és lefedve főzzük az ételt még...
Thai sült tészta
Thai sült tészta
Pirított csirkehúsos tészta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat nagy lángon egy wokban vagy egy nagy lábasban (nagyon forró legyen).
2. Kis adagokban süssük benne a tésztát 1-2 percig vagy amíg halvány aranysárgára sül, és felhólyagos...
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguini bazsalikommártással, Zöldséges linguini | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. A babot szűrőkanállal kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
2. Ugyanabban a vízben 5 percig főzzük a liguinét (szalagtésztát).
3. Hozzáadj...
Sajttal sült rák
Sajttal sült rák
Csőben sült rák | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne üvegesre a hagymát.
2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vagdaljuk apróra...
Édes-savanyú padlizsán
Édes-savanyú padlizsán
Padlizsános ragu | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a pa...
Lencsedál
Lencsedál
Dhal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A korábban 3 órára vízbe áztatott, majd lecsöpögtetett lencsét, a kurkumát és 2 kisebb chilipaprikát robotgéppel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és egy tálba öntjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt...
Töltött káposzta húsgombóccal
Töltött káposzta húsgombóccal
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Aprítsunk fel 1 fej hagymát, és 1 evőkanál zsíradékon, közepes lángon fonnyasszuk 4-5 percig.
2. Adjuk a rizst a darálthúshoz, keverjük össze. Adjuk hozzá a fonnyasztott hagymát, a sót, borsot, pi...
Pizzoccheri
Pizzoccheri
Zöldséges szélesmetélt | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Keverjük össze a kétfajta lisztet gyúródeszkán vagy más sima felületen, lassan adjuk hozzá a vizet, és állítsuk össze a tésztát. Gyúrjuk legalább 15 percig, hogy sima és bársonyos tapintású legyen....
Penne húsos szósszal
Penne húsos szósszal
Húsos penne | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.
2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt m...
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Leszedjük a padlizsán szárát, 0,5 cm mély keresztet vágunk bele mindkét oldalán, majd olajban kissé megsütjük.
2. Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ráöntjük az átpasszírozott paradi...
Casimir-rizottó
Casimir-rizottó
Húsos-gyümölcsös rizses egytál | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst csíkokra vágjuk, olajban hirtelen megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, és melegen tartjuk.
2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
3. A szószhoz a liszte...
Görög babtál
Görög babtál
Zöldséges-babos egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A félig főtt fehérbabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, lábosba tesszük.
2. Hozzáadjuk az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és kis lángon, időnként megkeverve 4-5 percig főzzük.
3. Felönt...
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Paradicsomos szélesmetélt, Zöldséges szélesmetélt | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss tészta elkészítéséhez dolgozzuk össze a lisztet és a tojásokat: a gyúródeszkára púpozott lisztbe csináljunk mélyedést, tegyük bele a tojásokat, és középről indulva keverjük össze, hogy végü...
Olasz szalámis festonati
Olasz szalámis festonati
Szalámis-zöldséges festonati | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a brokkolirózsákat, a szárát és a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízbe és pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet a tészta számára.
2. Forrósítsuk fel az olajat eg...
Penne szardíniával
Penne szardíniával
Halas penne | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombát forrásban lévő vízbe áztatjuk. Utána jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
...
további találatok...